![]() |
Re: Matizu' meu
Cred ca saptamana viitoare o sa bag masina in service pentru inlocuirea rulmentilor.
A inceput sa huruie destul de nasol si deja nu o mai suport. E posibil sa aman bad-boy look-ul. :( |
Quote:
Felicitari pt pasiunea cu care lucrezi la masina! |
Banzay... multumesc.
Asa stiam si eu: ca Matizul trece peste 140. Acum... poate e "limitat" de nervii si de emotiile lui skimpy. :D |
se prea poate sa ai dreptate. adevarul e ca nici nu am iesit din oras sa caut un loc sa "ma dau" cu mai mult de 140km/h. 8 luni de zile aproape fac 5000 de km. acasa - serviciu si retur.
|
Tu mergi putin tare eu intr'un an am facut peste 50.000 km :D !
|
daca serviciul e de asa natura. dar promit ca o sa ma redresez. oricum nu cred ca ma prinde milionul de km pana la pensie :))
|
am urmarit asa in mare topicul(nu amanuntit)...si in mare parte eu zic ca ai facut o treaba foarte buna...
1...culoarea e sooper...imi place foarte mult culoarea asta la masini... 2...jantele dau foarte bine pe el...dak aveau un pic de buza era si mai bine 3...xenonul se vede frumos... 4...la 160 nu ai avut probleme cu aderenta??? 5...ar merge o folie pe geamuri(la culoarea lui are un avantaj),barele vopsite la culoare,o toba sau macar un tips si emblemele date jos de pe el(clean) 6...cel mai important e sa iti rezolvi mai intai problemele mecanice |
@andutzu85 - merci
1. Si mie imi place culoarea asta. Cred ca e cea mai frumoasa culoare care a fost aleasa pentru Matizuri. 2. Jantele sunt din fabrica. Din ce am inteles au fost cateva Matizuri, Cielouri, Nubire care au avut din fabrica jante CMS de modele diferite pentru fiecare marca in parte. 3. Xenonul merge foarte bine, avand in vedere ca a trebuit sa imi dau seama ca problema pentru care un bec nu functiona. Suspectam drosserul, dar se pare ca a fost o siguranta. 4. La 160 n-am ajuns cu Matizul, pentru ca nu am avut unde sa ii dau. Viteza maxima pe care am prins-o cu el a fost de aproximativ 150 km/h, daca nu o idee mai putin. Aderenta e ok dat fiind faptul ca masina are acum amortizoare de Tico pe fata, masina fiind mai apropiata de sol cu aproximativ 2 cm si o idee mai rigida. 5. La folie inca nu ma gandesc. Barele se vor face, sper, in curand in culoarea masinii. Un tips exista deja pe masina. Emblemele se vor da jos pentru ca voi achizitiona un haion nou (cel existent este valurit de cand am luat masina) si nu ii voi mai pune toate "jucariile". Se va face si deschidere prin telecomanda. 6. Sambata viitoare e posibil sa inlocuiesc rulmentii. * Cu putin ajutor de la cel de sus... poate o sa trimit la un prieten in Bacau o capota si o sa termin in sfarsit cu planul de a face bad-boy look pentru Matizul meu. :D |
bine atunci.....bafta in continuare....si spor la tunarit!!!
|
Mult'am.
|
Masina va intra maine la reparatii.
Se vor inlocuii rulmentii pentru ca masina, dupa cum am spus si in postarile anterioare, face zgomot infernal la o viteza mai mare de 30km/h. |
Am scapat de huruit... In sfarsit a redevenit silentioasa. :D
|
Quote:
|
80 ron rulmentii pe roata dreapta fata.
Si am mers la "pile". Nu pot sa ma pronunt exact cu un scor exact in secunda asta, dar diseara iti pot spune exact cam cat ar costa, fara manopera. |
sa-i fie de bine...ca saraca era cam nervoasa :lol:
|
Multu'... din partea lui! Stii doar ca e Barzaune.:lol:
|
Quote:
96285525 matiz set rulmenti roata IMPORT 59.33 lei Manopera nu mă interesează īn mod deosebit. |
Ca sa vezi ce inseamna achizitionarea printr-un service...
|
si totusi este un pret decent, cel de 80 de lei, platit de tine. Este mic adaos-ul, fata de alte service-uri cu "pretentii".
|
Am dat comanda la un filtru de aer nou: K&N RB-0700.
Maine va ajunge (probabil), iar poimaine va fi pe masina. |
conic sau normal pt carcasa ??
|
Conic... cilindric... nici eu nu stiu cum sa il denumesc.
Iata cum arata. http://www.knfilters.com/images/m/RB-0700.jpg Din pacate, comanda intarzie nitel din cauza Cargusului... maine e posibil sa fie in posesia mea... daca nu sunt iar astia nitel brambura. :) |
5 Attachment(s)
Taraaaaaaaaaaaaaaaaa :D
Va rog sa scuzati calitatea pozelor. Telefonul era la indemana. :D |
Parapapaaaaa... dar stikerul ala... :rolleyes2:
Sa te bucuri de el. Kit de curatare ti-ai luat? Daca nu, o sa ai nevoie de el in max 8-10 luni. |
Ti-am zis sa pui stikerul la motor la interior...;)
|
cat te-a costat? presupun ca e pt matiz sau universal ??
|
Arata bine ,ai mers cu masina ?
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Cu binevointa lui GTXR l-am achizitionat cu 120 ron. Quote:
Inca o data, multu'. Quote:
Da' maine o sa fie altfel... Avand in vedere ca de acasa nu pot accesa MatizClub, arati-mi si mie unde ar fi o idee sa pun stickerul. Luati o poza si faceti un cerc acolo, sa vada si ochiul meu. :D |
Nici o problema ,ma bucur ca esti multumit ,daca mai vrea cineva mai pot aduce...
|
Eu zic sa nu mai pui deloc stikerul ala. Daca aveai inlocuitor in cutie, il puneai pe cutie, ca sa nu ti-l arunce mecanicul la revizie :lol:
Intrebare: nu aveai si un senzor de aer la cutia filtrului stock? Mai incearca o treaba... elimina furtunul de gaze carter, de fapt, anuleaza-l la intrarea in admisie si pune-i un breather acolo. Sper ca m-am facut inteles... oboseala. |
2 Attachment(s)
Da, era un senzor.
L-am scos dupa cutia filtrului stock, l-am impaturit frumos intr-un material de tip "puf" dupa care l-am inchis intr-o banda izolatoare. Cele 2 coliere de plastic ce se gasesc pe racordul de cauciuc d'asta sunt puse: sa prinda sub racord acest senzor. Am incercuit in poza urmatoare unde se afla senzorul acum. Cand te referi la furtunul carter, te referi la furtunasul de sub racordul de cauciuc? Cel inestetic din pozele atasate? Cu un material sintetic la gura? Stiu ca se prinde pe la "cotul" de la racord... dar nu stiu ce sa bag in gaura aia sa nu traga aer fals. Asa ca ... ajuta-ma sa inteleg, acum ca (probabil) esti mai odihnit, ce anume trebuie facut? :D Orice sfat e binevenit. Am pus pana la urma stickerul intr-un loc mai potrivit si mai decent... (vedeti atasament) |
1 Attachment(s)
Quote:
Eu aici l-as fi pus, dar si unde l-ai pus tu, arata bine. In legatura cu faza cocalareasca, ca ti-ai fi lasat sticker-ul acolo...te contrazic, nu inseamna ca esti neaparat cocalar, ci doar ca pe moment nu ai avut alta idee. Ca si in cazul meu...si eu am facut multe greseli la inceput in ceea ce priveste design-ul...mi-am pus sticker-ere crezand ca astfel o tunez...(poti vedea rezultatul la mine in photo album) Ti-am atasat o poza, cu locul in care l-as fi lipit eu. |
Din pacate, pe filtru nu se poate din 2 motive:
- este deja inscriptionat K&N din fabrica... gravat ca sa zic asa; - stickerul era mai mare decat diametrul intregului filtru. :) |
Gata si deschiderea portbagajului din telecomanda. :D
|
Si cu furtunul de gaze carter si senzorul de aer ai facut ceva?
Ai facut singur deschiderea? Cum ai legat la alarma? |
La firul special pt deschidere pui un releu (cu + si - de la baterie si + sau - ce vin prin firul de la alarma) si gata, asa e? :)
|
Alarma mea e prevazuta din "fabrica" cu comanda de deschidere portbagaj (fir mov). A fost nevoie sa trag un fir gros care sa suporte un amperaj de 25A de la alarma la un solenoid. Exact cum au multe dintre Cielo-uri deschiderea portbagajului din alarma.
Senzorul de aer a fost montat in interiorul racordului. Asa cum era normal si trebuia facut. :) Geo, m-am interesat si mi s-a spus ca faza cu furtunul Carter se aplica la o masina care papa ulei. La masinile in cauza se recomanda modificarea asta. N-am umblat inca, astept sa mai citesc informatii cu privire la acest aspect. Ca un nou feedback la filtrul de aer. Masina urca exceptional in ture. Si asta, si cu cea mai varza benzina (din punctul meu de vedere): Carrera 95. |
Pai pt asta am intrebat si eu... ca am solenoidul montat (deschidere din buton), alarma care are functia asta... dar nu stiu cum si unde sa leg firele. Deci de la firul mov la solenoid si atat?
Inainte sa-l modific, citisem si eu despre furtunul de gaze carter. Si ce iti pot spune e ca, de mai mult de 1 an, eu nu am avut nici o problema cu el facut asa cum ti-am spus si tie. Ceea ce am aflat despre gazele carter e ca sunt fierbinti si contin vapori de ulei... ceea ce nu cred ca e benefic unei admisii de aer. Concluziile le tragi tu... |
Trebuie si un releu de comanda - deschidere portbagaj... :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:14. |
- Copyright 2026 4Tuning