Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

bmwh548 26-01-09 18:49

Re: Tutoriale tuning manual machete!

Ar putea fi interesanta pentru construirea geamurilor, dar nu stiu daca se pastreaza transparenta geamului. De obicei pentru bodykit se foloseste poxilina/chit auto.

rock_angel 26-01-09 18:59

stiu ca se foloseste poxilina..dar ma gandeam ca aceasta metoda din punctul meu de vedere este mai rapida si poate mai ieftina:)

ciuca2 30-01-09 14:03

Hey.Anunt pentru toti incepatorii care vor sa mai economiseasca ceva bani in tuningul minimodelelor.Daca doriti sa vopsiti o macheta exista un mod mai simplu:Va puteti face propriul vostru spray cu ce doze de vopsea doriti.Puteti pune vospeaua in sticle din acelea de detergent de geamuri,acelea au pulverizator.Dar trebuie sa diluati vopseaua foarte mult(acum va dati seama cat trebuie,sa nu fie nici apa dar nici sa fie groasa),apoi pulverizati putin in aer apoi puteti incepe vopsirea.Iasa aproape ca vopsirea cu spray.

eddycdk 02-02-09 13:57

Quote:

Originally Posted by ciuca2 (Post 2023309)
Hey.Anunt pentru toti incepatorii care vor sa mai economiseasca ceva bani in tuningul minimodelelor.Daca doriti sa vopsiti o macheta exista un mod mai simplu:Va puteti face propriul vostru spray cu ce doze de vopsea doriti.Puteti pune vospeaua in sticle din acelea de detergent de geamuri,acelea au pulverizator.Dar trebuie sa diluati vopseaua foarte mult(acum va dati seama cat trebuie,sa nu fie nici apa dar nici sa fie groasa),apoi pulverizati putin in aer apoi puteti incepe vopsirea.Iasa aproape ca vopsirea cu spray.

oh my god....:shock:
as vrea sa vad si eu ceva vopsit in modul asta...

manu_96xls 02-02-09 14:09

Da Eddy, nici gardul nu l-aș vopsi īn halul ăsta!:lol: Acum pe bune, toți īncearcă să-și vopsească machetele cāt mai profesional, nu rudimentar. Sfatul meu: Faceți-vă prieteni la vopsitorii auto!;)

Darius DMS 02-02-09 14:51

da.....sunt de acord cu tine....dar cat ma costa?din cate am aflat de la prietenii mei,costa destul de scump.....scuze daca sunt off topic....

ciuca2 02-02-09 16:56

manu_96xls Stiu ca nu ai vopsi nici gardul in felul asta dar eu am zis ca este o metoda foarte ieftina,bineinteles ca nu iasa la fel ca vopsirea profesionala.Crede-ma exista foarte multe persoane care nu isi permit o astfel de vopsire profesionala.

bmwh548 02-02-09 17:14

E ~15 lei un spray cu vopsea...si iti ajunge pentru destul de multe machete. Decat sa faci ceva numai sa fie facut mai bine nu faci deloc. ;)

eddycdk 03-02-09 06:28

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 2031188)
E ~15 lei un spray cu vopsea...si iti ajunge pentru destul de multe machete. Decat sa faci ceva numai sa fie facut mai bine nu faci deloc. ;)

subscriu!
aa...si mai exista o metoda ieftina: sufliciul!
prin anii '90 un tataica de la bloc de la mine a dus masina (renault 8) in curtea scolii sambata si a vopsit-o la suflici toata ziua...
:lol::lol::lol:nu vreti sa stiti rezultatul, insa eu atunci m-am prapadit de ras!
pacat ca nu existau tel pe vremea aia, mai ales cu camera, ca era de dat pe toate posturile!

bmwh548 03-02-09 12:48

Am vazut eu un nene la mine in cartier asta vara...toata vara a lucrat la masina (ceva rusesc, veche tare) si la sfarsit a vopsit-o "la suflici". A iesit de toata jena, dar daca atat a putut omul ce sa-i faci? Decat sa o vopsesti asa te duci frumos la o vopsitorie si ii dai ceva unui angajat si te ajuta el. Mai ales daca el nu are nimic de facut decat sa o vopseasca (si bineinteles sa curete pistolul de vopsit la sfarsit).

eddycdk 05-02-09 06:25

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 2033240)
...(si bineinteles sa curete pistolul de vopsit la sfarsit).

beaaaah!
nu suport operatiunea asta!
ma dispera pur si simplu!

razvan01 15-02-09 21:29

intrebare
cum se fac tuburi de nos? ce materiale folositi?

larry 15-02-09 22:34

Quote:

Originally Posted by razvan01 (Post 2070144)
intrebare
cum se fac tuburi de nos? ce materiale folositi?

Da...si inca o intrebare...cum faceti tobe sport :rolleyes2 Am vazut la unii...zici ca sunt reale.

akaware 15-02-09 22:35

pai improvizezi si tu...dintr-un creion de exemplu..il ascuti la un cap,ceasu il faci dintr-o piulita cat mai mica,si il vopsesti daca vrei

LE: tobe sport din antene de radiouri ,pixuri de metal,in general trebuie sa improvizezi cand nu ai materialele exacte

razvan01 16-02-09 00:19

inteleg
merci mult
bafta

ciuca2 16-02-09 15:19

O metoda de a simula tapiteria de pe scaune.Exista Leucoplast,din acela de se pune peste bandaje.Acela are o textura facuta din panza si se muleaza foarte bine peste toate formele scaunului.Initial Leucoplastul este alb,daca doriti sa schimbati culoarea dati peste el cu o carioca,iar dupa ceva timp carioca se usuca si nu se mai ia de pe panza.

rudolf.s 16-02-09 15:21

Buna idee pentru tapiterie. Dar pentru piele? Ce recomandati?

bmwh548 16-02-09 16:11

Merge banda izolatoare...se gaseste in diferite culori.
Pentru mocheta ce folositi? Eu am incercat mai multe materiale dar toate au granulatia cam mare.

ciuca2 16-02-09 21:38

Pentru mocheta eu folosesc catifea.Bineinteles ca poti folosi sute de alte materiale.

bmwh548 17-02-09 14:00

Am incercat mai multe, dar nu imi convine 100% nici unul. Parca au granulatia prea mare.
Alta intrebare: ce firma e mai buna la polish? Am gasit pasta de la Stac plastic si de la Prevent. Diferenta de pret e insignifianta. Ce sugerati?

coman razvan 17-02-09 14:05

Cel mai bun polis este cel de la Car System! ;)

bmwh548 17-02-09 18:59

Ok...sa vad pe unde gasesc si la ce pret. Mersi.

eddycdk 24-02-09 09:08

cel mai bun polish e McGuire's ;) dar...costa!
mocheta:
-piele intoarsa
-catifea
-un autocolant foarte bun care imita exact mocheta...se gaseste in diferite culori dar cam greu (Bricostore)

razvan01 25-02-09 20:46

pentru pedale??? ce folositi?

L4uR 25-02-09 21:12

pentru cei care modifica machete moto....manerele cromate se pot face din varfuri de pixuri....pedalele o idee trasnita...din folie de aluminiu...sau cum se numeste

razvan01 25-02-09 21:44

deci din folie de aluminiu

cum fac..modelez folia in forma de peda?

rekin 26-02-09 16:58

1 Attachment(s)
va rog frumos,stie cineva cu ce sa dau scrisul jos de pe luneta?fara sa atace geamul?:(
imi cer scuze pt poza!!:oops:

coman razvan 26-02-09 17:10

Nu se ia cu spirt? Spirtul nu ataca plasticul...

rekin 26-02-09 18:35

incer sper sa mearga:( e naspa ca e vopsea
ms mult pentru sfat;)

bmwh548 26-02-09 19:39

Cu polish :P
Pedalele se fac din sarma fludor/cositor mai grosuta. Se strange cu un patent ca sa iasa forma si se taie la dimensiuni.

rekin 26-02-09 21:18

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 2102614)
Nu se ia cu spirt? Spirtul nu ataca plasticul...

multumesc mult razvan;)a mers cu spirt si nu se cunoaste nimic:),se duce si scrisul de pe masian da trebue sa frec o luna:))ma dor degetele:Pmultumesc inca o data :D

ciuca2 28-02-09 17:26

Din ce as putea sa confectionez un motor.Stiti tipurile acelea de machete la care se deschide capota,iar sub capota in loc de motor are o placuta in relief cu desenul motorului.Ei bine eu vreau sa schimb acea placuta cu un motor realizat frumos dar nu striu ce materiale sa folosesc si cum sa il fac.Sau poate se pot cumpara gata facute.

alynex 28-02-09 19:20

Tai placuta aia, o decupezi, si din poxilina "invi" fiecare piesa, apoi cabluri, si celelalte, dar cam asta este in mare parte.Si eu am intentia asta dar momentan nu prea am timpul necesar.:)
Bafta!

ciuca2 01-03-09 15:00

Pai placuta se demonteaza.Ok am priceput dar daca fac mulajul la placuta va iesi o alta negativa cu piesele.Sau tu zici altfel.Scuze dar eu sunt mai greu de cap nu pricep usor.

alynex 01-03-09 17:41

Nu.Tai placuta aia, o decupezi si faci corpurile din poxilina.

NSL_ADY666 01-03-09 17:47

Adica faci Bloc Motor numai ai placuta!(Cred ca asta vroia sa zica Alynex)

eddycdk 11-03-09 07:23

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by alynex (Post 2108141)
Tai placuta aia, o decupezi, si din poxilina "invi" fiecare piesa, apoi cabluri, si celelalte, dar cam asta este in mare parte.Si eu am intentia asta dar momentan nu prea am timpul necesar.:)
Bafta!

nu prea ai spor sa le confectionezi din poxilina!
plastic si chit auto daca vrei un rezultat frumos!
Quote:

Originally Posted by ciuca2 (Post 2109711)
Pai placuta se demonteaza.Ok am priceput dar daca fac mulajul la placuta va iesi o alta negativa cu piesele.Sau tu zici altfel.Scuze dar eu sunt mai greu de cap nu pricep usor.

complicat...inceraca sa gasesti bloc motor de la alta masina si apoi sa confectionezi restul pieselor si sa le lipesti pe el!
o poza cu un motor confectionat integral de mine (vase expansiune, filtru de aer, conducte, capac protector, etc) avand la baza blocul motor original care datorita capacului protector al motorului nu se vede!

THUNDER77 11-03-09 16:45

Lambo doors pe un BMW M3 ? Idei , sfaturi , mersi :D !

razvan01 14-03-09 11:11

filtre de aer? din acelea "sport":) din ce pot face...am vazut la cineva din guma de creion...dar nu mai stiu unde am vazut...si etapele exacte...daca poate cineva sa ma ajte ii sunt reccunoscator:) :peace:

a!3x 16-03-09 22:00

cum se fac boxele(inafara de bateri)

All times are GMT +2. The time now is 05:16.

- Copyright 2026 4Tuning