Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Ford Ka 1.3 '01 - bleu azur (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/54236-ford-ka-1-3-01-bleu-azur.html)

catarsis 19-07-08 17:50

Re: My Ka

aveti idee daca trebuie modificata in talon culoarea masinii in cazul in care vreau sa fac capota neagra ? si in legatura cu jentile :trebuiau montate la ford si apoi mers cu ele la RAR pt omologare ?

DarkJEDI 19-07-08 21:23

nu trebuie pentru nici una din ele. culoarea doar daca depaseste 40% din suprafata masiniii

NWZeu 20-07-08 00:04

Eu stiam de 30%, iar legat de jante nu conteaza daca le montezi la Ford sau nu, conteaza daca acel dealer iti elibereaza un act prin care sa se ateste ca acele dimensiuni NU afecteaza performantele/siguranta autoturismului, insa in Romania nici unul nu elibereaza asa ceva, apoi la RAR te vei izbi de alti "destepti" pentru ca ei cauta in catalog si nu prea tin cont de omologari individuale. Daca vei gasi o "solutie" si vei sari pe "interval" e posibil sa reusesti insa nu iti recomand sa o aduci in Bucuresti.

catarsis 20-07-08 00:30

cand am sunat la RAR, un destept de acolo mi-a zis ca trebuia sa montez jentile la Ford, iar astia de la Ford trebuiau sa-mi dea o adresa ,iar cu adresa sa merg la RAR;

morpheusmaster 20-07-08 02:14

Da este diferenta mare coane :) (eu in locu tau as mai fi taiat si 1 cm din arcurile sport ;)) )...nuj ce astept de nu imi iau si eu niste arcuri...oricum legat de RAR eu cred ca is toate bullshit ;) over&out

catarsis 20-07-08 10:39

la anvelopele mele 195/45/R15 si cu arcurile astea sport imi " dardaie dintii-n gura la orice groapa" asa ca nu vreau mai mult de atat sa o las;aveam in gand sa-i trag si amortizoare pe gaz, dar cred ca o sa raman la ulei;masina este foarte rigida si daca o las mai mult de atat tianand cont ca am jenti pe 15" care sunt destul de mari pt buburuza asta, risc sa-mi atinga la orice groapa;oricum in viraje masina se prezinta foarte bine; am mers o vreme cu strutbrace-ul dat jos si se simtea diferenta;acum ca e mai joasa, anvelopele sunt mai late si cu strutbrace-ul, masina sta foarte bine in curbe;

morpheusmaster 20-07-08 11:32

Nu mi-am dat seama ca jantele is pe 15...WOW!!! Imi dau seama ca pe jante pe 15 si arcuri sport ramai fara dinti in gura :)

catarsis 21-07-08 09:52

5 Attachment(s)
cateva poze "de la padure" si cu "greutate" mai ales pe spate :)

claubmw92 21-07-08 15:41

ce i-ai facut la grila fata?
ceva modificari sau i-ai dat doar sigla jos?

catarsis 21-07-08 21:31

4 Attachment(s)
grila fata e data jos ;urmeaza sa-i pun plasa neagra zilele astea;saptamana viitoare montez amortizoare noi pe spate Monroe;iar cat de curand o sa vopsesc capota negru metalizat ( ca si oglinzile);azi am vopsit tamburii cu racing red termorezistenta pana la 800 C iar maine sper sa fac si etrierii;

morpheusmaster 21-07-08 22:53

kweeell!!!

DarkJEDI 21-07-08 23:56

ai dat 2 straturi sau nu tia placut oranj si leai facut vermilion???

catarsis 22-07-08 09:30

culoarea reala este rosu :) se vede oranj din cauza blitzului de la telefon;

catarsis 24-07-08 19:56

2 Attachment(s)
azi i-am mai facut un mic cadou gargaritei

catarsis 25-07-08 18:22

2 Attachment(s)
si noua suspensie spate completa:arcuri sport DTS 35mm si amortizoare Monroe;

DarkJEDI 25-07-08 22:58

vreau sa stiu daca ar incapea pe ka duratecu de 1.6 16v de pe focus si cam ce modificari ar trebui aduse masinii sa incapa. problema e ca nu am gasit o masina de la dezmembrari cu 1.6. toate sunt diesel.

silencer 04-08-08 22:51

singurul lucru care nu il "simt" la masinuta asta, ar fi aspectul stopurilor. in rest, uberkoolka. legat de jante.. eu o sa am probleme daca vreau sa trec de la 205 la 295 oare? pe spate doar.. eu credeam ca trebuie doar sa mergi la rar pt omologare artizanala si pt roti nu ar trebui sa coste mult, cel putin nu la fel ca la depasirea puterii initiale cand schimbi motorul, cu peste 40%.. vedem, spaga, chestii, facem, dregem. oh

UNLORD 06-08-08 23:11

Quote:

Originally Posted by silencer (Post 1679233)
singurul lucru care nu il "simt" la masinuta asta, ar fi aspectul stopurilor. in rest, uberkoolka. legat de jante.. eu o sa am probleme daca vreau sa trec de la 205 la 295 oare? pe spate doar.. eu credeam ca trebuie doar sa mergi la rar pt omologare artizanala si pt roti nu ar trebui sa coste mult, cel putin nu la fel ca la depasirea puterii initiale cand schimbi motorul, cu peste 40%.. vedem, spaga, chestii, facem, dregem. oh

Nu stiu cat o sa iti reziste articulatiile la asemenea bricolaj.

catarsis 07-08-08 09:13

mda ... arata binisor dar... am vazut pretul d epe site-ul tau...exagerat;

zolll 07-08-08 12:45

Pretul ii mare din cauza calitatii materialelor, dar mai ales din cauza ca vine cu certificat TUV din Germania. Asta inseamna ca body kitul a trecut toate testele legate de TUV (asemanator cu RAR la noi), si se poate monta 100% legal pe masina!

catarsis 07-08-08 18:40

stiu despre ce e vorba dar totusi pretul este aberant ;la 1000 E pot sa-mi fac body kit custom din fibra complet si unicat;sincer mai mult de 500 E nu face;in legatura cu, calitatea materialelor... ca doar n-o fi din carbon :)

silencer 07-08-08 23:09

e biiiine de tot la design kitu ala, chiar da bine pe masina. la pret io nu comentez ca nu stiu prea multe.

catarsis 07-08-08 23:20

2 Attachment(s)
eu cam asa ceva as vrea sa-mi fac;aripile fata vor fi din fibra fixe;doar partea centrala vreau sa o fac detasabila;

TM32CIP 08-08-08 02:44

Fara suparare dar daca esti atat de bun la critici si stii sa arunci cuvinte rele, da-mi voie sa te intreb : ce e atat de "tare" la masina ta ?
- turometru .... WOW! :rolleyes2
- o bara fatza usor modificata (sau poate ma insel eu)
- jante si anvelope
in rest .... piese&consumabile ;)
Nu mi-am facut timp sa citesc TOT threadul tau, dar uitandu-ma la ultimele pagini, nu vad nimic deosebit ....

dar gusturile nu se discuta, nu ?

succes in continuare

catarsis 08-08-08 09:30

nu ma supar;numai ca nu stiu de unde ai dedus tu ca masina mea e tare;e un Ford ka absolut normal;nu are nimic deosebit;sper ca pe viitor sa fie unul , mai ales in ceea ce priveste performantele;si eu am muncit singur la masina asta si pe banii mei;nu am facut-o pentru bunica si nici nu am de gand sa i-o fac cadou mai ales ca are 82 de ani saraca;

silencer 08-08-08 23:14

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1683179)
Nu stiu cat o sa iti reziste articulatiile la asemenea bricolaj.

inca unu...

catarsis, personal imi place mai mult kitul de pe ka mov, dar asta pt ca ii da un aspect mai "robust" sau "grasan". si asta alb are farmecul lui dar mie mi se pare ca face masina foarte foarte rotunda. poate si din absenta pragurilor. oricum, o sa fie mult mai impresionanta din cauza celor 125 cp :D. asteptam

catarsis 08-08-08 23:23

asta este kitul pt versiunea de raliu;nu o sa fie chiar identic cu cel din poza;momentan caut un Zetec 2.0 131 CP 16 V de pe Focus model 2000;daca are cineva asa ceva de vanzare rog sa ma contacteze pe PM;

catarsis 09-08-08 14:37

7 Attachment(s)
Si pentru ca tot am primit reclamatii ca n-am decat un turometru si niste jante pe masina am zis sa-mi mai iau ceva;

claubmw92 09-08-08 19:15

smecherie difuzorul ala bv

catarsis 09-08-08 19:25

sunt doua : pe stanga si pe dreapta;

Kedy 10-08-08 11:44

Arata foarte bine difurile alea acolo ;)

zolll 10-08-08 12:00

In legatura cu body kituri custom ... am avut si eu si multi dintre prietenii mei experiente neplacute cu meseriasii nostri care fac kituri custom. In primul rand dupa ce dai comanda dureaza minim un an pana cand fac astia ceva chiar daca promit altceva. Dupa aia daca ai noroc si ti se gata partia vro piese, nu se potriveste perfect, are denivelari, arata k dracu :) Tre sa stai si tu si s-o smirgeluiesti o luna ca sa-ti iasa cat de cat bine, si nici asa n-o sa fie cum trebuie, ca produsele facute in strainatate la firme specializate in asa ceva. De mult timp eu numai piese "originale" folosesc, ca numai asa iti iasa masina ca lumea. Spor la customizare :)

catarsis 10-08-08 18:21

In mare ai dreptate insa dupa parerea mea nu merita investitia intr-un Ford ka.Daca-mi aduc bine aminte, bodykit-ul oferit de tine cost 6000 RON ,ceea ce mi se pare exagerat pentru un ka ;quick_5hifter si-a facut din cate stiu eu bodykitul la al sau Tico la o frima din Baia Mare(nu dau nume pt a nu face reclama) si l-a dus pe la vreo 4000 RON dar cuprinde bara fata, bara spate,praguri, capota fibra, si parca niste pasaje la aripile spate;si omul si la facut cum a vrut el;mi se parea aberant sa dau 6000 RON pe 2 bari si 2 praguri cu toate ca mie chiar imi place kitul tau insa pretul este nejustificat;Eu am modificat mult fata masinii si nu pot sa-mi pun un spolier cu prindere normala, indiferent de forma lui deoarece nu mai am de unde sa-l prind;nici bara lui originala nu mai sta cum trebuie;bara fata la Ka este alcatuita din 3 bucati;eu as vrea cumva ca partile laterle sa le integrez in aripi si sa le umflu putin si doar partea centrala sa fie detesabila;cam cum este Ka-ul alb din pozele atasate de mine;

GTXR 10-08-08 18:24

cat au costat discurile?

catarsis 10-08-08 18:29

580 RON cu tot cu transport ;discurile sunt Zimmermman al caror distributor este Santdler;

catarsis 11-08-08 13:13

2 Attachment(s)
Si daca tot am doar un turometru, am zis sa-i mai iau si lui vreo doi fratiori;cine poate sa ma ajute cu montajul ? fac cinste ;macar cu niste sfaturi;din instructiuni nu prea mi-am dat seama ;la ceasul de temp a apei, mi-au dat si un senzor;dar din cate stiu eu, Endura are propriul senzor care trimite informatii la ECU;se inlocuieste senzorul original, sau cum fac?

catarsis 11-08-08 21:18

nu ma ajuta nimeni ?

catarsis 11-08-08 22:52

3 Attachment(s)
Ma abat putin de la topicul meu pentru a va arata ce motoras isi pune un amic din UK pe KA-ul sau; variantele sunt nelimitate numai sa ai putin mai multa nebunie in cap :)'

silencer 11-08-08 23:22

YB-ul chiar e un motor fantastic. cred ca as fi tentat sa renunt la un v6 bine facut pt el.. e pur si simplu extrem de misto. la cati cai e dus exemplarul asta? ah da, si mai e si acea fiesta cosworth la 650cp pe youtube.

catarsis 12-08-08 00:33

nebunia consta nu numai in faptul ca e un motor puternic ci si ca e unul longitudinal, ceea ce presupune modificari serioase la caroserie;

All times are GMT +2. The time now is 03:19.

- Copyright 2026 4Tuning