![]() |
aaaa stai linistit,eu credeam ca e vorba de cenzura.o mica scapare la editare chiar nu e nici o problema,fiecare mai sterge ceva din greseala,mai mananca o litera etc
eu totusi nu ii inteleg pe cei care isi iau masina de familie apoi exagereaza cu performantele peste tot pe unde au ocazia.o masina de familie e o masina de familie.nu inteleg de ce "omorati" unii dintre voi loganurile sau slz la liniutze.e plin youtube de teribilisti care merg cu 170 cu loganu sau cu aveo ori dacia 1310.bine inteleg fiecare vrea sa se simta bine stiind ca masina lui e "potenta" si ca prinde suta in 13 sau 14s dar daca tot sunt impatimiti ai automobilelor de ce nu isi iau o masina SH la jumate de pretz dar cu performante duble? nu i mai bine sa faci suta in 7-8s si la 190 sa te bucuri de viteza in conditii de siguranta intr-un corrado de ex?sau gti,nissan 2xx,scirocco,ford probe,bmw M3 si altele. |
Re: Dacia SuperNova vs. Dacia Solenza vs. Dacia Logan stock
Quote:
|
Sincer , o bicicleta buna le face pe toate :lol:
|
Quote:
|
iei o solenza,unic proprietar,in jur de 50 mii km bun ar fi anul 2005,impecabila..
schimbi distributia,filtre,ulei..consumabile.. imbraci scaunele la cul masinii,schimbi covoare,mp3 player cu usb,amplif cu 2 sub jbl in portbagaj,la exterior,bari cu plasa,prelungiri fata si spate,praguri vopsite la cul masinii,pleoape,proiectoare de calitate,xenoane,eleron sport,toba sport,filtru sport si sa nu uitam de CHIP DE 15 CP !CREDE-MA E MORTALA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!LUAM LEGATURA SA V-O ARAT PE A MEA SI SA DAM O TURA SI EVENTUAL O LINIUTZA CU ORICE NOVA1.6 ,SUPER N,LOGAN 1.6 90 CP!SOLENZA CLAR INAINTEA LOGANULUI! |
am o supernova zi cand vrei sa ne dam
sa vedem iese in ce zona a buc stai |
Quote:
Asa tu ai "doar" o solenza frumoasa, si ceva mai "nervoasa" cu , care poate faci, poate nu faci loganu' de 1.6 |
Hai sa ma bag un picutz in seama am fost propietar si sofer de Dacia SN1.4mpi,Solenza1.4mpi,Logan1.4mpi si 1.5dci km cu fiecare intre 40000 si 70000km cu loganu ,ce pot spune la toate capitolele Solenza e regina:D acum am VW dar parca imi de dor de Solenza...ce nu-mi place la Solenza e faza cu geamurile electrice:( lasa de dorit pozitionarea ...motoarele de 1.4mpi sunt printre cele mai rezistente motoare dar caroseria de logan nu e pt ele Drive babe:D
|
cand te pasioneaza ceva ....nu cont cati bani bagi poate sa fie si trabant
|
Quote:
|
1. DAca Solenza este mai buna decat Logan, atunci clar este o conspiratie la mijloc si astia de la Renault au vrut sa pericliteze brand-ul Dacia.
2. Si daca 15 cai costa 200 ron atunci 30 de cai costa 400 ron? 3. Daca esti posesor de Solenza atunci e clar ca Solenza este cea mai buna? Iata 3 retorisme care nu mai asteapta de mult un raspuns :evil_laug |
Quote:
De ex: la spatiu interior loganul sta mai bine, clar am remarcat ca ai mai mult loc pe locurile din fata in logan, la fel si in spate. Unii pasageri au remarcat ca ating plafonul de sus cand se urca in solenza. Portbagajul este mai voluminos la logan, cel putin in cifre chiar daca in dacia 1310 incapeau mai multe navete de bere si saci de ciment avand un volum asemanator. Apoi unii useri de pe forum spun ca SN este mai sprintena decat solenza, iar solenza decat loganu' de 1.4. Solenza are roata de reverva pozitionata f. naspa, cel putin se vede urat din spate. Ca si dotari loganul are o oferta mai variata, fie ca ne place fie ca nu, fie ca suntem sau nu fani logan. Solenza are topspeed si sprint asemanator cu loganul si cu SN, deci nu vad cum s-ar departaja la acest capitol. Solenza 1.4mpi nu are fata de SN nici un ugrade semnificativ la motor, practic ambele au acelasi motor SOHC cu 8valve. Fata de SN, solenza a scos si un diesel, care s-a dovedit a fi un esec dpdv al vanzarilor-undeva la vreo 40.000 de masini, iar loganul fata de solenza "a scos" dupa cum stiti mai multe motorizari. SN s-a produs intre 2000-2003, solenza intre 2003-2005 deci numai 2 ani, iar loganul din septembrie 2004 pana in prezent si inca se mai produce. Ca si vanzari loganul aproape ca o sa devanseze intreaga productie dacia din anii 70 pana astazi. Ca si tinuta de drum unii spun ca solenza sta mai bine ca loganul iar SN decat solenza. Quote:
|
Eu am pus pe primu loc Solenza pt ca stiu ce poate fata de un Logan care zici ca-i sifoner,daca ai spirit de observare sa faci dif dintre tabla loganului si a slz, sa faci dif dintre scaune,sa faci dif dintre cutia de la logan si cea de slz nu stiu ce sa zic putea iesi si mai bine Loganu la banii aia care se cere ,d la usa de la logan m-am ales cu bataie in palma pt ca,cotiera e putin cam inconfortabila! ...Vw e f bun spre deosebire de Solenza numa' ca atunci cand circuli mult cu o masina te atasezi intr-un fel de ea si nu mai conteaza alte aspecte
|
Quote:
Cat priveste performantele, cred ca nu mai are rost sa discutam, solenza nu iese cu nimic in evidenta fata de logan asa cum sustii tu ba CHIAR, SN e mai sprintena fiind si mai usoara cu vreo 30kg +/- si asta o spun mai multi de pe forum. Daca era intradevar o diferenta notabila intre ele de 2-3s pana la 100/h mai ziceam dar asa.... solenza e o idee mai sprintena ca loganu, iar SuperNova ceva mai rapida ca solenza, asta e tot ce poti spune. |
Total deacord cu tine!!!
|
La capitolul performanta nici nu se poate discuta decat in cazul in care toate au motorul de 1.4 75CP.
Pe SLZ exista doar 1.4 MPI si esecul ala de 1.9D. Pe Logan ai si 1.6 MPI si 1.6 16V (105CP) care este peste toate motorizarile de la SLZ + SN la un loc (si care nu discuta cu niciuna din ele, indiferent cate fantezii au unii). La diesel ai 1.5 dCI 70 CP sau 1.5 dCI 85CP care nici nu se compara cu antichitatea aia de 1.9D. Apropo, ma amuza cei care spun ca X are cutia mai buna / mai bine etajata doar ca favorizeaza acceleratia, e mai scurta. Pai de fapt asta inseamna ca e mai PROST etajata. Aici nu vorbim de masini sport sa conteze prea mult acceleratia ci de masini de familie unde primeaza consumul (treptele ceva mai lungi te ajuta la capitolul asta) si confortul la rulare (cutie mai lunga = turatie mai mica la viteza X = zgomot mai putin = confort mai mare) deci Loganul are cea mai buna cutie. Ah, ca pe voi, racerii, nu va avantajeaza, e partea a doua dar Dacia nu a vrut masina sport. Daca vreti cutii scurte si masini rapide uitati-va la altceva. |
Quote:
Care "raceri".....:D eu doar ii ziceam la om ca decat o solenza care are performante mediocre cu 5.000E putea lua o masina care facea suta lejer in 6-7s |
ca design, solenza, ca fiabilitate am auzit ca solenza e cea mai fiabila (acum nah, parerile sunt impartite). sincer imi plac, nu m-ar deranja una da pe gratis :)
|
solenza e peste logan si SN din toate punctele de vedere(consum,fiabilitate,aspect,performante)
|
Quote:
|
Quote:
Cand ai visat tu asta ? Tu macar ai citit ce s-a discutat pe thread-ul asta ? Ca ai tu SLZ nu o face mai buna ca Loganul, de fapt nu e mai buna la nimic. Performante - SLZ are 75CP benzina sau 60CP diesel spre deosebire de 70-85CP diesel la Logan sau 75-105CP la benzina deci net superior Dotari - nici nu are rost mai discutam. Aspectul/calitatea interiorului - din nou, Loganul (PH2 care se fabrica la ora actuala) e de 100 de ori mai frumos la interior decat solnita. Fiabilitate - ai niste statistici care confirma asta ? |
Quote:
vorbeam de 1.4 mpi:shock: la diesel nu prea incape indoiala pentru ca cel de pe solenza nu este conceput pentru asa ceva. |
In prezent nu are nici un rost sa comparam o Solenza cu un Logan din 2010. Loganul e un model care a fost imbunatatit semnificativ odata cu trecerea timpului. Dar, daca ar fi sa comparam Solenza si Loganul in perioada in care cele doua modele se fabricau in paralel, Solenza ar fi superioara.
|
:)) kiar ma intreb ce dotari extravagante si de buftea poate avea Loganu de azi fata de solenza in afara de ABS ,p solenza o strik spatele in rest e frumoasa pt o masina romaneasca!
|
Gandeste`te la motorizarile de pe Logan si iti raspunzi singur.
|
1.4mpi , 1.6 , 1.6 16v ,1.5 dci astea fiind cele mai proaste motoare diesel !si solenza are 1.9D si 1.4 si unde exceleaza Loganu fata de Solenza la cel de 1.6 16v care e puturos oricum si are un consum de bmw 320i
|
1.5 dCi 70/85CP sunt cele mai proaste diesel ? Serios ? O fi mai bun 1.9d de pe SLZ ? :lol:
Cat despre Logan 1.6 16V, nu are deloc consum mare (consuma mai putin ca 1.6 8V si aproximativ cat 1.4 MPI, o idee mai mult) + ca pentru o masina de familie cu motor de 1.6 este mai mult decat ok, vin undeva la 11 kg / 1 cp, o gramada de masini cu motoare de ~100CP sunt mai lente asa ca nu te agita degeaba. PS - dotari extravagante sau nu are destule fata de SLZ. |
Quote:
1.6 puturos? pai la 10.2s-->100 se misca chiar bine fata de alte masini asa cum spunea anaconda. Sau e puturos in comparatie cu, ce? cu masini de 1.8-2.0? Daca zici ca are consum de BMW e clar ca nu stii cat consuma unul si nici cat consuma un logan, cred doar ca iti dai cu parerea eronat. Mai intreaba pe altii, mai testeaza inainte de a trage concluzii. La fel si cu 1.5Dci, pai nu vezi cate clio sunt pe strazi? nu vezi cate loganuri diesel sunt pe strazi? Crezi ca aia care au firme de distributie si taxi nu isi permiteau si alte masini? E adevarat ca se strica injectoare la greu dar asta e valabil si pentru alte marci care spre deosebire de Dacia au costuri de reparatie ceva mai mari, am mai scris undeva cat costa. |
Lord wader asta e parerea mea!Fiecare are dreptul la opinie,recunosc ca motoarele de la Renault pe benzina sunt destul de bune si au o durata de viatza destul de mare...sunt masini ce tin la "tavaleala" ce ma deranjat la Logan dezaburirea parbrizului care nu e completa,su doar eu la loganu meu am avut probleme de genu?
|
Quote:
|
ca performante, solenza este peste logan. Am o solenza 1.4 si am facut la liniute cu logan 1.4, logan 1.6, sandero 1.4. Nu vreau sa laud solenza pt ca am eu(bine,mai mult merge taica-miu cu ea, eu am un bertone 2.0T), dar am condus si logan si sandero si solenza se infige cel mai bine. Intradevar la capitolul dotari si design interior (doar interior) loganul sta mai bine.
|
2 Attachment(s)
Quote:
Quote:
|
Quote:
Daca ar fi sa faci un sondaj de opinie, cred ca in jur de 65 % vor zice ca solenza arata mai bine solenza vs. logan (2004 2005) Ma intrebai de procent solenza 1.4 vs logan 1.4 acelasi an solenza este cu app 15% mai performanta. Asta este parerea mea - le-am condus pe ambele. Acum fiecare are dreptul lui la opinie, dar realitatea asta este> |
Eu zic ca in jur de 13, 5 % . Deci ai gresit
|
solenza si supernova bat loganul de 1.4 din cauza greutati! iar intre solenza si supernova nu e mare diferenta! si da solenza arata cel mai bine.
|
1 Attachment(s)
Asa cred si eu, am mai zis, ca per total solenza arata mai bine, dar as prefera ca spatele sa aiba neaparat alt spoiler, faruri modificate, scoasa roata de rezerva si "plasa" aia care sustine rezerva ca arata rau de tot zici ca o bucata de gard de sarma de pe un santier si se vede urat cand esti in masina din spate. Din lateral, din fata arata mai bine solenza dar spatele stock niciodata. Nici macar fata de logan ph1.
Ca masa proprie masinile sunt apropiate, probabil ca solenza "full" sa fie chiar mai grea putin ca un logan "chel". Dar cum la noi cele mai multe masini sunt "chele"... *J0e black, 15% ar insemna sa prinda suta in vreo 11s si la topspeed solenza sa atinga vreo 190/h :shock: |
Quote:
chiar am atins 190 km/h cu solenza la un an dupa ce am luat-o (cel putin asa arata kilometrajul masinii - facusem si o poza - sa vad dc o mai gesesc in calculator) Oricum loganul n-are nici o treaba la liniute- i-l face solenza din orice pozitie. Nu vorbesc aiureli, chiar am facut liniute cu destule logan-uri, si le-am facut pe toate. |
Quote:
|
Acum depinde ce comparati, cand va referiti ca Loganul 1.4 trage mai prost ca orice Solenza 1.4, vorbim strict de versiunile chele chele, da? Desii as fi in dubii, desi Solenza are jante pe 13", parca are treptele mai lungi, iar Loganul desi are jante pe 15" ar avea cutia mai scurta, nu aveti vreun versus Logan chel 1.4 vs. Solenza cheala 1.4? Ca si Loganul chel 1.4 imi place cum trage. Ca daca iei un Logan 1.4 cu servo-directie si aer conditionat vs. Solenza cheala (nici macar turometru), normal ca Solenza trage mai bine. Solenza o consider o masina buna, fiabila, care nu cade ca Dacia veche (e valabil si pentru SuperNova sau Logan), insa fata de Logan, Solenza este inghesuita in interior, nu poti sa spui ca Solenza este mai buna decat Logan din toate punctele de vedere, este conceputa pe baza Novei care e facuta din 1995 doar ca mai imbunatatita estetic si functional insa confortul a ramas cam acelasi (Solenza au avut aer conditionat + servo-directie si geamuri electrice fata, unele versiuni). Loganul a aparut in 2004 si nu se bazeaza pe nicio caroserie mai veche, este mai bine gandita, e si normal.
Legat de SuperNova, stiu ca au fost unele cu cutie de Laguna, alea ar fi tras foarte bine. |
Re: SuperNova,Solenza,Logan Stock
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:17. |
- Copyright 2026 4Tuning