![]() |
Re: Lista cu turbine
Quote:
ALa e o turbina KKK folosita la motoarele de 1.8t de pe vw audi seat skoda. Daca vrei sa fie si fiabila te va costa cam 1000 euro piesele. Am facut cateva asa ca nu vorbesc din auzite. |
Quote:
Pe se cheltuiesc acesti 1000 euro . Ce modificari ai facut si ce performante ai obtinut . Pe ce model de motor ( marca ,model masina ) Eu vreau sa castig cuplu mult si sa traga motorul incepand de jos . Nu e perntru luniute . Este masina pt off road . Multumesc. |
Quote:
Asta e a mea si am mai facut si altele tot bmw. Aici vezi pe ce se poate cheltui 1000 euro |
Turbina de ford ecoboost de 1.0 este capabila de 8-9 psi ?
Are A/R 38 . |
9 psi = 0,62 bar
EcoBoost funcţionează cu până la 1,6 bar (24 psi) în forma stock. |
Quote:
|
Da.
K03 de pe 1.8T/150 (cod 5303-988-0011) a fost conceput pentru a furniza presiune la mijlocul plajei de turaţii a unui motor relativ mic. Fiindcă nu se urmărea performanţa la vârf, ci cuplul motor mărişor distribuit pe o plajă largă de rotaţii. Ceea ce în anii 1995-1996 se numea "soft-turbo". Motor care să aibă o cilindree mică, dar să se comporte în trafic ca un motor aspirat mediu. Când s-au început modificările la noi, lumea a fost nemulţumită de K03 fiindcă nu mai făcea mare brânză când se trecea de un anumit prag, cam 190 CP. Dar asta era în 2005-2006, la 10 ani după ce fusese populară ideea de "soft-turbo". Până şi VAG abandonase turbinele prea mici, trecuse la K03-052, K04-001 (care puteau duce 220-230 CP). Sau K04-023, care putea fi dus la 260-270 CP şi sunt unii care au sărit de 300 CP cu el, cu mult efort şi multe modificări ajutătoare. Astfel încât pentru cerinţele din off-road (cuplu bun la 1500-2500 rpm, putere maximă redusă, putere medie rezonabilă) K03-011 se pretează destul de bine unui motor mic. În acelaşi timp, regimul în care va fi folosit contează: dacă pe şosea un K03 modificat poate fi ţinut la 1,5-1,6 bar cât durează o acceleraţie puternică (liniuţă, rampă sau depăşire), în off-road motorul va rula la turaţia de cuplu maxim şi cu presiune turbo mare pentru intervale mai lungi de timp. Aşa încât e o idee bună ca presiunea maximă să fie limitată, fiindcă K03 e sensibil. |
| All times are GMT +2. The time now is 11:43. |
- Copyright 2026 4Tuning