Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Fiat (https://forum.4tuning.ro/319-discutii-fiat.html)
-   -   Sistemele Audio pe Fiat-ul nostru (https://forum.4tuning.ro/319-discutii-fiat/29089-sistemele-audio-fiat-nostru.html)

MariusPiticu 14-07-08 19:00

Re: Sistemele audio pe FIAT-ul nostru !!!

4 Attachment(s)
si...am adaugat cateva poze cum vam promis cudvd playerul monitorul si difuzorul ..poze facute de Dani (parca) la FIAT meeting ieri in Iullius Mall

AlexXx-4ti 15-07-08 01:38

Salut !-fain Marius aratä bine Bravo!!!pänä acum asteptäm restul finalizarea sau ce mai vrei sä faci???

MariusPiticu 15-07-08 17:45

e punto la mine,dar nu conteaza..tot bine arata :D
deocamdata mai am de facut incinta la difuzor si mai incolo mai vopsesc in interior in partea din spate unele parti cu rosu+niste neoane undercar :) care mi-s puse deoparte numai sa fac rost de euroi :D :))
de aceea vreau sa vand sobwooferul si ampliful vechi :( numai 3 mil :( nu le vreti :((

AlexXx-4ti 15-07-08 20:53

Salut stiu si eu cä ai PUNTO:D
-cu Bravo m-am referit la ceea ce faci!!!8);)

MariusPiticu 15-07-08 21:59

aaa :)) al draq nume o gasit si astia la masina :)) fiat "bravo" :))
am o intrebare....cum e mai bine...sa pun vreo 2 filtre de bass asa mai marisoare umpic..sau sa pun cateva mai mici umpic :D ..deci putine si mari sau multe si mici? :))
ma gandeam sa pun vreo 4 mai mici..si sa fac incinta ca si aceea ce mi-ai aratat tu mai sus allex

AlexXx-4ti 16-07-08 02:48

3 Attachment(s)
Filtrele ce le-am pus vreau sä le pun sunt doar la CD-player alimentate spate max.50watt si fata sunt de 100 watt max asa au fost in set si le-am luat ceva mai puternice nu existä mai mici sau mai mari nu le-am luat la noroc sä le pun astea sunt numai pentru difurile respective problema e dacä imi va face CD-playerul fatä :!::rolleyes2:?:.
Dacä nu am ce vreau schimb sistemul de fatä usi pe amplificator 4 kanale si atunci voi bäga 3 weg schimbind totodatä filtrul in 3 weg si venind si cu mediile eventual tot in usä :rolleyes2
Restul kick-bass de 16 si inaltele rämänänd aceleasi in usi si subwooferul atunci va intra tot in functie alimental la acel amplificator de 4kanale.
Sistemul Normal 2 Weg :Attachment 591576
schimb filtrele si-l pun pe cel de 3 weg 100watt :Attachment 591577
si ii mai adaug si mediile:Attachment 591579
Sistem de rezervä mai bine de schimb din2 weg in 3 weg ;)
Cum ti-ai configurat tu sistemul ce si cum vrei sä le montezi ce sistem pui pe fatä la ce il alimentezi si subwooferul la fel pentru subwoofer nu mai ai nevoie de filtre extra ai la amplificator posibilitatea asta "ce amplificator "":?:.

MariusPiticu 17-07-08 18:38

ff fain allex..eu momentan ma "chinui" la incinta :D ma tot gandesc cum sa fac imbinarile ca sa iasa partea de sus la un unghi mai mic de 90 grade :)

AlexXx-4ti 17-07-08 20:09

Nu e fain deloc :cry:nu am timp sä mä apuc de montat nimic :cry:am altele pe cap acum cu masina placa de presiune de la ambreaj mä va tine mäine toatä ziua in service si nu numai asta .
Acum am tot ce am avut nevoie pentru sistem dar nu am timp de el .

MariusPiticu 17-07-08 20:27

lasa..mai bine mai tarziu decat niciodata :) putinica rabdare allex si vezi ca vei avea timp si de masina :D

AlexXx-4ti 19-07-08 02:27

Sper cä ce a fost mai greu a trecut am reusit sä schimb ambreajul,uleiul si uleiul din cutia de viteze , mai am ceva dar astea se vor rezolva mai repede sper si mai ieftin si dupä ce voi termina de montat
CD-DVDplayer-ul atunci trec si la montarea difuzoarelor.
Dupä schimbäri apar cu foto.
Pänä atunci toate bune;)8)

MariusPiticu 19-07-08 11:56

is curios cum o sa arete :D si dvd playerul sunt curios cum arata :) sa vad daca seamana cu al meu :)
bafta la montat
eu deocamdata sunt intro mica pauza de cateva zile :) deseara ma duc la un majorat si azi trebuie sa fac ceva cumparaturi..poate o sa ma apuc maine sa mai fac ceva la incinta :) bafta

AlexXx-4ti 20-07-08 03:12

4 Attachment(s)
Salut :!: Dupä testul cu filtre la kick-bass de spate am renuntat si am läsat pe cuaxiale 2weg care nu de mult le schimbasem .
Si dupä multä chinuialä cu cablurile (multe si spatiu mic ) DVD player-ul am reusit ,am mai pus foto sper asa sä rämänä montat sä nu mai aparä altceva la contacte:
Attachment 594769Attachment 594770
Attachment 594771Attachment 594772
Pentru moment mä opresc cä urmeazä concediul in scurt timp si las deocamdatä asa ,in rest toate bune ;)8)

MariusPiticu 20-07-08 11:01

ff fain allex :) sa ai noroc de el :) o intrebare..nu te incurca iconita aia de sub oglinda la vizionarea videoclipurilor pe monitor? :)
si...distractie placuta in concediu..eu cred ca numai in august o sa ma duc la parcul acvatic aici la vecinii nostri unguri :)

AlexXx-4ti 20-07-08 14:21

Mersi fain :!:Marius nu mä incurcä deloc emblema aia ABARTH (nu iconitä)a intrat si ea in foto cä am fotografiat mai de sus dar nu stä in fata monitorului.
Era si timpul sä-l montez cä il am din marie cumpärat dar dupä mult timp am primit si rama aia sä-l pot monta.

MariusPiticu 20-07-08 19:44

fain :) si eu sunt ff mandru de monitorul si dvd playerul meu :D acum astept sami iau neoane undercar,vopsesc gentile,mai vopsesc putin prin masina..apoi iau o pauza cu tunatul masinii:D asta dupa cemi termin si incinta :)

MariusPiticu 01-08-08 13:08

deci..ce parere aveti..? :D https://forum.4tuning.ro/showthread.p...89#post1673889

AlexXx-4ti 02-08-08 03:32

3 Attachment(s)
Marius nu este räu important este tie sä-ti placä;)
Multe nu am mai fäcut doar ceva micut mai astept ceva si l-am montat si pe ästa.
NU este de serie , l-am fäcut la comandä extra pentru masina mea si cum l-am vrut eu:lol:;)8)

MariusPiticu 02-08-08 21:54

ff frumos :)..sa ai noroc de el..eu partea cu muzica am cam amanato(lenea si mici greseli la crearea incintei) :D
allex...parca ai fost in concediu...nu?daca binemi aduc aminte? :) pe unde ai fost(in cazul in care ai fost)

LorD_PSYCHO 02-08-08 22:37

Salut .. sunt si eu nou P'aci ...
Momentan nu sunt detinator de Punto :rolleyes2 dar in 2 saptamani voi fi :dance:
Am la dispozitie un buget de in jur de 300 Euro pt un sistem audio.. Amp+Subwoofer+cateva boxe :) Credeti ca ma incadrez in banii astia?
Adica nu vreau audio de show, doar cat sa se auda decent :nervious:
Mi-ati putea recomanda ceva?
Si inca o intrebare.. pt un sistem de ~250 Watt RMS pe Subwoofer + sa zic 4 boxe suplimentare... am nevoie de 2 amplificatoare sau face fata doar 1 ?(pt Subwoofer iar boxele sa intre direct in Cd-player)
Si banuiesc ca nu as avea nevoie de o baterie suplimentara daca cea a masinii e ok
Thx:hug:

kaky 03-08-08 00:02

fac fata linistit 4 difuzoare legate direct pe player, si cu bateria stai linistit ca duce lejer 250W. cam la 650 lei iti iei un sub+amplif+cablurile necesare si de restu' o pereche de difuri pe componente cat de cat fainute si gata sistemul:-P

AlexXx-4ti 03-08-08 02:48

[quote=MariusPiticu;1676152]ff frumos :)..sa ai noroc de el..eu partea cu muzica am cam amanato(lenea si mici greseli la crearea incintei) :D
allex...parca ai fost in concediu...nu?daca binemi aduc aminte? :) pe unde ai fost(in cazul in care ai fost)

Marius incä nu am concediu de asta am fäcut tot posibilul ca partea tehnicä,verificarea fäcutä ,cauciucurile am trebuit sä le schimb noi cä am avut Dunlop S1 si am luat pe fatä si spate dreapta niste cioburi si nu am mai avut curaj sä merg atätia km stiind cä-i dau sä bea pe autobandä.
Pe längä asta sa mai fäcut päpusa si cu o baterie nouä .
Am investit destul in ultima perioadä am pregätito pentru concediu dar inainte de toate siguranta ,tehnica si pe urmä distractia .
Pe unde am sä ajung ACASÄ:!:in ro cel putin o datä pe an trebuie sä-mi incarc bateriile si eu cä altfel nu mai faci fatä, dar in cäteva ore sunt acasä cu masinuta vreo 8 dacä am drum liber si nu stau sä caut ore intregi dupä Rovignieta noasträ a ro care de fiecare datä am cäutato de nebun.
In rest toate bune la toti ;)8)

MariusPiticu 03-08-08 10:13

Lord..cu 300 euro eu zic ca te alegi cu un sistem frumusel de muzica..depinde si de unde le cumperi sa nu le iei la preturi duble :)
Allex ..daca tot vi in RO...nai drum prin cj?sa organizam asa pe baza de repede (ca de obicei) un FIAT meeting sa ne laudam si cu prezenta ta pe acolo? :)

Jokerman170 03-08-08 10:45

Quote:

Originally Posted by LorD_PSYCHO (Post 1676206)
Salut .. sunt si eu nou P'aci ...
Momentan nu sunt detinator de Punto :rolleyes2 dar in 2 saptamani voi fi :dance:
Am la dispozitie un buget de in jur de 300 Euro pt un sistem audio.. Amp+Subwoofer+cateva boxe :) Credeti ca ma incadrez in banii astia?
Adica nu vreau audio de show, doar cat sa se auda decent :nervious:
Mi-ati putea recomanda ceva?
Si inca o intrebare.. pt un sistem de ~250 Watt RMS pe Subwoofer + sa zic 4 boxe suplimentare... am nevoie de 2 amplificatoare sau face fata doar 1 ?(pt Subwoofer iar boxele sa intre direct in Cd-player)
Si banuiesc ca nu as avea nevoie de o baterie suplimentara daca cea a masinii e ok
Thx:hug:

nu-tzi face probleme de baterii cu 250w :lol: si daca vrei o calitate buna cumparatzi niste DLS-uri si un subwoofer Digital Design... sau ceva mai bunicel... dupa parerea mea nu te amesteca cu mangnaturi si chestii dinalea ca p....

LorD_PSYCHO 03-08-08 11:14

Ok :D
Ma batea gandu ...
Oare as putea sa montez 2 subwoofere in portbagaj, in incinte separate, de-o parte si de alta a acestuia? In ideea sa pot scoate roata de rezerva la nevoie... Sunt doar curios, masuratorile finale o sa le fac cand am masinuta in fata, dar vream sa vad cum ma invart cu banii ca am vazut niste sub f dragutze DLS (Digital Design n-am gasit dar nici n-am cautat f mult ca imediat plec la munci :( )

MariusPiticu 03-08-08 14:05

[QUOTE=LorD_PSYCHO;1676672]Oare as putea sa montez 2 subwoofere in portbagaj, in incinte separate, de-o parte si de alta a acestuia? In ideea sa pot scoate roata de rezerva la nevoieQUOTE]

daca vrei sa folosesti 2 sobwoofere de 250 rms diagonala de 24 ...eu (parerea mea) zic ca nu o sa iti incapa daca vrei sa ai si acces la roata de rezerva,pt ca o sati acopere putin marginea de la roata de rezerva.dar cand scoti roata de rezerva poti scoate primadata sobwooferele si apoi roata :)
deci se poate si asa :) depinde ff mult cat o sati fie de grele sobwooferele si cat de mari..oricum..la roata de rezerva nu o sa umbli toata ziua
eu as zice ca la cele 4 difuzoare,cum ziceai mai sus ca vrei sati pui pe langa sobwoofer si amplif,sa iti pui pioneer.eu am 2 pioneer mai miculute in spate si se aude ff bine fara sobwoofer(-ul care este in constructie)
Cand iti iei boxele ..daca ai ocazia sa asculti inainte cum merg..si sati iei ceti place :)

Jokerman170 03-08-08 14:46

in primul rand oricum trebuie sa scotzi tot din portbagaj sa potzi scoate roata, vei vedea cand cumperi punto-ul...

in al doilea rand foloseste doar un singur sub de 10" cu incinta sealed, aia itzi da si calitate si incinta e si mai mica decat bass reflex... daca vrei 250W rms n-are rost sa te complici, daca ai vrea mai mult pe la 1000W mai zicemca mno... merg 2

LorD_PSYCHO 03-08-08 17:09

Ok am inteles... deci imi ajunge linistit un Sub de 250 W RMS.
Pt sistemu asta.. de 4 boxe+sub.. am nevoie si de condesator, sau ar putea sa mearga ok si fara?
Ca si boxe oscilez ca si firma producatoare... voi vedea cand am masina si ce gasesc la momentul acela...
Am pun prieten care si-a pus pe un 206cc un sistem de 2 sub-uri West Coast de 12' care le-am gasit si pe cateva site-uri romanesti si mi-a placut cum se aude.. ce ziceti .. merita? Pretul lor nu e f mare din cate am vazut... voi ce ziceti .. ?

MariusPiticu 03-08-08 21:13

eu zic ca merita sati pui west coast...cat despre condensator merge si fara el..asta in cazul in care nu asculti mult timp muzica cu motorul oprit,altfel e bine sati iei si un condensator..oricum nu strica sal iei si sal ai :)
cat despre muzica dintrun 2006 cc si un punto...sar putea sa difere sunetul..ma refer ca una din ele poate este mai antifonata decat cealalta.Puntoul nu este f antifonat..se aude ff bine basul si in masina cat si afara,depinde de sobwoofer...cat despre 206 nu pot sa ma pronunt...deci sa iei si antifonarea in comparatile intre masini :)

LorD_PSYCHO 03-08-08 21:57

Pai el avea sub-urile intr-o incinta(cam mica pentru 2 subwoofere) in portbagaj.. si le-am auzit doar de afara ... din interior nu ma pot pronunta... m-am referit mai mult ca si calitatea sunetului.. ca se auzea chiar dragutz
Din ce am calculat 2 Subwoofere(200W)+1 Amplificator + incinta ma ajung undeva la 1000 lei, ceea ce zic ca e rezonabil... restu de boxe... inca ma mai gandesc :)

MariusPiticu 03-08-08 23:35

pai eu zic ca si intrun punto 2 subwoofere de 200 + un amplif de vreo 300 o sati ajunga..si o sa se auda frumos si dinauntru si din afara:)

Jokerman170 04-08-08 16:36

mah lasatzi-ne cu west coast si chestii dinastea frate... alea is "all bling and no sound". Daca vrei ceva de calitate cumpara-tzi o marca conscrata care are si boxe high end... de exemplu un ground zero, alpine, DLS, DigitalDesign ... mai ales ca numai de una ai nevoie de 10"... itzi potzi permite ceva mai bun...

p.s. marius un condensator n-are nici o legatura cat merge muzica cu motorul oprit

LorD_PSYCHO 04-08-08 17:49

De aia am si cerut pareri :)
Adevaru e ca n-am avut ocazia sa testez sau sa verific mai multe variante... alea le-am auzit si mi-au placut :rolleyes2

Jokerman170 04-08-08 18:59

nu tot ce e mare si bubuie tare e si bun :p

MariusPiticu 04-08-08 20:51

pai daca bubuie tare de ce sa nu fie bun joker? :D mai ales daca bubuie tare si nu se strica :D :P

Detman 04-08-08 22:09

conteaza ce vrei - SPL sau SQ ... sau ceva f greu . SQPL.
deci vrei sa sune tare ( SPL ) sau sa sune clar ( SQ ) sau ... in cel mai bun caz dar este nevoie de multa munca tare si clar ( SQPL ) , asta e asa pe scurt.

daca vrei SPL atunci iei un woofer de 12-15" si un amplificator care sa duca difuzorul acela si ai obinut SPL ( Hifonics e un exemplu f bun ) . pt SQ ai nevoie de un HU ( head unit ) care sa aiba o iesire de 4V , de un amplificator care sa sune si clar ( Audison, DLS, Focal , RF ) si apoi un difuzor care sa sune iarasi bine. ( Helix, JL , Hertz ) .

parerea mea . :)

MariusPiticu 04-08-08 22:24

si traducearea in episodul urmator :))

Detman 05-08-08 03:01

pai, ce nu ati inteles?
de ex: pt un sistem care sa bubuie ( SPL - forta bruta) trebuie sa misti cat mai mult aer, asa ca ai nevoie de un subwoofer cat mai mare peste 12" ca diametru si sa fie intr-o incinta bass reflex.
pt un sistem de calitate ( SQ - sunet clar, cald) , sa sune clar , nu doar sa bubuie ai nevoie de un difuzor intr-o incinta sealed ( inchisa ) ca sa sune mai clar bass-ul, sa aiba un sunet mai controlat.

MariusPiticu 05-08-08 10:29

asa..bine am zis eu continuarea in episodul urmator :))
deci daca vrei sa se simta basul calumea ai nevoie de un sobwoofer cat mai mare care sa aiba si tub de bass in el. si daca vrei sun sobwoofer care sa sune clar ai nevoie de un sobwoofer cu incinta fara tub de bass :D cam simplu cum ai zice "abranburica se abranbureste cu abranburel" :)

Jokerman170 05-08-08 12:30

Quote:

Originally Posted by Detman (Post 1679143)
conteaza ce vrei - SPL sau SQ ... sau ceva f greu . SQPL.
deci vrei sa sune tare ( SPL ) sau sa sune clar ( SQ ) sau ... in cel mai bun caz dar este nevoie de multa munca tare si clar ( SQPL ) , asta e asa pe scurt.

daca vrei SPL atunci iei un woofer de 12-15" si un amplificator care sa duca difuzorul acela si ai obinut SPL ( Hifonics e un exemplu f bun ) . pt SQ ai nevoie de un HU ( head unit ) care sa aiba o iesire de 4V , de un amplificator care sa sune si clar ( Audison, DLS, Focal , RF ) si apoi un difuzor care sa sune iarasi bine. ( Helix, JL , Hertz ) .

parerea mea . :)

A zis clar ca vrea un SQ de aproximativ 250w rms, deci, pshicho un woofer de buna calitate intr-o incinta sigilata este ideal pt tine, mai ales ca cele sigilate au nevoie de litraj mai mic. Eu itzi recomand un amplificator mono care sa-tzi duca subwooferul, iar cele 4 boxe ( 2 fata+2 tweetere, si 2 spate coaxiale) sa le legi pe HU (head unit)

Quote:

Originally Posted by MariusPiticu (Post 1679775)
asa..bine am zis eu continuarea in episodul urmator :))
deci daca vrei sa se simta basul calumea ai nevoie de un sobwoofer cat mai mare care sa aiba si tub de bass in el. si daca vrei sun sobwoofer care sa sune clar ai nevoie de un sobwoofer cu incinta fara tub de bass :D cam simplu cum ai zice "abranburica se abranbureste cu abranburel" :)

Quote:

Originally Posted by MariusPiticu (Post 1679007)
pai daca bubuie tare de ce sa nu fie bun joker? :D mai ales daca bubuie tare si nu se strica :D :P

Marius ai o conceptie distorsionata privitor la muzica din pmdv. Trebuie sa ai un minim de pretentzii la un sistem, fie el sealed, bass reflex sau band-pass.
Repet tot ce bubuie nu inseamna ca si suna bine, ca si un butoi bubuie, dar aia nu inseamna neaparat ca e muzica.

Cat despre definitzia ta despre incinta mare cu boxa mare si tub de bass= bubuie, si fara = nu bubuie este total gresit. Daca e facut corect cu totul necesar un sealed poate manca un bass reflex necontrolat.
De asemenea sa-tzi arat contrarul mai este si band-pass-ul care suna cel mai tare si n-are "tub de bass"

MariusPiticu 05-08-08 12:36

deci in concluzie..mai am de invatat :) si imi cer scz pt faptul ca vam cam dus in eroare(daca vam dus) :D

All times are GMT +2. The time now is 18:18.

- Copyright 2026 4Tuning