Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Ploiesti (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti.html)
-   -   Cea mai rapida masina condusa de voi / Top Speed ! (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti/27701-rapida-masina-condusa-top-speed.html)

ven`u 08-10-07 19:44

Re: Cea mai rapida masina condusa de voi / Top Speed !

bogdan ... io am luat 220 cu s80 lu sefu si mai aveam pedala ... insa nu stiu pana la cat ar mai fi urcat ... acum nu stiu ce sa zic .. nu te contrazic nici pe tine nici pe platon ...dar ...

bogdan_wrc 08-10-07 20:48

am mers cu S80 destul. T5 si T6. de aia am zis. arata si mie undeva pe net motorul ala de zici tu.

bogdan_wrc 08-10-07 21:21

nu am zis ca S80 nu poate. am mers cu 250 in germania cu T6. eu zic ca masina de 2t si 140 de cai nu are cum sa ia 235. si am dat si linku cu datele clare. de aia nu stiu de unde vorbeste el.

platon911 09-10-07 17:39

http://www.mobile.de/SIDBr28C8UJ2Gpg...1111279982237&

uite este exact k asta....

Vibe 09-10-07 17:46

Top speed 205 km/h (127 mph)

sursa
http://www.carfolio.com/specificatio...ar=76318&Volvo

platon911 09-10-07 18:33

stii ce e ciudat!?!!? k la asta de am ers eu in talon scria 210km\h.....si nu te lua dupa carte....aia e vit max constructiva...asa e la toate masinile ce dreaq...cum a luat Donu 160 si ceva cu Tico....ce la Tico in carte scrie top speed 160km\h?????!??! :)))))))

bogdan_wrc 09-10-07 18:36

si 2.4 nu e chiar 2.5...de aia nu stiam motorul.

nah, sa mai zici ca am ceva cu tine....de la 205 la 235 ....e mult. si cip la aspirate nu da atatia cai sa urce atat. asa ca? iar o dai de gard .....

PH86MIN 09-10-07 19:24

pai cat scrie in talon atata ia,ca arata mai mult aia e eroarea de kilometraj,si la mn ia 180,dar vit max e 162 in talon,si aia e cea reala

Khalis 09-10-07 20:57

akuma.... fiindca a venit vorba de viteza maxima constructiva... aia e viteza la care proucatorul itzi garanteaza ca nu-tzi aduni mashina de pe shosea.... evident, chiar cu toate erorile de kilometraj, acea viteza poate fi depashita in anumite conditzii.... eu la megane am scris in talon 198km/h viteza maxima... i-am atins...:twisted: mi-a fost frica sa dau mai mult...:oops:

tre 10-10-07 05:09

da asa este, pana la viteza x e garantata masina. sunt multe cazuri in care viteza asta constructiva e depasita chiar si scazand eroarea indicatorului (~+15 km, eroare mai mare de atat n-am mai vazut pana acum).

bogdan_wrc 10-10-07 08:15

pai una e eroarea de vitezometru si alta sunt 30 km in plus.
vit trecuta in talon e viteza la care masina poate ajunge prin forte proprii (pe drum plat)..fara nicio garantie sau altele. tre, aveam pretentii de la tine. nu ma faceti sa caut prin actele RAR si politie ce inseamna aia.
degaba vit e trecuta 200 in talon daca are gume de iarna garantate pena la 180 sau gume cu alt indice de viteza.
ce naiba....
dar hai sa nu deviem subioectul. era deja un topic despre asta.

shantzu 10-10-07 18:51

GATA !!!
Nu mai sterg , dar va rog frumos sa nu mai faceti offtopic :)

tre 11-10-07 00:14

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1141931)
pai una e eroarea de vitezometru si alta sunt 30 km in plus.
vit trecuta in talon e viteza la care masina poate ajunge prin forte proprii (pe drum plat)..fara nicio garantie sau altele. tre, aveam pretentii de la tine. nu ma faceti sa caut prin actele RAR si politie ce inseamna aia.
degaba vit e trecuta 200 in talon daca are gume de iarna garantate pena la 180 sau gume cu alt indice de viteza.
ce naiba....
dar hai sa nu deviem subioectul. era deja un topic despre asta.

inseamna exact ce zic eu. uita-te si tu in manualul tau de la masina ce zice acolo.

sunt specificati toti parametrii anvelopelor minim recomandate (atat dimensiuni cat si indice de viteza, presiune), minim COR benzina folosita, chiar si modul de calculare a greutatii e specificat (de regula sofer 75 kg, toate fluidele necesare functionarii la full, rezervorul de benzina la 1/2 si nici o alta incarcatura suplimentara), deci in conditiile specificate masina ajunge la viteza aceea.

ca pui benzina mai buna, cauciucuri ce opun mai putina rezistenta (eventual si supraumflate), ca scoti banchete, presuri de cauciuc sau lichidul de spalat barbrizul (cum stim noi pe unu' :D ) toate astea vor duce la o viteza maxima reala diferita de cea constructiva. chiar si altitudinea la care se ruleaza are efect asupra performantelor masinii.

apropo de gumele de iarna, o sa ai ceva surprize daca mergi mult timp (majoritatea producatorilor zic 10 min.) cu viteze mai mari decat ce scrie pe ele.

gata, am postat doar pt. lamurire.

tre 11-10-07 00:28

Quote:

...deci in conditiile specificate masina ajunge la viteza aceea.
am uitat esentialul, in conditiile specificate masina ajunge la viteza respectiva in conditii de siguranta si confort.

multe masini ajung prin "forte proprii" la o viteza mai mare decat cea constructiva (treapta maxima, turatie maxima) insa nu cred ca e un feeling placut sa rulezi sute de km in treapta maxima de viteza la turatie maxima, pe langa faptul ca e cam zgomot e si posibil sa se-ntample neprevazuturi... mecanice sau de alta natura. :) deci ce sustii tu de fapt?

de exemplu tico, vit. max. constructiva 134. la 134 e totul in regula, nu ti-e frica mergi linistit. la 160 insa nu cred ca-ti doresti sa ti se loveasca vreo molie mai grasuta de parbriz.

bogdan_wrc 11-10-07 08:25

da mah tre ai si tu dreptate.... dar vezi ca Tico la conditiile perfecte stabilite din talon nu are cum sa ajunga la viteza mai mare. ca vii de la Campina, ca etsi in vale si bate vantul din spate, da, depasesti. dar e destul de greu cu 30 km peste. daca pui si eroare de km... adica 200 pe bord e cam 180 real.

gumele de iarna tot timpu vor avea o vitz mai mica de rulare. ele sunt facute sa lucr la anumite temperaturi. rularea mult timp cu ele la vit mare=> incalzire.

dan_kamikaze 11-10-07 10:05

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1143774)
da mah tre ai si tu dreptate.... dar vezi ca Tico la conditiile perfecte stabilite din talon nu are cum sa ajunga la viteza mai mare. ca vii de la Campina, ca etsi in vale si bate vantul din spate, da, depasesti. dar e destul de greu cu 30 km peste. daca pui si eroare de km... adica 200 pe bord e cam 180 real.

gumele de iarna tot timpu vor avea o vitz mai mica de rulare. ele sunt facute sa lucr la anumite temperaturi. rularea mult timp cu ele la vit mare=> incalzire.

Vizavi de eroarea de viteza ai dreptate, eu cu un scorpio 2.3 am ajuns pe bord la 230 iar viteza constructiva e de 210 si sunt aproape sigur ca nu aveam 230

tre 12-10-07 23:22

nu-nteleg ce vrei sa zici bogdane, pe bune. :D

fapt divers, in practica (gps, masini de toate natiile) am constatat ca mai mult de 14 km/h nu ar fi eroarea.

dan_kamikaze bravo.

bogdan_wrc 13-10-07 09:52

nu mai ctz. esti obosit, tre.
ctz ca ti-am zis ca in mare, ai dreptate.

dj01fad 18-10-07 13:00

1 Attachment(s)
nu este cea mai mare viteza la care am mers, dar oricum este impresionanta pentru ce masina comduceam... acum cateva luni, pe autostrada B-P am luat cu un citroen cx diesel din 79 aproape 200... kilometrajul inclin sa cred ca merge bine... depaseam masini muuuult mai periculoase, inclusiv un scorpio de prin 98-99 din care se uita soferul la mine ca la fasole...
poza:

ven`u 18-10-07 21:14

alt sofer kamikaze :D

dj01fad 19-10-07 13:11

nu am facut eu poza daca la asta te referi, ci personajul din spate cu un telefon - bine, m-a cam bruiat cu el :d

jakal 20-10-07 22:22

audi A3 S-line an 2006 automata. avea 320 pe bord dar.........:twisted:

renegatu` 03-12-07 20:47

___mha io nu am pms____daR tata aRe kteVa relaTzii shi am mers q m3-ul lui pe DN 1 de la mizil la ploieshti_____210 km shi mai mergea daR se apropia o localitate______cred k am faqt 14-15 minute pana la ploieshti_____:))____

tng 03-12-07 21:07

Update ...
Am dat si eu in Clio 195 km/h :rolleyes2

jakal 03-12-07 22:45

erai cu astra ?....CAT

cmdbass 04-12-07 00:48

170 cu motocicleta :lol: ....pentru inceput...or sa mai urmeze update-uri :D

pasionat.. 04-12-07 06:41

Quote:

Originally Posted by tng (Post 1228465)
Update ...
Am dat si eu in Clio 195 km/h :rolleyes2

ce clio ai...????am si eu un jalnic 1.5 dci 2005..si nu trece nici deal naibi de 160 si un pic...sincer am mai auzit povesti cu clio 1.5dci la 200 :-??

andrei_hrz 04-12-07 10:35

acuma depinde ce clio ai de 1.5 dci ca exista 2 variante de 60 de ponei si 85 de ponei (daca nu ma insel), deci acuma iti dai seama de ce exista diferenta de viteza.

feryboy 04-12-07 10:48

diferenta de viteza apare la dealer cand te intreaba : si motorizare ? diesel sa consume putin...ce versiune...aia mai ieftina :)

tng 04-12-07 10:49

Quote:

Originally Posted by pasionat.. (Post 1228841)
ce clio ai...????am si eu un jalnic 1.5 dci 2005..si nu trece nici deal naibi de 160 si un pic...sincer am mai auzit povesti cu clio 1.5dci la 200 :-??

1.4 benzina

pasionat.. 04-12-07 12:43

Quote:

Originally Posted by andrei_hrz (Post 1229069)
acuma depinde ce clio ai de 1.5 dci ca exista 2 variante de 60 de ponei si 85 de ponei (daca nu ma insel), deci acuma iti dai seama de ce exista diferenta de viteza.

de fapt sunt 70 si 85...amarinata de 70...si totusi la cum merge nu cred k cea de 85 ajunge la 200....;):P

pasionat.. 04-12-07 12:45

Quote:

Originally Posted by tng (Post 1229087)
1.4 benzina

1.4 16 valve presupun....tot mi se pare cam mult...dar e mai credibil..:D...kiding...marpha tinel bine..:D...dak esti din buc poate ne int sa vad o dif in demaraj intre al tau si al meu...;)

pasionat.. 04-12-07 12:46

Quote:

Originally Posted by andrei_hrz (Post 1229069)

mah ceaus da super nova ta cat merge...???...

Vibe 04-12-07 14:32

1.5 dci-urile de la renault au valori cuprinse intre 65 si 105 ( doar pe megane )... pe clio 65/82 ... logan 65/70/85 ... noul clio 70...85 ( inca nu se vinde in romania ultimul )....

radu_nb1 04-12-07 16:09

cu solenza 170 deocamdata

andrei_hrz 04-12-07 17:39

dak tias zice numai crede:))). dar il am pe tng bon si inca cativa care poate sa confirme, undeva putin dupa linia de 180km/h

radu_nb1 05-12-07 18:05

Quote:

Originally Posted by andrei_hrz (Post 1229680)
dak tias zice numai crede:))). dar il am pe tng bon si inca cativa care poate sa confirme, undeva putin dupa linia de 180km/h

ma io unu nu te cred, cutiile de viteza st atfel ca la solenza, nu cred ca depasesti pragu de 170( poate sari de 6000 de ture, da park e
limitata)

DONU' 05-12-07 18:27

Credeti-l!
Mashina chiar poate peste 180 km/h! ;)

kraven_4_all 05-12-07 18:30

eu il aprob si pe bonu, si pe andrei!! :) ....

are martori frate...ce sa`i faci:)

shantzu 05-12-07 18:42

si daca v-a platit sa ziceti ca sunteti de acord cu el ? :lol:

All times are GMT +2. The time now is 07:51.

- Copyright 2026 4Tuning