![]() |
Re: Strech Tyres - experienta, marci gume, dimensiuni.
Stati cuminti , aveti impresia ca afara totul e lapte si miere? Eu unul cunosc cativa din proprietarii de e36 ale caror poze fac furori pe net , foarte multe sunt tiganite la capitolul suspensie , oamenii sacrifica totul pt look , nu vor sa intre cu 100 in curbe , vor doar filmari si poze, chiar vorbisem cu william cole (cel cu breytonuri) si imi zicea stai relax ca masina era impracticabila datorita modificarilorgen ( arcuri taiate, suspensii low cost modificate la greu ) . Cand deja ajungi la nivelul ala de modificari e bine sa ai o a doua masina , vorbesc din prprie experienta , la intoarcerea din brasov de la meeting am prins ploaie si de la 50 la ora in sus nu mai puteam controla masina , iar pe unele portiuni de drum am ramas pur si simplu suspendat pe adunaturile de asfalt topit de pe mijlocul drumului , nu mai zic ca in doua (atentie 2) saptamani am terminat doua gume pe spate aproape noi , aveau 7 mm de creasta pe ele si asta fara burn sau alte nebunii
|
1 Attachment(s)
pe 9j r16 , nu stiu daca conteaza asa mult dimensiunea jentii , dar a incercat careva 195/40 sau chiar 185 ? momentant am 215 , si pare ca ar merge ceva mai bine intins , decat acum. o poza cu gumele de acuma.
|
Foarte bine punctat Riko!
Totusi dracul nu este asa negru cum pare nici la tine, in sensul ca la tine mai sunt mici detalii de pus la punct ca sa nu mai ai asa multe probleme. (din pacate timpul e scurt la tine si nu sunt chestii pe care le poti face fara sa fii de fata) |
Ce inseamna et si j ? Si in 185/65/15 65 ce inseamna ?
|
Quote:
ET: cu cat e mai mic ET cu atat janta iasa mai in exterior...cu cat e mai mare cu atat e mai in interior.adica ET8 cum am eu janta iasa muuult in exterior,prinderea e mai aproape de interiorul jantei nu e pe centru .... J: reprezinta latimea jantei,cat e ea de lata,jantele cu 7J sunt mai subtiri decat cele de 10J. trebuie sa sti ce ET si ce J iti intra sub aripi...altfel risti sa iei jante cu ET prea mic si sa iti frece in aripi sau ET prea mare si sa iti frece in arcuri/telescoape etc.... sper ca e destul de clar! |
A e perfect asa maestre , multumesc mult . Cu 65 ala de la anvelope ce este ?
|
Quote:
185=latimea cauciucului 65= inaltimea lui 15= marimea....diametru,pe cat e ..nush sa explic si nici nu sunt sigur ca e foarte corect,daca am gresit rog pe cineva sa ma corecteze. |
Inaltimea ? Probabil distanta dintre buza cauciucului pana unde se termina . Oricum stiu ca 185 e latimea si 15 sunt inchi .
|
*65 este balonul, talonul, inaltimea talonului, etc
Cum vreti voi sa-i spuneti la distanta intre janta si suprafata de rulare. este exprimat in procente din latime, deci aceiasi cifra la talon, dar diferite latimi de cauciuc, nu arata la fel. 205/45 nu va avea un talon de aceiasi inaltime cu un 245/45 dar in urma unui calcul: 245/35 va avea acelasi talon ca un 215/40. |
Am inteles perfect . Cum e mai bine sa ai talonul mai mic sau mai mare ? Sa zicem ca eu am 195/65r15 si 195/50r15 care sunt mai bune la demaraj ? Dar la curbe ?
|
Quote:
la demaraj simiti latimea gumei(prima combinatie de cifra...adica 195...205 si etc ce o fi)cu cat este mai lata cu atat ai aderenta mai buna dar si plecare de pe loc este cumva mai greoaie...in mare cam despre asta ii vorba,sper ca ai inteles,evident mai sunt multe detalii dar pentru inceput ar fi bine sa stii astea succes si spor |
Eu inteleg perfect , am vazut o liniuta in care 2 masini la fel aveau anvelopele de care zic mai sus si nu stiu care a castigat si deaia intreb . Multumesc de explicatii .
|
Quote:
accelerare - o roata cu diametru mai mic castig pe acceleratie dar pierde la top speed. manevrabilitate - fiind o anvelopa mai joasa, peretele anvelopei este mai dur => nu se mai inclina cauciucul atat de tare pe curbe deci masina este mai fixa pe asfalt. |
A deci acum se leaga...multumesc gabi
|
3 Attachment(s)
225.35 on 10j..
|
5 Attachment(s)
:lol: Strech tyres: 145/65/15 on 6J
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Salut baieti am nevoie de putin ajutor, nu stiu daca am postat unde trebuie dar as avea nevoie de putin ajutor mi-am cumparat un set de jante OZ - Racing modulare R18 pentru un seria 5 E39 8.5j fata cu ET 15 235.40.18 si 10 J spate cu ET 19 265.35.18
Toate bune si frumoase pana cand sa le pun pe masina , pe fata intra se aseaza cum trebuie pe spate imi freaca pe dinauntru in plastic,dace se poate sa imi spuneti cum sa procedez....pe spate sa montez alte anvelope , sa cumpar distantiere sau sa pun jantele la vanzare |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
verifica exact unde atinge si vezi daca ii buza(marginea)interioara a jantei sau guma atinge
daca ii guma poti incerca un strech si probabil sa nu ma frece(unele cazuri atinge ca cauciucul sta balon...)altfel distantierele te ajuta... |
Baieti totu e in regula , azi am urcat jantele sus pe masina si nu atinge,freaca niciunde...nu era prins cum trebuie plasticu.Dau beton pe masina maine am sa urc ceva poze.
|
Quote:
|
Ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat?
Multumesc anticipat. https://forum.4tuning.ro/290-zona-teh...e-bmw-e46.html |
1 Attachment(s)
225/35/17
|
Quote:
|
Quote:
|
Se da o suspensie fixa cu garda de 60/40 si un set de jante R17 Style 5...8j cu 9j si et20....
1....ce dimensiune (xxx/yy/R17) de cauciucuri ar fi recomandate sa nu atinga in aripa? 2....ce alte recomandari de jante ar fi pt o suspensie fixa 60/40 in materie de janta+cauciuc? |
205&215/40
|
Sau 45.Merge la fel de bine.
Poti sa pui orice janta/cauciuc, atata timp cat ti cont de ET si latime. |
am si eu o intrebare
in urma dublarii latirii unor jante de tabla pe 15 as vrea sa pun ceva gume cu care sa am ceva strech(nu foarte mult ca pe urma imi este greu cu fitmentul sa zic asa,ca jantele sunt cam mici...la o vw bora) la 8j cu 9j ma gandeam un 185 55 sau 60 are cineva dimensiuniile astea pe jante de genul?:rolleyes2 |
Salutare,
Am un E46 320d din 2000, cu suspensie sport (arcuri galbene) si intial am avut jante cu 7J ET 40 pe 16 cu cauciucuri 205/55 de vara. Recent am gasit niste jante cu buza 9J ET 30 pe 16 cu cauciucuri 225/50 pt vara. (cele din poza) Intrebare: are cineva pe masina, aceaste dimensiuni? (ma refer atat la J si ET pt jante cat si la cauciucuri), se aseaza bine sau am sanse sa atinga in suspensie / aripa? Ce cauciucuri se pot pune pt a nu atinge? Multumesc! |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:17. |
- Copyright 2026 4Tuning