![]() |
re: E36 - Jumy 4.4 V8 Supercharged Drift Project
Ai p m !
|
Ce sa zic: multe felicitari atat tie si profesorului, cat si tatalui tau in special! M-am apucat de citit acest topic acum vreo 3 ore si am savurat fiecare clipa din el, desi acum 2 ore trebuia sa fiu undeva :) Iti dai seama cum m-a capturat!
Ai un tata cum foarte rar gasesti, continua sa-ti pastrezi relatia cu el asa cum e, merita tot respectul! Sper ca il mai pui din cand in cand pe forum sa citeasca toate laudele aduse lui, pentru ca le merita din plin! Esti talentat, si spun asta pentru ca nu oricine se poate da de-a latul: oricat mi-ar placea si mie, nu prea am "2 balls" necesare cum ziceai acum cateva pagini, ma tem prea mult sa nu-mi sifonez masina, avand in vedere ca e greu cu sponsorizarea in ziua de azi. Tine-o tot asa, si incearca sa nu faci compromisuri foarte mari cu scoala, e importanta si ea, cine stie, poate obtii o diploma chiar in domeniu si o sa iti fie mai usor daca reusesti sa iti stabilesti o viata de drifter pro! Numai bine si respect, il meritati toti 3! |
2 Attachment(s)
@ASTOR : Cred ca toti 3 formam o foarte buna echipa ! Fiecare cu rolul lui ! Respect si tie si iti Multumesc deasemenea!
Datorita preaBun-ului meu tata ne-am pregatit pentru urmatoarea etapa ! Suntem gata de START ! Doar cauciuace ne mai trebuie ..... Lipsesc sponsorii asta este :-P . O sa fie cam "blana" la Brasov ...Nu mai am rabdare ma fierbe soarele asta :-P . Impresii!? |
Quote:
Multumesc ... si bafta in continuare tot ce ai realizat pana acuma e ceva fantastic tine tot asa. Iti tin pumni pentru urmatoarea etapa. |
Nu pot spune exact pentru ca nu stiu ! S-au schimbat multe pe la ea.... tata stie in principiu eu am fost doar la sfarsit si am vazut acolo frumos :rolleyes2 .
Daca ajungi la Brasov poti vorbii direct cu tatal meu el poate explica ! Pana atunci cum nici voi nu stiti nici eu nu stiu ! Nici nu prea l-am intrebat sa fiu sincer... am fost in prea mare extaz ca sa mai fac si lucrul asta ! |
Auzi..vrei sa o lasi asa fara bot?:lol: ma refer la spoilerul din fata, sincer nu imi place:-)
|
Masina nu e cine stie ce ridicata,deci daca prinde o curba mai capricioasa,isi mai rupe bara fata,nu se merita,si racirea e putin mai buna fara spoiler,din cate stiu eu.
Ce conteaza aspectul,atata timp cat e buna performanta? |
Pana acum nu a crapat spoilerul, stiu ca a mai ridicat-o putin pe fata ca atingea:-)
|
Nu pot sa o las fara spoiler cu toate ca imi place si fara foarte mult . DAR daca iau un con ceva risc sa imi stric electroventilatorul si nu se merita !
Bara are si ea rolul ei ! Momentan la aspectul masinii mai este mult detot de lucrat dar asta pe parcurs ... v-a primi si ea un body-kit complet pe toamna probabil nu stiu ! Prioritatile si urmatoarele modificari v-or fi la putere si suspensie (speciala de drift) ! Aspectul se face usor cateva bari din fibra , o aripa un prag... le face sese doar cu gandu ! :-P |
25 Attachment(s)
:arrow:
|
Ceva tare♥...nu asa degeaba!!!...
Felicitari Pustiu'!!! |
6 Attachment(s)
In sfarsit putin timp pentru forum... !
A fost super tare etapa de la Brasov , m-am distrat la MAXIM ! Chiar daca nu m-am calificat am fost super entuziasmat sa-l vad pe Marius pe locul 2 ! Majoritatea eram obisnuiti cu 2 clipp cu fata si unul cu spatele ,dar la aceasta Etapa au fost 3 clipp cu spatele ceea ce a sporit dificultatea !! Nu am putut sa ma calific din frica de a nu-mi lovii masina deoarece ultimul clipp a fost pus exact pe bordura si trebuia sa te apropii la cativa cm de el .... Am preferat sa nu risc sub nici o forma , mai ales ca am avut umpic emotii si ... am mers in siguranta. (Daca luai bordura cu spatele direct cu fata in gardul de lemn se ducea masina . Problema nu ar fi fost asta ci SHINA DE TREN inalta de 30cm pusa la 1cm de Gard) Masina a mers extraordinar , modificarile au dat roade, sper ca pana la urmatoarea Etapa sa desfacem toata puntea spate sa-i mai punem niste bucsi ...in rest ulei + benzina + blana maxima = Drift. |
incep prin a-ti spune ca te apreciez tare pentru ce faci din si cu masina asta, si pentru felul in care pilotezi, mai ales la varsta ta (te-am vazut live la RTS la romexpo, la Brasov din pacate nu am fost:sad:). multa bafta, rezultate cat mai bune si update-uri dese pe forum !
|
Quote:
|
de unde ai steagul cu romania??
|
8 Attachment(s)
Salutare !
Intre timp masina a primit ceva modificari pe la caroserie si articulatie ... Sa incepem cu caroseria : - Partea din spate ( portbagajul ) a fost Taiat complet , in locul tablei originale se v-a monta plexic/tabla subtire . Am cantarit tot ce a fost taiat si a ajuns pe undeva pe la 15-16kg in - ... - Mutarea bateriei inauntru + heblu . La articulatie chiar astazi tatal meu a reusit sa monteze totul , aici ma refer la Bucse Powerflex , Bara stabilizatoare Racing.. ! Bineinteles prin hobby-ul si rabdarea lui imensa totul acolo straluceste si are culoare...! Speram pana la urmatoarea etapa ce-a de la Prejmer , sa montam niste flanse pentru spate pentru un echilibru mai bun al masinii ... Usor usor incepem sa ne apropiem de sfarsitul sezonului iar motorul acesta v-a fi vandut complet dupa ultima etapa , iar in locul lui v-a fi pus un v8 ! Am trecut prin fiecare punct si am ajuns la un acord ca v8-ul ar fi ce-a mai potrivita alegere din punct de vedere al cailor,cuplului / al bugetului si plus de asta cel mai important aspect la acest motor este fiabilitatea , prin care a facut diferenta intre aceasta alegere si alegerea nr2 ,adica 2.5Turbo. Prin toate aceste schimbari,sacrificii vreau sa-i multumesc si pe aceasta cale tatalui meu care pune suflet in acest sport ! |
Foarte tare ce ai facut cu articulatia!
Cu V8-ul, probabil te gandesti la 4.4i de la BMW, cum are Santos. Intr-adevar, e mult mai fiabil V8 decat 2.5T, dar V8-ul, daca il iei, ramane la 286 hp, parca atat are. Cu 2.5T e mai usor sa cresti puterea cand simti nevoia. Indiferent ce alegere faci, e foarte frumos ce faci tu aici. Stiu ca parerea mea, in particular, conteaza mai putin, dar e de apreciat ca nu ai ales sa pui un motor mare si sa o alergi asa, cum sunt multi pe aici. Nu ma refer la nimeni exact, dar sunt masini care au motor puternic, suspensie stock, articulatii stock si cam totul stock. Sper ca intelegi unde bat. Spor la treaba, esti pe val! |
eMH :
Santos are M60B40 - 3982 cmc. Tu spui de M62B44 - 4398 cmc. |
Quote:
:lol: :lol: :lol: :lol: !!! si in caz ca nu stii un motor 2.5 turbo nu este destul de fiabil la drift !!! vrei sa fii interesant incearca pe un topic de horoscop ca aici nu esti deloc !!! |
Quote:
Ai avut 2.5T si nu a fost fiabil? Nu e fiabil pentru ca oamenii se asteapta sa fie fiabil cu interne stock. Normal ca nu. Nu am vrut sa fiu interesant, dar eu macar am vorbit la subiect si nu am atacat pe nimeni. Nu vrei tu sa iti vezi de ale tale? |
emH ! Mereu se tot strica cate ceva pe la turbo .... nu rezista mereu la forja maxima !
Nu pica internele pentru cat am fi vrut noi dar pica tot felu de chichitze ! Eu cu pisica doar o dau jos de pe platforma si ii dau blana atata tot . Nu vreau sa iasa din obiceiu asta :)) ! 4.4 are vanos din cate stiu si nu este cine stie ce din cate am inteles ! Trebuie umblat pe la axe/vanos cv gen ca sa traga grav. Poate gresesc ! 4.0 v8 o sa fie alegerea perfecta ! Modificari la motor nu or sa trebuiasca . Decat cuzinetii schimbati cand v-a fi achizitionat . In rest BLANA .! O sa vorbesc cu niste drifteri din EU sa ii mai intreb anumite detalii dar in rest cam asta v-a fi ! Cat despre 2.5 ... v-a fi vandut dupa ultima etapa , se v-a da complet cu radiator evacuare ,soft , etc Motorul a primit schimb de ulei + filtre la fiecare 2-3 etape , nu a fost incalzit niciodata , motorul se poate proba in cadrul urmatoarelor etape eventual ! 8) @emH "Cu 2.5T e mai usor sa cresti puterea cand simti nevoia." Cuplu ma intereseaza nu caii ! 4.0 = 400nm ce-ti mai trebuie !? Pisica v-a intra intr-o usurare mai ampla , ma refer la geamuri din plexic , usile taiate pe interior sa ramana decat tabla de ext. + ceva taieturi prin spate ! Eu cred ca usurata foarte mult pisica, cu un v8 si niste cauciucuri foarte bune v-a da roade ! :rolleyes2 |
Quote:
|
Quote:
Este plin pe forum de useri "eronati ca tine " !!! Nu am avut eu,sincer nu sunt fan turbo nu mi-as pune turbo pe o masina (sunt fan Compresor) sI NU TRE SA AM EU TURBO CA SA STIU CA NU E DESTUL DE FIABIL "LA DRIFT" !!! E SUFICIENT SA AI PRIETENI SI SA ASCULTI SFATURILE LOR !!! oN TOPIC: Iulian 4.0 este alegerea potrivita !!! si in timp schimbi softul,pui serpi de m5 e39 modifici evacuarea , si mai castigi ceva :D cuplu ce iti trebuie tie :D :D |
2 Attachment(s)
Cam asa arata masina finalizata >!
|
Bai imi place la nebunie pisica asta ,este printre favoritele mele. Apropo filmari din interior ai gasit?:D
|
hai pustiu, dai blana .. ne vedem la prejmer :D
|
5 Attachment(s)
Astazi masina a plecat la umflat de aripi , cei de la GheTTo tuning se v-or ocupa de toata treaba.
Vrem sa fie cat mai adecvata din punct de vedere estetic pentru Brasov ! A venit in sfarsit vremea cand si la noi in Romania se pune accent pe Design-ul masinii ! |
2 Attachment(s)
Ceva noutati ! Inca nu este gata , am facut cateva poze dar inca mai are de lucru la aripi !
P.S 1 : EVACUARI/SERPISORI/REDUCTII/etc. LA ALL CUSTOM TUNING 0740 103 545 / TAVI ! EXCEPTIONAL LUCREAZA ! P.s 2: un admin sa uneasca posturile eventual :) ! |
Concurez pentru un ulei motul ! Trebuie sa am cele mai multe like-uri !
VA ROG Ajutati-ma aici este poza !! |
Quote:
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Astazi 22 august este ziua tatalui meu Augustin si vreau sa-i transmit si pe aceasta cale multumirile si respectul pentru munca depusa la masina dar nu numai !
Sa-mi traiesti ! :lol: El singur a pus cu mult suflet fiecare surub la aceasta masina ! |
LA MULTI ANI ! ! !
MULTA SANATATE SA TE POATA SUSTINE IN CONTINUARE. |
Multumesc Sorin , scuze de intarzieri !
Ieri am adus masina de la garaju GheTTo tuning. Evazarile au iesit dragute , rotile au flanse de 5cm peste tot acum cu noile modificari.... sa vedem cum v-a fi pe circuit ! Saptamana aceasta speram sa cumparam Policarbonat pentru inlocuirea lunetei si geamurilor laterale si poate sapt viitoare sa vopsim si aripile :) ! pozele aici : https://img18.imageshack.us/img18/4599/aripi2.jpg https://img805.imageshack.us/img805/8060/aripi1.jpg Din nu stiu ce motive nu au mers uploadate pe forum ! |
22 Attachment(s)
Salutare ! De un timp acest topic a fost Locked din diferite motive .
Astazi m-am hotarat sa il redeschid odata cu inceperea noului proiect . O sa incep prin prezentarea Finalei de la Iasi , unde m-am calificat pe Locul 1 cu 94.92 puncte si Locul 2 in Battle dupa ce am fost infrant in finala de Razvan Lkn . Toate performantele mele se datoreaza tehnicii invatate pas cu pas de la Marius Kns , care si el deasemenea a dat dovada la Bucuresti de un punctaj peste asteptarile oricui , calificandu-se pe locul 3 cu doar 300 de cai , rezultand cat de tehnic este . Modificarile caroseriei au ramas aceleasi s-a umblat doar la estetica . -Masina a primit datorita service-ului ONOSERV-TUNING , o colantare completa cu o grafica construita de Adrian Tescan si aplicata impreuna cu Gabriel Onofrei .( Ii multumesc pentru orele care a muncit la masina mea. Respect !) -O noua bara reconstruita de service-ul Japan Team Garage a lui Axela . Si cam atat ! Revenind la prezent , am ales un motor de 4.4 v8 m62b44 Non-vanos , luat de pe un e39 , datorita fiabilitatii si cuplul mare al acestui motor. Un timp am fost in impas nefiind hotarat intre 2.5T / M / V8 , dar pe rand excluzandu-le , sfatuindu-ma cu Marius Kns am facut cea mai buna alegere. Ca si upgrade la acest motor poate peste 1 an jumate 2 montarea unui sistem NOS obtinand un + de 100 maxim 150 cai . Motorul este fabricat in anul 2000 , avand in jur de 90Mii km :) TZIPLA. O sa incerc cat de cat sa explic si sa pozez fiecare pas parcurs pentru punerea unui motor v8 pe e36. Momentan tot ce pot sa zic este ca s-a cumparat o instalatie de M60 deoarece m62 este diferit la senzorul de pe cutie ,fulie . Aceasta modificare a fost efectuata datorita pretului unei cutii de m62 care s-a pus doar pe 4.4 si m5 fiind cea cu 6 trepte . Inca nu pot da detalii despre urmatoarele modificari pana nu ajungem la ele ! Astept intrebari de la oricine dar strict legate de masina ! Multumesc ! P.s : Pentru cei care probabil se intreaba cum am ajuns la aceasta alegere : - 2.5 T = Fiabilitate redusa si daca sunt inafara Romaniei si se defecteaza ceva m-am dus degeaba . Cel mai important ar fi fost ca mi-ar fi luat probabil jumatate de an sa ma invat cu Turbo . Este mult mai greu decat aspirat ! -M3 S50b32 = Un motor foarte puternic dar si daca se strica ceva la el costa..ceva .... -V8 = Cel mai fiabil dintre astea 3 existand exemple care se dau de +2 ani cu acest motor si inafara de ulei,apa,Blana altceva nu a necesitat . Caii sunt parerea mea mult mai aproape de adevar decat ai unui M3 si cuplul cel mai avantajos 420nm . Daca se mai face si un soft la el ...este exact ce trebuie ! Costurile ar fi fost apropiate pentru orice as fi ales ! |
Quote:
Nu pot sa cred ca ''ala mic'' de ne canta la tarabana e mare drifter:oops:... Mereu cand ma uit la tine imi aduc aminte de vremurile cand stateam cu Alin la poarta si tu veneai cu BMX ul... si i ziceam... de nu o lua o si Iulian ca tine si Augustin mare mirare... peste vreo 5 ani vorbele s au adeverit:rolleyes2:rolleyes2 Te pupa Jean!! |
Tu esti unul care ma cunoaste de cand aveam 3-4 ani probabil si nu pot decat sa aprob tot ce ai zis .
Faptul ca mie mi-a placut sa bat la tarabana de la 7 ani nu ma impins sa fiu un cocalar ba chiar sa am un hobby si sa invat sa imi capat respectul , avand un frate cu 7 ani mai mare si nefiind asa usor acceptat langa cei mari . Daca nu era fratele meu ALIN (colegutu) pasionat de Bmw eu acum ma jucam C.s si probabil devenea o rutina absolut plictisitoare si fara VIITOR . Cam de aici este radacina. Datorita lui am achizitionat si acest motor de 4.4 si cutie de viteze si ideile de articulatie pentru masina si proiectele aratate de el pe net . As putea continua asa pana maine ! Iar Tata (Augustin) probabil ca ramanea cu pasiunea lui de-o viata neatinsa . Mai exact de a face ce-i place lui mai mult adica Mecanica :) . El doar din vorbele mele, ale fratelui meu , ale lui KNS a creeat o masina care cu doar un 2.5 24v ruleaza PERFECT . Multumesc ! |
Abia astept sa te vad evoluand cu V8. :) Mult succes !
|
Quote:
Si ma bucur ca ai ajuns la nivelul la care esti. Parca ieri erai prin curte si bateai tarabana, si veneai si mai intrebai cate una alta cat ne rupeam mainile pe sub cazane. Ma bucur ca te-a prins microbul si esti dedicat! Multa bafta! |
Bv jumy ! tine-o tot asa ...eram sigur ca iei v8 cand am vazut ca vinzi 2.5-ul.
Poate ne vedem si noi zilele astea pe undeva? |
| All times are GMT +2. The time now is 17:31. |
- Copyright 2026 4Tuning