![]() |
Re: Dacia 1300 1978
Quote:
La jante vreau sa folosesc unele de 7j, cu 175/50/r13. Iar la suspensie voi modifica niste lucruri: tirant pe pivot, tirant pe pivot pentru bascula inferioara, si niste intarituri pentru lonjeroane. Doar atat deocamdata. Pe viitor: am gasi in ungaria 2 dellorto la 650 lei, complet refacute, care se vor vinde in octombrie, fiindca proprietarul nu este in tara acum. O axa nervoasa, si evacuare rapida. Iar la exterior totul stock, fara modificari. Exact ca in poza, eventual fara ornamentul din mijloc. :-) Planuri am, deci: SA TRECEM LA TREABA :lol::lol: |
https://forum.4tuning.ro/646-piese-ol...lassic-7j.html
Poate te inteeseaza, asa pentru viitor:D si vorba ta, cu niste gume inguste faci treaba, nu cred ca e nevoie de camber, pe spate e mai dificil de facut si putin riscant... fata e realizabila, dar personal cu spatele nu ma complic... La motor mai frumos ar fi un Alpine :D cu alea 2 carburatoare si cu evacuarea aia rapida :lol: vizual arata mult mai bine ca ala de dacie si e si mult mai puternic |
de gordini eventual... daca omu si-a luat power plant frantuzesc si la reconditionat te-a gasit alpinu
|
1 Attachment(s)
Quote:
O sa vad ce rezolv cu motorul de dacie, iar daca nu rezista, vedem. Oricum, asta e viitorul, se mai pot intampla multe :shock: Pana atunci, mai pun o pozica, cu capotele vopsite. Astazi au inceput ansamblarea, eu sper ca saptamana asta sa o iau acasa :D |
Imi place ceea ce faci la masina, si rezultatul cred ca va fi pe masura muncii tale. Ma bucur ca mai sunt si "pusti" care se ocupa de babele noastre, nu numai de cele straine.
|
2 Attachment(s)
Incet incet ne apropiem de final. Pana la urma am zis sa nu montam usile, pana ce nu sunt gata cu restul(din motive de siguranta).
Instalatia electrica este montata, stopuri, faruri, tot. Bordul este la loc, sapt viitoare montez motorul si cutia, traseul de toba, micsoram garda. Eu sper ca in 2 saptamani, o scot la un test drive :D Intre timp am inceput sa-mi confetionez si portbagajul, si am mai gasit o piesa interesanta, tot pentru portbagaj :D Sper sa va placa:-) |
Tricicleta din asta am si eu :D
|
Vesti noi ceva? :D
|
Quote:
P.S Va rog frumos, daca este cineva care ma poate ajuta cu un semnalizator de 1300 de stanga, NOUA, nu neaparat compltea, poate sa fie doar soclu cu garnitura. Sa imi dea pm, si facem afacerea, am mare nevoie. Multumesc :) |
Saptamana ce a trecut am cumparat 2 stanga dreapta noi noute :shock: din pacate erau ultimele... dar daca mai am drum pe acolo iti voi da un pm daca gasesc ceva...
Ca idee era 25 de lei unu, soclurile garnitura si geamu |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Am intrat acum, cu gāndul că ai pus poze proaspete! :-P
|
Masina cica a ajuns acasa... acum sa faca el poze si sa posteze
|
8 Attachment(s)
Acum am ajuns acasa de la garaj :D
Niste poze proaspete, dar cam neclare, ca le-am facut acum 15 minute :) Maine o sa mai pun multe, doar sa am timp sa fac :lol::lol:. Astazi am montat manerele de usi, yale-le, aerisirile complete, motorul, cutia. Maine eu ma ocup de puntea spate, iar taica-meu cu tapiteria, si cred ca pe seara o sa montam luneta si parbrizul :) Din pacate ochelarul de stanga are piciorusul de langa masca rupt :| Maine trebuie sa fac ceva si acolo :) |
Bravo! Spor la munca!
|
Felicitări!
Dacă ai putea s-o faci cāt mai aproape de original, fără niciun fel de īmbunătăţiri de ordin estetic, ar fi perfect! |
Quote:
Pai estetic va fi pur originala, adica nu inbunatatesc absolut nimic. Dar asta se va intampla la caroserie :) Din pacate nu prea imi place asa masina, asa ca o sa fie lasata cum am mai zis, si o sa fac un portbagaj home-made, un proiector galben, si niste jante. Nu peste mult timp, o sa vedeti rezultatul :)8) |
Unde sunt barele late cu tampoane mari despre care-mi povesteai? Elementele alea de Frantuza..
|
3 Attachment(s)
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
|
Maxim respect pt eforturile tale, ma bucur sa vad asemenea masini "luand nastere" pe meleagurile noastre, abia astept s-o vad live :D ca propunere, daca tot vrei sa urmezi stilu...las-o cat mai originala la exterior, cu toate chestiile cromate posibile, lasata blana jos, jante de 1300 originale vopsite in culoarea caroseriei, capacele cromate sau nichelate cum or fi...si cauciucurile cu talon alb :D Multa multa bafta man!
|
Sau jante de 1300 "ruginite", capace romb cromate si cauciucuri cu talon alb;).
|
nu mah... capcace ozn jante rosii si white walls :D
|
Mai vino si pe la noi pe la garaj sa mai schimbam o vorba doua.
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Ieri, am coborat garda la sol pe spate :D Am sichimbat puntea spate, am pus bucse noi, tendoane noi, mai am de pus niste maruntisuri, si am terminat pe spate :)
Si 2 poze: am taiat 2 spire pe spate, dar mi se pare cam inalta, asa ca o sa mai tai una. In prima poza se vede cum sta masina goala cu cele 2 spire taiate, si in a doua(inca nu aveam tendoanele montate), cum sta cu 2 persoane in spate :D |
Nebunieeeeee:lol:
|
inainte sa mai tai din arcuri inca o spira termina de montat tot interiorul si pe urma vezi daca mai vrei sa mai tai inca o spira
|
big LYKE, spor la treaba incontinuare.
|
Va multumesc foarte frumos baieti la toti, pentru complimente si pentru sfaturi :) Ma bucur ca va place, si sper sa va placa si produsul final :)
O sa iau in calcul toate sfaturile, fiindca sunt toate constructive, si unele chiar imi plac :D P.S Aline, pai ma mai duc, doar sa am si eu timp, ca momentan nici sa mor nu am :lol: |
Quote:
oricum super tare.. bft cu ea!!! |
Sa mai pui si tu poze din timpul constructiei:D sa nu fi zgarcit...
|
Nici un update? Sa mai lucrat la masina?
|
Salut Cristi. Din pacate in ultima perioada nu am avut timp sa ma ocup de masina, sta saraca in garaj, si tot primeste cate ceva, dar nu mare lcururi. Nu pot sa zic ca am avansat prea mult, mai mult asa, niste maruntisuri. Am montat axul cu pedalele, am echipat compartimentul motor cat de cat, am terminat interiorul cat de cat, se poate echipa :) Dar din pacate nu prea am timp sa ma ocup ore intregi cu ea, fiindca am si alte treburi momentan. Totusi sper, sa o pot termina cat mai repede, sa nu o las asa desfacuta cand plec :) In curand o sa revin cu niste poze :)
|
2 Attachment(s)
Si o poza de astazi cu cele 2 babute :D Coana Mare a venit in vizita la Hufilica :D
|
urat se vede imbinarea la fusta spate si aripa dreapta. durea mana la tinichigiu sa umple cu mastic? asa se vad sudurile urat....si bara nu le va acoperi.
|
Quote:
|
nici eu nu am zis sa puna orice mastic. este de la bizon mastic negru, am folosit la masina mea la praguri. arata bine fara vopsea
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:19. |
- Copyright 2026 4Tuning