Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Inmatricularea pe Bulgaria - PRO sau CONTRA (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/210078-inmatricularea-bulgaria-pro-contra.html)

B-09-YIN 08-07-11 08:23

Re: Inmatricularea pe Bulgaria - PRO sau CONTRA

EU SUNT PRO CLAR!! DAR AM SI EU O INTREBARE ADRESATA CELOR CARE SE OCUPA CU INMATRICULARI ,AM O PISICA 2.5 BENZINA PE ITALIA ,AM NUMERELE NOI ,AM LA MASINA DOAR TARGA MARE NU AM CERTIFICAT DE PROPRIETATE .POT SA O INMATRICULEZ ?????????????????? ROG DOAR PE CEI CE CUNOSC SITUATIA SA-MI RASPUNDA SCUT SI LA OBIECT SI CAT MA COSTA DACA DA!

mit78 14-07-11 08:42

eu unul nu sunt deacord,in tarile civilizate,toate masinile circula,dar cele vechi platesc taxe de se indoaie,aici la noi taxele sunt mai mici,doar ca cea de prima inmatriculare e mare,asta este,nu toti trebuie sa avem masini,si in orice conditii,majoritatea masinilor de bulgaria,sunt rable,nu corespund tehnic,este vorba de vw vento,passat,golf 3,bmw ursulet,pisicuta,audi 80,b4,b5,masini de peste 15 ani,care is ruginite,cu suspensii si sisteme de frinare obosite,dar care pentru romanul prapadit sunt bune.
Dar acel roman ,nu se gindeste la omul de linga el,care ii este partener in trafic ca il poate ucide sau vatama,si ca rabla lui polueaza la greu,asta ce mai conteaza,sa avem masini si sa asculatam salamu florin,ca e eftina ruda,minca tot cu mat.
am ajuns rau de tot,mentalitatea noastra este sub orice critica,vrem sa avem si noi masini ca neamtu,dar nu ne permitem,si luam ce apucam,adica ce arunca ei,noi luam de bun,montam boxe in ele,dam drumu la manele si ne-am scos,exista si autobuze,tramvaie,biciclete,si alte mijloace,nu ne-am nascut in masina toti.
Stam in romania,deci trebuie sa ne supunem rigorilor legii,nu sa luam table cu restrictii de viteza de pe stalpi si sa inmatriculam masini in bulgaria.
Cica noi e bazati si fentam legea,romanul in general se descurca,adica nu munceste nu plateste taxe,si cica vrea beneficiii de la stat.
Nu fac parte din nici un partid,dar nu mai suport cocalarii care fac fente cu statul,au masinii de sute de mii,si alea inmatriculate in bulgaria,sau alte tari,nu lucreaza si au bani,si sar cu gura la tv ,cad au ocazia,la un interviu pe strada,ca nu au avantaje din partea statului,pai in tarile de afara,toate taxele sunt mai mari,asigurari,impozite si alte cele,de acolo vin avantajele care se intorc spre populatie,nu pica din cer nimic.

bogdan_kwx 14-07-11 09:14

Cred ca te pripesti sau nu stii sa iti expui punctul de vedere.Romanii sint puturosi si nu muncesc , evita taxele si alte chestii numai aici in Ro.Ia fi atent, un cetatean si-a luat acum4-5 ani un 5-ar cu un V8 de 4.4 l.Masina euro 2 dar omul a fost atras de ea.Frine incomparabile cu alternativa Logan , suspensii , siguranta , confort.La achizitie era un impozit de aprozimativ 180 euro , iar el facindu-si calculele si-a dat seama ca poate sa suporte.Vine statul acum 2 ani si spune , frate tu pt masina asta acum trebuie sa platesti un impozit de 50 mil.Ce faci atunci cind vine si te pune in fata acestui fapt?acest impozit nu este asa mare nici in Germania.
Spre exemplu acolo exista Oldteimer , deci ai o pasiune pt un model vechi de peste 25 ani (cred) ai taxe reduse, poti sa il inmatriculezi provizoriu si alte avantaje.Benzina la noi era 1,3 euro si in germania 1,47 asta in conditiile in care jumatate din productie este din extractie proprie.Ministerul Mediului nu e in stare sa faca o lege clara privind aceasta taxa de poluare sau cum o fi.Cind vezi atitea nedreptati cum crezi ca iti vine sa fii corect?
Cum crezi tu ca au acumulat toti actualii si fostii demnitari si directorii de mari intreprinderi duse voit la faliment averi incomensurabile?fratii Aldi i germania au avere comparabila cu cei mai bogati oameni de la noi si au acumulat in 60 ani.Deci tine minte , banii de la ei sunt banii mai , ai tai si ai altor 20 mil de prostanaci.Atita timp cit Boc isi plimba copii si nepotii cu elicopterul , cind Udrea dispune de bani dupa bunl ei plac, cind Nastase nu raspunde penal si alte mii si mii de chestii nu se vor intimpla oamenii trebuie sa faca orice ca sa supravietuiasca.masina nu e un moft, daca nu stii sintem in secolul 21
si cred ca da, trebuie sa gaseasca ce e mai avantajos pentru ei.Sunt f multe argumente ce ti-as putea scrie dar cred ca e o pierdere de timp.
Si ca sa inchei , in Germania muschiul de porc e 3,99 euro/kg si litrul de ulei de gatit 1,49.Stii cit costa a noi?Hai ca deja ma enervez....

Quote:

Originally Posted by mit78 (Post 4464112)
eu unul nu sunt deacord,in tarile civilizate,toate masinile circula,dar cele vechi platesc taxe de se indoaie,aici la noi taxele sunt mai mici,doar ca cea de prima inmatriculare e mare,asta este,nu toti trebuie sa avem masini,si in orice conditii,majoritatea masinilor de bulgaria,sunt rable,nu corespund tehnic,este vorba de vw vento,passat,golf 3,bmw ursulet,pisicuta,audi 80,b4,b5,masini de peste 15 ani,care is ruginite,cu suspensii si sisteme de frinare obosite,dar care pentru romanul prapadit sunt bune.
Dar acel roman ,nu se gindeste la omul de linga el,care ii este partener in trafic ca il poate ucide sau vatama,si ca rabla lui polueaza la greu,asta ce mai conteaza,sa avem masini si sa asculatam salamu florin,ca e eftina ruda,minca tot cu mat.
am ajuns rau de tot,mentalitatea noastra este sub orice critica,vrem sa avem si noi masini ca neamtu,dar nu ne permitem,si luam ce apucam,adica ce arunca ei,noi luam de bun,montam boxe in ele,dam drumu la manele si ne-am scos,exista si autobuze,tramvaie,biciclete,si alte mijloace,nu ne-am nascut in masina toti.
Stam in romania,deci trebuie sa ne supunem rigorilor legii,nu sa luam table cu restrictii de viteza de pe stalpi si sa inmatriculam masini in bulgaria.
Cica noi e bazati si fentam legea,romanul in general se descurca,adica nu munceste nu plateste taxe,si cica vrea beneficiii de la stat.
Nu fac parte din nici un partid,dar nu mai suport cocalarii care fac fente cu statul,au masinii de sute de mii,si alea inmatriculate in bulgaria,sau alte tari,nu lucreaza si au bani,si sar cu gura la tv ,cad au ocazia,la un interviu pe strada,ca nu au avantaje din partea statului,pai in tarile de afara,toate taxele sunt mai mari,asigurari,impozite si alte cele,de acolo vin avantajele care se intorc spre populatie,nu pica din cer nimic.

mit78 14-07-11 12:55

ba da,este un moft,ce sa faci cu un v8 de 5000,cand tu ai salar 500 euro sau mai putin,nu ai banii sa ii schimbi uleiul sau sa faci revizia,dar ai masina de jdemii de euro,in bucuresti o gramada de manelisti stau la bloc ,si se dau cu touareg si alte masini de lux,cica e baieti de valoare si se descurca,la un moment dat vin si cer de la aia saraci ,bani de motorina,ca nu mai au nici sa treaca strada.
Asta e romanu,nu compara cu germania,pe romani,ca aia nu sunt snobi ca noi,cumparam tel de 500 euro,si stam doar pe wirelles pe net,ca nu avem bani de net prin gsm,pina o sa revenim cu picioarele pe pamint mai este mult,sa ii lasam pe cei care ne conduc deoparte,ca tot din popor vin si sunt tot gunoaie,baieti descurcareti,cu scoala vietii,masina trebuie sa corespunda tehnic permanent,nu sa o lase asa cum a luat-o sau cum o distruge,gume ca ,chelia lui kojak,pivoti si bucse cu joc de glezna,telescoape praf si placute uzate pina la fier.
Am vazut discutii pe alte forumuri,ca cica politia in alte tari,opreste masinile din patria muma,sa verifice pina si gumele,pivoti,acte,tot,ca suntem discriminati;gresit,indiferent de situatia ta finaciara,masina trebuie sa aibe tot la ea,inclusiv reviizii facute ca la carte,nu labareli.
Cum am zis mai sus,cine nu are bani sa tina o masina,sa se dea cu mijloacele de transport in comun sau cu bicicleta ca este bio.

a3ds 14-07-11 13:39

Unii oameni sunt spalati pe creier si voiosi sa fie asa.

bogdan_kwx 14-07-11 15:01

daca tu crezi ca un 5-ar v8 euro 2 e zeci de mii de euro ma intreb ce pana mea faci tu pe acest site de pasionati auto.

Quote:

Originally Posted by mit78 (Post 4464700)
ba da,este un moft,ce sa faci cu un v8 de 5000,cand tu ai salar 500 euro sau mai putin,nu ai banii sa ii schimbi uleiul sau sa faci revizia,dar ai masina de jdemii de euro,in bucuresti o gramada de manelisti stau la bloc ,si se dau cu touareg si alte masini de lux,cica e baieti de valoare si se descurca,la un moment dat vin si cer de la aia saraci ,bani de motorina,ca nu mai au nici sa treaca strada.
Asta e romanu,nu compara cu germania,pe romani,ca aia nu sunt snobi ca noi,cumparam tel de 500 euro,si stam doar pe wirelles pe net,ca nu avem bani de net prin gsm,pina o sa revenim cu picioarele pe pamint mai este mult,sa ii lasam pe cei care ne conduc deoparte,ca tot din popor vin si sunt tot gunoaie,baieti descurcareti,cu scoala vietii,masina trebuie sa corespunda tehnic permanent,nu sa o lase asa cum a luat-o sau cum o distruge,gume ca ,chelia lui kojak,pivoti si bucse cu joc de glezna,telescoape praf si placute uzate pina la fier.
Am vazut discutii pe alte forumuri,ca cica politia in alte tari,opreste masinile din patria muma,sa verifice pina si gumele,pivoti,acte,tot,ca suntem discriminati;gresit,indiferent de situatia ta finaciara,masina trebuie sa aibe tot la ea,inclusiv reviizii facute ca la carte,nu labareli.
Cum am zis mai sus,cine nu are bani sa tina o masina,sa se dea cu mijloacele de transport in comun sau cu bicicleta ca este bio.

ionut_cluj 14-07-11 15:23

Quote:

Originally Posted by mit78 (Post 4464700)

Eu nu inteleg ce te f**e pe tine grija ce masini isi cumpara altii, sau cum si unde traiesc.

Si ca o mica paranteza, acum 2 saptamani am luat un BMW 318i din Germania, si, discutand cu vanzatorul, m-a intrebat aleatoriu cat costa sa o inmatriculez la noi. Cand i-am spus ca e vreo 1300 de euro, m-a intrebat foarte sincer si senin: dar ce salarii aveti acolo in Romania?

mit78 14-07-11 16:31

era un exemplu,si de ce nu recunosti ca o gramada de blochisti se dau cu masini scumpe,si la un moment dat ramin fara ea,sau nu au bani de luat motorina la ea,sau benzina dupa caz.
domnu din cluj,bmw-ul 318i e ursulet sau pisicuta?
si mai o chestie,pe forumul asta,gindirea mea nu se prea aplica,pentru ca aici sunt pasionati,dar in general se aplica,mai ales la fomisti si manelisti pe cale de afirmare,pe soselele patriei,si in spatele blocului.

GTA 14-07-11 19:11

Ceea ce vor ei sa faca privind noua lege este fix frectie la picior de lemn...ca mai toate legile date in ultimul timp dealtfel.Nu vor rezolva nimic altceva decat sa-i imbogateasca putin mai mult pe cei care fac inmatriculari in BG si pe unii dintre bulgari.

Adica pe statul Roman il doare nu ca masina are numere de BG si ca acolo este ieftin,il doare ca nu poate demonstra cine a fost la volan la un moment dat.In concluzie,ca si rezolvare cei care avem masini inm. in BG vom fi nevoiti sa ne luam rezidenta in BG iar masinile sa fie inmatriculate pe numele fiecaruia...pff...mare scofala.

Decat sa dau jdemii de E taxa de jmecher a lui base,plus 8000ron impozit+asig....mai dau cateva sute de E,am rezidenta in BG...masina pe numele meu...si ...si se mai imbogatesc aceeasi oameni inca putin in timp ce noi strigam de foame.

ionut_cluj 14-07-11 19:33

Quote:

Originally Posted by mit78 (Post 4465122)
era un exemplu,si de ce nu recunosti ca o gramada de blochisti se dau cu masini scumpe,si la un moment dat ramin fara ea,sau nu au bani de luat motorina la ea,sau benzina dupa caz.
domnu din cluj,bmw-ul 318i e ursulet sau pisicuta?
si mai o chestie,pe forumul asta,gindirea mea nu se prea aplica,pentru ca aici sunt pasionati,dar in general se aplica,mai ales la fomisti si manelisti pe cale de afirmare,pe soselele patriei,si in spatele blocului.

Nu era vorba de recunoscut sau nu, pur si simplu nu inteleg de ce romanii trebuie sa foloseasca in mod constant ca exemplu alti romani in subiectul asta de discutie. Mancatoria asta devine foarte deranjanta de la un punct, mai ales cand nimeni nu e capabil sa demonstreze CU CE anume ii incomodeaza o taxa/lege pe ei insisi, decat folosind astfel de exemple.
BMW-ul era E46, 2004.

mit78 14-07-11 23:51

da,faina masina.

demin2609 17-07-11 10:59

ne certăm degeaba

şi alţii îşi fac mofturile.

acum îmi pare rău că am dat 1000 euroi la statul român pentru că aveam NEVOIE de o maşină a familiei, am renunţat la dacia veche, care mergea binişor, pentru o maşină cu abs, euro3, climă.

Iar acum vine statul, îmi taie din salar dacă sunt bugetar, sau mă dă afară patronul că nu are unde să vândă producţia şi eu rămân cu rate la o maşină (cumpărată second) şi fără bani de benzină şi piese de schimb!

De ce trebuie eu să îi îmbogăţesc pe câte unii, când S-AR PUTEA aplica legea PENTRU TOŢI!

Dacă în câţiva ani îmi voi reveni financiar şi mi-oi dori o altă maşină, aceasta nu va fi nici înmatriculată în rRomânia şi nici nu va fi nouă!

yneedlove 31-07-11 16:57

Sunt la a3a masina pe BG , din pacate sunt de acord cu inmatricularea in BG pt ca statul roman nu face altceva decat sa ne jupoaie fara sa ofere absolut NIMIC in schimb !!!

DE ACORD !!!

chyryCRY 04-08-11 15:18

Salut ! vreau sa merg la ruse sa imi cumpar o masina ... tocmai am vandut un opel corsa b pe foarte putini bani .. ce am mai strans ,m-am hotarat sa merg la ruse sa imi cumpar ori un clio sport ori un citroen saxo vts ori un peujo 106 ... ideea este urmatoarea sunt putin indecis din pricina faptului ca ar putea intra in vigoare o noua lege care nu permite circulatia cu o masina inmatriculata in alt stat decat in romania mai mt de 90 de zile [ sunt convins ca ati auzit ] ar fi prima mea masina inmatriculata pe Bg. voi ce ma sfatuiti !? ce ati auzit ce ati vazut etc

Multumesc anticipat

a3ds 04-08-11 21:00

Am vazut reclama pe un forum, inmatriculare bulgaria pe numele tau, care e faza? :)

ISXXDEI 27-08-11 20:07

Prost gandit. nu sunt de acord. eemult mai complicat.

pacaliciosu 27-08-11 21:32

Quote:

Originally Posted by ISXXDEI (Post 4549953)
Prost gandit. nu sunt de acord. eemult mai complicat.

Prost gandit....dar nu la noi....la ei in 45 min eram deja cu masina inmatriculata si mergeam la cumparaturi...
In alta ordine de idei ....pentru toti ''desteptii'' .....eu nu muncesc pentru statul roman....ci pentru familia mea, si daca in felul acesta economisesc cateva milioane .....cu siguranta o sa-mi mai inmatriculez la ei cate masini o sa pot.
Si chiar nu pricep de ce blamati toate pisicutele si golfurile cu numere de bulgaria....ca nu au nici o vina...sunt doar niste fiare.
Ia sa fi venit RAR -ul la colt de strada, sa te controleze la sange( noxe directie, electrica) si cand esti in neregula, sa-ti ia talonul si numerele.
Si ia sa vezi cum dispar toate gioarsele indiferent ca sunt de romania, bulgaria ,italia sau congo.
Daca eu am visat toata viata la un model de masina este aberant sa-mi incalci drepturile de a o avea ,doar ca sa faca p..a mare un tariceanu si mai stiu eu cine....
Si mai sunt multe de spus.....dar cred ca vb in van.......

cata_golf 28-08-11 08:52

a intrat in vigoare prostia aia de lege care zice ca masinile inmatrcilate pe bg pot circula doar 90 de zile?

scorpio GL 28-08-11 09:33

Legea aia nu are cum sa ne influenteze deloc daca e in vigoare.Cum imi poate dovedi agentul ca eu nu am fost in Bulgaria acum 2 minute?La granita nu se pune stampila sau vreo dovada ca ai trecut dincolo.
In plus, mie ca ceteatean european mi-ar ingradi dreptul de libera circulatie daca as fi un bulgar venit in concediu in doi ani consecutiv...
Si ar mai fi ceva, daca statul imi ia banii cand platesc rovigneta, inseamna ca am dreptul sa merg pe drumurile din tara, ca am platit doar...

maverick1508 29-08-11 16:24

Quote:

Originally Posted by cata_golf (Post 4550402)
a intrat in vigoare prostia aia de lege care zice ca masinile inmatrcilate pe bg pot circula doar 90 de zile?

Daca apare asa ceva o sa fie pentru toate masinile inscrise in alte tari decat Romania :rolleyes2
Oricum e o continua "speriala" si spalat creiere cu chestia aia.

andi_cimpean 29-08-11 20:44

Atâta vreme cât suntem stat membru UE si Bg este şi ea în UE, n-o să vedeţi aberaţia asta pusă în vigoare...
sau dacă se pune în vigoare va fi o în încălcare gravă a libertăţii de circulaţie în spaţiul comunitar!

P.S. Foarte bine a punctat păcăliciosu!

Danutz Bratosin 30-08-11 14:59

N-a intrat in vigoare legea...m-a oprit pe mine garda acu vreo 2 zile pe la 3 noaptea si chipurile eram intr-o pisica de BG...si zise nenea gaboru' ca inca n-a intrat in vigoare legea...

ionutzmi 31-08-11 02:07

1 Attachment(s)
Inmatriculare BG pe Roman (Numele Tau in carte si talon) 400Euro .
Platforma vama GR pana in Ruse - 30Euro.
Relatii la tel 0763646797

Termopan 31-08-11 11:46

Quote:

Originally Posted by ionutzmi (Post 4555792)
Inmatriculare BG pe Roman (Numele Tau in carte si talon) 400Euro .
Platforma vama GR pana in Ruse - 30Euro.
Relatii la tel 0763646797

chestia asta mi se pare o inselatorie ..cum sa inscrie masina pe numele tau cand tu nu esti cetatean bulgar si nici nu ai domiciliu / firma in bulgaria ..mai ales ca la ruse au fost multe persoane care s-au plans ca li s-au furat bani + masinile

GTA 04-09-11 15:03

O foarte mare parte din Romanii care isi inmatriculeaza masinile in Bulgaria,o fac si datorita impozitului nu doar din cauza taxei de poluare.Problema asta cum o poate rezlova un aocat?

ionutzmi 08-09-11 03:40

Termopan nu te obliga nimeni sa ti inscrii masina bg. daca ai bani si ti se pare riscant .... inscrie-ti-o pe RO !
Sfatul meu ...nu mai apleca urechea la zvonuri ... in 2ani de cind ma ocup de inmatriculari bg nu am vazut concret 1 sa fi patit asa ceva !!!
GTA ai mare dreptate !

GTA 08-09-11 04:16

Quote:

Originally Posted by ionutzmi (Post 4572117)
Termopan nu te obliga nimeni sa ti inscrii masina bg. daca ai bani si ti se pare riscant .... inscrie-ti-o pe RO !
Sfatul meu ...nu mai apleca urechea la zvonuri ... in 2ani de cind ma ocup de inmatriculari bg nu am vazut concret 1 sa fi patit asa ceva !!!
GTA ai mare dreptate !

Eu am masina pe BG de un an si vreo doua luni,pe langa asta mai stiu cateva zeci de masini inmatriculate la fel.Nici una nu a avut vreuna din problemele expuse de firma de avocatura care-si face reclama cu japca.Nu contest ca o anumita categorie de autovehicule se preteaza mai mult inmatricularii pe Ro decat pe BG,insa eu am o masina luata din De care are un motor de 6000cm si fabricata in "94...sincer,taxa de poluare pe langa faptul ca reprezinta salariul meu pe 3 ani a devenit cantitate neglijabila chiar si in conditiile in care are vreo X firma de avocatura imi garanteaza recuperarea acesteia pentru ca impozitul anual se ridica undeva la 7000ron.Concluzia pentru mine este ca daca taxa de poluare ar fi ZERO tot mai avantajos este cu masina pe BG cand toate taxele pe un an ma costa 400E la o masina pe benzina de 6L euro2.

bobby9635 08-09-11 19:06

nu mi se pare normala taxa auto dar nici inmatricularea pe bulgaria nu e o solutie.
mie nu imi convine ca toti cei care au masini pe bg sa plateasca impozit, asigurare si ce mai trebuie in bulgaria si sa circule in romania.
va e greu sa inmatriculati masina in ro si sa asteptati 3-4 luni sa va luati taxa inapoi ? in primul rand pentru linistea voastra ca masina e pe numele tau si in al doilea rand preferi sa dai bani la bulgari sa isi faca iei autostrazi si drumuri si tu sa circuli pe gropiile din romania ?

FXA- 08-09-11 19:16

Nici eu nu sunt de acord cu inscrisul pe Bulgaria dar fii sigur ca si daca le dai romanilor banii tot n-o sa vezi un metru de autostrada. Stiu ei mai bine ce vilute sa-si faca cu ei :lol:

maverick1508 10-09-11 00:58

Quote:

Originally Posted by FXA- (Post 4573682)
Nici eu nu sunt de acord cu inscrisul pe Bulgaria dar fii sigur ca si daca le dai romanilor banii tot n-o sa vezi un metru de autostrada. Stiu ei mai bine ce vilute sa-si faca cu ei :lol:

Da, keep dreamin' bobby9635.
Si alea 3-4 luni se pot transforma in 1an... Oricum ar fi, sa zicem ca-i ca tine, daca ai nevoie de masina pentru naveta, n-ai alta, si nici bani de un jaf pentru perioada in care se desfasoara procesul, ce faci ? Sunt cazuri si cazuri iar fiecare alege ce-i mai bine pentru el.

GTA 10-09-11 01:18

Quote:

Originally Posted by FXA- (Post 4573682)

Nici eu nu sunt de acord cu Biserica,cu D-zeu,cu Obama,cu Basescu,cu UE,de fapt nu sunt de acord cu nimic din ceea ce exista insa...fara argumente solide normal ca nimeni nu ma ia in serios.Asa ca hai sa fim seriosi si sa ne argumentam pozitia vis-a-vis de diverse situatii.

a3ds 10-09-11 02:17

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 4576398)
Nici eu nu sunt de acord cu Biserica,cu D-zeu,cu Obama,cu Basescu,cu UE,de fapt nu sunt de acord cu nimic din ceea ce exista insa...fara argumente solide normal ca nimeni nu ma ia in serios.Asa ca hai sa fim seriosi si sa ne argumentam pozitia vis-a-vis de diverse situatii.

Asta cu "nu sunt de acord cu inscrisul in bulgaria" este din categoria "nu sunt de acord cu vara ca nu e ca iarna". Nu iti cere nimeni acordul, e vorba de argumente obiective pro-contra, adica, de ce e mai bine sau mai rau sa inscrii o masina in .bg sau in .ro . La bulgaria, ai toate argumentele pro, de la taxe asigurari mici decente dupa buget pana la lipsa taxelor de inmatriculare de ordinul a mii de euro, de multe ori mai mari decat pretul masinii. Singurul dezavantaj este ca te vaneaza militia rutiera in trafic, dar daca esti ok cu actele si nu o arzi ca tiganii cu asigurari false n shit, e totul in regula.

bobby9635 10-09-11 13:31

ne fiind de acord inseamna ca eu nu as proceda in felul asta.....
prefer sa am masina pe numele meu si sa nu ma trezesc dupa 2 ani cu banca in fata usii pentru ca bulgaru sia luat credit pe masina mea si nici cu poltia care vine sa imi ia masina ca am stat mai mult de 3 luni in tara.
uite m-am interesat in danemarca ca vreau sa ma duc la master acolo si trebuie sa imi fac rezidenta acolo ....iar in conditiile astea numa 3 sapt am voie sa circul cu numere de ro (adica neinscrisa la ei ) si altfel imi confisca masina pana platesc taxa de inmatriculare care e dubla ca la noi

a3ds 10-09-11 21:37

Si ce legatura are politica cretina a unui stat cu inscrierea masinii in bulgaria? Daca preferi sa o ai inscrisa pe numele tau, foarte bine, e inca legal si la noi sa detii o masina si sa mergi cu ea.

Momentan in Romania nu exista nici o restrictie de circulatie a masinilor cu numere de bulgaria sau de anglia sau de orice.

Daca asta se va schimba, bizonu' roman fiind cretin in esenta si votand cu aceiasi cacati care si-au batut joc de el, poti oricand cu 4 500 de euro sa iti deschizi o firma in bg si sa iti inscrii masina pe firma, pe numele tau, e practic aceeasi suma pe care o dai unui samsar sa ti-o inscrie pe numele altcuiva.

Daca ai bani sa iti iei masina si sa o inscrii in ro sa platesti taxe si impozite aberante sau ilegale, foarte bine, sa fii fericit. Eu din principiu nu o sa imi mai inscriu nici o masina in .ro, deseurile astea de basescu&comp nu merita sa le dai nici un leut.

bobby9635 13-09-11 10:18

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4577803)
Eu din principiu nu o sa imi mai inscriu nici o masina in .ro, deseurile astea de basescu&comp nu merita sa le dai nici un leut.

1.cine l-o votat pe basescu ....eu nu.
2.chiar crezi ca vreodata vreodata o sa ne mearga mai bine oricine ar fi la putere.....?
3.ai doua soulutii :
-te conformezi
-te muti
nu vad cum ai putea sa schimbi ceva

pese 18-09-11 23:29

Quote:

Originally Posted by bobby9635 (Post 4573659)
nu mi se pare normala taxa auto dar nici inmatricularea pe bulgaria nu e o solutie.
mie nu imi convine ca toti cei care au masini pe bg sa plateasca impozit, asigurare si ce mai trebuie in bulgaria si sa circule in romania.
va e greu sa inmatriculati masina in ro si sa asteptati 3-4 luni sa va luati taxa inapoi ? in primul rand pentru linistea voastra ca masina e pe numele tau si in al doilea rand preferi sa dai bani la bulgari sa isi faca iei autostrazi si drumuri si tu sa circuli pe gropiile din romania ?

auzi aici taxa la opelu meu din 2002 este 5000e tu ai asteptat atat timp pentru bani astia k eu unu nu mai bine bulgaria

razy88 18-09-11 23:52

Quote:

Da as prefera sa isi faca aia drumuri si autostrazi, decat sa platesc o taxa ilegala si aberanta ! Si sa circul eu prin gropile din romania, ca sa fim seriosi...oricum nu or sa faca astia nimic ! asa ca.. la mUE :twisted: cat pentru bulgari...numai respect :D

3TURBOnos 19-09-11 00:04

Quote:

daca ai o masina cu motor peste 3001 cm este belea si nu numai. la 2500 platesti 980 lei/h. in bg platesti 150 e pt tot: itp, asigurare, impozit.
nu am masina pe bg si nu vad dc ar fii o problema. vb colegului de mai sus, ce plm eu imi rup spatele pt statul asta jegos sa le dau atatea taxe? ma ajuta ei cu ceva? imi cauta loc de munca, nu am curaj sa zic macar binisor platit.
ma ajuta ei pe mine sa cumpar o masina frumoasa, poate peste 3000 cm? imi dau ei bani de benzina/motorina, piese IMPOZIT ASIGURARE...ETC...?

daca aveam bani plecam din tara, nu ca mi-as dorii din tot sufletul, dar tara asta merita parasita. numai jigodii ne conduc, fac tot felul de invarteli cu banii din 1001 taxe/cetatean "de onoare" al Ro.
ma doare sa gandesc asa, dar ei te imping la asemenea ganduri si fapte.

maverick1508 19-09-11 02:04

Pai unde in lume iti da plicul cu bani sa mergi sa-ti iei masinuta ?
Iar legat de disputa voastra : Cainii latra, ursul merge :)
Fiecare face cum crede de cuvinta, RO, BG sau pleaca unde vede cu ochii sa-si incerce norocul.

nicholas 19-09-11 09:44

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu sunt de acord cu inmatricularea pe Bulgaria. Inteleg ca nu sunt bani, ca lumea nu are ce manca in multe cazuri, ca unii stau in niste grajduri pe care le numesc case (si eu le-as numi la fel daca as fi in cazul lor), asta e situatia, Romania e bagata in r***t pana peste cap, dar nu e obligatoriu ca fiecare sa aiba masina personala. Chiar nu e nevoie de asta. In primul rand, marea majoritate a masinilor inmatriculate pe BG sunt vechi si cu motoare mari. E logic sa fie o taxa mare pentru astfel de masini, cu toate ca multe dintre ele ar trebui scoase din circulatie. In mod normal, daca masina ta nu e minim euro2 (un exemplu), nu ar mai trebui sa poti circula cu ea. Daca esti prins ti se confisca si este dusa la remat.

All times are GMT +2. The time now is 06:57.

- Copyright 2026 4Tuning