Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   SPORT Fans (https://forum.4tuning.ro/652-sport-fans.html)
-   -   Fitness şi bodybuildig (culturism) (https://forum.4tuning.ro/652-sport-fans/194568-fitness-bodybuildig-culturism.html)

mihai88 12-05-11 21:20

Re: Performantele Voastre

Quote:

Originally Posted by dany323bmx (Post 4197893)
Eu sunt umpic mai mic in jur de 14 ani si fac de vre-o 4 luni sala
Performante ar fi cam urmatoarele
Impins la piept cu 65 kg 4 repetari
Ridicari trapez cu 100 kg
Piept cu gantere de 20 kg fiecare
Impins Vretical la umeri cu bara 35 kg

Cam astea ar fi pentru moment

acum vb sincer

la varsta ta e cel mai neindicat
si mai ales greutatile cu care faci,e prea mult pt 14 ani
nu zic sa nu faci deloc,dar mai scade la greutate,o sa ajungi la 18 ani sa iti dai seama ce greseala ai facut...si o sa fie tarziu rau
mergi numai pe natural,nu lua ce o sa iti bage pe gat altii...lucru inevitabil
si nu te lua dupa alti sa faci exercitii cu sute de kg

NU te lasa pacalit ,pt ca o sa regreti mai incolo....acum e "cool"

ce inaltime ai?

xgeox 13-05-11 07:22

Re: Fitness şi bodybuildig (culturism)

Ce aveti mai copii de trageti de fiare la 14ani. Eu pana pe la 27 de ani nu am pus mana pe o gantera.In schimb bagam flotari si tractiuni la greu. La 14 fa alte sporturi,un inot,o bicicleta,un fotbal,un baschet,un judo.Astea te ajuta sa-ti dezvolti corpul.Dao incolo de sala de fiare ca o sa ai timp de asta.Si macar daca va-ti tine.Vad multi prin sali care vin si trag doua luni si pe urma nu-i mai vezi 3.Sau sunt multi care au tras de fiare la 20 de ani si la 25 au deja burti sau sunt rahitici.Totul este sa faci sport tot timpul.Si trebuie combinat,nu numai fiare.De ex. eu combin sala cu bicicleta si un pic de alergare pe langa.

dany323bmx 13-05-11 08:33

Quote:

Originally Posted by mihai88 (Post 4321800)
acum vb sincer

la varsta ta e cel mai neindicat
si mai ales greutatile cu care faci,e prea mult pt 14 ani
nu zic sa nu faci deloc,dar mai scade la greutate,o sa ajungi la 18 ani sa iti dai seama ce greseala ai facut...si o sa fie tarziu rau
mergi numai pe natural,nu lua ce o sa iti bage pe gat altii...lucru inevitabil
si nu te lua dupa alti sa faci exercitii cu sute de kg

NU te lasa pacalit ,pt ca o sa regreti mai incolo....acum e "cool"

ce inaltime ai?

1.78
M-am apucat ca mi-a placut de prima oara si nu vreau sa ma mai las indiferent de cine , ce zice
Daca nu imi placea ma lasam din prima luna si totusi ma tin de 6 luni

Asta e daca sunt mai mic
Nu inseamna ca nu pot face acest sport

O zi buna

mihai88 13-05-11 09:02

lasa ca nu esti mic,1.78 e destul
da oasele tale la 14 ani sunt chiar in regula pt sala
da vrei sa fii numai pachetele sa te placa gagicile.....da inainte de asta gandestete la tine si ia sfaturile care se dau ca pe ceva constructiv
eu nu am primit sfaturi de genu asta decat atunci cand era prea tarziu,si la fel gandeam si eu

injumatateste greutatile si mergi la inot sau ceva de genu asta
macar asa.......

dany323bmx 13-05-11 09:26

Am facut inot de performanta 5 ani dar cand am vazut ca profesorul nu facea altceva decat sa ma stoarca de bani am lasat-o balta
Eu nu ma antrenez dupa capul meu am ca "antrenor" pe Costica Caileanu(sunt ceva video cu el pe youtube)
Pe langa sala mai practic si ciclism extrem(bmx)

StefanAlex 13-05-11 17:42

Am si eu o intrebare , chiar credeti ca sala afecteaza cresterea ?

mihai88 13-05-11 18:14

Quote:

Originally Posted by StefanAlex (Post 4323316)

clar DA
iti taseaza oasele
dau pur ca exempu pe baiatul de 14 ani de mai sus, daca continua cu greutati mari, la 16 ani deja oasele lui o sa fie sudate,lucru care nu e normal
sudate insemnand ca cucu crestere in inaltime

ce am scris mai sus nu o spun eu,acelasi lucru(umpic mai in detaliu) mi-a fost spus de catre un doctor

StefanAlex 15-05-11 16:09

Pareri despre STORM de la Universal ?

StefanAlex 15-05-11 16:40

Imi cer scuze nu mai pot da edit

Sa va spun si eu programul meu :

Luni : Spate
Marti: Piept + Abdomene
Miecuri: Biceps , Triceps , Antebrat
Joi: Picioare + Abdomene
Vineri : Umeri
Sambata : Din nou piept + Abdomene

Inaltime 189cm , Greutate 90kg , pana acum am folosit doar niste creatina

nea_gogu_de_la_gaze 16-05-11 08:17

Quote:

Originally Posted by StefanAlex (Post 4323316)

http://www.getfit.ro/sanatate/anatom...-inaltime.html

vn-08-nen 31-05-11 10:32

Hey ... si eu fac culturism de 2 ani adunat ... faceam cate 2-3 luni , pauza o luna din diverse motive .
Am luat o perioada Gain Fats 3000 parca , oricum erau proteine ... am luat 1 saptamana si dupa aceea am observat ca ma deranjez la burta ... nu am stiut , am continuat sa iau , incepusem sa ma deranjez din ce in ce mai des ... la un moment dat am intrebat la sala pe antrenor de ce ma deranjez . El mi-a explicat ca , corpul meu nu asimileaza proteina din suplimentul respectiv , de atunci am incetat sa iau .

Acum incerc cat pot de mult sa manac multa mancare bogata in proteine si carbohidrati ... Baza mea ( mancare preferata ca sa spun asa ) ar fi o portie de cartofi pai si piept de pui ... Nu pot spune ca , consum zilnic aceeasi mancare ...

Dimineata : 2 Oua de gaina ( de la tara ) fierte , 1-2 cani de lapte , paine , carne ( salam ) sau branza topita , danone

Pranz : O portie de cartofi pai cu piept de pui ( 200-300 g ) , suc neacidulat sau apa , Orez fiert cu pulpe prajite in ulei

Seara : Ceva usor ... un danone , un fruct ...

Cam asta manac eu , nu toate o data :d ...

Am 1.80 m , 21 de ani , 70 kg , constitutie atletica . La sala eu fac si box , dar nu mult ... fac mai mult un fel de cardio , incalzire ...

Lucrez cate 2 grupe pe zi , 4-5 zile pe saptamana ...

Biceps -> Flexii cu gantere : 4 serii a cate 8 repetari - 16 kg ( pe gantera )
Piept -> Impins cu bara olimpica ,din culcat pe o banca orizontala , cu priza larga : 4 serii a cate 8 repetari - 10-15 kg ( pe disc )
Spate -> Tractiuni la scripete ,din sezand ,cu priza larga ,la ceafa (priza pronatie ) : 4 serii a cate 8 repetari - 35-40 kg

Cam astea ar fi exercitiile de baza ... nu stiu denumirile la fiecare aparat , lucrez o grupa de muschi la 2-3 aparate diferite ...

vn-08-nen 31-05-11 10:39

Quote:

Originally Posted by dany323bmx (Post 4197893)
Eu sunt umpic mai mic in jur de 14 ani si fac de vre-o 4 luni sala
Performante ar fi cam urmatoarele
Impins la piept cu 65 kg 4 repetari
Ridicari trapez cu 100 kg
Piept cu gantere de 20 kg fiecare
Impins Vretical la umeri cu bara 35 kg

Cam astea ar fi pentru moment

E imposibil la 14 ani dupa 4 luni de sala sa tragi atat de mult ... fara suplimente sau o alimentatie corecta si un regim , un program de antrenament ... e imposibil ...

Te rog da detalii ... eventual fa un clip ... eu unul nu te cred !

StefanAlex 31-05-11 11:12

Quote:

Originally Posted by vn-08-nen (Post 4363599)
E imposibil la 14 ani dupa 4 luni de sala sa tragi atat de mult ... fara suplimente sau o alimentatie corecta si un regim , un program de antrenament ... e imposibil ...

Te rog da detalii ... eventual fa un clip ... eu unul nu te cred !

De ce sa ti se para imposibil ? ... In primele luni de sala cresti cel mai repede in forta , greutate.

dany323bmx 31-05-11 16:41

Quote:

Originally Posted by StefanAlex (Post 4363674)
De ce sa ti se para imposibil ? ... In primele luni de sala cresti cel mai repede in forta , greutate.

ok, se rezolva

Azi am piept si biceps, facem un video

Poti face un calcul ca am 77-78 kg(fara nici o vrajeala)

vn-08-nen 31-05-11 17:31

De acord BMX . Stefan depinde de metabolism ... am cunoscut persoane care se ingrasa intr-o saptamana cu 3 kg si altele intr-o luna ...

dany323bmx 31-05-11 19:10

1 Attachment(s)
60 kg dupa o zi de scoala nu foarte bine mancat
Baiatu statea preventiv in spate in caz de ma lasa vre-un muschi sa nu imi cada pe gat
scuzati calitatea

vn-08-nen 31-05-11 19:30

Quote:

Originally Posted by dany323bmx (Post 4364824)
Baiatu statea preventiv in spate in caz de ma lasa vre-un muschi sa nu imi cada pe gat
scuzati calitatea

Da am vazut filmarea , te fortezi ... las-o mai usor , obosesti muschiul prea repede si nu va creste ... am observat ca esti umpic plinut sau mi se pare ... important este sa executi cat mai corect exercitiul nu greutatea cel putin pentru un incepator ... fa exercitiul asta cu 40 sau 30 kg ... am observat ca ai forta ... eu asa iti recomand ... faci cum vrei acum , tragi pentru ce vrei forta sau masa ....

StefanAlex 31-05-11 22:03

Quote:

Originally Posted by dany323bmx (Post 4364824)
scuzati calitatea

Esti sigur ca aveai acolo 60 de kg ... ce greutatare are bara si ce greutate aveau discurile ?

Este posibil sa duca greutati mai mari el fii ceva mai solid.

dany323bmx 31-05-11 22:29

Quote:

Originally Posted by StefanAlex (Post 4365420)
Esti sigur ca aveai acolo 60 de kg ... ce greutatare are bara si ce greutate aveau discurile ?

Este posibil sa duca greutati mai mari el fii ceva mai solid.

50 kg erau discurile si bara are 10 kg, am facut varf cu 75 adica o repetare
in general fac cu 45 kg dar acum am avut antrenament de forta
O seara buna

sebby_kiss 01-06-11 19:59

Am vazut si eu filmuletul ....Vad ca forta ai si tu dar mai ai de lucrat unpic.
Eu fac de o luna atletism si nu mai pot sa ma fortez asa mult pt masa musculara .Profu imi zice sa fac cu cate 50 de kg cate 6 repetari in max 8 secunde daca nu mai scadem din greutate pt ca am nevoie de forta exploziva cum zice el.... Si mie nu mi se pare asa mult pt varsta lui doar ca daca nu ai pe cineva specializat e cam periculos .Eu am un coleg face atletism de vreo 4 ani si are 16 ani acum la 14 ani facea inpins la piept cu 75kg ,80 de kg acum face cu 100 -120 kg. dar ia 3 tipuri de calciu pt oase si o sa primeasca in vreo luna maxim doua si proteine .....poate daca e deacord voi pune si niste poze ..filmari sa vedem :D O zi buna tuturor!!

dany323bmx 01-06-11 20:11

Quote:

Originally Posted by sebby_kiss (Post 4367677)
Am vazut si eu filmuletul ....Vad ca forta ai si tu dar mai ai de lucrat unpic.
Eu fac de o luna atletism si nu mai pot sa ma fortez asa mult pt masa musculara .Profu imi zice sa fac cu cate 50 de kg cate 6 repetari in max 8 secunde daca nu mai scadem din greutate pt ca am nevoie de forta exploziva cum zice el.... Si mie nu mi se pare asa mult pt varsta lui doar ca daca nu ai pe cineva specializat e cam periculos .Eu am un coleg face atletism de vreo 4 ani si are 16 ani acum la 14 ani facea inpins la piept cu 75kg ,80 de kg acum face cu 100 -120 kg. dar ia 3 tipuri de calciu pt oase si o sa primeasca in vreo luna maxim doua si proteine .....poate daca e deacord voi pune si niste poze ..filmari sa vedem :D O zi buna tuturor!!

Uite un video cu antrenorul
https://www.youtube.com/watch?v=kYZeCKfFUso
Am propriul antrenament

O seara buna

umbra09 01-06-11 20:56

intru si eu in discutie fac sala cam de 8 luni si me descurc binisor da am observat ceva in aceasta perioada : nu contreaza cu cat faci conteaza sa faci exercitiile cum ti se par mai greu ca asa is corecte si sa le faci cu maxim greutate chiar daca te ajuta perteneru la ultimele 2. si in plus miscarea trebuie sa fie lina nu smucita sau fentata cum fac unii . acuma nus eu expert nici nu vreau sa dau lectii dar io incerc sa ajut din proprie experienta

p s daca am gresit ceva rog sa ma corectati si o sa tin si eu seama .

Fi mai atent la scriere. Reciteste si tu de 2, 3 ori inainte sa dai POST REPLY.

mihai88 01-06-11 22:09

Quote:

Originally Posted by umbra09 (Post 4367810)
intru si eu in discutie fac sala cam de 8 luni si me descurc binisor da am observat ceva in aceasta perioada : nu contreaza cu cat faci conteaza sa faci exervitiile cum ti se par mai greu k ase is corecte si sa le faci cu maxim greutate chiar daca te ajuta perteneru la ultimele 2. si in plus miscarea trebuie sa fie lina nu smacita sau fentata cum fac uni . acuma nus eu expert nici nu vreau sa dau lecti dar io incerc sa ajut din proprie experienta

p s daca am gresit cva rog sa ma corectati si o sa tin si eu seama .

de unde apareti mai nene
mai bine un post de calitate,decat 3 de umplutura
inteleg ca se chiulea la ora de romana ,da nici chiar asa

StefanAlex 02-06-11 19:32

Ce creatina imi recomandati si mie pana in 100 RON ?

strada 03-06-11 19:38

Am 17 ani,vroiam sa ma apuc de sala la 15 dar am auzit tot felul de povesti cum ca te opreste din crestere,asa ca am asteptat sa cresc si acum am 1,88 si 69 kg.Vreau sa ma apuc de sala nu pentru a face bodybuilding de performanta ci pentru a ma dezvolta (latii) putin si pentru o conditie fizica cat mai buna.Vreau sa urmez cursurile unei Academi Militare,lucru ce ma indeamna sa incep frecventarea unei salii de forta pentru o mai buna pregatire.Din pacate sala din oras nu dispune de un antrenor care sa ma ajute.De aceea vazand ca voi faceti de multi ani,m-am gandit ca poate ma veti ajuta cu niste sfaturi:

-Cum sa incep;
-Daca sa iau sau nu proteine,vitamine etc;
-Cum se lucreaza diferitele grupe de muschi.

Sper ca postul meu nu va deranja si ca veti avea amabilitatea de a-mi raspunde.

sTAILLL 16-06-11 17:55

o combinatie buna de proteina + amino ce imi recomandati si mie?

MMihai 17-06-11 21:06

1 Attachment(s)
R.I.P. Viorel Ristea!

cristianic 17-06-11 21:17

la fel ca in romania, oamenii valorosi apar in ziare dupa ce mor:-j

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

sTAILLL 03-07-11 18:55

Quote:

Originally Posted by strada (Post 4372475)
-Cum sa incep;
-Daca sa iau sau nu proteine,vitamine etc;
-Cum se lucreaza diferitele grupe de muschi.

Sper ca postul meu nu va deranja si ca veti avea amabilitatea de a-mi raspunde.

pentru inceput iti trebuiesc vitamine , complexe de minerale , calciu etc... alimentatie corecta , odihna multa si dupa acea sa incepi cu proteine si alte gen-uri de suplimente

eu folosesc ca vitamine extrem vit de la Ozone sau vitamax
si ca proteina folosesc ultra whey pro de la universal care chiar isi face treaba

inca o solutie sanatoasa este sa iti prepari tu miere de albine cu coaja de ou , cu cacao , cu nuca .... este foarte foarte buna si sanatoasa , ajuta mult

crysty.bobok 28-07-11 23:43

Ce îmi puteţi recomanda pentru "pompări" dacă pot să le spun aşa ...

Momentan folosesc Monster Pump 40g cu 250 ml apa înainte de antrenament !

Folosiţi sau aţi folosit ceva mai bun ?

StefanAlex 29-07-11 00:47

Quote:

Originally Posted by crysty.bobok (Post 4494190)
Ce îmi puteţi recomanda pentru "pompări" dacă pot să le spun aşa ...

Momentan folosesc Monster Pump 40g cu 250 ml apa înainte de antrenament !

Folosiţi sau aţi folosit ceva mai bun ?

Folosea un prieten GASPARI - Super Pump 250 , el a fost destul de multumit de el.

JuST_GiuGiu 29-07-11 10:58

Eu nu am luat momentan nici un supliment si fac sala de 8 luni ,dar ma tenteaza sa iau ceva pt crestere in masa (mai ales ca vine si iarna si e cel mai prielnic)
Au reactii adverse ,sunt bune pe moment sau si in timp?
Multumesc.Astept rasp!:D

claudiu.manda 29-07-11 11:08

Suplimentele nutritive sunt 100% naturale si reprezinta, in esenta si in functie de tip, forme mai simple pe care le pot lua nutrientii (ex. aminoacizii capsule sau lichizi sunt cea mai simpla forma pe care o pot lua proteinele, a.i. nu se mai pierde timp cu digestia, ci trec direct in sange in timp foarte scurt alimentand cu nutrientii necesari celulele 'stoarse' de efort; pudrele sunt forme putin mai rudimentare, insa mai ieftine). Pe scurt, foarte putini pot manca, propriu-zis, 5-6-7 mese pe zi. Cu suplimente, poti avea doar 3-4 mese intre care se intercaleaza 2-3 shake-uri de pudra proteica sau de crestere in greutate. Nu au 'efect pe moment', sau cel putin nu acel tip de efect la care te gandesti tu. In culturism consistenta in ceea ce faci are o mare importanta, deci numai un antrenament corespunzator combinat cu alimentatie, suplimentatie si odihna corespunzatoare poate asigura succesul (pe termen lung, bineinteles).

JuST_GiuGiu 29-07-11 12:32

Quote:

Originally Posted by claudiu.manda (Post 4494796)
Suplimentele nutritive sunt 100% naturale si reprezinta, in esenta si in functie de tip, forme mai simple pe care le pot lua nutrientii (ex. aminoacizii capsule sau lichizi sunt cea mai simpla forma pe care o pot lua proteinele, a.i. nu se mai pierde timp cu digestia, ci trec direct in sange in timp foarte scurt alimentand cu nutrientii necesari celulele 'stoarse' de efort; pudrele sunt forme putin mai rudimentare, insa mai ieftine). Pe scurt, foarte putini pot manca, propriu-zis, 5-6-7 mese pe zi. Cu suplimente, poti avea doar 3-4 mese intre care se intercaleaza 2-3 shake-uri de pudra proteica sau de crestere in greutate. Nu au 'efect pe moment', sau cel putin nu acel tip de efect la care te gandesti tu. In culturism consistenta in ceea ce faci are o mare importanta, deci numai un antrenament corespunzator combinat cu alimentatie, suplimentatie si odihna corespunzatoare poate asigura succesul (pe termen lung, bineinteles).

Ok iti multumesc de raspuns ....problema e ca de la aceste suplimente te poti ingrasa (acum 5-6 luni am slabit 13 kg numai eu stiu cum si nu vreau sa pun grasime pe mn)...
Cel mai indicat ar fii sa iau proteine?Am cam 2-3 mese pe zii:-)

StoRo 02-08-11 08:21

Am luat multe suplimente si pot sa spun ca multe is degeaba. Toti dozatii fac reclama la suplimente pe care nici nu le i-au. Daca manaci bine 3 mese pe zi nu iti trebuie proteine. Eu folosesc acuma doar superpump inainte de antrenament.

claudiu.manda 02-08-11 11:40

@StoRo: totul depinde de tipul somatic. Insa, chiar cu un genetic foarte bun, ma indoiesc ca poti inregistra progrese sustinute doar cu trei mese pe zi si asta nu o spun doar eu.

@JuST_GiuGiu: ce tip somatic esti preponderent: ectomorf (slab, longilin), mezomorf (atletic, incheieturi medii-subtiri) sau endomorf (gras, incheieturi groase, tendinte mari de a te ingrasa) ?

Predator 02-08-11 14:21

Treaba cu tipul somatic este putin scoasa din basme. E facuta sa atraga fraierii.

Eu mi-am permis sa cheltui 10-12 milioane pe suplimente fara vreun rezultat marcant. Merita sa spulber in schimb ideea asta proasta.

5-6 mese pe zi, cat mai variate posibil din care sa nu excluzi nimic sunt cea mai buna suplimentatie.
Ca si mici impulsuri, recomand doar un complex de vitamine, o creatina monohidrat si BCAA/Aminoacizi lichizi sau chiar zer. In rest o apa si un pamant.

claudiu.manda 02-08-11 14:31

Predator, daca tu crezi ca tipul somatic e o "metafora fantasmagorica" rupta din basme, cum iti explici ca unii oameni se ingrasa mai repede decat altii chiar daca mananca curat, altii mananca numai junk food si nu se ingrasa un gram, unii cresc in masa musculara foarte rapid fara prea mult efort iar altii trag ani de zile pentru aceleasi rezultate?

Tu chiar nu vezi nicio diferenta intre Frank Zane, Arnold Schwarzenegger si Bill Kazmaier ?

Predator 02-08-11 15:02

Intr-o masura tipul somatic nu are legatura cu capacitatea de a te ingrasa/slabi etc. Este facut o punte intre cele doua. E mai usor de explicat.

Cat despre tot felul de culturisti care mi i-ai enumart, cu ce ma interesaza ? Fiecare cu a masii.

JuST_GiuGiu 02-08-11 17:03

Quote:

Originally Posted by claudiu.manda (Post 4502806)
@StoRo: totul depinde de tipul somatic. Insa, chiar cu un genetic foarte bun, ma indoiesc ca poti inregistra progrese sustinute doar cu trei mese pe zi si asta nu o spun doar eu.

@JuST_GiuGiu: ce tip somatic esti preponderent: ectomorf (slab, longilin), mezomorf (atletic, incheieturi medii-subtiri) sau endomorf (gras, incheieturi groase, tendinte mari de a te ingrasa) ?

Deci acum cateva luni am slabit bine (cam 13kg)..pot spune ca am conformatia corpului solida-sportiva ,dar daca ma las de sala sigur mai iau in greutate;)
Azi am incercat ceva de la Bio Tech USA....destul de bunicel,dar m-am gandit si prefer sa merg pe natural:twisted:

All times are GMT +2. The time now is 05:43.

- Copyright 2026 4Tuning