Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Scoala de soferi ! (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/18790-scoala-soferi.html)

giubau_v8 19-04-07 00:24

Re: Scoala de soferi !

eu am citit legislatia prima data...am facut testele din cartea galbena.....am aprofundat legislatia...am mai facut testele de 2 ori..si am mai citit legislatia o data...am luat din prima si sala si orasu...important e sa stii legislatia...intrebarile sunt diferite , cu alte intelesuri...nu prea te poti baza pe ele...bafta la examene baieti...sa luati toti din prima

mihai134 19-04-07 13:32

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 859393)
mersi,
imi zisera 4-5 persoane ca 6 luni e,dar cand avusai conducere azi imi zise unu care avea si el conducere ca e valabil 3 luni si atunci ma speriai,ca daca ar fi 3 cred ca mi-ar fi expirat,si atunci uitai sa il intreb pe instrructor

mi-au mutat examenu de pe 26 pe 30 ca cica pe 26 e nu-stiu ce consiliu cu examninatorii :evil:

3 luni nu are cum sa fie. din cate stiu, inainte avea doar o luna valabilitate, dar s-a revenit la cele 6 luni ;)

bafta la examen, si sa te vdm acolo in fatza la stadion :D :-)

Bryan 19-04-07 13:56

mersi,esti din craiova ? :D

shaid-kid 20-04-07 13:19

Stie cineva daca in primul an de cand am permisul pot sa conduc in alta tara?

RA_2fast4u 20-04-07 14:34

Quote:

Originally Posted by shaid-kid (Post 861809)
Stie cineva daca in primul an de cand am permisul pot sa conduc in alta tara?

Din cate stiu eu e voie sa conduci in alta tara, dar paradoxal nu poti sa treci la granita cu masina... adica daca trece taica-to masina de granita poti sa conduci linistit (sau poti sa te intelegi cu ceva vames sa iti treaca masina) ... cel putin asa era inainte sa intram in eu...

procos 20-04-07 17:17

Vă salut pe toţi. Am luat permisul in 6 martie 2007. Īn 5 aprilie m-au trimis părinţii la cumpărături pīnă īn Ungaria, şi am ieşit fără nici un fel de problemă, ca si cum aş fi mers cu parinţii doar că de data aceasta eram singur cu maşina. Am oprit la vamă la Unguri, le-am arătat buletinul(am avut si paşaportul, ca să fiu sigur că nu sunt probleme), şi după 10 metri m-au tras pe dreapta si m-au īntrebat daca am in maşină ţigări, sau ceva de genul, atīt şi nimic mai mult. La īntoarcere doar au facut semn să trec şi atīt.

mihai134 20-04-07 17:23

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u (Post 861961)
Din cate stiu eu e voie sa conduci in alta tara, dar paradoxal nu poti sa treci la granita cu masina... adica daca trece taica-to masina de granita poti sa conduci linistit (sau poti sa te intelegi cu ceva vames sa iti treaca masina) ... cel putin asa era inainte sa intram in eu...

pai asta nu are legatura faptul ca ai permis de mai putin de un an. cel mult din cauza ca masina nu e proprietatea ta, ci a parintilor ;)

mihai88 20-04-07 20:38

frica?!....naveti motive ca doar nu mergeti la abator

io am dat luna asta sala si am luat cu 24(a treia oara)2 dintre ele le-am lasat nebifate,am zis ca ceo fi o fi,tot ce conteaza e ca macar sa cititi cartea o data si sa faceti intrebarile de 3 ori si atunci garantat luati sala+trebuie sa cititi cu mare atentie intrebarile si uitati-va la semnele mici din desene care va pot pune prb
la traseu.....atentie sporita 10-20 de min cat e politaiu langa voi si nu o sa aveti prb

acum faza tare -atentie la emotii ca va apuca nevoia aia mare,la sfarsit cand am iesit din sala cautam o toaleta ca nu mai rezistam:)))))))

noroc ptr cei care vor da in viitor

Bryan 20-04-07 22:09

Quote:

Originally Posted by mihai88 (Post 862668)
macar sa cititi cartea o data si sa faceti intrebarile de 3 ori si atunci garantat luati sala

la ce intrebari te referi? ce carte de chestionare ai folosit ?

prima si a 2a oara de ce ai picat?

metal_militia 20-04-07 22:25

voi ce chestionare ati facut si din ce carti ati invatat?? (editura, cum arata etc ):rolleyes2

RA_2fast4u 21-04-07 20:33

Quote:

Originally Posted by mihai134 (Post 862272)
pai asta nu are legatura faptul ca ai permis de mai putin de un an. cel mult din cauza ca masina nu e proprietatea ta, ci a parintilor ;)

nu mai prietene! e pentru ca nu ai (aveai) voie sa treci prin vama daca nu aveai 1 an experienta.. ori cum acum cum cu ue chestii probabil ca e mai lejer.. poti incerca dar eu te-asi sfatui sa iti dai jos lamaile din geam :))

de invatat eu am invatat din cartea galbena (are carnetu lui o tipa pe ea si smene de circulatie si un drum etc ) am facut de 2 ori cap-coada intrebarile si de inca cateva ori (inaintea fiecarui examen) asa mai pe sarite.. unde stiam ca am probleme

mihai134 21-04-07 20:58

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u (Post 864110)
nu mai prietene! e pentru ca nu ai (aveai) voie sa treci prin vama daca nu aveai 1 an experienta.. ori cum acum cum cu ue chestii probabil ca e mai lejer.. poti incerca dar eu te-asi sfatui sa iti dai jos lamaile din geam :))

ai dreptate, my bad... mi-a confirmat si tata ;)

99mje 21-04-07 23:22

Quote:

Originally Posted by valib (Post 505242)
la dacie sa schimbi la 2000ture e super OK
ideea e sa te invete...
dar daca faci pe desteptu` si pe tampitu/nesimtitu...nu iti mai arata nici o smecherie.
eu am invatat multe in scoala de soferi, desi stiam sa conduc de la 12ani incoace.

sunt multi prea putini instructori care te invata sa conduci...majoritatea te invata sa iei permisu.pana la urma exact asta si tre sa faca...ideea e sa fii in stare sa fii cuminte dupa ce l-ai luat, ca de-abia cand stii ca ala din dreapta nu mai are un set de pedale incepi sa inveti.nu poti sa zici ca gata, dupa 30 de ore esti sofer.
cel mai bine e sa-l prinzi pe unu de treaba, eventual cat mai tanar.Pe mine pe la a 10=a ora instructoru m-a invatat s-o intorc cu frana de mana.da nici nu era sanatos ala.si cu toate astea, nu m-a lasat pana nu am facut toate 30 de ore.chiar daca la sfarsit io conduceam si el imi citea ziarul...;)

Razvan Hades 23-04-07 14:41

io am d dat abea pe 29.05.2007:sad: :sad: ,de invatat m-am apucat inainte de scoala si de cand am termianto de vr 2 saptamani nu mai am nici cea mai mica tragre de inima sa invat, ma gandesc ca mai e pena pe 29 (o luna si) si ca o sa am timp in ultimele 2 saptamani sa invat

Bryan 23-04-07 14:46

teoretic in 2 saptamani inveti sa iei examenul..mai conteaza si de la ce nivel pleci, orele de legislatie conteaza enorm...

eu dau luni si desi fac chestionare de prin noimebrie :) tot mi-e frica..si mai am lipsuri :D
luni dau ....ce-o fi o fi :rolleyes2 nu prea-mi convine sa pic ca sunt clasa a 12a..:cry:

Razvan Hades 24-04-07 00:16

dupa cum zice bryan in 2 sapt inveti, si am auzit si eu ca orele de legislatie conteaza ff mult(am auzit pt. ca nu am fost la nici o ora de legislatie:twisted: :twisted: :twisted: , mi se parea o pierdere de vreme:-P )acum sa vedem mai am o luna si....

Adytzu_JerrY 24-04-07 06:39

orele alea de legislatie :sad: ...nici eu nu am trecut pe la ele ....
fara ele nu merge sa iei examenu ...?:rolleyes2
trebuie sa bag si eu dosaru dar mi`e lene sa invat :lol:

mihai88 24-04-07 10:44

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 862806)
la ce intrebari te referi? ce carte de chestionare ai folosit ?

prima si a 2a oara de ce ai picat?

alea alea 722 de intrebari din noua carte galbena aia care costa 261.500 mii(lei vechi),nu aia veche

prima oara nu am invatat si am picat cu 19
a 2-a oara am facut intrebarile doar o data si am picat tot cu 19
a 3-a oara am fost programat da nu am fost in tara ca sa dau
a-4 oara am citit cartea 1 data si intrebarile de 3 ori in 4 zile si cateva ore (le-am numarat) si am luat cu 24...probabil ca luam 25 sau 26 da 2 nu le-am bifat

P:S.probabil o sa se intrebe cativa-cum de am avut timp sa le fac de atatatea ori.....a fost cu Pastele si vacanta....etc

ziceai ca ai dai sala luni....ce ai facut(ptr Bryan)...sau e lunea viitoare?

bafta la toti

Bryan 24-04-07 12:25

mersi
lunea viitoare :P
daca nu imi cad multe contraventii nu PREA imi fac griji....am 2 colegi care au dat de curand si le-a cazut usor..la unu nicio conraventie si la unu o contraventie si o infractiune dar am auzit ca sunt si unele care au cate 4-5 contraventii :|

mihai134 24-04-07 13:48

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 868264)
mersi
lunea viitoare :P
daca nu imi cad multe contraventii nu PREA imi fac griji....am 2 colegi care au dat de curand si le-a cazut usor..la unu nicio conraventie si la unu o contraventie si o infractiune dar am auzit ca sunt si unele care au cate 4-5 contraventii :|

:lol:si mie mi-a fost frica de contraventii:lol::lol: erau prea nasoale. in schimb infractiunile sunt floare la ureche :)

Bryan 24-04-07 14:13

in toate examenele care le-ai dat :) cam cate contraventii ai avut daca mai ti minte ? :D

mihai134 24-04-07 19:23

examenele care ... de fapt a fost unu singur acum 7 luni :D :D
am avut maxim 2 din cate imi amintesc ;)

Bryan 24-04-07 19:24

pe mihai88 voiam sa il intreb
va incurcai :D

Razvan Hades 25-04-07 00:12

am prieteni care au dat de curand (19 mai,....)si nu lea picat decat o intrebare despre contraventii sau nici una, nu prea se mai axeaza asa mult pe puncte si contraventii

Bryan 25-04-07 14:16

ce bineeee daca iau sunt cel mai fericit om :D :)

Razvan Hades 25-04-07 16:44

me the same , doar ca mai am o luna si cateva zile:cry: :cry: :cry:

RA_2fast4u 25-04-07 17:44

Eu am picat cu scoala o data din cauza la contraventii (nu m-a afectat prea tare.. adica l-am picat luni si m-am dus marti si l-am trecut da nah :)) )

ori cum sfatul meu e sa cititi din carte partea cu infractiunile foarte atent.. si ce nu-i infractiune e contraventie.. simplu nu? :))

Bryan 25-04-07 18:40

da..dar daca te intreaba cu ce se sanctioneaza fapta de a..
a - amenda
b - cu amenda si puncte de penalizare
c - cu amenda si suspendare
etc

nu mai e asa simplu :)

RA_2fast4u 25-04-07 19:02

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 870593)
da..dar daca te intreaba cu ce se sanctioneaza fapta de a..
a - amenda
b - cu amenda si puncte de penalizare
c - cu amenda si suspendare
etc

nu mai e asa simplu :)

bagi la dibla si tabelul cu puncte si te-ai scos :)

Alex-Rahova 25-04-07 19:47

frate daca inveti il iei ! treaba asta nu poti s-o contrazici.
Daca nu inveti - stai pe net si intrebi baietii ce intrebari pica si cate intrebari pica din nu stiu ce domenii.
pune mana si invata si o sa-l iei.
cand am dat eu examen ... de la prima intreabre m-am blocat, nu stiam ce limita e in localitate ( atat de prost am fost in ziua aia )
normal ca am picat
a doua oara cu o seara inainte de examen am facut un chestionar la misto pe net , si am facut 16 !! puncte
dimineata ce a urmat, ma prezint ( cu intarziere ) in sala, fara nici un pix / stilou la mine.mi-a dat o gagica un pix cu pasta pe terminate si mi-a zis ca daca se termina in timpul examenului ii pare rau...
apucasem sa ma uit peste cateva intrebari din carte, pe drum catre sala.
ne imparte la fiecare foaia aia si cu chestionarele . ghici ce chestionar mi-a picat..cel pe care-l facusem cu o seara inainte la misto... noroc ca apucasem sa vad care erau raspunsurile. fata de chestionarul facut de mine inainte, in asta de acum erau schimbate cateva intrebari ..
pe drum catre sala, apucasem sa ma uit peste cateva intrebari din care mi-au picat doua in chestionarul de la sala. am luat 23 de puncte ! cum se numeste asta? - NOROC CHIOR -

mult succes evribadi :lol:

Bryan 25-04-07 19:53

rau esti..am intrebat si eu sa stiu orientativ cum sta treaba..

Alex-Rahova 25-04-07 20:03

nu sunt rau cu nimic
iti spun adevarul si e ca un mic ajutor ..ca un sfat...parerea mea
daca inveti nu ai de ce sa-ti fie frica , nu ai de ce sa ai emotii , indiferent de domeniul din care pica intrebarile !!!
sa faci cat mai multe chestionare , intrebarile la care gresesti verifica-le bine incercand sa intelegi de ce trebuia sa dai un anume raspuns, ca sa-ti creezi o logica.

acum mai sunt rau?

mult succes inc`odata!

Razvan Hades 25-04-07 20:44

mda am vb azi cu o ruda de-a mea ca a dat de permis de curand(a picat sala) si mi-a zis ca din 20 de oameni care au fost la traseu 2 au luat:shock: ,
cei 2 au luat pt ca au dat bani, deci nici nu shu la ce sa ma mai astept

S_P_B 25-04-07 23:48

imi permit sa va imparatasesc si eu din "experentza" mea ca viitor sofer ca inca nu am permisul in mana astept sa il ridic in cateva zile.....daca te pui pe invatza cu sigurantza iei ....daca nu invetzi ...si ai un pic de noroc probabil sa il iei ...eu am invatzat cu o noapte inainte apropape toata cartea ...mai putin sanctiuni infractiuni .....ca sa nu mai imi umplu capul cu prea multe .....si uite ca l-am luat .....cu 23 dar l-am luat ....bineinteles dupa ce am dat de 3 ori si am picat de 2 ori cu 21 ....de am zis ca nu este adevarat si o data cu 20 ....deci cu putina noroc si cu putin invatzat ...se poate

Bafta la toti cu examenu!!!!

Bryan 27-04-07 20:51

mda..alta dandana..nu a putut *o cunostinta* sa imi aranjeze orasu :)
se mai ia fara spaga sau te pica toti ca asa vor ei?

Bryan 28-04-07 21:02

hai ma nu e nimeni aici care a luat orasu fara spaga ? :)

Nico 28-04-07 22:03

Eu am luat fara spaga, din prima chiar :???:
depinde de tine, politaiul ala nu te pica pentru ca asa vrea el, tre sa gresesti tu cu ceva. la mine cel putin politaiul a tras de mine sa-mi dea permisul:-P

Bryan 28-04-07 22:10

mersi
sper sa nu ma pierd si sa gresesc
la parcari & garari nu imi fac griji
mi-e sa nu ma bage intr-o intesectie complicata unde vin masini din toate partile si sa gresesc :D

Nico 28-04-07 22:13

Pe mine m-a dus pe drum in panta si rampa sa-i fac parcare laterala si dupa aia mers lejer. nici nu s-a uitat la parcarea mea:D
Iti urez multa bafta si fii foarte atent la sala,ca sa iei punctaj mare ! Pentru mine cred ca a contat enorm sala, deoarece la oras am fost emotiva rau :mrgreen:

sebaaa 28-04-07 23:17

mihai88 am avut si eu emotii d-alea
si nu stiam ce sa fac exact
k nu mancasem nimic in ziua aia
doar cafea si cola
si dupa aia ..knd am dat traseul aveam o stare asa de naspa..imi venea sa borasc si sa ma c.. in ultimul hal .. dar tot l-am luat;))
KND MERGETI SA VA FACA POZE K SA VA DEA PLASTICUL , SA AVETI GRIJA CUM FACETI SEMNATURA;) eu am facut o semnatura super misto..dar altii au facut niste semnaturi super naspa..
@ bryan.. si eu L-AM LUAT FARA SPAGA
SI MAI AM INCA 2 PRIETENI KRE L-AU LUAT TOT FARA SPAGA
DE ALTI 2-3 NU SUNT SIGUR SIGUR ..SI E UNU KRE A DAT SI ALTA KRE A DAT DUPA CE I-A DAT CARNETUL=))

All times are GMT +2. The time now is 13:00.

- Copyright 2026 4Tuning