Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Matiz de Cluj - CJ 28 GEF (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/1677-matiz-cluj-cj-28-gef.html)

GEF style 23-07-05 09:22

nu a fost facuta pe dabagau poza ci pe cluj-bistrita

ALXutz 23-07-05 10:22

incepe deja sa imi fie mila de un amic cu o mazda 3 2.0 150cp care nu poate trece de 220 cu ea... mai bine isi lua dreq matiz ca era un sfert din pretul mazdei si vad ca se apropie de viteza madei...
Mai copii mai lasati dreq basmele astea cu viteza luminii prinsa cu matiz... 190 ating cu greu masini de 100cp si tu imi spui mie ca o buburuza cu 50 de caluti da kilometraju peste cap... imi place ce ai facut tu din matiz si apreciez ca ai vrut somethin` different, dar mai usor cu basmele ca nu avem toti 12 ani pe forumul asta sa credem...

bobo32 23-07-05 11:12

Re:

Quote:

Originally Posted by \"ALXutz\"
Mai copii mai lasati dreq basmele astea cu viteza luminii prinsa cu matiz... 190 ating cu greu masini de 100cp si tu imi spui mie ca o buburuza cu 50 de caluti da kilometraju peste cap... imi place ce ai facut tu din matiz si apreciez ca ai vrut somethin` different, dar mai usor cu basmele ca nu avem toti 12 ani pe forumul asta sa credem...

nu-i basm chestia asta. si la tico si la matiz se poate da kilometrajul peste cap, fara cel mai mic efort... totul e sa fii realist si sa recunosti unde faci chestia asta nu sa vii cu basme ca urcai dealu cu kilometrajul dat peste cap...

alexutzu 23-07-05 11:42

Re:

Quote:

incepe deja sa imi fie mila de un amic cu o mazda 3 2.0 150cp care nu poate trece de 220 cu ea... mai bine isi lua dreq matiz ca era un sfert din pretul mazdei si vad ca se apropie de viteza madei...

ti se pare atat de incredibil sa fie o eroare grosolana de kilometraj?

ALXutz 23-07-05 11:51

alexutzu, vad in semnatura ta un megane 1.6 16v (115cp, right) - banuiesc ca o mai conduci si u form time2time, chiar daca e masina lu tatutzu, nu? Cat ai mers maxim cu ea? ce zici, ia 200 ?!
Daca imi raspunzi la intrebare cred ca o sa aflii singur ce cred!

alexutzu 23-07-05 11:57

Re:

Quote:

alexutzu, vad in semnatura ta un megane 1.6 16v (115cp, right) - banuiesc ca o mai conduci si u form time2time, chiar daca e masina lu tatutzu, nu? Cat ai mers maxim cu ea? ce zici, ia 200 ?!
Daca imi raspunzi la intrebare cred ca o sa aflii singur ce cred!

in primu` rand nu o iau din cand in cand, o iau cand vreau doar ca nu este a mea (daca intelegei vreau sa zic)
Masina are 105 cp, si la 180 are cam 5000 rpm, viteza maxima data de contructor este cam 198.... dar sunt sigur ca sare de 210

am inteles ce ai vrut sa zici, dar totusi la matiz i-a schimbat rotile si toata lumea stie ca atunci cand schimbi rotile nu mai arata corect vitezometrul + ca este logic ca o masina de 55cp sa nu mearga cu cat este in acea poza, deci sunt 100% sigur ca este o eroare exagerat de mare a vitezometrului

ALXutz 23-07-05 16:40

okey.. at esti de acord cu mine :wink:

HolySoul 25-07-05 03:02

alexutzu sa faci si tu o poza la certificatu de inmatriculare creca te inseli amarnic eu stiam ca megane 1.6 16V are viteza maxima constructiva 177 Km/h sau ceva de genu nici decum 198
Si btw .. n-o sa prinda ala ever 210 ! :)
abia prind passaturi de 130 cai 200 ...

B-14-BYE 25-07-05 09:04

sal

ca tot veni vorba de asta.. crede cineva ca am prins cu oltcitu 160 ? inainte sa umblu la motor.. era stock .. trs in 5 trepte de 1.3 .. aveam 5600 de ture in blana..cu rotile originale.. 155 r13

alexutzu 25-07-05 09:11

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
alexutzu sa faci si tu o poza la certificatu de inmatriculare creca te inseli amarnic eu stiam ca megane 1.6 16V are viteza maxima constructiva 177 Km/h sau ceva de genu nici decum 198
Si btw .. n-o sa prinda ala ever 210 ! :)
abia prind passaturi de 130 cai 200 ...

nu am talonul acum la mine, dar o sa ma uit si o sa iti zic exact care e viteza maxima. eu asa imi aduc aminte ca era v max 198, dar o sa ma uit si o sa iti zic sigur :wink:

ALXutz 25-07-05 09:44

suntem putin offtopic, (putin mai mult!) dar 190 cu matiz, peste 210 cu megane 1.6 16v etc astea sunt basme, cum ziceam si mai sus, incep sa il compatimesc pe un amic de-al meu care saracu` nu trece de 220 cu motor de 2.0 150cp... cu o astfel de fizica pana nu atinge si el macar 280 cu masina lui nu ar trebui sa skoata capu` din pamant de rusine...

vr6 25-07-05 11:18

Cu 3 oameni in masina + bagaje, sigur ia 170 Matizu' :wink:

ALXutz 25-07-05 15:50

Nu pot decat sa trag 2 concluzii:
1. matizul asta e un super car, ii compatimesc pe idiotii care isi iau masini de 3-4 ori mai scumpe si nu pot depasi un matiz pe autostrada
2. suntem o tara de sinucigasi daca jumatate din forumul asta a mers cu viteza aia cu matizul

teddy 25-07-05 16:02

greautatea pasagerilor sau a bagajelor etc. nu influenteaza viteza maxima ci doar acceleratia.
cred ca a fost o combinatie de eroare de kilometraj si vant puternic din spate... altfel nu-mi explic.

alexutzu 26-07-05 12:44

1 Attachment(s)
SI DUPA CUM BINE STIAM DESPRE MEGANE iata dovada, talonul scanat (bineinteles cu modificarile de rigoare, am sters doar datele personale):

HolySoul 26-07-05 23:12

mda .. am ramas fara cuvinte ... adevaru e ca oricum megane 2 o fost o masina nu pot spune foarte reusita dar foarte rapida , mai ales hatchu am vazut multe dand fum la masini cu 30 cai mai tari .. vad ca in certificat scrie 1100 kg greutate proprie ... creca si asta conteaza :D

alexutzu 26-07-05 23:34

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
mda .. am ramas fara cuvinte ... adevaru e ca oricum megane 2 o fost o masina nu pot spune foarte reusita dar foarte rapida , mai ales hatchu am vazut multe dand fum la masini cu 30 cai mai tari .. vad ca in certificat scrie 1100 kg greutate proprie ... creca si asta conteaza :D

FRATE ESTE VORBA DESPRE MEGANE 1
eu am megane 1 :lol: :lol: :lol:

alexutzu 26-07-05 23:35

acum ce zici? sare de 210??? :twisted:

ALXutz 28-07-05 11:07

nu, nu sare :twisted:

vr6 28-07-05 11:18

Re:

Quote:

[...] 2. suntem o tara de sinucigasi daca jumatate din forumul asta a mers cu viteza aia cu matizul

Nu neaparat o tara de sinucigasi, dar sigur suntem o tara de oameni care cred foarte greu niste adevaruri ...

:P

Master_of_Ice 28-07-05 11:54

Loool..megane 210..1.6..bai baieti taica-miu acu are scenic II dar inainte sa-l cumpere s-a plimbat cu toate modelele. masina aia nu prinde mai mult de 180-190 turata tare de toooot!!!

alexutzu 28-07-05 15:35

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Master_of_Ice\"
Loool..megane 210..1.6..bai baieti taica-miu acu are scenic II dar inainte sa-l cumpere s-a plimbat cu toate modelele. masina aia nu prinde mai mult de 180-190 turata tare de toooot!!!

mai sofer experimentat ce esti, incearca sa ii lasi sa vbeasca pe cei care au macar o vaga idee despre ceea ce vbesc, nu tu unu` care nu a condus cu adevarat nici macar 100 km :wink:

Master_of_Ice 28-07-05 20:35

Re:

Quote:

Originally Posted by \"alexutzu\"
Quote:

mai sofer experimentat ce esti, incearca sa ii lasi sa vbeasca pe cei care au macar o vaga idee despre ceea ce vbesc, nu tu unu` care nu a condus cu adevarat nici macar 100 km :wink:

looool... invata si tu te rog mult sa citesti..eu nu am condus 100km dar eu vorbeam de taicamiu care a condus-o si eu eram cu el..asa ca te rog eu mult de tot, oi fi tu mai vechi si mai experimentat ca mine dar asta nu inseamna ca tre sa tac pe forumu asta, gandindu-ma ca tre sa am ani de experienta ca sa vorbesc :!:
p.s. : nu e cam offtopic discutia??...

alexutzu 28-07-05 22:07

Re:

Quote:

Quote:

Quote:

looool... invata si tu te rog mult sa citesti..eu nu am condus 100km dar eu vorbeam de taicamiu care a condus-o si eu eram cu el..asa ca te rog eu mult de tot, oi fi tu mai vechi si mai experimentat ca mine dar asta nu inseamna ca tre sa tac pe forumu asta, gandindu-ma ca tre sa am ani de experienta ca sa vorbesc :!:

nu inseamna ca tre sa taci inseamna ca tu cam vbesti ca prostu` doar ca sa te afli in treaba, mai intreaba si ai sa vezi ca sunt cativa care au mers pe autostrazi pe afara si au dat in masina pana la refuz iar viteza atinsa a fost cu mult mai mare fata de cea maxima scrisa in talon. NU CREZI????? intreaba-l pe catalin_rs4 cat a prins cu masina inainte sa o modifice :wink:

cat despre invatul de citit, incearca sa te abtii, ia-o ca pe un sfat :wink:

quze 29-07-05 00:43

deci sigur ia megane ala 210 ... eu am 206 1.4 8v , viteza constructor 172 , viteza atinsa 190 ... am si filmare :) si ala cu 180 -190 max , du`te la culcare

Master_of_Ice 29-07-05 09:25

Re:

Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

nu inseamna ca tre sa taci inseamna ca tu cam vbesti ca prostu` doar ca sa te afli in treaba, mai intreaba si ai sa vezi ca sunt cativa care au mers pe autostrazi pe afara si au dat in masina pana la refuz iar viteza atinsa a fost cu mult mai mare fata de cea maxima scrisa in talon. NU CREZI????? intreaba-l pe catalin_rs4 cat a prins cu masina inainte sa o modifice :wink:

cat despre invatul de citit, incearca sa te abtii, ia-o ca pe un sfat :wink:

Bine poate am gresit..imi cer scuze.doar ca dupa modul in care megane-u ala mergea doar poate super super turata a mers cu 210...

Piry 29-07-05 09:37

terminati.

hai bai mircea cu pozele alea ca saliveaza lumea 8)

ZooM-ZooM 31-07-05 22:02

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Piry\"
terminati.

hai bai mircea cu pozele alea ca saliveaza lumea 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

chiar ca....avetzi msg pt certuri...
oricum,e clar ca in orice talon de masina nu e trecuta viteza reala...

DaciaMustang 01-08-05 01:09

eu am atins 170 fix cu un hyundai getz cu motor de 1,1 pe benzina pe autostrada bucuresti-constanta...in talon scrie \"viteza maxima constructiva - 147km/h\" (am si o dacie cu care am mers cu 158-159 si in talon scrie 142....asa ca mi-e foarte clar cum e cu viteza asta maxima constructiva...de fapt e viteza maxima la care masina ramane stabila)

ALXutz 03-08-05 13:46

scuza-ma ca intreb, dar cum ai determinat viteza de 158-159 in dacie ?!? ma rog, nush daca isi are rost intrebarea... asa sunt eu mai carcotash..
Oricum, in general viteaza maxima constructiva se depaseste, dar nu cu mult! Si se depaseste fie datorita unor conditii speciale de rulare, fie datorita erorilor de kilometraj! Oricum, suntem offtopic, ca sa fiu on topic nu am zis decat ca acest matiz nu ia 190 !!

TM-84-DMX 04-08-05 01:55

opel vectra 1.6i 75Cp din '93 a lu tata,160 km/h v.maxima.....i-am dat 180 si mai mergea zic eu inka putin,dar drumul lasa d dorit si juca prea tare masina p sosea.210 pt un megane nu e mult,mai ales daca maisna e bine intretinuta si invatata cu viteza :wink:

ALXutz 04-08-05 15:03

okey, vad ca voi vreti sa facem offtopic pe thredul omului, fie...
Uite, tu ai luat 180 cu un vectra de 1.6 din '93, zici ca mai mergea putin, deci probabil ca luai cam 190... nu ti se pare totusi un banc prost sa vezi la viteza asta un matiz care se tine langa tine? O masina cu doar jumatate din capacitatea ta cilindrica... come'on, get real !!

Eu unul am vazut cu ochii mei cum un matty power si-a furat-o de la o batranica de 18 ani si 300 000 de km la bord, motor de 1.6 75cp ff forjat (deci dumnezeu stie ce putere o mai dezvolta in prezent)... Si cand zic si-a furat-o zic ca i-am facut cu mana si la acceleratie la semaforin Bucuresti, si la viteza maxima in drumul spre munte, incepand de la 150...

TM-84-DMX 04-08-05 19:27

Eu ziceam k masina poate sa mearga mai mult decat viteza data de constructor...Totusi cu un matiz mi se pare imposibil d atins viteza aceea!
Uite alt prieten de-al meu,tot cu o Vectra '93 dar mult mai bine intretinuta dekat a lu taikameu a merg aproape 210(cu roti d fabrica,k sa nu se inteleaga gresit),deci era posibil sa ating si mai mult de 190.

eu momentan am Lupo,tot motor de 1.0,aproape aceeasi poveste k la matiz........pana la 160km/h blana,apoi adio,povestea se termina,nu se mai misca acul,imi intra limitarea electronica(vreau sa zic k pedala aste,dar acul ramane nemiscat)

ALXutz 04-08-05 23:53

tu ai motor de 1.0, matiz are 0.8 :wink:

stiu ca poti lua mai mult decat viteza maxima data de constructor, dar nu exagerat de mult, si am mai spus-o, de multe ori asta se datoreaza fie unor conditii speciale de rulare, fie unor erori de kilometraj...

210 in vectra de 1,6 75cp iar mi se par basme... sincer...

Cam atat am avut de spus

B-69-TAU 06-08-05 21:08

smecher rau matizul tau! da roata de razerva unde o pui?:D:D:D

cls21b_EVO 07-08-05 00:26

BAI FRATE VOI AICI O DATI IN BASME ...PE CAND BAIATUL CARE A CREAT ACEST TOPIC NU MAI ZICE NIMIC NOU....AIUREA SA MOR...
CE SE MAI STIE DE EL???

B-69-TAU 07-08-05 00:47

poate ca o fi vadut masinutza ca nu mai avea loc in ea:D:D:D! sau poate cine stie.....

Detman 07-08-05 00:51

l-am mai zarit cu Vectra... :). ... CJ 191 cred.. dar de GEF nu am mai dat... nu l-am mai vazut.

B-69-TAU 07-08-05 01:00

asa e omul, posteaza si i-l lasa asa! ce sa faci, romania!:D:D:D:D

tre 07-08-05 03:11

Re:

Quote:

Originally Posted by \"DaciaMustang\"
eu am atins 170 fix cu un hyundai getz cu motor de 1,1 pe benzina pe autostrada bucuresti-constanta...in talon scrie \"viteza maxima constructiva - 147km/h\" (am si o dacie cu care am mers cu 158-159 si in talon scrie 142....asa ca mi-e foarte clar cum e cu viteza asta maxima constructiva...de fapt e viteza maxima la care masina ramane stabila)

aproape esclus. am avut eu getz 1,3 - 82 cp si i-am dat ~176-178. mai putea dar accelera foarte incet, cu rpm pe la ~5100-5400 daca tin bine minte.

All times are GMT +2. The time now is 04:22.

- Copyright 2026 4Tuning