![]() |
Re: Megane RS facelift Vs Golf V Gti
Ai zis GOLF, nu GOLF 5..Sincer nici mie nu imi place golf 5 si nu mi-as fi cumparat daca nu era motorul si cutia asta..Umblu intr-un anturaj in care am avut prilejul sa conduc si ST si GTI si CTR modelul nou..Dintre toate CTR mi-a placut cel mai mult cum trage si ce impresie iti da..Cine vrea sa aiba adrenalina la maxim luati CTR..ST sta langa GTi, numai ca la ST nu prea mi-a placut interiorul, asta a fost cel mai mare ``-``... Nu am avut prilejul sa coduc un RS dar promit ca sapt asta o sa incerc sa vad de unde asa mare diferenta intre GTI si RS..
|
pana acum am ajuns la o concluzie. o sa`mi iau tractor :) asa o sa scap de multe griji.
ps: era vb de golf normal.....sau ala nu e facut tot de vw? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
scaune recaro mult mai tari are si gti daca vrei optional ma refer la cele care sunt si pe r32.ai sa nu ne abatem in lok de rs versus gti am ajuns la vw contra renault care nuare rost comparatia sincer renault e mult sub vw chiar f mult.rs e o masian f reusita intradevar si f tare si cu valeitati accentuate spotive.ca fuge mai tare ca un gti stok da este adevarat daca asta va chinuiti sa demonstrati.dar nu e mai buna calitativ niciodata la nimik.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
eu cred ca se fabrica cu fibra ce ramane de la turci.ai sa nu degeneram.dar e adevarat ca are o f urata mai ales la spate.sau u nu ai avut bani sa iei avortoane sau gti si de aia lauzi rsul la 21 de mi?
|
sa nu degeneram si sa vb de gti si megane rs.ce atata cearta ?fiecare a adus argumente pro si contra si baiatu care a deschis topicul ar trebui sa aleaga ce vrea din astea 2 si sasi ia.fiecare ia cei place si ce crede el ca e bun.
|
Quote:
Partea ca aduce noutati...mie nu imi plac gadget-urile, mai bine raman la ceva ce de ani de zile e ok, asta spun ca inginer, stiu de ce si am si motivele mele. Quote:
Nici mie nu imi trebue Renault, dar RS-ul e altceva, pana acma cu Clio RS nu erau probleme de calitate, deci nu stiu de unde vine idea ca intretinerea ar fi mai scumpa...sau fiabilitatea RS-ului ar fi mai spaba decat a lui golf. |
ca sa fie multumiti propietarii de rsuri care posteaza aici declar rs cea mai tare masina ca vad ca nici un propietar de gti nu se arata pe aici.:-P :-P :-P
|
Quote:
|
Quote:
|
deci nici unul din cei care arunca cu noroi nu au mers cu rs ...
inainte sa imi iau masina am mers cu ctr , st si cu gti va intreb in cazul asta de unde ati tras voi concluziile despre masina asta pana acum ? |
M-ai terorizat cu scaunele tale Recaro si incalizrea in scaune..Dupa cum am vazut scaunele de pe RS sincer cele de GTI mi se par ca tin mai bine...Incalizrea in scaune e 100 de euro frateeeeeee..da-o draq..Eu am zis ce am avut de zis..Dar nu inteleg posesori de RS de ce nu recunosc ca masina aia e pentu fugareala si atat..Nu are finetea GTi-ului, nu are materialele GTi-ului, nu are interiorul GTi-ului, nu e la fel de inchegata ca un GTI..Nu ma contrazice ca zic eu ca e masina nemteasca..Am 407, il iubesc din toata inima, si nu l-as da pe un GTi pt ca tin la ea si am investit jum dintr-un RS, dar se vede diferenta la materiale, sunt unele chichite care te deranjeaza..Si daca la 407 care e o masina de 28 000 si care ar cam trebui sa se respecte, nici nu vreau sa ma gandesc la cum e un Megane..
|
Quote:
pejo e marca frantuzeasca la fel ca si renault dar cam aici se opresc asemanarile din ce zici tu aici e acelasi lucru daca imi iau un opel cu un audi ca sunt ambele nemtesti :))) aici ma opresc in a mai posta pe topicul asta te rog nu te obosi sa raspunzi ... |
Sincer consider ca Peugeotul este peste Renault...Si cam da, e cam cum zici tu..Is penibil..ce sa fac..Acum mi-am luat si eu masina si vreau sa ma dau mare..
|
Quote:
|
mdea mai zic si eu o chestie in aceasta discutie care a luat-o razna ... RS-ul mi se pare o masina mai cu feeling decat GTI-ul ... asta e parerea mea si nu tin sa mi-o impartaseasca toata lumea.
GTI-ul are multe calitati si pe buna dreptate are vanzari foarte bune. Este o masina care imbina sportul cu confortul si poate fi modificata pentru a performa mai bine. RS-ul in schimb intr-adevar nu are acelasi feeling de calitate pe care il ofera golful, dar diferenta nu este de la cer la pamant. In schimb ca SENZATIE este destul de clar peste GTI. Eu mi-am luat aceasta masina pentru ca am vrut mai mult sport decat confort. Daca as vrea mai mult confort si PRESTIGIUL pe care il are IN ROMANIA aceasta marca volkswagen si de aici si pretul destul de ridicat as lua GTI. As vrea sa inchei spunand ca am condus ambele masini si de asemenea as vrea sa va rog sa va calmati ca v-ati cam enervat. ah mi-am amintit ... zicea cineva ca nu prea sunt RS-uri in SUA ... LOL |
cand ai fost ultima oara in sua?
|
acolo chiar sunt mai multe GTI decat RS...las-o draq...vezi vwvortex!
|
nu ati vrut sa va calmati .... RS nu se importa in SUA. Deci normal ca sunt mai putine ... hai mai baieti ... calmati-va
|
Quote:
Sunt si persoane care vor hot-hatch-uri pentru viteze mari pentru ca nu isi pot permite alte masini. Aici au dreptate criticii RS-ului,Megane chiar sta prost la aerodinamica. Quote:
http://www.serus.ro/renault/oferta_lunii.php?aut=12 si o sa vezi ca un RS in 3 usi costa 20400 EURO cu tot cu TVA.Adica jumatate din de S3-ul configurat de daniwmk. Quote:
Bineinteles ca e totusi nevoie sa compari S3-ul cu Megane RS,pentru ca in gama lui de pret e penibil.Pretul de baza pentru S3 e 31.800 CIP,iar un 135i de exemplu e 32.800 CIP.Si oricat de fan indoctrinat VAG ai fi,e absurd sa crezi ca un Golf in 4 cilindri FWD cu ambreiaj care mai cupleaza din cand in cand rotile din spate e la fel de bun ca un coupe RWD in 6 cilindri si cu putere sensibil mai mare. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Atata penibilitate nu credeam ca exista nici chiar printre "credinciosii" VAG :lol: Dupa cum zice Morro,nu numai ca nu se importa RS in SUA,nu se importa nici un Megane,chiar nici un Renault.Nu de alta,dar Renault s-a retras de ani buni de pe piata nord-americana.Bineinteles ca un fan infocat VAG nu trebuie sa stie despre ce vorbeste pentru a fi un expert in domeniu :lol: Sunt curios ce credibilitate credeti voi ca mai aveti dupa asta...desi probabil credinta netarmurita in "Zeul Poporului" va va da puterea sa ignorati logica. |
of of of doamne
|
race era ceva ironii si pt me acolo. uite, desi am golf i`ti spun sincer ca sunt inebunit dupa bmw, mercedes si saab, si poate volvo. saabul si volva consider ca sunt marci care m`ar reprezenta.legat de mai bine inchegate daca citesti cateva pagini mai in urma ai sa descoperi cu stupoare ca sunt si posesori de megane care au spus ca nu sunt chiar atat de laudata la interior si ANUME, calitatea materialelor, (asta fiind cred eu un factor foarte important)inbinari etc. eu consider si am mai spus ca la golf 5 ma dezamagit interiorul, ca aspect si aici pot spune ca`mi place cel de megane asta ca sa vezi ca nu sunt indoctrinat cu nemtane.consider ca vw aufacut un motor pe gti care sa si DUREZe, pe cand cel de rs cred ca o sa fie ca la majoritatea renaulturilor dupa 10-12 ani. clienti fidel service`urilor :)
|
Eu acuma cumpar numai motor RS, credetima ca nu degeaba, calitatea e la nivelul japonezilor, nuvelul TypeR sau Toyota 4A-GE.
O sa fie folosit la concurs, nu numai pe strada. |
cumparati frate ce vrei fiecare cumpara ce vrea nu?parerea mea tfsi e peste motorul de pe megane rs si pe circuit rs cum se comporta???
|
Quote:
|
Am uitat sa mantin ca aspiratul cumpar :) Dar diferentele sunt foarte mici intre cele 2 motorare.
@catalyn: nu astepta argumente...ca nici din ruptul capului nu o sa respunda...ca nu stiu...numia din brosuri, forumuri si teste de pe net sau ziare, eventual emisiuni. Cunostinte macanice pe acest forum, mai ales la versus e sub orice critica... Si de ce cumpar motorul respectiv? Raspunsul e simplu, in ultimele 4 ani exista Clio cup in ungaria, am vorbit cu piloti si sunt foarte multumiti de motoare, la fel si cei care merg la rally, numai filtre si ulei trebue schimbat, in rest perfect. Apropo...de ce difera asa tare motorul TFSI de RS? explicati exacte va rog...altfel nu o sa iau serios... |
confuzie oare cu tsi?E un motor care are are unele chestiile mai speciale, adica un benzinar turbo care are disponibil cuplu la turatie foarte joasa si e si mai economic decat alte motoare turbo.
|
se pare ca iubitorii de renault au pus stapanire pe acest thread :)
|
Quote:
Dar ceilalti sunt iubitori de VAG...nu GTI... Cam asta e diferenta, de asta nu pot sa aduca argumente pe masura... Numai cutia e un plus la GTI, ce este foarte buna...in rest RS...designul e subiectiv, deci nu se discuta. |
poate ca vag`ul ofera mai mult :) si de la renault nu poti iubi decat rs`ul :D pe mine undeva ma doare, si pana acum am vorbit de ce am obs eu, ceea ce putei vedea cu ochiul liber, nu date tehnice despre motor etc etc...si incerc sa nu fiu subiectiv...cand oi avea banii de oastfel de masina ... e altceva
|
Quote:
Trebue ales intre GTI si RS, nu VAG si Renault... 90% a ales vag, si nu GTI...penibil...atat despre obiectivitate. |
poate ca vag`ul a facut masini mult mai fiabile ecat renaultul, si din cauza asta inclina balanta :D :D
|
Cum nu se poate compara un Audi sau Porshe cu VW la fel nu se poate compara renault simpu cu RS...dar vad ca asta va depaseste.
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:48. |
- Copyright 2026 4Tuning