![]() |
De ce vorbesti tu acolo e putere la roti.Una e puterea dezvoltata de motor si alta e puterea la roti.Depinde si de dyno.
|
Pai tocmai asta zicea si eu , adica solenza are vreo 75 din fabrica, (puterea motorului - la volanta, din cate stiu eu), la dyno se masoare puterea la roti. Baiatul ala care a modificat softul, avea 75 cp la roti ceea ce inseman 94 cp (aprox)- cu 25% pierderi - cam mult da e dacie totusi) la volanta, o crestere de 20 cp, din cip+evacuare. probabil , ca daca modifica cum trebuie axul si mai ales chiulasa mai scoate destul in plus .
|
Mi se pare 94 cp pt chip+esapament inox cam mult...Tot cam pe acolo ma invirt si io cu cp ,dar am mai multe decit are solenza aia.De aceea mi se pare un pic ciudat.Si Cielo are potential dar motorasul de 1.4 al DSN/Solenza e mult mai bun.
|
Tot ce se poate, probabil ca nu sunt pierderile atat de mari. Asta numai sa masori o masina stock pe dyno
|
alex nos, nu mi-ai raspuns la intrebare, ce modificari ai la motor? in afara de cele clasice pe care le face toata lumea la un SN
|
Modificarile standard+alte...Adica chip,K&N,evacuare fara tobe sau catalizatoare si cu teava de diametru marit de la un cap la altul al masinii,bujii +altele..Mai fac cit de curind noi modificari, dar deja am inceput sa am probl cu cutia de viteze...
|
Mareste-i compresia la 11:1,usureaza vibrochenul,bielele si volanta, cauta o axa cu came pe 300 grade.Mareste interiorul galariei de admisie, si gaurile de admisie ale chiuloasei.
Astea implica sa demontezi motorul, dar o sa ai intr-adevar un motor capabil,pe care il poti numii modificat :wink: Nu m-a interesat niciodata cum e construit motorul asta de pe SN, dar cred ca mai mult ca sigur se poate marii si cilindreea. |
Acum vreau sa maresc compresia un pic.Dar nu ma apuc de modificari serioase pt ca nu am bani sa imi iau alta masina.Si daca fac modificari la greu o sa fuga masina dar este inveitabil sa nu inceapa sa se strice,pt ca nu e un motor de curse.E un motoras de mare serie care nu a fost conceput sa fie folosit la maxim tot timpul...
|
axa de peste 300??
|
cam tarziu la vot..dar aleg CIELO
|
pt vcosmin....cand a zis axa de peste 300...SGM se referea la faptul ca timpul cat supapa va sta ridicata este de peste 300 de grade, adica tot timpul admisiei,respectiv evacuarii plus avansul la deschidere si intarzierea la inchidere, toate aceste grade dau peste 300 de grade.... de ex la o dacie 1310, supapa sta deschisa 260 de grade atat la admisie cat si evacuare...
admisie: avans deschidere 20 grade+ 180 grade ciclul de admisie + 60 grade intarzierea la inchidere evacuare: avans deschidere 60 grade + 180 grade ciclu evacuare + 20 grade intarziere inchidere |
Stiu ce inseamna, dar e vb ca 300, e chiar exagerat, ffind chiar peste specificatia rally, adica o plajat de turatii utila de la 4500-7000 rpm nu incanta pe nimeni.
Exemplu R5gtt - 276 grade RALLY + 20HP Renault Clio 16v RACE - 300 grade + 25 HP |
OFFTOPIC!!!
|
cielo / mai mult potential de tuning, mai multe piese etc
|
Exista axe pe 310 grade, plaja de turatie 4500 - 8500 ture. Daca vreti axe cu came,vorbiti cu Ford_V6.
http://www.kentcams.com/index.htm La dacie axa e pe 262 (22/60. 20/62), la mine e pe 282 grade (30/72,72/30). Sper ca datele sunt corecte,si nu m-a lasat memoria :lol: Are putere intre 3500-6500, sub 3000 e moarta,parca stau pe loc. Relanti il am la 1100. |
Ai gresit la primul calcul, sunt mai multe axe si pt dacie, oricum o axa asa de ridicata (alre de 300+ sunt pt 16v nu o sa gasesti pt dacie asa ceva) nu face altceva decat sa maresca uzura in mod exagerat. Daca pui cap la cap modificarile uzuale adica , tobe/filtru/chip/ax/compresie/usurare/balansare etc, ajungi la concluzia ca dai mult mai mult (financiar si dpvd al fiabilitaii) decat daca mergi pe solutie swap sau turbo chestie valabila pt toate masinile Dacia si Cielo. Parerea mea. :D
|
am solenza si am dat liniute si cu cielo si cu sn, diferenta dintre sn si solenza nu exista. am un amic cu sn super ingrijita ca si a mea. am dat liniuta si vreau sa spun ca prima data l-am facut, a doua mi-am luato si a treia oara cand am schimbat amandoi perfect am stat bot la bot pana la 165. parerea mea ca nu e nici o diferenta.
cat despre cielo, nu am intalnit nici unu care sa ma faca. nu stiu cu dohc-urile, cu dala nu m-am dat niciodata, da as da odata. eu raman pe solenza :pistoles: |
Re:
Quote:
bai maxone nu mai aburi lumea pe aici. deocamdata picasoou tau sta cam bot la bot u a mea pana prin a 4-a. de ce minti lumea. ia ca facem noi un filmulet sa te dau in fapt. |
Re:
Quote:
iar iti stric combinatia si pe aici!!! fractu avea aproape 50. am i right? |
cred ca ar trebui facute cateva curse filmate intre cele 3 masini pt. a se afla raspunsul ......asa cum a facut Coobra cu tipul acela cu Loganu :)
|
Mah ...diferentza prea mare...nu e ...ca supernova are 75 de cai...shi cielo 80...mare dif nu e ... am vazut nishte filmuletze cu un cielo shi nishte mashini mult mai tari...care m`au lasat masca ...oricum cielo e cielo shi dacia e dacie
---- am sters atasamentul pentru ca nu isi avea rostul aici - RoSonic |
Re:
[quote=\"LKS\"]...oricum cielo e cielo shi dacia e dacie[/b]
asta este clar ...dar ce nu este clar este care ar castiga la o linuta.... :) cielo sau snova/slz |
Solentza
Mai facem filmuletz sau nu The Madman ?? Ca am auzit ca nu prea iei 170 km/h deci nu mai e nevoie de Picasso pot sa vin si cu cielo si ne dam pe bragadiru :) ca am vazuit ca e la moda , a si vreau si eu sa ma dau cu berlina din 4ss care face cielo in filmuletzu de la alexandria !
|
re
iar suferi la baieti?
|
Offtopic
1. Scuze de Offtopic
2. Am un cielo de 90 cp care rupe tot , te dai cu el , mie mi-a rupt mufa rau de tot |
A si era sa uit m-am dat cu Sn si suntem egali , daca imi scot filtru de aer il fac destul de bine cam o masina juma' pana in suta . Intrebarea mea e se considera ca am facut modificari sau n u ??
|
Parerea mea e ca cielo e cielo si solentza si super nova sunt dacii...Am mers cu cielo si cu solenza si supernova si diferenta exista...in favoarea cielo-ului.Si daca e vorba de tuning, mult mai usor tuni un cileo, si cel executive de 16 valve mere foarte bine...pana la 160 km/h.
Nu au daciile nici o sansa...desi nu sunt fan cielo. Realitatea e ca cielo e mai fiabila si putin mai sigura. Atat am avut de spus! :arrow: |
dar sltz se duce mai bine .. demaraj-ul ... la fel si sn
acum cutia aia ... nu e de megane 2 ma!! ca numa aia coasta 2000 euro :))) |
P.S. d\"demarajul\" is kam obosit sorry
|
eu am un cielo corean hidramat si exceptand depasirile, cand nu te prea ajuta este ok
oricum nici una dintre cele trei masini nu a fost conceputa pentru liniute, ci strict pentru utilizari de familie asa ca pentru cumparatorul lor tinta, au un comportament acceptabil. adik: duci in ea una buc soacra, 2buc copii aurolaci+1 buc nevasta isterica fara prea mari probleme. asta e scopul lor in viata asta fac toate trei au aceleasi hibe: loc mic pt picioare/cap/umeri in spate, incomode la drumuri lungi, motoare consumatoare si lenese, imagine de marca slaba, design depasit, fiabilitate scazuta oricum cel mai putin slab din ele ramane totusi cielo, pana la noi ordine |
Din punct de vedere al comfortului si al calitatii fabricatiei Cielo e mai bun.Sa nu uitam totusi ca o Supernova costa 5700E cea mai scumpa si un cielo 9000 E..e o diferenta majora.Deci se justifica calitatile suplimentare..
Dar la demaraj Cielo nu discuta... Inainte sa modific rabla mea m-am dat cu fmulte masini..Nu am intilnit Cielo normal care sa ma ia.Cine spune ca cielo face supernova/solenza vorbeste doar ca sa se afle in treaba,fara sa aiba vre-un contact cu aceste masini!cielo DOHC in 16v este mai rapid ca dsn/solenza.Asta e clar. Io am condus pe toate: Cielo:ambianta interioara placuta,comfortabila,silentioasa,75 cp ajung. Supernova:interios cam saracacios,relativ inconfortabila(suspensie mai tare),mai nervoasa pt 75 cp.. Solenza:Interior placut,mai conflortabila(suspensie mai moale),cutie mai lunga,75 cp ajung... |
eu ash vota pt cielo ....parerea mea e mai bun ......
|
imi place motoru lu solenza ,se duce bn la demaraj.din cat am condus solenza mi se pare destul d stabila si se tine bn la viteze mari(pestre 170km/h)
|
Re:
Quote:
am o intrebare SILVIU,ca tot ai zis ca dacia nu a fost facuta sa t dai la liniute cu ea:da cielo a fostconceput pt liniute?parerea me ae ca solenza s-ar putea sa faca un cielo! |
silviule,esti ffff subiectiv.t inteleg ca ai cielo si e normal sa -l sustii dar nu mai fii asa sigur!intr-o zi s-ar putea sa o sa t faca vreo dacie si ca ramai blocat.
PS stiu o dacie 1400 care te-ar cam face!numa ca e modificata! |
Re:
Quote:
hai sa nu batem campii, va rog |
Re:
Quote:
aici te contrazic am prins cu tata cu cielo dohc 16V aq o saptama 175 km /h masina din 98 dar ff bine intretinuta |
Re: Dacia Solentza/Supernova vs. Cielo
2 Attachment(s)
nujtu despre ce supernove vorbitzi voi dar asta cred ca e mai tare ca orice cielo si solentza...mai ales acu ca cica si-a tras si o turbina :->
|
ideea e urmatoarea , pe un alt topic se compara Cielo cu Logan, cu daciile mai sus mentionate nici nu se pune problema, cel mai slab motor de cielo are peste 75 de cai , exista servo, abs, aer conditionat, geamuri electrice si asa mai departe, lucruri care pe solentza/supernova sunt optionale rare (doar pentru unele) asa ca .... fitzi seriosi .... in acest topic CIELO 100%
|
Merg pe Dacii ... asta pt ca am vazut cu okii mei cielo batute de SuperNova, cu Solenza sincer nu am vazut dar cred ca ar bate un Cielo
Am un filmuletz cu o SuperNova care bate un cielo in portul tomis dar momentan nu il gasesc tre sa caut mai atent prin cd-uri shi cum il gasesc o sa il pun aici |
| All times are GMT +2. The time now is 10:00. |
- Copyright 2026 4Tuning