![]() |
Re: viteze maxime cu cielo
am un cielo din '99 75CP si pe Bucuresti-Urziceni i-am dat 180!greu,dar merge!eram singur in masina si pe la putin peste 180 sa zic 185 deja nu ma mai simteam stapan pe masina si am lasat-o mai moale.trebuie sa precizez ca mi-a luat ceva timp sa ating viteza asta,drumul era super liber si desi imi arata k am peste 180 asta SIGUR nu era viteza mea ci cred k in jur de 160-165.oricum masina merge cu 150 lejer,ceea ce e bine ptr o masina de familie k doar nu e sportiva!va salut!
|
scuze...de fapt era NU POATE DEPASI 200 km/h!!! si legat de frane...nu sunt f multumit, se putea mult mai bine. Eventual un ABS :D
|
NWZeu > nu pot sa spun ca ma pricep f bine la tunning, e posibil sa gresesc...eu stiam ca exista doar 2 variante de motoare: 1-cel de 75cp, 8 valve; 2- cel de 85-86cp, 16 valve.
Stiu ca cel cu 8 valve nu se mai fabrica de ceva ani si acum sunt echipate cu cel cu 16 valve. Ca exemplu, eu pe talon am 59kw. Dupa cum stiu eu, asta vine cam 85cp. Am dreptate sau gresesc? Eu credeam ca si motorul de pe gaza mea e tot cu 16 valve...oricum trage bine in turatie!:D Nu vreau sa-i fac modificari majore, fiindca pierd garantia. Deci si eliminarea catalizatorului mi-ar pierde garantia. Oricum..daca o sa-i fac modificari, tot la o firma o sa le fac, si nu la nea Gigi SRL in spatele blocului. Modificarile astea le faceam la Dacia mea veche 1300. Asta ar fi alt subiect de discutie: "Nostalgia zilelor de tunning pe Dacia. In spatele blocului cu surubelnita si cheia de 13!" :)) Astept pareri, sfaturi... din partea celor care stiu mai multe ca mine (adik f multi). |
sunt 3 motoare puse pe Cielo, tu ai motorul EURO 3 cu 80 cai (declarati de producator) este ultimul pus pe Cielo, 1kW are 1,38CP. daca mai alte neclaritatzi da-mi un mesaj privat sau vb pe messager (ca sa nu continuam offtopicul).
|
uitati un top speed de 190 cu cielo:
https://www.youtube.com/watch?v=CebWD...elated&search= |
1 Attachment(s)
Cutie hidramata - 3 viteze !
|
Quote:
|
tratament, pai....1-eu nu am executive, e STD (standard). 2-executive si STD au aceleasi motoare, difera doar unele optiuni, atat. 3-eu nu stiam k au existat motoare de 1.6 pe Cielo. Poate pe alte modele Daewoo...
Intr-adevar, catalizatorul ii retine din putere, dar asta e...am garantia care nu-mi da voie sa fac modificari de genul asta. |
P.S , ca sa fiu si eu On Toppic:
am incercat aseara sa-i dau talpa pe A1, dar mai mult de 160 n-am avut loc din cauza TIR-urilor :( . Aveam cam 4300 rpm si se mai ducea. Accelereaza constant - slabutz, dar constant - de pe la 120 pana la 160 si poate un pic peste. Deci probabil k se duce la o viteza max de 190-200, dar in mod sigur nu mai mult de atat. Plus ca sunt sigur ca iti ia 100 ani sa o accelerezi de la 180 la 200 km/h |
Quote:
|
Quote:
|
din fabrica nu exista 1,6 .. doar 1,5 indiferent de euro ;)
|
59kw = 80 cai... (59000 : 736 = 80,163) un cal are 736 watti
au mai fost cielo de 55kw (75cp) la 1,5 16v cati kw are in talon ? |
are cineva racer? o facut careva un top speed cu daewoo racer?
|
cate aiureli am citit in seara asta nu am mai citit in viata mea.Cea mai tare e aia cu a-3-a la 160 dupa este aia cu a-2-a la 110 115.Ca de final a mai venit unu mai "sofer" de i-a 230 si masina lui are 800 si ceva de kg.Numai baliverene.Multa lume are Cielo si stie ce poate de ce ale voastre ar fi mai potente?
|
Eu am unul din 95 cu 200 mii de km si i-am dat 190 max pe autostrada Bucuresti -Pitesti noaptea pe la 1 si eram cam singur pe acolo cu a 1 a max 55 cu a 2 a mai mult de 85 nu i-am dat,poate mai lua dar mai bine ii dai a 3 a si trage mai bine, cu a 3 a 120 cel mai mult nu stiu daca lua mai mult dar cam pe acolo schimb cand ii dau,a 4 a la 150.Si baieti cu acele dincolo de 200 de prin pozele astea as vrea sa vad si eu o poza cu cu vitezometrul in 0.
|
si apropo al meu e de koreea si are 58kw deci cam 79 de caluti
|
Marule, du-te tata rau de tot invartindu-te, ce ti se pare anapoda la poza aia, faci pariu pe 2000 euro ca asa e masina, exact cum e in poza ? Si da si sa te prind ca nu dai banii sa vezi cum te calc ! In ce sens e "aiureala " ? Atata era limitarea la cutie , atata mergea, oricum postul tau e absolut de pomana, neconstructiv , asa cum tinde sa devina asta al meui acum, te las, maturizeaza-te ! Pentru cultura ta generala, Cielo Hidramat are doar 3 viteze ( vezi si turometru ) si automat nu trece de 180 decat in vale ( e limtat de cutie ). Mai invata ! Cand oi merge tu cu a 3-a la 175 sa ma anunti !
|
ba baiatu lasa dracu amenintarile ca nu ma sperii,si despre ce poza vb?si ce cutie hidramata aiurezi?si stiam ca are decat 3 trepte masina.ce pariu aiurezi ?
|
scuze acum m-am dezmetecit nici nu vazusem poza ta.eu vb de poza in care depaseste 200 daca citesti mai bine si nu despre cielo hidramat era vb ca nu prinde 160 in a 3 a ci despre unul manual.daca citesti mai pe la pag 10 11 nu stiu exact e unu de se lauda ca i-a 160 in a 3 a pe gaz.pe viitor nu te mai repezi si nu mai ameninta aiurea
|
OK, poate eram eu prea obosit la ora aia, scuzele mele !
In alta ordine de idei daca eu cu 3 viteze la automata am prins 180 nu vad dc un manual cu 4 viteze n-ar atinge ( depasii ) 200. + ca mai sunt si oameni cu motoare modificate... astea fiind spuse ma retrag.. real, nu ma intereseaza subiectul nu de alta dar : peste 150 e o viteza prea mare pentru un Daewoo |
hai sa fim mai indulgenti 160 dar la franele si suspensia de rahat si asta e viteza mare.Apropo ai zis ca e o vit prea mare pt daewoo, poate pt cielo dar eu mai si alta tot de la daewoo[nubira2] si iti spun ca altfel sta treaba.
|
mey eu am vazut pozele si va cred pt ca si eu am in curte in cielo nou luat acum in 2006 are decat 8000km acum dar i-a facut tata un test ca eu nu am permis si avetzi dreptate se duce in 190-200 km sigur pt ca i-am dat la al meu 180 si inca mai ducea dar nu a mai avut drum liber.SI pe demaraj pleaca f bine daca stii sa-i dai ,am vazut ca se duce numai daca ii dai turatzie si sa schimbi in 5-6000rpm oricum vreau sa spun ca i-a dat tata si fara sa-i dea blana cu a 1-a cam 55 cu a 2-a cam 90 cu a 3-a cam 130 si a 4-a cam 150 si a 5-a 180 si repet fara sa schimbe in 6500rpm . Eu zik ca se duce f bine si este cu 8 valve .Alta chestie am observat-o ca urca repede pana pe la 160-170 asa dupa aia putin mai greu dar e sooper bine .
|
baieti eu am deschis acest topic si tot eu increc acum sa va dezamagesc un pic am mers cu gps si iam dat si din pacate al meu cel putin fura intre 8 si 12 km la viteze mari deci unde eu am mers cel mai mult 195 cat arata saracia ai cred ca avveam in jur de 180 185 maxim deci cam asa stau lucrurile cu vitezometrele asteasunt de rahat.
|
revin si yo in discutie. am mers paralel cu c4 la 130-150 si chiar nu era diferenta mai mare de 3-5 km.acum poatre difera si rotile.de ture nu pot vb k nu am turometru si "ureche muzicala ".
|
si inca o chestie // sorry msiu de OFF_TOPIC // dar sa-mi arate aia care vorbesc in necunostinta de cauza masina veche de 10 ani motor de 1,5 care duce 1-60 km/h a2-a 90. nu sunt basme.
|
a 1a 60km/h, a 2a 90 km/h, a 3a 150 km/h, cand o cuplai pe a 4a anuntai pasasgerii ca in curand veti decola si la a 5a erati in hyper-spatiu :lol: Nu??
de unde le scoateti fratilor? io nu ma risc sa fac probe de-astea cu masina mea, dar sa mor de nu iau un Hyundai Accent de la munk intr-o zi si ii dau sa vad cum e... motor de 1.6, e adevarat. Dar din proprie experienta pun pariu ca un motor stock (si cutie manuala) de Cielo nu "poate" asa ceva. Cu cutia hidramata e alta poveste... |
inca ceva: poate nu va merge bine kilometrajul, voi cei cu puteri nebanuite sub capote :lol:
|
Quote:
|
Sal! a 1-a 53 , a 2-85 si dupa aia nu i-am mai dat vorbund de demaraj . Vorbind de viteza eu i-am dat maxin 185 km/h mai aveam un pik de loc dar mi-a fost frica . Si toate astea au fost facute langa un c4 care nu fura . la 60km/h la cielo , c4 arata 53 , la 185 km/h la c4 ,cielo arata 195-200 km/h. Data viitoare fac poza si va arat ca sa nu spunetzi ca aberez.
|
Quote:
bafta voua. |
eu am mers cu 175km/h, asa arata in bord, si din cate stiu eu sunt mici diferente la vitezometru la mai toate masinile ...adica sunt altele care la 60 km/h cielo la altele sa arate 63-65km/h ...
|
teoretic 140 fix ai cand plafoneaza cielo-ul in treapta a 3-a
cand acu ii la 140 fix o decuplat, la mine cel putin...deci 140 meri cu a 3-a si a 4-a teoretic decupleaza pe la 180....dar nu cred |
ma bag si eu in discutie cu riscul de a nu fii crezut de multi...:D ... eu am prins cu espero 15-16v in a 2=100.Top speed, de la 170 incepe sa tremure si nu i-am mai dat.... pt cei ce nu cred le pot demonstra
|
cu a 2 100 si eu cu cielo merg
cu 1 merg 60fix cu a 2-a cand acu o ajuns in drept la 100 a decuplat la 140 intra- 3a... |
DACIA-Wrc tu ai modificari la cielo nu? Ca unul coreean stock mai mult de 90 cu 2 nu duce ...
|
am un korean din '96 si am filmat cum mergea cu 180 constant si era in 4800 ture :) si navea nik pus pe ea... prietenii care au vazut caseta pot sa va confirme dak vor :P
|
mai PH-04-WPD nu vorbi dak nu stii...koreanu nu e ca , craioveanu :P si cu a 3-ia iam dat 130 si am dat a 4 ca urla prea tare...mai ales k nu prea e intretinut :P
|
ma DONULE la 170 dak faci 1 sg slalom sar putea sa nu mai fii...dar directie sa stii k e destul de buna si la viteze mari...si spuneti-mi voi mie o masina mai buna decat cielo pt noi romanii si pt soselele noastre "netede can palma" si la un pret mediu de 3500euro :) eu unu nu stiu dak este alta mai acceptabila avand in vedere k e tot electric :P
|
si are si clima :P
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:03. |
- Copyright 2026 4Tuning