Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Matizul ALBASTRU (MKI) (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/127574-matizul-albastru-mki.html)

banzay 10-11-09 18:33

Re: Matizul ALBASTRU (MKI)

Trebuie un service autorizat. Daca nu, cauta si tu pe la vecini vreo firma de are un nume cu auto, montaj, transport, service sau ceva asemanator sa aibe (sau macar sa para ca are) de-a face cu autoturismele si sa iti puna o stampila macar... Asa e in lege, scrie ca folia se monteaza numai in serviceuri autorizate (vezi ca si pe site-ul lor scrie ca ei pot monta ca sutn autorizati).

pustiu_FUG 10-11-09 19:54

le zic ca mi-au montato...doar cam pierdut cateva foicele dalea si a trebui sa cumpar altele:-?..mai ales ca o sa am si timbrele R.A.R

Robert_MNW 10-11-09 21:57

Quote:

Originally Posted by pustiu_FUG (Post 2796278)
la aplicator ma trec pe mine:D....ce conteaza cine o monteaza?...

Te inseli! Daca citesti siteul celor de la RAR, vei vedea ca montarea foliilor se face doar in service'uri specializate si tot acolo sunt trecute numele firmelor agreate RAR. Nu cred ca merge cu orice firma....:rolleyes2

banzay 10-11-09 22:55

Bineinteles ca nu merge orice firma, te sustin in afirmatii. dar ziceam ca fie cu o stampila pe act, va bate mai putin la ochi, ori se ajunge (cred) la fals in declaratii sau ceva de genul.

B0by13 11-11-09 09:02

nunu aici are dreptate, trebuie trecuta numele unei firme care are autorizatie RAR sa le monteze, ca nu stii cum dai de un cap de creta mult prea incapatanat si cand vede acolo scris numele unei persoane fizice incepe sa-ti faca capul patrat ca actele nu sunt bune si te frige aiurea :)

pustiu_FUG 11-11-09 11:02

va multumesc frumos pentru sfaturi, momentan o sa ma linistesc doua ,trei zile cu foliile o sa mai fac rost de niste bani si ma duc sa mi le puna ei asta este ROMANIA degeaba sti sa faci ceva ca iti trebui 10000 de autorizatii
sambata vreau sa imi vopsesc barele acele dungi care le are negre sa le fac in culoarea masini manere si oglinzile(cred ca si oglinzile), dar vreau sa stiu daca trebui sa da cu putin smirghel inainte sa le vopsesc?

B0by13 11-11-09 11:07

eu zic ca da... ar fi bine sa slefuiesti suprafata cu un sandpapir finut la inceput, sa o dai cu un grund si dupa aia de abia sa aplici vopseaua asta daca vrei sa folosesti spray sa le vopsesti :) parerea mea

Robert_MNW 11-11-09 11:11

Iti trebuie plastofix si nu grund! Le vopsesti la spray?!

B0by13 11-11-09 11:13

ah da ! ma bad :rolleyes2 nu stiu unde eram cu gandul... doar bara de la matiz e din plastic la fel ca si carcasa oglinzilor

pustiu_FUG 11-11-09 11:14

da robert de plastofix stiu:D...ca trebui sa dau daca nu vreau sa mi se cojeasca parca la tine pe forum scria:-?, oricum va trebui sa astup si niste zgarieturi micutze este de treaba
ms b0by asta vroiam sa stiu daca le mai frec putin sau dau direct plastofix si dupa vopsea.
robert clantele cum le-ai desfacut? ca presupun ca asa nu prea merge sa le vopsesc daca nu le desfac nu?( inca nustiu daca la spray sau la pistol:-?...daca le-as face la spray ar fi rau?)

Geo_ZGA 11-11-09 11:26

Daca sunt nevopsite, nu e nevoie sa le dai cu smirghel... curatate si degresate bine, dat cu plastofix si dupa aceea cu vopsea, cu sau fara lac.
La spray nu e indicat, fiindca nu o sa-ti iasa nuanta... in timp, am incercat mai multe marci de spray-uri, singura care mi-a placut a fost Duplicolor. Mai ales negru mat... adera foarte bine, rezista la temperatura, la apa, zgarieturi... nu se cojeste...
Baza este vopseaua la pistol + lac, facuta la nuanta, daca vrei sa-ti iasa bine.

pustiu_FUG 11-11-09 11:28

Geo_ZGA: sprayul se face tot la nuanta...nu ma duc in magazin si aleg culoarea...ma duc cu acel cod al vopselei si imi da..am mai facut odata asa am luat un marker cu vopsea pt 2,3 zgarieturi si este identic, multumesc de sfat deci nu le mai smirgheluiesc

Geo_ZGA 11-11-09 11:33

Stiu ca se face nuanta... dar eu nu am fost multumit niciodata. Daca tot esti hotarat, din auzite, am inteles ca fac treaba buna cei de pe Stefan cel Mare, la intersectie cu Lizeanu. Inainte de intrarea in pasaj, exact in intersectia si pe partea cu Lizeanu, este pe coltul unui bloc un magazin cu vopseluri.
Ca sa iti iasa mai bine, iti recomand sa iei si un spray cu lac. Sau, inainte de a lua lacul, incearca vopseaua pe un plastic oarecare, sa vezi daca iti place cum iese.

pustiu_FUG 11-11-09 11:38

eu de acel marker am fost multumit chiar nu ma asteptam, da o sa incerc inainte pe un plastic mic din portbagaj ca tot este zgariat putin...si in legatura cu lacul, daca nu ma insel exista vopsea cu lac cu tot in ea( nu sunt sigur) dar eu aveam de gand sa iau un tub de spray culoarea mea si un tub de lac separat, eu asa ma gandisem:-?

Robert_MNW 12-11-09 10:37

Iti dau un sfat...defapt mai multe!
1. Nuanta ta (sky blu) am si eu si nici din fabrica nu au mai nimerit-o :-) cica
ar fi cel mai greu de scos...bla bla:rolleyes2
2. Daca tot vrei sa vopsesti ceva, vopseste intai manerele si oglinzile daca nu iese nuanta le vopsesti usor la loc negru mat;)
3. Poate sprayul iese dar lacul dat la spray e chiar prostie, din exerienta mea ori nu iese clar ori dai prea mult si se albeste:rolleyes2

pustiu_FUG 12-11-09 11:13

crede-ma robert ca eu in fabrica nu am incredere oricum:))..dreptate ai si chiar foarte multa ca este greu de scos..mi-au aratat azi 300 de palete de culori:)) de numai vedeam care este albastru inchis si care deschis:))
mi-au zis azi ca daca ma duc cu masina la ei..o scot(sau sa le dau codul de la vopsea, care daca nu ma insel este sky blu 29u parca, sper sa nu gresesc)
am sa vopsesc prima data aparatoarele de noroi din bara spate pt ca alea se fac fff usor inapoi negre ca se demonteaza..asa la manere este mai greu(dar tot nu am aflat cum sa le scot, sau merg vopsite si asa?)
aaaa...si cat despre nuanta, tata a inimerito mai demult acum 2 ani sa zicem...cand a zgariat o aripa a luat vopsea de la un magazin..si surpriza era IDENTICA..doar ca acel magazin a disparut:(
multumesc de sfaturi robert

pustiu_FUG 12-11-09 12:01

1 Attachment(s)
am gasit o poza mai veche :)..

Robert_MNW 12-11-09 13:32

Manerele se scot greu si de pus la loc e si mai rau. La cele de pe fata a trebuit dat geamul jos, alta solutie nu am gasit:???: Daca poti acoperi cat de cat masina vopseste-le fara sa le dai jos. Daca vrei sa le dai jos au un singur surub prins pe interiorul usii, se da fata de usa jos si se desface! Codul de vopsea este 29U Sky Blu dar nu conteaza numai asta, se ia in calcul si faptul ca masina este batuta de soare, vant si ploi si se mai decoloreaza in timp...si in special cel care amesteca vopseaua!
:!:Aparatorile de noroi vopsite arata urat! Mai bine le lasi negre!

B0by13 12-11-09 13:39

foarte bine spus robert ! in plus sustin si eu cu tarie ca aparatorile de noroi vopsite arata urat... si pe fata si pe spate, aparatorile lasate nevopsite dau un contrast destul de frumusel cu bara ( mai ales daca o ai vopsita in culoarea masinii )

pustiu_FUG 12-11-09 16:03

2 Attachment(s)
am luat vopsea
din fericire este absolut identica cu cea a masinii(cei drept si culoarea masinii nu s-a decolorat)
am vopsit capacele de sub oglinzi si aparatoarele de noroi..si a iesit foarte bine(aparatoarele daca nu o sa imi placa le fac inapoi negre:lol:)
am inteles robert..mai bine incerc sa le vopsesc fara sa le demontez

P.S. masina a mai primit un set pozitii SMD in faruri, o sa urmeze si la numar, cateva poze, restul mai pe seara

Robert_MNW 12-11-09 21:23

Cat costa un spray?

danutzcag 12-11-09 21:30

Asteptam poze man.....bafta

pustiu_FUG 13-11-09 08:45

4 Attachment(s)
cateva poze....ca aseara nu mi-a mers aparatul foto:(
robert: sprayul a costat 35 lei, lacul 20lei( si nu decoloreaza culorea, o intuneca sau altceva) si 20 lei plastofixul

pustiu_FUG 14-11-09 15:48

care poate sa ma ajute cu un sfat
cum sa gasesc firul de la casetofon"REMOTE" pentru statie, ca eu nustiu care e:sad: si nu se inchide statia:sad:

Robert_MNW 15-11-09 08:50

Ai terminat de vopsit hai cu poze:-) Sunt curios cum au iesit la spray.

pustiu_FUG 15-11-09 09:21

1 Attachment(s)
din pacate nici nu m-am apucat de bare:(....trebui sa le demontez sa le fac in casa undeva acoperit, afara este imposibil, bate vantul si tot felul de impuritati se pun pe bara:( si trebui sa maiiau si un spray ca pe acela l-am terminat invatand sa dau frumos:lol:
masina a primit o statie, nu este de firma...dar rupe subwooferul de 400...trebui sa ma gandesc ce sa fac ca bazaie tot in masina absolut tot:sad: si alte becuri de poziti smd cu 5 leduri:lol:

TZN 85 BUB 15-11-09 15:00

Quote:

Originally Posted by pustiu_FUG (Post 2808636)
din pacate nici nu m-am apucat de bare:(....trebui sa le demontez sa le fac in casa undeva acoperit, afara este imposibil, bate vantul si tot felul de impuritati se pun pe bara:( si trebui sa maiiau si un spray ca pe acela l-am terminat invatand sa dau frumos:lol:
masina a primit o statie, nu este de firma...dar rupe subwooferul de 400...trebui sa ma gandesc ce sa fac ca bazaie tot in masina absolut tot:sad: si alte becuri de poziti smd cu 5 leduri:lol:

cat ai dat pe pozitiile alea smd cu led ?

pustiu_FUG 15-11-09 19:10

foarte putin in jur de 20-25 lei ...stiu ca am dat foarte putin nu mai stiu exact cat, ca am luat mai multe chesti atunci

TZN 85 BUB 15-11-09 22:48

Quote:

Originally Posted by pustiu_FUG (Post 2810409)
foarte putin in jur de 20-25 lei ...stiu ca am dat foarte putin nu mai stiu exact cat, ca am luat mai multe chesti atunci

20 lei/bucata ?

pustiu_FUG 16-11-09 15:53

setul:lol:..o sa pun poze mai pe seara cum se vad..absolut superb:D

pustiu_FUG 17-11-09 19:37

1 Attachment(s)
azi am schimbat si becurile din proiectoare..se vede absolut criminal:shock:

pustiu_FUG 25-11-09 18:17

4 Attachment(s)
cateva poza noi..
si o intrebare?
parbrizul are sus pe post de parasolar sa zicem desi nu prea isi face efectul o tenta de verde..care stie cum pot sa scap de ea?

pustiu_FUG 29-11-09 16:33

5 Attachment(s)
alt parasolar
P.s....mai trebui lucrat la detali sau pus din nou altul dar ca idee merge mult mai bine decat cel vechi....+ cateva chesti mici...

Robert_MNW 29-11-09 21:59

:shock: Ce cabluri groase ai la statie! E chiar atat de puternica de iti trebuie cabluri atat de groase?! Am si eu statie dar cablurile nu sunt nici pe departe atat de groase!

pustiu_FUG 30-11-09 08:42

nu este chiar asa de puternica adica pentru matiz eu zic ca este buna mai ales ca deja a inceput sa ma doara capul de la atata bass, dar asa am cumparat kitul de instalare cu cabluri dastea:lol:

B-72-RZD 30-11-09 15:44

Arata foarte bine parasolarul, din ce e facut?
Imi poti da cateva sfaturi de instalare? Am incercat si eu sa fac unul din folie, pe dinafara ce'i drept, dar am esuat.

pustiu_FUG 03-12-09 14:28

3 Attachment(s)
astazi m-am apucat si de folie, dar merge greu pentru ca bate vantul si pana masor folia deja o ia vantu :)) sper ca pana sambata sa o termin

Geo_ZGA 03-12-09 15:19

Ce folie si cat te-a costat? vad ca e cu autorizatie rar, de aia intreb...

pustiu_FUG 03-12-09 16:32

Geo_ZGA: folia este folie din comert de 10 lei cutia de 0,5x3m iar autorizatia este de la ALFA ROM TRANS( nu este xerox, are holograme+ cele de pus in geam) daca vrei sa te ajut cu autorizatia , cu ce-a mai mare placere vorbim pe p.m.

pustiu_FUG 04-12-09 18:14

care stie?
daca acum este obligatoriu sa te lase sa rezolvi prb pe loc?
cum ar fi daca mi-as pune folie si pe geamuri fatza negre negre si m-ar opri nu am dreptul sa le dau jos si scap basma curata?..decat pentru cele fata ma refer, pt ca legat este de 73% transparenta

All times are GMT +2. The time now is 02:55.

- Copyright 2026 4Tuning