Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/122958-liderul-clasei-premium-bmw-mercedes-audi.html)

adrian78bmw 08-06-09 15:53

Re: Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi?

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2390398)
doamne ce ursareala pe aici. audi nu e cel mai performant da nici prost nu se poate spune ca e. treaba e ca face numai compromisuri urate si ca se tine de quattro ala ca si cum ar depinde viata firmei de el.
VAG a avut o masina f economica, dar nu prea mai tine mine lumea: lupo 3L motor 1.2 tdi in 3 pistoane cu sisteme start/stop acum ceva ani buni (cam 10) si consuma chiar 3l/100km.

alta treaba: audi sar remarca cu R8 sa faca istorie sau ceva daca ar scoate pe piata V12 TDI, dar nu prea o pot ei construi sa reziste. le cad cutiile de parca ar fi din plastic.

PVP te rog eu frumos sa incetezi pt ca nu ai dreptate in ceea ce zici. e total aiurea.

Lupo 3l TDI a fost un model foarte scump si din acest motiv a fost un mare esec..iar despre v12 tdi Evident, iubitorii performantelor se vor putea baza in continuare pe toate celelalte motorizari din gama Q7. Avem insa si o veste proasta pentru cei care asteapta din nou o versiune V12 TDI: aceasta nu va mai fi produsa, din cauza cererii sale scazute si a costurilor de fabricatie foarte ridicate

johhny 08-06-09 16:07

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2390398)
doamne ce ursareala pe aici.

Cand unul vine si spune ca audi e cel mai tare si altu spune ca audi egal dacia asa se intampla... :D

Dutor 08-06-09 23:15

Sunt fan Mercedes. Si conduc BMW...din intamplare. Si la puterea mea financiara si la nevoile pe care le am sunt extrem de multumit. Mercedes zic eu ca ar fi nr.1 la modelele mari: S-klasse (desi noul 7 l-a cam depasit, asta pana apare modelul nou de S), CL, SL plus SLR si viitorul SLS. Am uitat sa mentionez de un model vechi de la Mercedes care inca mai scrie istorie (e adevarat, mai mult in domeniul off-road: G-klasse) Sunt si au fost cei mai buni, practic clasa lux a fost de ei inventata. In rest BMW ar cam conduce de la seria 5 in jos (aici incluzand si modele de nisa cum ar fi z4 sau seria X3/X5/X6). iar motoarele lor sunt exceptionale. Si aici ma refer tot la motorizari nu foarte mari in cilindree. Ca la cilindree mare tot Mercedes sunt no.1. BMW desi sunt o firma mult mai mica, practic nu au nevoie de aliantze si tot felul de compromisuri, au progresat f. mult in ultimii 10-15 ani, acaparand segmentul controlat pana atunci tot de Mercedes. Toata stima pt aceasta firma mica si pt satisfactia pe care ti-o poate aduce daca le incerci. Deci se poate vorbi de doi lideri, in functie de ce masini vrem sa cumparam. Despre Audi...inca nu au reusit cu adevarat sa se impuna, au avut niste momente mai bune acum cativa ani cand au scos prima generatie de A6 (mi s-a parut f. misto masina) dar acum au ajuns sa faca mult prea multe compromisuri tehnice, practic lacomia de a vinde i-a impins in a folosi tot felul de surogate de platforme comune si nu sunt niciodata in realitate cum pretind. Iar designul lor nu a fost niciodata convingator (cu mici exceptii:R8, primul A6 ... si cam atat). deci in functie de ce clasa vrei sa cumperi se poate vorbi doar de doua branduri: BMW si Mercedes.

P.s. Pdv, fara suparare dar mai scoate si tu ochii din cercurile alea ca nu esti deloc pe subiect. Asta daca te intereseaza cu adevarat cine este liderul (sau sunt liderii) clasei premium. Ca daca nu te intereseaza si vrei doar sa creezi animozitati .... te agitzi degeaba, lumea stie in principiu cum stau si cum au stat dintotdeauna lucrurile. Bafta si sa te luminezi cat mai repede!

DarkJEDI 09-06-09 21:48

la masini sport bmw nu sunt cei mai tari si mercedes sar scarpina in cap daca nu ar fi AMG si McLaren

GTR 10-06-09 13:35

New test, Mercedes WIN.

https://www.youtube.com/watch?v=zGleo...axa_popt02us0b

Dutor 10-06-09 14:53

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2396016)

Grav noul Mercedes E! Dar Coupe-ul nu se ridica la acelasi nivel :

http://www.autobild.de/artikel/fuenf...st_914609.html

Culmea, desi BMW-ul e cam cel mai batran castiga, nu ma asteptam...

GTR 10-06-09 15:02

Quote:

Originally Posted by Dutor (Post 2396221)
Grav noul Mercedes E! Dar Coupe-ul nu se ridica la acelasi nivel :

http://www.autobild.de/artikel/fuenf...st_914609.html

Culmea, desi BMW-ul e cam cel mai batran castiga, nu ma asteptam...

Da, sunt frumoase rau si E si E coupe doar ca E coupe e pe platforma de C nu de E, mai mult o chestie de marketing si atunci nu e de mirare ca a pierdut E coupe ca 3-arul sta foarte bine pe platforma, doar ca au total alt target, dupa design de adreseaza clar unor clase diferita.
Oricum foarte buna concurenta asta.:)

carutasu 11-06-09 14:05

Mai putin ontopic....ptr ca se refera mai mult la performanta...am o nelamurire aici http://www.fastestlaps.com/index.php...=46a5fbcde83c6

La acceleratia 0-160km/h A5 are 15s iar 530d are 17s.Apoi zice ca quarter mile il castiga BMW-ul la o zecime.14.8s fiind mai putin decat 17s inseamna ca masinile nu prind 160/h pina la finish.Care din date e gresita, acele 17s sau acele 14.8? 2s diferenta pina la 160 e enorm deci nu cred ca se poate pune problema ca intre 100 si 160 BMW-ul sa aiba o viteza intermediara pe care e mai rapid.
In rest in general as alege BMW in detrimentul lui Audi ( si ma refer la masini relativ normale, nu bag masini gen M3..M6, RS4...6 sau R8 in ecuatie), mentionand totusi ca A5-ul il consider un model foarte reusit cam din toate punctele de vedere.

ukgarage 12-06-09 08:36

Oameni buni, discutia in contradictoriu nu prea duce nicaieri, mai ales daca dialogul nu e fata in fata, ci e pe forum.

Cert este ca exista fani de BMW, de Mercedes si Audi, si fiecare dintre ei o sa poata veni cu argumente pro marca lui preferata oricand. Nu sunt adeptul aruncarii cu noroi peste "concurent", fiindca nu e fairplay. Fairplay este sa-l "descalifici" aratandu-i ca tu esti mai bun, muncind mult pentru asta, ceea ce si fac acesti 3 mari constructori de automobile.

Cand vine insa vorba de om vs. masina, mai intervine si factorul emotional, pe care nu poti sa nu-l iei in calcul. Iar cand iubesti pe cineva sau ceva o faci neconditionat si cateodata nu stii sa-ti explici de ce. Cateodata poti...

Eu stiu un lucru, toate aceste trei marci sunt bune, chiar foarte bune, ca daca n-ar fi, nu s-ar povesti si nu s-ar vinde peste tot in lumea asta larga.

In ceea ce ma priveste va marturisesc ca prefer masinile BMW, chiar le iubesc pentru felul cum se conduc, cum interactioneaza cu soferul, cum se aud, cum se simt daca vreti, iar asta inseamna totul pt. mine.

Asa ca haideti sa spunem fiecare pentru ce anume isi iubeste marca preferata!

PvDTranceAddicted 12-06-09 09:17

Iubesc masinile Audi pt ca in momentul in care le privesc si intru in interior ma fac sa ma simt bine, sa ma contopesc cu masina emotional, pur si simplu imi creeaza acea senzatie de exclusivism si apartenenta a clasei aristocratice sportive, iar felul in care se conduc, felul in care motoarele lor raspund la pedala de acceleratie si cum suna ma fascineaza. Au ff mult SF in design si multa tehnologie care ma face sa visez mai departe, parca sunt desprinse din viitor, cam asa arata Audi pt mine. Si inca ceva...uitati-va la prima poza din acest test cu cele 4 concurente si o sa vedeti clar cat lumina zilei ca Audi-ul arata cel mai incisiv, agresiv, exclusivist, din orice unghi l-ai privii...frate la Audi n-ai ce sa bombanesti despre design, Walter de Silva stie ce face...http://www.auto-motor-und-sport.de/v...91.html?item=6
Si filmarea asta demonstreaza inca odata ca pentru cumparatorii de Audi cat si pt mine conteaza f mult sa mergi tare cu masina dar fara sa iti dai seama cat de tare mergi si fara riscuri...almost impossible to loose control...cam asta am cautat mereu la o masina, ca limita sa fie mult mai sus a masinii decat a pilotului, oricat de bun ai fi o masina gen RS6 te scoate din rahat si iti da si senzatia de siguranta deplina, ce vrei mai mult decat atat?http://www.dpccars.com/car-videos-09...a-Audi-RS6.htm
Pentru voi celelalte doua brand-uri ce semnifica?

GTR 12-06-09 13:38

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2401182)
Iubesc masinile Audi pt ca in momentul in care le privesc si intru in interior ma fac sa ma simt bine, sa ma contopesc cu masina emotional, pur si simplu imi creeaza acea senzatie de exclusivism si apartenenta a clasei aristocratice sportive, iar felul in care se conduc, felul in care motoarele lor raspund la pedala de acceleratie si cum suna ma fascineaza. Au ff mult SF in design si multa tehnologie care ma face sa visez mai departe, parca sunt desprinse din viitor, cam asa arata Audi pt mine. Si inca ceva...uitati-va la prima poza din acest test cu cele 4 concurente si o sa vedeti clar cat lumina zilei ca Audi-ul arata cel mai incisiv, agresiv, exclusivist, din orice unghi l-ai privii...frate la Audi n-ai ce sa bombanesti despre design, Walter de Silva stie ce face...http://www.auto-motor-und-sport.de/v...91.html?item=6
Si filmarea asta demonstreaza inca odata ca pentru cumparatorii de Audi cat si pt mine conteaza f mult sa mergi tare cu masina dar fara sa iti dai seama cat de tare mergi si fara riscuri...almost impossible to loose control...cam asta am cautat mereu la o masina, ca limita sa fie mult mai sus a masinii decat a pilotului, oricat de bun ai fi o masina gen RS6 te scoate din rahat si iti da si senzatia de siguranta deplina, ce vrei mai mult decat atat?http://www.dpccars.com/car-videos-09...a-Audi-RS6.htm
Pentru voi celelalte doua brand-uri ce semnifica?

Eu nu sunt fan al vre-unei marci, in general sunt fan japoneze, nu prea agreez AUDI tocmai din cauza designului (un permanent facelift), face si motoare bune si motoare nasoale, are si + si - ca orice masina de altfel.
Cum in comparatia de fata consider ca nu are nici o sansa, mai are mult de munca pana sa ajunga la prestanta Mercedes totusi trebuie sa privesc obiectiv si de aceea in comparatia din alt topic ... am votat Q5.
Parerea mea este ca nu conteaza al cui FAN esti cand faci o comparatie, trebuie sa privesti obictiv, daca alegi dupa afinitate alegerea nu mai este obiectiva ci subiectiva si nu mai face 2 parale.

vacaroz 12-06-09 14:52

Quote:

Originally Posted by ukgarage (Post 2401105)
Oameni buni, discutia in contradictoriu nu prea duce nicaieri, mai ales daca dialogul nu e fata in fata, ci e pe forum.

Cert este ca exista fani de BMW, de Mercedes si Audi, si fiecare dintre ei o sa poata veni cu argumente pro marca lui preferata oricand. Nu sunt adeptul aruncarii cu noroi peste "concurent", fiindca nu e fairplay. Fairplay este sa-l "descalifici" aratandu-i ca tu esti mai bun, muncind mult pentru asta, ceea ce si fac acesti 3 mari constructori de automobile.

Cand vine insa vorba de om vs. masina, mai intervine si factorul emotional, pe care nu poti sa nu-l iei in calcul. Iar cand iubesti pe cineva sau ceva o faci neconditionat si cateodata nu stii sa-ti explici de ce. Cateodata poti...

Eu stiu un lucru, toate aceste trei marci sunt bune, chiar foarte bune, ca daca n-ar fi, nu s-ar povesti si nu s-ar vinde peste tot in lumea asta larga.

In ceea ce ma priveste va marturisesc ca prefer masinile BMW, chiar le iubesc pentru felul cum se conduc, cum interactioneaza cu soferul, cum se aud, cum se simt daca vreti, iar asta inseamna totul pt. mine.

Asa ca haideti sa spunem fiecare pentru ce anume isi iubeste marca preferata!

nu e adevarat. in familie avem 2 vw deci ar fi trebuit sa votez clar audi, dar n`am votat, am ales bmw. pe un alt thread am ales mercedes clar, un altul volvo. de fiecare data ma pun in situatia in care ar trebui sa aleg o masina pe care voi da ceva bani si sa o am ceva ani (teoretic doar ca bani.... n`am de fel) si atunci votez, ma gandesc si la copsturi, fiabilitate, randament si etc
app, am votat si japoneza contra europenelor de ex, sa nu zica cineva ca sunt anti japoneze

GTR 12-06-09 15:29

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2402018)
nu e adevarat. in familie avem 2 vw deci ar fi trebuit sa votez clar audi, dar n`am votat, am ales bmw. pe un alt thread am ales mercedes clar, un altul volvo. de fiecare data ma pun in situatia in care ar trebui sa aleg o masina pe care voi da ceva bani si sa o am ceva ani (teoretic doar ca bani.... n`am de fel) si atunci votez, ma gandesc si la copsturi, fiabilitate, randament si etc
app, am votat si japoneza contra europenelor de ex, sa nu zica cineva ca sunt anti japoneze

Nu toata lumea e ca noi, mai sunt si fanatici (orbi) care nu concep ca brandul lor preferat poate sa mai si piarda. :)

dolb 12-06-09 21:16

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2402018)

adica , mai exact RENTABILITATE ! Pt mine urmeaza o noua masina, bmw seria 3, nu o iau ca imi place extraordinar , insa este cea mai rentabila din celelalte.

PvDTranceAddicted 13-06-09 08:01

Pai de-aia isi cumpara lumea BMW, ca au revizii moca, si cu rasnita Tdi 2.0 sau 3.0 (am boala pe toate tdi-urile, nu neaparat de la bmw) cu consum mic, dar daca plateai reviziile te costau de cel putin 2x mai mult ca varianta pe benzina. De exemplu eu nu vad de ce naiba ti-ai lua sa zicem un 2.0TDI de 170CP si 350NM, cand iti poti lua un 2.0TFSI de 211CP si 350NM, asta insemnand 41CP in plus, raspunsul acceleratiei fulminant si sunet incredibil, in schimb oricat de mare ar fi TDI-ul (poate situatia se schimba la 6.0TDI de pe Q7, dar mai e pana il testez) se aude ca un fasait de aspirator de afara, nimic mai mult, nici macar nu se apropie de sunetul unei benzine. Frate cata blana sa ii dai la TDI si sa nu auzi nimic...mi se pare patetic pt o masina premium, dar in fine.... i-ati BMW 320i sau 325i ca nu e diferenta mare de consum si primesti tot ce vrei de la acel motor. Nu mi-as lua TDI premium niciodata, dar nici masina executive nu merita TDI atata timp cat exista 1.4TSI si 1.8T (asta la VW si Audi), la bmw chiar e marfa de condus 320i si 335i care e dement.

DarkJEDI 13-06-09 10:05

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2403579)
Pai de-aia isi cumpara lumea BMW, ca au revizii moca, si cu rasnita Tdi 2.0 sau 3.0 (am boala pe toate tdi-urile, nu neaparat de la bmw) cu consum mic, dar daca plateai reviziile te costau de cel putin 2x mai mult ca varianta pe benzina. De exemplu eu nu vad de ce naiba ti-ai lua sa zicem un 2.0TDI de 170CP si 350NM, cand iti poti lua un 2.0TFSI de 211CP si 350NM, asta insemnand 41CP in plus, raspunsul acceleratiei fulminant si sunet incredibil, in schimb oricat de mare ar fi TDI-ul (poate situatia se schimba la 6.0TDI de pe Q7, dar mai e pana il testez) se aude ca un fasait de aspirator de afara, nimic mai mult, nici macar nu se apropie de sunetul unei benzine. Frate cata blana sa ii dai la TDI si sa nu auzi nimic...mi se pare patetic pt o masina premium, dar in fine.... i-ati BMW 320i sau 325i ca nu e diferenta mare de consum si primesti tot ce vrei de la acel motor. Nu mi-as lua TDI premium niciodata, dar nici masina executive nu merita TDI atata timp cat exista 1.4TSI si 1.8T (asta la VW si Audi), la bmw chiar e marfa de condus 320i si 335i care e dement.

permitemi sa rad cu toata puterea. daca nu stii pt ce sunt motoarele mentionate de tine sau cum functioneaza , mai bine stai in banca ta si nu zici nimic.

PvDTranceAddicted 13-06-09 10:08

Ahh ce zicea un om f "destept" trecut prin "multe teste" ca Audi nu e la nivel cu Mercedes si BMW?!Da asa e, va dau dreptate, e mai sus decat amandoua, o arata si vanzarile in declin minor fata de declinul major a celorlalte doua, aparatia clara a testelor unde Audi castiga fara drept de apel testul dinamic si sportivitatea sasiului si a motorului, demonstratie o fac absolut cele mai noi teste obiective: Autobild, AMS in care TT zapaceste NOUL Z4, S4 sfarama 335i, Q5 la fel, etc etc..http://www.germancarblog.com/,http:/...67.html?item=0, etc. Unde naiba ati vazut si simtit voi ca BMW e mai dinamic ca NOILE AUDI?! Patetic, nu exista asa ceva. Sasiul, suspensiile, tractiunea, cutia, balansul maselor si mai ales directia activa noua (si asta e mult peste ActiveSteering de la BMW, toata lumea a zis ca e cea mai "feelingoasa" la ora actuala) toate sunt mult peste ceea ce poate face BMW ca dinamica si siguranta in conducere.
Sa o luam asa: BMW NU ARE - Diferential sport pe spate pe sedan-uri si coupe-uri mici
- Dynamic Drive Select cu schimbari atat de mari in comportamentul masinii fata de ce gasesti in programul iDrive
- DSG in 7 trepte pe 335i cum are S4
- discuri de frana din ceramica si fibra de carbon
- blocuri optice full LED
- suspensie MagneRide care e cea mai avansata la ora actuala, avand pana si Ferrari asa ceva
- 4WD pe M-uri de clasa medie si mare
- program individual de personalizare dusa in extrem in care absolut orice combinatie sau orice material existent se poate pune pe masina, se pot produce piese de mari dimensiuni din fibra de carbon prin Audi Exclusive, etc.
- un supercar pur sange gen R8 (ceea ce spune multe chestii despre asa zisa sa trasatura sportiva, avand in vedere ca in liga asta exista chiar si Mercedes, dar BMW nu), iar R8 pe majoritatea circuitelor a zapacit tot ce misca, e la acelasi nivel cu Koennigseg si Enzo, Carrera GT, etc. (cauta pe wikipedia)
- nu are motoare cu turatie extrema gen 8700rot/min de pe R8 V10 fiind productie si dezvoltare proprie
- nu are materialele de cea mai buna calitate in interior si lista poate continua....

_anaconda_ 13-06-09 11:00

Mie imi place Audi ca are 4 cerce, BMW si Mercedes au doar 1. Asta spune multe :lol: :lol: :lol:

PvDTranceAddicted 13-06-09 11:04

Stii ceva, Audi si Mercedes au doar semnele reprezentative fara sa scrie mare numele brand-ului asa cum e la BMW...exact ca taranii aia cu numerele de inmatriculare labartate la coada "sa se vada"...B01 C F L:))) Niciodata bmw nu va fi suprematia in nimic, NICIODATA, am dat destule argumente mai sus, plus toate testele dovedesc ca la ora actuala BMW e sub dinamica si sportivitatea si acceleratiile masinilor Audi.

The_Mask 13-06-09 11:30

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2403744)
Ahh ce zicea un om f "destept" trecut prin "multe teste" ca Audi nu e la nivel cu Mercedes si BMW?!Da asa e, va dau dreptate, e mai sus decat amandoua, o arata si vanzarile in declin minor fata de declinul major a celorlalte doua, aparatia clara a testelor unde Audi castiga fara drept de apel testul dinamic si sportivitatea sasiului si a motorului, demonstratie o fac absolut cele mai noi teste obiective: Autobild, AMS in care TT zapaceste NOUL Z4, S4 sfarama 335i, Q5 la fel, etc etc..http://www.germancarblog.com/,http:/...67.html?item=0, etc. Unde naiba ati vazut si simtit voi ca BMW e mai dinamic ca NOILE AUDI?! Patetic, nu exista asa ceva. Sasiul, suspensiile, tractiunea, cutia, balansul maselor si mai ales directia activa noua (si asta e mult peste ActiveSteering de la BMW, toata lumea a zis ca e cea mai "feelingoasa" la ora actuala) toate sunt mult peste ceea ce poate face BMW ca dinamica si siguranta in conducere.
Sa o luam asa: BMW NU ARE - Diferential sport pe spate pe sedan-uri si coupe-uri mici
- Dynamic Drive Select cu schimbari atat de mari in comportamentul masinii fata de ce gasesti in programul iDrive
- DSG in 7 trepte pe 335i cum are S4
- discuri de frana din ceramica si fibra de carbon
- blocuri optice full LED
- suspensie MagneRide care e cea mai avansata la ora actuala, avand pana si Ferrari asa ceva
- 4WD pe M-uri de clasa medie si mare
- program individual de personalizare dusa in extrem in care absolut orice combinatie sau orice material existent se poate pune pe masina, se pot produce piese de mari dimensiuni din fibra de carbon prin Audi Exclusive, etc.
- un supercar pur sange gen R8 (ceea ce spune multe chestii despre asa zisa sa trasatura sportiva, avand in vedere ca in liga asta exista chiar si Mercedes, dar BMW nu), iar R8 pe majoritatea circuitelor a zapacit tot ce misca, e la acelasi nivel cu Koennigseg si Enzo, Carrera GT, etc. (cauta pe wikipedia)
- nu are motoare cu turatie extrema gen 8700rot/min de pe R8 V10 fiind productie si dezvoltare proprie
- nu are materialele de cea mai buna calitate in interior si lista poate continua....

Tu crezi ce spui ?

http://www.fastestlaps.com/index.php...=458574714c7b2

http://www.fastestlaps.com/index.php...=4590ee6ec3456

http://www.fastestlaps.com/index.php...=4571de270cef9

a3ds 13-06-09 11:56

Lasati-l pe trance ca e intaratat omu', cred ca e de la xtc... E inutila o discutie cu un individ convins ca are dreptate in pofida unor chestii elementare gen "google it" .

vacaroz 13-06-09 12:08

mie unu mi se pare o aberatie sa compari r8 cu enzo sau gt..... dar in fine... fiecare are perspectiva lui :)

carutasu 13-06-09 13:12

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2403744)

Sunt circuite pe care M3 sedan nemodificat e ceva mai rapid decat R8. Acest R8 e un model reusit dar nu are nici o treaba cu Koeniggseg sau cu Carrera GT.E ca si cum am compara Fiesta ST cu Evo MR400.

dolb 13-06-09 13:26

Quote:

cu riscul de a fi avertizat, permite-mi sa iti spun ca esti un copil care are ualpeipare cu haudi 12.0 TFSSSFSFSSFI , nu ai nici o treaba cu modul de functionare a unui motor ( pe care trebuia sa inveti in clasa a 6-a si a 12-a la fizica ), nu ai nici o treaba cu economia, si vorbesti din youtube.com si fastestlaps.com.

Nu toata lumea e full de bani ca tine, sa isi permita sa ia 2.0 TFSI in care sa bage 2 tone de benzina saptamanal, unii au lucruri mult mai importante decat sa arunce banii pe benzina si mai ales sa polueze planeta, Motoarele DIESEL sunt mai putin poluante decat benzinarele ( da da,...stiu ca nu crezi, dar mai citeste si tu din cand in cand ).

Sunt oameni zgarciti care daca dau un ban pe o masina, nu vor ca valoarea masinii sa se deprecieze ! O masina cu motor diesel se depreciaza mai greu decat un benzinar ( asta pt ca traim in romania ). Sunt oameni care vor si ei sa se duca la mare, si chiar VOR SA AJUNGA ACOLO, nu vor sa se impotmoleasca la jumatatea traseului, pe autostrada pt ca nu au de unde sa bage benzina. Sunt oameni care vor sa urce mai lejer diferite tronsoane dificile, de drum, iar un diesel ii ajuta mai mult. Invata sa muncesti pt masina ta, sa ti-o cumperi tu, din banutii tai, sa platesti chirie la apartament, intretinere, sa platesti revizii si intretinere la masina, iar apoi mai vedem noi, daca iti ramane si de benzina. Vad ca esti obsedat de cuvantul PREMIUM, eu cred ca nici macar nu ai idee ce inseamna acesta. Sa stii ca masina premium poate fi si dacia sandero ( pentru unii ). Ramane doar la aprecierea fiecaruia. Insa eu apreciez mai mult un om care munceste si isi ia un logan dci, indifernet daca il ia prin rate sau cash, decat un om care primeste un matiz de la servici sau de la parinti . Invata sa respecti , pt ca inginerii nu sunt prosti si fiecare munceste sa construiasca o masina. Toti apreciaza masini..din toata lumea, numai aici la noi, in romania, visam doar la audi q7 , dar sa fie TFSI ca altfel te faci de rusinica. Esti un baiat care daca auzi un motor diesel ( chiar daca astea moderne abia se mai aud), zici..bleah e diesel. Astea sunt doar FITE , fassss-uri. Nu conteaza cum se aude o masina, poa' sa se auda si ca un tir sau autobuz, dar atata timp cat este mai scumpa decat rasnita ta, este mai rapida decat rasnita ta, pt mine , cuvintele si fitele tale nu valoreaza nici o ceapa degerata.

PS: viata nu e o liniuta sau un tur de circuit! O masina este facuta ca mijloc de transport personal, sa iti duca tie curu dintr-un loc in altul.

The_Mask 13-06-09 14:54

Dolb nu inteleg de ce te agiti atat, si ai pierdut 5 minute din viata ca sa-i spui lui PVD niste lucruri pe care nu le va intelege niciodata. Din cate am vazut pe paginile anterioare conduce un Cielo, posibil cu GPL dar merge si face test drive cu noua serie 7, asteapta sa ajunga in showroom Q7 V12 TDI ca sa-l testeze cred ca este de ajuns ca sa tragi o concluzie.

OT: Mercedes a fost, este si va ramane etalonul in materie de lux aici vorbim pe clasa premium. BMW - pana nu vor schimba interiorul anost si identic pe aproape modelele ( X3/X5/X6 sau seria 3/5/6 nu se vor apropia de Mercedes. Audi, desi fac masini frumoase, fiabile cu un interior peste BMW chiar uneori peste Mercedes mai au multe de invatat overall.

dolb 13-06-09 16:22

Mercedes si Bmw sunt cele premium, eu ca posesor si fost posesor de audi/vw , spun ca interioarele si exterioarele de la audi /vw nu se compara cu cele de la mercedes si cu cateva de la bmw. Din pacate bmw au inceput sa faca interioare identice la multe modele, insa nici audi nu e mai prejos. Si ei copiaza la greu si fac aceeasi mancare de peste la fiecare masina . Interiorul a3 seamana mult cu cel de pe a4, iar cel de pe a4 seamana mult cu cel de pe a6. Exteriorul de pe A6 zici ca-i un a4 mai lung. Dar mai importanta este calitatea. Nu stiu cum poti spune ca este interior premium la Audi, atata timp cat la 50.000 km am constatat si la A6 si la A4 si la A3 , plasticele cojindu-se de-adreptul. Iar asta am constatat , deoarece mai aduc si eu masini din germania, mai aduce si vecinul meu ( care are parc auto ) si mi-am facut o idee generala despre cele 3 marci. Desigur , bmw sunt mai slabe la partea electronica, insa calitativ sunt peste Audi, iar asta nu o poate contesta nimeni! Poate doar producatorii.

UNLORD 13-06-09 16:46

Quote:

Oare sa fie asta primul tau post obiectiv scris de tine ? :)

vacaroz 13-06-09 18:35

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2404472)
Oare sa fie asta primul tau post obiectiv scris de tine ? :)

a inebunit lupu` :D

GTR 13-06-09 19:32

Deci devinde deja fun, ma distreaza cum ne-am amabalat toti sa-l aducem pe PDV cu picioarele pe pamant. Eu am renuntat, este inutil, este irecuperabil, sa-l lasam in visele lui AUDI, el si ingerasii ii vede cu 4 cercuri deasupra capului :)).
Probabil ca AUDI (OOOO) reprezinta circomvolutiunile c. lui, omul nu intelege ca nu exista masina suprema la nici un brand, toate au avantaje si dezavantaje fata de concurenta.
Lasati-l pe om in visele lui, sa invete sa se joace cu covrigul cativa ani si poate asa sa realizeze avantajele si dezavantajele unui brand, ca daca si-au luat 2 prieteni Audi si omul a ramas socat de el, a fost ca si prima femeie din viata lui, nici o alta ca ea, trebuie sa mai treaca timp sa-si revina.

_anaconda_ 13-06-09 23:13

@ dolb => Nu stiu cum ai scos-o pe aia cu interioarele ca pana si Unlord a afirmat ca la capitolul asta Audi este peste BMW in special la materiale si finisari si de multe ori si peste Mercedes. Asta cu cojitul, cu picatul piesei X etc sunt basme. Se intampla la orice masina in functie de cum o ingrijesti. In familie a fost VW Passat generatia trecuta cu aproape 200k si nu era nicio coaja, Audi-ul are considerabil peste 50k si se prezinta ca nou asa ca alea sunt SF. Exteriorul este subiectiv dar majoritatea modelelor le gasesc mai frumoase la Audi. Fiecare are + si -, nimeni nu are numai + sau - ca ar da restul faliment. Dar sincer prefer un confort superior si un interior mai calumea decat 0.5 secunde pe nu stiu ce circuit si o suprafata de 0.5 mm patrati mai mare la contactul dintre cauciuc si asfalt.

PvDTranceAddicted 14-06-09 02:26

Uite ca dl. Anaconda intelege ce vreau sa spun...cand platesti premium vrei NEAPARAT ca interiorul si exteriorul sa arate a premium, sa arate a exclusivism si apartenenta sociala, sa te simti in lux si sa faci si sport cu masina daca iti doresti asta din cand in cand, dar la partea cu luxul, comfortul si design-ul bmw sta cel mai prost din liga celor 3.
Degeaba imi abereaza mie cineva prostii cand stiu foarte clar diferenta intre Audi si BMW si mai ales stiu si ceilalti unde fara drept de apel interiorul de Audi in ultimii 6 ani a iesit cel mai frumos, cel mai calitativ si cel mai spectaculos, iar exteriorul chiar nu vad cine naiba ar zice ca bmw-urile sunt cele mai frumoase dintre cele 2 cand iarasi in toate testele, review-urile si parerile personale ale adevaratilor piloti si pasionati de arta a reiesit clar castigator tot Audi....A4,R8,A5, A6, A3, A8 si Q7, inclusiv noul Q5 au fost si sunt alese cele mai frumoase masini inclusiv la AMS si Autobild in fiecare an de catre cititori.

GTR 14-06-09 07:52

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2405332)
@ dolb => Nu stiu cum ai scos-o pe aia cu interioarele ca pana si Unlord a afirmat ca la capitolul asta Audi este peste BMW in special la materiale si finisari si de multe ori si peste Mercedes. Asta cu cojitul, cu picatul piesei X etc sunt basme. Se intampla la orice masina in functie de cum o ingrijesti. In familie a fost VW Passat generatia trecuta cu aproape 200k si nu era nicio coaja, Audi-ul are considerabil peste 50k si se prezinta ca nou asa ca alea sunt SF. Exteriorul este subiectiv dar majoritatea modelelor le gasesc mai frumoase la Audi. Fiecare are + si -, nimeni nu are numai + sau - ca ar da restul faliment. Dar sincer prefer un confort superior si un interior mai calumea decat 0.5 secunde pe nu stiu ce circuit si o suprafata de 0.5 mm patrati mai mare la contactul dintre cauciuc si asfalt.

Ai in mare parte dreptate, dar aia cu confortul e tare, cam acolo pierde Audi la clasa premium, A6 in fata lui 5 si E, A8 in fata lui 7 si S.
Audi a castigat mai mult la alte capitole, design ext. (cam conservator dar bine revitalizat de fiecare data), interiorul (cu + si - si ei).

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2405542)
Uite ca dl. Anaconda intelege ce vreau sa spun...cand platesti premium vrei NEAPARAT ca interiorul si exteriorul sa arate a premium, sa arate a exclusivism si apartenenta sociala, sa te simti in lux si sa faci si sport cu masina daca iti doresti asta din cand in cand, dar la partea cu luxul, comfortul si design-ul bmw sta cel mai prost din liga celor 3.
Degeaba imi abereaza mie cineva prostii cand stiu foarte clar diferenta intre Audi si BMW si mai ales stiu si ceilalti unde fara drept de apel interiorul de Audi in ultimii 6 ani a iesit cel mai frumos, cel mai calitativ si cel mai spectaculos, iar exteriorul chiar nu vad cine naiba ar zice ca bmw-urile sunt cele mai frumoase dintre cele 2 cand iarasi in toate testele, review-urile si parerile personale ale adevaratilor piloti si pasionati de arta a reiesit clar castigator tot Audi....A4,R8,A5, A6, A3, A8 si Q7, inclusiv noul Q5 au fost si sunt alese cele mai frumoase masini inclusiv la AMS si Autobild in fiecare an de catre cititori.

Omule, in Bucuresti se numeste Spitalul NR.9, in Constanta nu stiu ce nr. are dar trebuie neaaparat sa-i faci o vizita.

aleks 14-06-09 07:58

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2405542)
Degeaba imi abereaza mie cineva prostii cand stiu foarte clar....

Ştiu că tu deţii adevărul, dar adu-ţi aminte că ai fost 7 zile banat pentru inflexibilitatea ta şi pentru faptul că atunci cānd postezi o părere mai degrabă dai cu parul decāt să-ţi susţii părerea. Ai putea totuşi să īncerci să porţi un dialog, nu doar să īmpingi la extrem argumentaţia? Ştiu, sunt convins, e cel mai greu lucru posibil, īncearcă totuşi să vezi şi punctele de vedere ale celorlalţi, poate-poate au şi ei ceva bun īn ceea ce spun, ce zici?

lrazvani 14-06-09 10:10

tot mai des aud pe la teste auto ca audi are printre cele calitative interioare din lume...nu stiu cat o fi de adevarat da din experienta proprie (parere personala) pot sa zic ca momentan la capitolu asta e peste bmw ....si eu cand am vazut la showroom noile interioare bmw am zis wow ce calitate si ce bine is imbinate si recent m-am urcat in ceva bmw-uri de 2-3 ani cu ceva km si am vazut ca foarte tare se degradeaza...si detinatorii se plang ca e foarte pretentios interioru ...pielea se uzeaza foarte rpd...nuca de la schimbator se sterge la 50.000 km ...butoanele se uzeaza ... acuma depinde si cum a fost intretinuta, la audi am vazut ca arata mai bine la acelasi an si nr km ...sigur si la audi se sterg butoanele...ai umpic de unghie si le stergi da oricum eu zic ca sta mai bine la interior ca bmw . Cat despre motoare(in special diesel) si performante, bmw are ceva ani in fatza . Ca design ...la fiecare cei place.. da cred ca daca ar fi sa aleaga niste designeri experti dupa linii si detalii dea le lor ..probabil ca audi ar alege :)

_anaconda_ 14-06-09 10:41

@ GTR

A6 la confort sub Seria 5 ? Asta nu am mai auzit-o (interiorul, designul exterior si confortul au fost factorii principali la alegerea A6. Am mers si cu Seria 5 putini KM, in ambele posturi iar la capitolul confort era ceva mai slab, mai rigid. Si prin teste tot asta a fost parerea alora) :-?. A8 pierde in fata 7 si S acum, dar generatia trecuta de 7-ar, aia contemporana cu A8-ul de fapt era sub Audi. Sa asteptam noul A8...la capitolul asta Audi in general are avantaj fata de BMW. Si in testul ala E550 vs 550i vs Jaguar, BMW-ul era cel mai putin confortabil.

PvDTranceAddicted 14-06-09 12:25

Si sa ne reamintim o chestie, A8 actuala generatie chiar a facut praf mai ales la dinamica 7 vechea generatie cum zicea si Anaconda, n-a existat test in care sa nu se intample asta, plus ca acum am vz un test cu A8, S si 7 si A8 a iesit pe 2, iar 7 cel mai nou si mai avansat din grup pe 3, de ce?! Si asta avand in vedere ca A8 a fost lansat in 2002...deci 7 ani plus 2 mini facelift-uri si se mentine incredibil de bine. Da imagineaza-ti u ca in toamna in octombrie vine noul A8 pe noua platforma MLP, poate si mai usor daca nu era deja cel mai usor, S8 are 1900kg, iar noul S8 vine cu V10TT de pe RS6 dar mai performant adica aprox 620CP si cuplu inca nu se stie, dar asta la sub 2 tone pt o lumuzina imensa de super lux ce crezi ca inseamna?!
Uita-te si u la 750i si vezi cat cantareste, u ai impresia ca asta o sa se conduca si o sa fie mai rapid ca noul motor A8 4.0TFSI cand va aparea?!Sau ca S8 va fi anihilat in vreun test dinamic in fata lui 760i?Niciodata. Kg in plus conteaza, aluminiul si noua platforma si noile tehnologii isi vor spune cuv. Ai sa vezi singur. Fratioare 7 niciodata n-a reusit sa bata la confort si sportivitate A8, mai ales generatia asta, e prea bun si prea usor ca sa poate fi umilit in vreun fel, plus ca design-ul conservator de 7 ani place mai mult decat noul design 7 lansat in 2009, ceea ce spune multe.
Iar la motoare nu e de ajuns ca Audi are 4.2FSI de 420CP, 5.2FSI de 525CP, 3.0TFSI de 333CP, 2.0TFSI 211CP, V10TFSI de 580CP, 6.0TDI de 500CP?! Zi-mi si mie motoare de la BMW mai rafinate si mai bune decat astea?! Iar 4.2FSI va avea anul asta pe RS5 minim 450CP si asta inseamna mai multi CP/L decat poate 4.0 de pe M3...
Si urmeaza 4.0TFSI de 390-410CP, 3.0TDI biturbo de peste 290CP, 4.2TDI de 340-350CP si multe alte motoare care vor arata ca BMW fac motoare bune, dar la ora actuala tot Audi e mai inovator in motoare si scoate motoare mai puternice, mai rapide si mai ales care suna mai bine ca la BMW, ultima parte e si oftica BMW, unde se zice de 90% din cei care au auzit un M3 si un RS4 ca RS4 suna muuult mai agresiv si mai bine, dar deh toata lumea e "proasta" daca nu ridica in slavi BMW care nu sunt in stare sa faca un interior ca lumea, un exterior frumos si nici sa puna materiale de calitate nici macar la motor.
Sa va arat cum arata un motor Audi similar cu cel de la BMW? La Audi e creat curat, cu chiuloasa la vedere si in unele cazuri fibra de carbon multa, iar la BMW cu o placa de plastic deasupra motorului si cu multe cablaraie puse parca la intamplare. Audi creeaza detalii foarte frumoase si bine conturate, BMW nu.

dolb 14-06-09 14:03

Nu domnilor, butoanele se sterg fara a actiona cu unghia, pur si simplu se sterg ( mai ales vara )

xxdadixx 14-06-09 15:00

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2406286)
Nu domnilor, butoanele se sterg fara a actiona cu unghia, pur si simplu se sterg ( mai ales vara )

Audi vopseste plasticul ala infect cu o vopsea cauciucata sa-i dea senzatia de premium ( prima poza ) la fel cum vopseste VW-le sa le vanda la pret de masini premium. Vopseaua aia se cojeste in timp la fel si vopseaua de pe butoanele din bord de pana la urma lumineaza tot butonul cand aprinzi farurile.
In a 2-a poza, masina la 16.000 de km si deja pielea de pe suportul lombar e praf. Si plasticul ala de sub scaun zici ca-i luat de pe logan iar butonul rotund se gaseste de la Passat pana la R8. acelasi.
Poza cu butonul decojit este de pe un 2004 A6 S-line :lol: iar in poza cu butonul de multimedia, aceeasi cioara vopsita, in locul unde loveste unghia deja se cojeste vopseaua. Cam astea-s interioarele de Audi.

_anaconda_ 14-06-09 15:21

1 Attachment(s)
Si bineinteles ca asta nu se poate intampla la BMW nu ? :lol:. Daca la Audi plasticul este infect nici nu vreau sa ma gandesc cum este la BMW >.<.

Daca te comporti ca in jungla si iti bati joc de masina normal ca se deterioreaza interiorul dar problema poate aparea la orice. Daca intretii masina cat de cat nu apare nicio problema. Cata suferinta...e bine ca stati sa cautati poze cu epave de masini sa aratati cum sunt interioarele, dar daca la Audi care le finiseaza mai bine si gasesti materiale mai bune sunt asa dupa ce au trecut animalele prin ele probabil la BMW sunt horror nu ?

Ia uite ce am gasit la o cautare de 40 secunde...daca as aloca 20 minute aberatiei asteia as umple forumul cu interioare de BMW sau orice alta marca stricate. Dar e greu sa pui chestia aia dintre urechi la contributie si sa realizezi anumite lucruri. Cotiera de beme 130k km an 2004.

xxdadixx 14-06-09 15:49

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2406452)
Si bineinteles ca asta nu se poate intampla la BMW nu ? :lol:. Daca la Audi plasticul este infect nici nu vreau sa ma gandesc cum este la BMW >.<.

Daca te comporti ca in jungla si iti bati joc de masina normal ca se deterioreaza interiorul dar problema poate aparea la orice. Daca intretii masina cat de cat nu apare nicio problema. Cata suferinta...e bine ca stati sa cautati poze cu epave de masini sa aratati cum sunt interioarele, dar daca la Audi care le finiseaza mai bine si gasesti materiale mai bune sunt asa dupa ce au trecut animalele prin ele probabil la BMW sunt horror nu ?

Ia uite ce am gasit la o cautare de 40 secunde...daca as aloca 20 minute aberatiei asteia as umple forumul cu interioare de BMW sau orice alta marca stricate. Dar e greu sa pui chestia aia dintre urechi la contributie si sa realizezi anumite lucruri. Cotiera de beme 130k km an 2004.

Probabil a varsat ceva pe ea sau a fost imbracata in "piele", altfel nu-mi explic, eu nu am mai vazut asa ceva si am foarte multi prieteni cu E46.
Nu sunt poze cu epave, trebuie doar sa iesi afara si sa dai o tura pe langa oricare din ele. Nu stiu in ce cerc va invartiti voi dar majoritatea persoanelor pe care le cunosc si au Audi au aceleasi probleme cu vopseaua aia premium.
Uite cum arata un scaun si o cotiera de BMW la 130.000 de km tot din 2004 ;)
PDV in poza a 2-a e chiar un A5 ;)

All times are GMT +2. The time now is 13:49.

- Copyright 2026 4Tuning