![]() |
Deci daca si tie ti se pare un pic ciudata treaba, inseamna ca nu ma insel in totalitate cu privire la 0-60mph intre altima si G35.
Logic G35 ar trebui sa spulbere Altima. Si vorbesc de manuale. |
Gigeii de pe forumul Nissan care-l frecventez constant se iau la bataie cu G35-uri care au chef sa alerge si nu razbesc. Bine, cei cu tuning de genul CAI, evacuare custom e alta poveste. Si totusi, un moderator a zis-o bine. Gagiul asta masina lui de baza nici macar nu e un Nissan, e un Mustang. El a spus felicitari! Bati un G35 dar sti ce? La sfarsitul zilei omul acela isi spala Infiniti-ul pe cand tu iti speli ... Altima.
|
Pai exact asta am subliniat si eu, una e sa zici Infiniti G35 si alta e sa zici Nissan Altima. D-aia m-am si bagat cu argumente pe acest topic. Era incorect ca BMW 330i sa nu primeasca un rival corespunzator.
|
In legatura cu acel test din Motor Trend, incep sa-mi pun tot mai multe semne de intrebare. Uita-te la acest tabel:
http://www.motortrend.com/roadtests/...ny/index6.html Citez, price as tested. G35 a costat 36 de mii si seria 3 47 de mii. La 47 de mii mai pui 2 mii si ti-ai luat M3. Si ce e 2 mii la 47 de mii? Mi se pare mie sau e putin :? Pentru un M3 as lasa orice masina. |
Da man de scump, e scump BMW-ul dar E90 e o masina mult mai matura ca E46 si preturile sunt pe masura. Banuiesc ca M3E90 va costa cam 80000$ pentru USA.
Nu incerc sa justific pretul, probabil procent din suma il platesti pe sigla. Incerc sa nu fiu ipocrit ca altii( nu tu fish) dar imaginea conteaza. |
Ce-ai nimerit-o. 81k. Damn much
|
Re:
Quote:
|
http://www.bmwusa.com/vehicles/m/default
M3 coupe e 48 de mii, M3 decapotabil 56 de mii si M5 e de la 81k in sus. |
Nu va contrazic, dar pe aceeasi reteta, Audi RS4 de la SIAB costa 78000Euro fara taxe si 93000Euro cu toate taxele. Judecand dupa faptul ca ambele vor avea V8 si cam aceeasi putere ma astept ca si BMW-ul sa coste tot pe acolo.
|
Quote:
E imposibil ca M3 sa coste cat M5.Mai mult de 60.000 EURO (desi si asa mi se pare enorm) nu cred ca o sa coste.Nu ma refer aici la adevarata valoare,care oricum e la cel mult jumatate din pretul asta,dar ar fi o proasta idee de marketing. |
Ramane de vazut cu preturile. Aveti idee care e pretul pentru Romania pentru RS4??? Scuze de off-topic.
|
azi ora 11.00 bmw 30 voturi , nissan 17..nici acuma nu-ti zice nimica ???
|
Imi spune acelasi lucru ca acum cateva pagini, cand m-ai intrebat la fel, ti-am raspuns si ai spus ca da ... nu te-ai gandit. Mergi si citeste.
|
Cui ii era adresata???
\"\"\"\"azi ora 11.00 bmw 30 voturi , nissan 17..nici acuma nu-ti zice nimica ???\"\"\"\" |
Mie. Mi-a mai adresat odata \"intrebarea cheie\" acum 2-3 pagini si i-am raspuns.
|
Nissanul e mult superior
Dar in ciuda faptului ca e infect, as alege 100% BMW dintre astea doua pt ca l-as baga imediat la vanzare sa pot lua un Charger SRt-8 sau in IS350 |
Aberezi man, de ce nu ti-ai lua direct SRT8 sau cealalta??? N-ai nici o treaba cu automobilele si nu aduci nici un argument.
|
|
Samuel, evreul, se duce la Banca Israeliana.
- Buna ziua, Samuel, il saluta respectuos angajatul bancii. - Buna ziua. Am venit sa solicit un credit de 1 dolar. - 1 dolar?? Dar, Samuel, iti retarg aceasta suma din oricare cont de-al tau, fara nici o problema. - Nu, eu vreau un credit de 1 dolar, suma pe care o rambursez intr-o luna. Daca nu-mi dai creditul, Samuel retrage de la voi toti banii, toate bijuteriile, retag totul. - Dar, Samuel... Bine, daca vrei acest credit, ti-l dam. Uite hartiile pe care trebuie sa le semnezi. - Care este dobanda? - 3% pe luna. - OK, dar vreau sa-mi las BMW-ul garantie. - Nu, Samuel, nu este nevoie. Conturile pe care le ai sunt garantia suficienta. - Daca nu-mi luati drept garantie BMW-ul, eu retrag toti banii de la voi, toate inversiunile, bijuteriile, tot. - OK, Samuel, puteti lasa BMW-ul personal drept garantie, timp de 30 de zile, in parcarea subterana a Bancii. - Perfect! Samuel se duce fericit acasa si-i spune sotiei sale: - Ruth, Ruth, putem pleca linistiti in concediu, am facut rost de parcare cu 1,03 $ o luna intreaga |
Re:
Quote:
Ramai fara argumente, sau de ce invoci astfel de \"dovezi\" neconcludente? Eu credeam ca am tras niste concluzii suficiente on-topic, de ce insisti sa reiei aceasta \"batalie\" cu link-uri. Eu in final as spune ca e irelevant cat pune la roti, flywheel sau in alte parti. Relevant este cat scoate in timpi pe circuit. Ai vazut ca atunci cand mi-ai spus ca sunt deplasat cand am argumentat ca VQ pe Alty scoate 14.4 pe quarter si 5.8 la suta, de ce insisti sa ma apuc sa caut dyno-uri pe net sa-l desfiintez pe cel citat mai sus? Ma faci sa-mi pierd timpul! |
In speranta ca vom putea vreodata sa trecem la un versus corect(G35 vs 330i) va las cu niste declaratii scrise ale unor oameni care fac un test de anduranta cu aceasta masina.
Iata ce spune o persoana care a condus toata oferta din clasa medie premium: A reasonable question to be sure. Even at 2006 prices you can get a lot of car for $42,000. The competition from Acura (TL), Audi (A4), Infiniti (G35) and Lexus (IS 350) can all be had for less — substantially less when similarly equipped. And two of those models, the G35 and IS 350, create considerably more horsepower with their 3.5-liter V6s. The 330i's 3.0-liter inline six produces a healthy 255 horsepower, but the G35 manages 298 hp, and the IS 350 generates 306 hp. Of course it's easy to get caught up in the numbers. If you shop by spreadsheet you'll likely never even take the 3 Series for a test-drive. That's a shame, because it requires quality time behind the wheel to uncover this car's true magic. Edmunds.com Editor in Chief Karl Brauer got plenty of seat time during the car's first month in the fleet and came away even more impressed than he expected to be. \"How does BMW keep making this car better? I figured the last-generation 3 was pretty much 'it' in terms of driving dynamics. Sure, the new model would have more power, greater interior space, improved control layout, blah-blah-blah. All the things you expect in a redesign. However, it was inconceivable to me that BMW could make it drive better…but it did!\" Iata ce spune alt editor despre cam ce stie masina: Inside Line Editor in Chief Rich Homan had a similar take on our long-termer. \"Sitting in our new long-term 3 Series reminds me of how these cars feel compared to the bulk of their competition. Every 3 Series I've driven feels like a destination, whereas every C-Class has felt like it was built for the guy who can't swing an E-Class, but wants the three-pointed star. A C-Class feels like a transitional step to the destination, but the 3 is the destination.\" Rich continued to sing the 330i's praises when describing the car's interior design and driving dynamics. \"The interior makes you believe that a sporty car can be luxurious and that a luxury car can embody sport. The inline six is one of the sweetest engines in the world, with a roll-on of power that's smooth and authoritative. The six-speed manual is mated, not just matched, to the engine. The steering is crisp and clean; the brakes are positive in pedal feel and performance.\" Si finalul rezumatului: See, we can be professional when discussing the 3 Series. Current Odometer: 1,796 Best Fuel Economy: 24.7 mpg Worst Fuel Economy: 20.9 mpg Average Fuel Economy (over the life of the vehicle): 22.4 mpg Body Repair Costs: None Maintenance Costs: None Problems: None. Ciudat, masina este si fiabila, sincer nici macar eu nu ma asteptam la asa ceva. Ganditi-va ca cine a luat aceasta masina pentru acest test de anduranta nu s-a gandit s-o menajeze in vreun fel, ci s-a gandit ca e un 330i si trebuie sa fuga nu gluma. Aproape ca e greu sa mai comentez ceva la adresa ei, ma intreb acum, nu e o rautate sa o comparam cu o Altima??? |
Eu chiar credeam ca s-a terminat discutia, dar nu ma pot abtine cand mi se arunca pastila, sau cum o fi zicala corecta in limba romana.
Ziceai de fiabilitate, la BMW sti ce nu s-a demonstrat inca? Consistenta. De la an la an se tot plimba in studii. Odata e sub media industriei la probleme, alteori e peste. Infiniti, Lexus si Acura sunt consistent acolo sus in topuri. Si totusi ca ai pomenit cuvantul Altima, Motor Trend au avut si ei un \"long test\" si la fel, nici o problema. S-au dus doar sa schimbe uleiul si cam atat. |
Fishbone cred ca prea curand nici nu o sa se demonstreze constanta, BMW o sa fie in top 10 sau chiar top 15. BMW nu e o masina la fel de fiabila ca un Lexus si asta e o certitudine, eu unul personal nu o ascund si stiu asta foarte bine.
Am citit clasamentul pe anul trecut cred, BMW era pe 11 in topul de fiabilitate realizat pentru SUA(J.D.Power). Eu zic ca e un rezultat echitabil pentru o marca ce face masini sport pentru toata lumea. Dupa cum ai vazut am adus argumente clare cu privire la aceasta masina, singura remarca suplimentara e ca am condus un 330i E46 si mi-a placut(enorm). Fishbone nu te inteleg, pari foarte pasionat de automobile dar insisti cu Altima ta. Chestia e ca nu am zis pe nicaieri ca e o masina proasta, sau ca nu e rapida, sau ca nu e vanduta sau ca nu stiu ce, dar efectiv Altima nu e o rivala pentru seria 3 si punct. Alta chestie, atat Lexus, Acura cat si Infiniti, se bazeaza pe fiabilitate, intreaga lor campanie de marketing se bazeaza pe fiabilitate, servicii promte la dealeri, mentenanta. Toata politica lor de vanzari se bazeaza pe fiabilitate si mentenanta, fara aceste doua calitati, aceste marci de lux ale unor constructori populisti nu ar avea nici cea mai mica sansa. De aceea sunt permanent in topuri de reabilitate si dovedesc mereu ca merita sa stea acolo. Nu au incotro, masinile japoneze trebuie sa fie fiabile, e menirea lor, nici nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar intampla daca ar scadea calitatea si fiabilitatea. Pentru mine aceste trei marci nipone sunt reprezentarea in oglinda a celor trei marci germane, iar concurenta dintre ele e mai stransa ca niciodata. Fiecare are un cuvant de spus, japonezii mai au multe de spus dar mai trebuie sa invete. |
Gresesti asupra la 2 lucruri:
-nu sunt fanatic cu Altima, am pomenit-o asa de dragul de a o pomeni ;) de fapt ca sa-ti arat ca nu mi se pare absolut nimic deosebit in faptul ca n-a fost nici o problema cu acel 330 luand in considerare ca e facut sa fie batut si costa ... -BMW nu face masini pentru toata lumea. Poate astfel e in Europa, aici nu |
Man sunt convins ca BMW nu e cea mai fiabila, sunt convins ca poate sunt doar in primii 15 la acest capitol, sunt convins ca dealarii din SUA nu-s nici pe jumatate la fel de draguti ca cei ce vand masini japoneze, sunt convins ca nici in serviceuri nu te intampina nimeni cu bratele deschise la BMW, dar masinile alb-albastre se vand singure, imaginea creaza dependenta iar sloganul BMW este mereu respectat.
Sincer nu inteleg ce vrei sa spui cu asta: \"\"\"-nu sunt fanatic cu Altima, am pomenit-o asa de dragul de a o pomeni de fapt ca sa-ti arat ca nu mi se pare absolut nimic deosebit in faptul ca n-a fost nici o problema cu acel 330 luand in considerare ca e facut sa fie batut si costa ... \"\"\" Man nu te acuz de fanatism, dar e o mica intentie de ura in subconstientul tau, oricum tie greu sa spui ca 330i e o masina proasta sau ca e prea scumpa ca s-o incluzi pe lista ta. Problema ti-am zis e ca masina asta se bate cu lumea buna si de foarte multe ori castiga si tu asta o stii prea bine. Daca de la inceput faceam un topic Infiniti G35 versus BMW 330i nu te acuzam de nici o intentie rautacioasa ci doar veneam cu argumente. In final, eu consider reprezentative si foarte profesional facute acele teste comparative si asta pentru ca sunt facute pe teritoriu neutru pentru cele doua branduri. Sunt sigur ca daca lasi un pic la o parte anumite idei si sentimente negative o sa recunosti si singur ca BMW 330i este o masina mai buna ca un Infiniti G35. Asta nu face ca G35 sa fie o masina proasta, nici pe departe, G35 e o medie premium foarte tare. Nici Altima nu e o masina proasta, doar ca nu e treaba ei cu seria 3, e treaba G35-ului. oricum apreciez faptul ca discutiile noastre sunt constructive si vreau sa ramana in acelasi ton amical si colegial. |
Elementul cheie in acele teste comparative mie mi se pare diferenta de pretz, care desi este semnificativa, in umila mea opinie nu justifica diferenta minuscula in performante. Daca te uiti mai bine, vei vedea ca intre un G35 si 330-ul testat e o diferenta de 10 mii de dolari.
|
Re:
Quote:
Sau un G35 daca tot il compari asa tare. Quote:
Insa ea poate deveni o rivala pt 330i in anumite contexte. EX: Gigi Thomas vrea masina. Vrea sa fie sedan, sa fie manual, 6 cilindri, sub 50 000$ CDN. Pt Gigi al nostru conteaza mult designul exterior. Se uite la toate masinile care indeplinesc criteriile de mai sus si ramane cu cele care i-au placut cel mai mult ca design: Altima SE-R si 330i. In acest context, ele sunt rivale. Asta e un simplu exemplu, pot exista multe alte seturi de criterii in care finalistele sa ramana aceste 2 masini. Quote:
Infiniti a avut ceva probleme de fiabilitate in trecut. Chiar si de la G35 incoace, fiabilitatea marcii n-a fost perfecta si lumea stie. Infiniti, pana sa vina G35 pe piatza, era un jucator timid pe piatza americana a masinilor premium. Au avut o expensiune fenomenala in ultimii ani datorita acestui model care in ciuda imaginii mai slabe a marcii (fatza de rivalii din clasa premium) si a micilor probleme de fiabilitate, G35-ul s-a vandut extrem de bine. Poate e o masina care chiar ea, masina, ca ansamblu, e buna. Deci de unde atata \"baza pe fiabilitatea recunoscuta\"? Lexus a inceput intradevar prin renumele de fiabilitate dobandit de la Toyota. Dar crezi ca atunci cand LS400 a castigat ani la rand premii de la diferite publicatii de renume din SUA, la inceputul carierei, era pt faptul ca era fiabil? Renumele de fiabilitate se castiga in timp. LS400 n-a avut timp sa fie fiabil cand a inceput sa castige premii. Poate ca (si e doar o idee, probabil deplasata) jurnalistii respectivi chiar l-au testat si chiar (greu de imaginat, stiu) au fost incantati de masina ca atare. Dar tu stii bine ca nu ar fi avut nici cea mai mica sansa fara campania de marketing bazata pe singurele lor calitati, nu-i asa? Oricum, de cativa ani Lexus s-a indepartat de campania de marketing bazata doar pe acel renume pt fiabilitate. Acura de la bun inceput s-a vrut ca o marca mai mult sportiva decat de lux.Sau ma rog, o combinatie intre cele doua. Modelul Acura de succes a fost de la inceput Integra, care n-a pretins niciodata a fi masina de lux. Modelele Acura orientate spre lux n-au avut prea mult succes pana de curand, as zice cu introducerea TL-ului din 99. Iar cu actualul TL au intrat f f tare in acest segment. Renumele de fiabilitate il aveau si in 90 ca si acum. De ce TL-ul de atunci (Vigor) a fost un esec pe piatza si actualul TL are atat de mult succes? Poate pt ca (greu de conceput) e chiar o masina buna. |
sandumrs, departe de a se axa firmele denumite de tine pe fiabilitate si servicii prompte. Ele se axeaza in primul si in primul rand pe lux.
Mai ales Lexus, are un renume in randul bogatanilor ca si Benz. Un om cu bani nu prea-si ia BMW pentru ca pentru gusturile lui aceasta masina este mult prea ... dura. Atat in imagine cat si in \"persoana\". Lincoln, Cadillac, Benz, Ford Escalade, pana si Hummer este privit cu mult mai multa atentie decat un X5. Poate ca pentru prima oara in viata voastra stati sa aflati ca BMW nu iasa in fata in imaginea tuturor, lucru care va vine greu a crede. |
cont'...
De ce TL-ul de atunci (Vigor) a fost un esec pe piatza si actualul TL are atat de mult succes? Poate pt ca (greu de conceput) e chiar o masina buna. Este o diferenta fundamentala intre cumparatorul american si cumparatorul roman (mai sunt multe alte diferente insa). Cel american poate sa aleaga, cel roman nu. Ce vreau sa spun este ca in orice amarat de oras exista dealeri peste dealeri. Americanul tipic cand se duce sa cumpere masina se duce la diferiti dealeri dupa servici si incepe sa testeze masini, sa vada in primul rand cum e masina si ce fel de serviciu i se ofera samd. El POATE sa faca test-drive amplu cu toate masinile din aceasta clasa pt ca ele sunt de cele mai multe ori, pe stock. Sunt rari cei care pleaca cu prejudecati de genul: \"ma duc numai la Infiniti, restul sunt de rahat\" cand el nici n-a pus piciorul in alta masina. Romanul daca vrea sa probeze Infiniti nu poate. Vrea sa probeze Lexus, nu poate. De cele mai multe ori nu poate nici macar sa probeze masina pe care o cumpara pt ca exista f putine modele pe stock. Deci chiar pt cei care n-au prejudecati tipice (care sa fim realisti, sunt rari) de gen - bmw e cel mai tare, restul sunt jafuri - cele 3 firme japoneze sunt aproape necunoscute, sunt extrem de greu accesibile si prezinta costuri suplimentare enorme (transport privat, taxe vamale). |
JD Power Best Sellers of 2005
Cateva cifre reprezentative. Toyota a vandut numai Corolla 433 mii de vehicole in SUA. Nissan a vandut peste 1 milion de vehicole. A da, Altima e si ea in top :) Da, deci sunt sigur ca si voi v-ati saturat sa o tot pomenesc, dar o fac pentru un motiv foarte bun. Numai Altime s-au vandut 255 de mii in 2005, punand Altima pe locul 7 in topul 10. Deci, citandu-l pe f1anatic, holy shit BATMAN! A vandut Nissan numai Altime aproape la fel de mult cat a vandut BMW tot ce tine de gama BMW de aici, mai putin Mini si altele. Deci dupa cum spuneai si tu, BMW ramane o marca premium. Cu vanzari mici. Deci haide sa punem deoparte entuziasmul asta conform caruia BMW vinde mult in SUA pentru ca nu prea e asa. Depinde la ce segment te referi si aici eu cred ca noi discutam de 2 lucruri diferite. La segmentul lux, vinde foarte bine, desi e in spatele la Lexus si altele. La segmentul tot, sta pe la coada. |
Re:
Quote:
|
Quote:
De ce nu se vand marcile japoneze de lux in Romania e evident,nici nu vad de ce ati adus asta in discutie. Comparatia intre vanzarile BMW si Nissan e stupida.E cunoscut de toata lumea ca masinile ieftine sunt cele care fac grosul vanzarilor.Ford si GM sunt primii cu Taurus,Focus,Impala,Grand Prix,nu Mustang SVT Cobra,Ford GT sau Corvette Z06.O comparatie corecta e intre vanzarile BMW,Audi,Mercedes,Infiniti,Lexus,Cadillac.Tot timpul o masina de familie se va vinde mai bine ca una sport/de lux,pentru ca e mai practica. |
aicia nu discuta de vanzarii mai...ci de performantele masinii... :roll:
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Exista si benzina buna iar cine face teste iti recomanda sa pui benzina buna, lafel si motorina insa ce pot face eu daca voi negati evidenta. Eu cunosc acel dino si mai stiu si altele, iar masuratorile sunt la diferenta de maxim un cal care poate fi data si de temperatura sau presiune atmisferica. Motorul de 3500 de la Nissan imprumutat de la renault nu are p[uterea declarata. Vrei sa demonstrezi pune masina de serie pe banc si o sa fi surprins. |
Dulcea ironie. Ma acuzi de spus prostii si in acelasi post ... motor imprumutat de la Renault. :lol:
Sebastian, uite cum facem. Mergi si mai documenteaza-te si mai povestim, pentru ca vorbesc cu paralelisti. Macar citeste ce am scris pe situl despre dyno. Nu mai vorbi prostii ca dezinformezi lumea. Inca odata iti spun ca acel dyno ma lasa rece. Altele la fel de concludente mai ai? Ca ai zis ca asta e regula generala deci ar fi floare la ureche sa mi le gasesti. Chiar si avand 260 de cai, asta inseamna ca are cu 10 cai putere decat Altima SE la o adica si, judecand timpii 0-100 si quarter mile, bai frate asta e o racheta cu asa motor slab. |
Re:
Quote:
bancul te lasa rece, pai atunci te inteleg insa sa sti ca maini de serie destul de multe sunt pe abatere de un cal la acel banc.poate nu s-o potrivi cu nissan :lol: , chiar patronul are un Nissan de a carui putere nu era incantat. Apelative cu bai, mai , hai si care or mai fi sa le folosesti cu \"frati\" tai nu cu mine. |
Haide sa punem deoparte pentru moment discutiile cu patronul detinator de Nissan care e doar o parere personala si nu spune absolut nimic si sa ne povestesti tu noua cam care-i faza cu motorul imprumutat de la Renault.
|
Re:
Quote:
|
Total habarnist si paralel cu Nissan/Infiniti. Ca sa vezi. Daca taceai, filosof ramaneai, dar iti multumesc ca, inca odata, mi-ai confirmat suspiciunile. Haide sa-ti citez, ca vad ca si lene iti este sa citesti ce e in fata ta.
Motoarele de serie VQ sunt in familia Nissan inca din anii 90. VQ35DE, prezent in Nissan Altima, Maxima, 350z, Murano, Infiniti G35 este versiunea imbunatatita a generatiei anterioare de litraj mai mic, VQ30DE. In 2002 cand Renault isi exprima un interes in firma Nissan, VQ35DE figura deja in topul Ward ca unul din cele mai bune 10 motoare de pe piata americana pentru al 10-lea an consecutiv. Francezii abia acum incep sa-si bage mana in ingineria japoneza la motoare. VQ35DE este luat la rost in momentul de fata de catre cei de la Renaul si exista zvonuri cum ca au implementat un nou sistem de injectie/aprindere si au ridicat puterea semnificativ, barfele spun ca pe la 350 cai putere. Cand e vorba de schimb de motoare, francezii iau de la japonezi in proportie mult mai mare. Singurele motoare de care stiu eu ca sunt facute de Renault si sunt prezente in Nissan-uri in ziua de azi sunt cele pe motorina. Este deplasat sa sustii ca japonezii si-au pierdut peste noapte talentul de a construi motoare si au fost depasiti in tehnologie de francezi. Asadar, acum aveti argumente solide pentru a lamuri pe cei ce cred ca VQ35DE este productie franceza. |
| All times are GMT +2. The time now is 07:34. |
- Copyright 2026 4Tuning