![]() |
Re: 1 MAI 2009 CONSTANTA
Quote:
|
Quote:
|
Nu cred ca isi au rostul discutiile cu nr cai minim/maxim - cine sa participe si cine nu... Atat timp cat se respecta regulamentul cursei totul e ok. Daca acolo se zice ca poti veni cu orice masina inmatriculata (sau nu) asa sa fie... Nu inteleg de ce atatea discutii despre cei cu masini cu cai putini ca nu au ce cauta la curse... nu toti ne-am permis ca prima masina sa fie masina visurilor, sau macar sa tinda spre aceasta... La Tulcea (si nu numai) au fost destui concurenti si s-a dat lumea la libere dupa terminarea cursei indeajuns... Ca adevaratul spectacol apare de la un nr de cai in sus e adevarat, dar daca stau bine si ma gandesc si formatiile mari cand vin in concerte au debutanti sau mai putin cunoscuti care sa cante in deschidere, tocmai pt a "incinge" atmosfera... In plus, atat timp cat cineva isi bate capul sa organizeze o cursa si nu sta cu mainile in san, cum suntem marea majoritate, tot respectul, iar pt ca taxa e mare, asta e, totul costa, iar pe praful asta... e alegerea concurentilor daca vor sa participe sau nu... Succes organizatorilor, sper ca vremea sa tina cu voi pt a avea parte de inca un spectacol pe cinste... Toate cele bune!
|
"nu toti ne-am permis ca prima masina sa fie masina visurilor, sau macar sa tinda spre aceasta..." --> dar unii nu ne-am apucat de curse pana n-am avut masina decenta pentru asa ceva. Cine te obliga sa te dai cu o masina slaba?
"formatiile mari cand vin in concerte au debutanti sau mai putin cunoscuti care sa cante in deschidere, tocmai pt a "incinge" atmosfera" --> dar incingerea nu este jumate din spectacol ca nu de-aia se tine concertul. "e alegerea concurentilor daca vor sa participe sau nu" --> pe principiul asta am juca toti in champions league, am alerga la raliuri, am juca golf cu Tiger Woods daca am vrea. Nu ca ar fi cursele in Romania la nivel profi dar nici asa sa vina cine vrea nu e bine de la un punct, care cred ca a fost depasit... |
Quote:
|
Sunt deacord cu 150 ron .. LAsa-ti asa ...
|
Quote:
|
Ce spuneti despre intoarcerea invers a cursei. Sa se inceapa cu grupa cea mai puternica in mod descrescator?
|
asta inseamna ca nu o sa stea nimeni sa ii vada pe cei de la grupele mici :)
|
Or sa fie mai putini la sfarsit, dar nu pleaca toti.
|
era mai bine sa fie aia de calitate la sfarsit decat toti taranii...knd zic la sfarsit ma refer la masiniile puternice!
|
Quote:
|
Oricum este un lucru cunoscut ca este mult mai eficient sa se dea toate grupele odata, pierzatorii se intorc la zona de parcare, castigatorii se dau iar (din toate grupele), si tot asa pana se determina castigatori in toate grupele.
Dat fiind acest fapt se trag 2 concluzii: 1. Nu conteaza in ce ordine de grupe se executa prima mansa, deci nu exista dezavantaje sa se dea grupele mici ultimele; 2. Este important pentru buna desfasurare si eliminarea discutiilor sa se aiba grija sa fie numarul de participanti din fiecare grupa PAR. De asemenea cred ca ar fi o mare imbunatatire/eficientizare daca s-ar lasa sa se dea perechile de masini (din aceleasi grupe) in ordinea in care se gasesc si cupleaza oamenii intre ei, fara a se urmari o ordine de grupe anume (de la mici la mari sau invers). Astfel ar fi si surpriza legat de ce urmeaza si nu s-ar mai sta sa se aranjeze oamenii dintr-o anumita grupa etc :) |
150 ron si vor fi maxim 50 de participanti! inseamna 7500 .
50 ron si vor fi 200 de participanti! inseamna 10.000 cum iti convine mai mult ( ca organizator )? |
Quote:
Si asa se impaca si capra, si varza. Parerea mea. ;) Nu cred ca e 100% important ca cei care sunt la grupele mici sa fie vazuti. Cred ca e important pentru ei sa se dea, sa vada ce poate masina (dupa modificari, unde e cazul) si... cu asta basta. Sau o suferi lumea pe aici de vedetism si o vrea sa fie vazut de juma de tara? |
Eu sunt de parere ca cea mai buna idee este sa se fixeze 100 de cai limita minima.(in acest mod se scapa de puzderia de Matiz-uri si alte masini care populau grupele A1 si A)Parerea mea....nu dati cu pietre.
|
Quote:
Sincer acele dacii la intamplare au facut cel mai mare spectacol , la care publicul ramanea uimit ( repet nu conducem dacii avem masini care inchid gura multora deci nu as avea motiv sa iau apararea celor cu cai putini ) dar din punct de vedere organizatoric ii vor iesii si mai multi bani ( si sa nu-mi spune-ti ca un organizator nu se gandeste si la asta ca este o minciuna ) si creste durata cursei. Ca exemplu sa ma duc la o cursa in tara care automat fara grupa A1 si A care ar dura mult mai putin sa zic vreo 2 ore si putin .... pei decat sa vin pt un spectacol de 2 ore mai bine stau acasa decat sa bat drumu , pana la urma puteti avea rabdare ca acele grupe sa se dea , intre timp se socializeaza lumea chestie care tot timpu am facut-o pana sa intru la grupa mea ... Nu cred ca ar fi corect , doar ca acum ce sa zic noi cei cu masini peste 100-200cp nu mai suportam acele grupe. Repet nu te supara pe mine si nimeni dar este parerea mea ca totusi ar trebui sa le dam si lor sansa care am avut-o noi toti la inceput. |
Ai zis-o bine n-am ce spune, daca te gandesti asa intr-un mod sentimental si nostalgic, ai dreptate recunosc.
Am 2 lucruri de comentat insa: - Faza cu timpul, daca in 2-3 ore se termina piramidala nu s-ar termina cursa, am avea inca 2-3 ore de libere unde ne dam tot cu masinile adevarate sa adunam macar 5-6 treceri :) - Presupui ca participantul cu "dacie" (si aici includ mai multe masini) comun de AZI este tot aia cu participantul care incepea fenomenul de acum 8 ani. Din pacate insa daca te uiti calitatea celui de azi este slaba, si aici ma refer ca om. Nu inseamna ca unii cu masini performante nu sunt idioti dar statistic domina ceilalti cred eu :) |
La ultima faza , da si nu , pentru ca situatia materiala daca o iei in calcul a unui mecanic super priceput este proasta ca nu au avut parintii sa ii dea macar un avans mic decent in viata , dacia lui si el poseda notiunile , dar de asemenea te aprob ca marea majoritate sunt gen pushti kitch tuning etc , in fine.
Sincer cred ca singurii in masura sa ia o decizie finala absoluta pt toate cluburile in astfel de cazuri este FRAS , dar probabil nu asa devreme , pana atunci fiecare club decide cum vrea sa faca cursa , fie ea peste 70 sau 100cp , doar ca vor vedea primii avantajele sau consecintele unei astfel de decizii. Spor la organizare. |
Quote:
Numai fii asa intrigat ca sunt baiat bun:)))))) |
In tagoviste .. Sunt navetist:)))))))))))))))))))
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
YZF ai mare dreptate in ce spui dar totusi se intampla acum multi ani. La o indemanare cu siguranta acele dacii fac cat de cat fata dar vorbind despre o cursa de viteza ....cu siguranta sunt de mult depasite. Nu spun ca nu sunt cateva masini exSGM, exWRC si cu siguranta nu se opreste lista aici dar......suntem totusi 2009 , calitatea acestor curse a crescut in acesti ani cat si calitatea masinilor. Nu cred ca cineva ar vrea sa scoata grupele mici dar daca la acele grupe vin masini care nu au modificari serioase ajung iarsi la discutii ca nu ma dau cu ala , ca ala are nu stiu cati cai....plus ca ....stim cu toti cum la Pitesti grupa de 1800 cm a fost castigata de BMW 325 si locul 2 la 2000 Aspirat a iesit Tico.....asa ca .....nici in 2009 si mai ales acum can economic suntem la pamant orice organizator va incerca sa acapareze cat mai multi participanti , pt ca cheltuielile sunt mari si uneori mai pui si bani de acasa.
|
o sa fie bine..locatia perfecta...taxa..asta trecem peste..:) nu conteaza ordina grupelor parerea mea...nu este televizat nu scade audienta..:)
|
Quote:
|
va dati seama ca din 1000 de spectatori, daca ar mai sta 150 la grupele mici
|
sau ar merge alternativ.. adica dupa a sa inceapa grupa c dupa b grupa d.. etc..
e doar o propunere.. |
Quote:
|
Quote:
Adica exact cei care vor sa vada curse de 100 cp |
Daca e sa se intample orice (lipsa timp, accidente, urangutani pe pista), mai bine se sacrifica grupele mici decat alea mari, cel putin din punctul asta de vedere merita schimbata ordinea :)
|
sau sa se inceapa cu grupele mari
|
Si pana la urma de ce vreti sa scoateti grupa mica?Sa se dea "greii" mai repede sau sa evolueze legalele la noi in tara?
Punctul 2 puteti sa-l uitati pentru urmatorii ani in care va aparea o pista pentru asa ceva;) |
mai bine grupele mari la inceput.mai mereu intervine ceva si se opreste cursa sau se lungesc inutil grupele mici . fie vorba intre noi ocolo e partea interesanta.
|
Nu e bine nici asa.
Daca vreti sa aceti o treaba intercalati grupele ( o grupa mare cu una mica) si gata. Atatea discutii pe tema asta. |
Quote:
Nu o mai suciti atata ca vreti performanta,vreti defapt sa se dea 200cp+ primii sau singuri!Mai bine sa se dea cartile pe fatza de la inceput si gata;) Pana una alta tot organizatorii or sa decida grupele! |
Dupa cum vorbeam si cu flexus la Craiova... cea mai buna solutie este limitarea numarului de participanti, mai ales la grupele mici... fara Dacie cu eleron, fara masini care nu au ce cauta intr-o competitie... eu ii inteleg pe toti... ca-s pasionati, ca le place cursa... si eu sunt la fel ca ei, dar pana nu am cu ce o sa stau pe margine si o sa-mi sustin prietenii si colegii de club... trebuie sa se inteleaga o data pentru totdeauna.... chiar daca ai pasiune, chiar daca esti un sofer bun, nu poti compensa lipsa de putere a masinii... si sunt si eu de acord sa se inceapa de la grupele mari... sunt putini si e spectacol...
|
Eu propun sa se faca o mica rotatie intre grupe! Spre exemplu.. se incepe cu o grupa mica, se continua cu o grupa mare.. apoi grupa mica..iar grupa mare si tot asa! Le amestecam practic !Cred ca asa am impaca pe toata lumea.
|
ma prezint si eu cu cotetu meu! acum sa vedem la ce grupaa!
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:56. |
- Copyright 2026 4Tuning