![]() |
Re: Prima fotografie cu Insignia OPC
Quote:
|
Quote:
Imi spui mie "grow up" cand tu, la 42 ani, cu familie si copil stai pe forumuri si te certi cu noi, pustii de 20 ani. Who's not grown up??? Btw, o fi una din ele a maicamii, dar la mine in familie principiul este: totul la comun, al tuturor. Deci ma folosesc de masina aia asa cum ma folosesc de a mea. In fine, nu vroiam sa fac offtopic, dar nici nu-mi venea sa tac:-) |
Quote:
Sau? Sau poti sustine ca si eu sunt cu masina lu mama la semnatura, asta e o parere de om cam ingust la minte daca cataloghezi persoanele dupa ce varsta apare in dreapta sub avatar. Sau sa am si eu o mama din aia cool care se da cu un coupe ca are nevoie de cai putere sa mearga la piata?? |
Stiu foarte bine fiecare din masinile care le-am mentionat mai sus in ce clasa se incadreaza, ideea era ce masini poti alege in pretul OPC-ului. Fiti convinsi ca un familist o sa aleaga in banii aia o masina din clasa premium iar un pasionat adevarat de motosport se va indrepta spre altceva cu performante mult mai bune. Subiectul pt mine este inchis, vom vedea adevarul peste catva timp reflectat in numarul de unitati vandute.
PS: replay-ul la adresa lui amphetamine a fost un raspuns la "ramai cu TDI-ul tau". |
Da sa zicem ca ar fi destul de ok pentru un familist care are ceva bani si doreste si ceva putere si masina asta chiar are, dar eu tot as alege un rs6 sh.
|
pentru cine intereseaza,https://www.youtube.com/watch?v=j-j1X...rom=PL&index=3
|
Quote:
Sau sunt unii (ca mine) care nu se impaca cu ideea de SH. Quote:
|
Ma faci sa rad. Se vede ce cunoscator esti. Iti permiti o masina de 40.000 euro si te gandesti la intretinere si consum. De asemenea, vad ca iti place sa cam jignesti si sa faci afirmatii aiurea despre persoane pe care nu le cunosti. In conceptia ta vad ca daca cineva alege o marca premium este ingust la minte. Vad ca ai o Astra de 90 Cp. De ce nu ti-ai luat Logan de 1.6? E mai tare decat masina ta, are putere mai multa. Plus ca se vinde in draci. E si mai ieftina.
|
Ciudat sau nu, cel putin la noi sunt multi care au masini mai scumpe de 40 000 euro si le pasa de intretinere si consum. Chiar predomina pot sa spun. Alta explicatie nu vad pentru existenta pe strazi a ML 280 CDI, Touareg R5, E200 CDI si asa mai departe. In mod normal nu prea ar trebui sa iti pese de asa ceva (in anumite limite normale) dar romanul, snob si grandoman de felul lui, face pe dracu in patru si isi cumpara un SH care in mod normal nu ar fi de nasul lui, asa ca isi cauta una troaca si cu cel mai mic motor posibil sa aiba posibilitatea sa il intretina cat de cat si sa nu ii consume cu galeata ca o scoate decat in weekend. Trist.
|
Da, ai dreptate. Chiar ieri seara am vazut la stiri un reportaj facut la o societate unde montau GPL pe masini de genul acesta. Ar fi interesant un versus Insignia OPC vs alte masini in acelasi pret. Poate face cineva topic.
|
Quote:
N-am zis niciodata ca cine alege o masina premium e ingust la minte, doar ca exista multi ingusti la minte (vezi fii de arabi, fii de romani cu foarte multi bani etc) care aleg masini de genul Audi RS6 doar pentru ca e scumpa si are putere. Referitor tot la masinile premium, vreau sa-mi arati BMW-ul seria 5 NOU in valoare de 40000 euro (vorbim aici despre Insignia OPC noua, deci implicit ii cautam masini premium concurente NOI) care o egaleaza ca performante. Repet: din ce ai zis tu, daca n-ai bani de o masina premium de puterea asteia, nu-ti mai iei niciuna si gata! Iti pui pofta-n cui si te duci si-ti iei o coaja de 520d sau Audi A6 2.0tdi; e premium, ce dracu - ai facut afacere! De ce nu mi-am luat Logan 1.6? Pentru ca nu mi-am luat masina! Am primit fosta masina a maicamii. Simplu. Hai, da-mi replica cu masina lu mami. A, da, si nu vad cum logan 1.6 90cp e mai puternic ca astra 1.4 90cp. |
forbidden27, mai citeste ultimele 2 posturi ale tale, te cam comtrazici singur, ce se intampla?? Ai Ramas fara ideei si argumente?
Scuza-mi ostilitatea postului, dar la inceput afirmi ca cine isi ia masina de 40k eur nu se uita la costurile intretinerii si a consumului, si dupa aia zici ca ai vazut si tu ca multi se ingrijoreaza de consum si isi moneaza GPL pe masinii scumpe. Daca opc la banii aia nu mai are performante sportive, ramai la bmw-ul tau care e sport. Romanul e prost rau, isi cumpara masinii premium doar ca sa arate ca are si ca ce bine-i merge lui, mai mult de jumatate din masiniile premium din tara sunt luate pe leasing sh. Cunosc eu personal o gramada de exemple de indivizi care conduc seria 5 din 2007 si locuieste in garsoniera la periferia orasului, sau care ma intreaba unde sa-si monteze GPL pe jeep grand cherokee, si ca nu mai stie cum sa scape de X5 de Hamman ca are 2500 rata pe luna. O sa ai un soc ca ai sa vezi cati tampiti sunt in tara asta care vor sa aiba dar nu pot si atunci cauta alternative sa aiba in loc sa caute ceva de nasul lor. |
Au aparut si preturile pt OPC...
Ca sa fim corecti poate ca ar fi bine sa ne gandim ca orice marca ofera reduceri fata de pretul de lista, in unele cazuri diferentele fiind chiar simtitoare. Daca la unele marci reducerea poate sa fie de cateva sute de euro / cateva procente (3-4-5%), la altele se ajunge si pana la 15-20% si vorbesc aici de masini scumpe, nu neaparat de pe stoc. Din ce calcule am facut, luand in considerare si o reducere (pe care o poti primi la aproape orice dealer) am ajuns la urmatoarele cifre: Pret lista OPC = 37.900 Euro Pret final OPC = 32.500-33.000 Euro OPC + 2 optionale extra: Infinity Navi Pack (Radio DVD 800 Navi - UXX; Infinity Sound System - UQA; Portal pentru telefon mobil - UPH) + Driver Pack (Adaptive Forward Lightning, Bi-Xenon, Smart Beam - TT2; Park Pilot - UD5; Sight Pack - TSQ); Pret final = 34.500 - 35.000 Euro |
Quote:
Quote:
Quote:
|
sunt sigur ca si daca nu castiga premiul "car of the year" tot aveau vanzari mari.
sunt multi(de ex eu) care nu se i-au dupa ce spun unele reviste, emisiuni tv..., cumpara un lucru pt ca le place si cred ca acel lucru merita cumparat! |
O masina f frumoasa, dar totusi parca prea mult pentru un opel; si nu spun asta ca as fi fan bmw si am mintea aia fixa de masina germana. Dar un opel, renault, peugeot etc, clasa asta de masini nu merita investiti o caruta de bani, parerea mea.
|
Quote:
Parerea mea este ca: 1. Fiecare model al unei marci trebuie analizat separat pentru ca este de obicei raportat la alti concurenti directi, la alte tendinte tehnice si la alte segmente de clienti.... automat si la alte asteptari. 2. Gama de modele a fiecarei marci este in continua schimbare si nu cred ca exista o marca ce are toate modelele sale apartinand aceleasi generatii. 3. In acest moment sunt marci care cred ca singurul mod de a creste este prin tehnologie de ultima ora, design si calitate.... si altele care se multumesc cu mai putin, fara a incerca schimbari radicale si solide. Cat despre Insignia cred in continuare ca este un model foarte solid din toate punctele de vedere si NU seamana cu nici un Opel de pana acum... e un Opel renascut. |
varza...de fapt,opel...nu ai ce sa le ceri asadar nu ai la ce sa te astepti
|
Quote:
|
Eugen_TL fac pariu ca el nu stie care e Franta pe harta dar sa ii mai spun si de Dieppe...n-are sens.omu rupe tramvaiele in doua si are basici in talpi de la mers pe jos..si da,daca te incalzeste cu ceva,are mult plastic inauntru,si da scartaie,troncane,insa macar e al meu
|
stai linistit stiu ca se fac si renaulturi in franta, dar nu vad pe strazi!
ps: am 2 S-uri stai bine, spre foarte bine! ma deranjeaza atitudinea ta flegmatica, de parca nu stiu ce masina ai, asta nu imi place la tine! pss: am fost in franta mai mult decat tot neamul tau adunat, basca numai in vacante ;) |
Quote:
|
adica ce spui tu este ca astra nu e in aceeasi clasa cu golful?
|
Nu, spun ca Astra OPC e in clasa cu Golf GTI, nu cu R32.
Clasele la Hot Hatch-uri se fac cam asa: Astra OPC cu Focus ST cu Golf GTI (mai mult ed30) cu Megane RS BMW 130 cu Golf R32 cu Audi S3 cu Focus RS In primul rand, nu sunt din aceeasi clasa de pret... |
oricum ai da-o astra opc e surclasata la toate capitolele de oricare dintre hot hatchuri,la fel cum va fi si insignia opc pe clasa ei
|
Quote:
in lumea reala..NU CONTEAZA! http://www.fastestlaps.com/car_Opel_Insignia_OPC.html spune multe. http://www.fastestlaps.com/index.php...=464dd1ec439f5 depine de pista. |
Quote:
|
Avand in vedere ca Astra OPC este in clasa cu Megane RS nu cu Clio RS care este rivalul pentru Corsa...nu e prea roz situatia.
In comparatia cu Megane RS iese urat de tot OPC-ul. |
Si eu daca-mi iau OPC si-mi place s-o conduc si ma simt bine in ea, ma intereseaza megane rs?
Priveste lucrurile si din punctul asta de vedere. |
M-am referit strict la performante. Evident daca iti place mai mult cum arata, cum se conduce, interioru, etc te !@#$% pe ele de 0.5-5 secunde pe cine stie ce tur si iti cumperi ce iti place. Eu as face la fel :). Evident sunt si persoane care pun performanta pe primul loc.
|
Persoanele respective ar trebui sa-si ia Subaru si gata:) parerea mea.
|
http://www.fastestlaps.com/index.php...=4800f52559e9b am vrut sa zic!
depinde de circuit...dar in viata reala nu prea conteaza, pt ca nu sunt conduse de piloti. +un pilot adevarat pe drumurile publice nu conduce ca unul cu arfe de pilot. |
Quote:
|
Quote:
nu ma ma refeream la faptul ca masinile, de ex una este mai rapida pe circuitul x, alta pe circuitul y, condusa de un pilot SI ca in viata de zi cu zi a oamenilor obisnuiti de sofer avantajele alea exploatate la maxim de piloti nu exista, acum ai inteles sau trebuie sa desenam cu culori calde? astra opc(vs megane rs) pe mai multe circuite este mai rapida, vezi fastestlap. |
bai frate,ai afirmat cateva posturi in urma ca pe circuit clio rs a fost mai rapid decat astra opc cu 0.5 secunde,insa clio era condus de un pilot pro! acum te-am intrebat ceva foarte simplu si anume: astra din respectiva cursa era condusa tot de un pilot pro sau de un sofer de strada? nu esti in stare sa raspunzi la o intrebare de clasa a 2-a?
|
nu ma refeream la clio rs, ci la megane rs, am gresit afirmatia!
una pe un circuit poate fi mai rapida cu 0.5 sec, alta mai raipda cu 2.5 sec...pe fastestlap, astra iese castigatoare in confruntarea cu megane rs fiind cumulat pe mai multe circuite, de fapt pe toate 5 circuite astra opc a batut de fiecare data megane rs! doar la 5 gear megane rs a iesit mai rapid decat astra opc, pe un circuit de 8 km, AMBELE avand piloti experimentati la volan! multumit? |
asadar daca tu gresesti afirmatii de ce ma faci pe mine greu de cap?
|
pai am spus mai sus ca am gresit comparatiile!
in viata lui, un clio rs nu poate intrece in performante o astra opc, deabea megane rs se tine dupa opc. oricum sunt multe irelevante, desii cei de la fastestlap dau opc-ul castigator fara discutie. |
ciudat...eu am gasit tot pe fastestlaps.com si anume..clio r27 f1 team o bate pe astra opc de o asculta cu urechea
|
poate gogule, dar rs f1 team este o editie limitata, care se face pe comanda si este speciala de circuit! este o mica-mare diferenta, nu prea este de serie!
oricum chestia ca modelul x este mai rapid cu 0.458975859958 sec decat modelul y, conduse de piloti experimentati de rally, circuit...ma lasa rece. chestia asta nu ma face sa cumpar masina aia doar pt alea seci de microsecunde! daca iti place megane rs si este aproximativ egal ca performante, nu ma face sa cumpar astra opc pt ca este mai rapida pe cele mai multe circuite, nu? |
| All times are GMT +2. The time now is 02:05. |
- Copyright 2026 4Tuning