![]() |
re: Espero low-rider
Scz de dublu-post, netul asta...:evil:
|
@johnson: Ai o cheie in cruce deaia de roti? Cu cea mai mare tubulara dintre ele am scos eu surubul ala :) (sunt de 17, 19, 21 si 23 am impresia) cu aia de 23 tin minte...
@Nicu: Ia repede un arc mai jos pe spate si hai sa o lasam jos jos :D |
ms banzay ;)
|
Incepe sa-mi placa Espero, pe bune, insa imi place cel alb.;) Caloriferul de caldura il poti curata si fara sa-l dai jos. Cat despre BMW, intrun fel ai facut bine ca nu ai luat. Ori cumperi 2,5 ori deloc.8)
|
Mersi Felix... Pai cel alb e al meu :D.Daca as fi luat BMW ar fi trebuit sa bag ff multi bani in el ca sa il fac pe sufletul meu, asa cum intretin Espero (cel alb :)) ).
Anyway, astazi am facut niste teste cu Banzay , cu multimetrul : am masurat TPS si pe loc si in mers si e ok, revine cum trebuie la valorile initiale. Am facut proba si cu senzorul MAP , si ala e ok. O sa incerc sa fac o verificare: scot sonda lambda cu motorul rece, urmat de reset ECM si mers cu sonda scoasa...sa vad daca mai merge in suturi cu acceleratia usor apasata... |
A mea cand este rece merge putin in suturi,daca o rezolvi sa imi spui si mie ce are
|
10 Attachment(s)
Nu s-a ales praful de topicul asta, ba din contra!
Masinuta s-a ales cu o suspensie sport weitec, provenita de pe o Vectra A. Arcurile spate le-am montat primele, au fost usor de schimbat... Cand le-am dat jos si pe cele de pe fata, am schimbat si amortizoarele cu unele de Opel Kadett (de la Banzay), cele stock erau praf rau. Concluzie: masina sta mult mai bine pe sosea, in viraje nu mai zic, plus ca arata super asa joasa! Singura mea problema o reprezinta gropile imense de pe sosele, dupa un drum de vreo 750 km deja scartaie rulmentul de la flansa dreapta :(. Am montat plasa la bara fata, intre proiectoare...Mai trebuie finisata , insa cand o sa am timp. Schimbat si cap bara stanga, cel vechi a fost taiat cu flexul ca sa poata fi scos :)) Am facut si janta distrusa de la accidentul de anul trecut, a iesit super bine, nu ma asteptam(sudate spitele rupte/lipsa si rectificat buza). Urmeaza sa le vopsesc pe toate 4, apoi le pun pe masina. Am cumparat si un racord flexibil de la Bosal, in curand ii va lua locul celui vechi de pe masina, care paraie ca toti dracii, mai ales dupa ce l-am dat de pamant zilele astea :P...Se vede in ultima poza :P Daca tot am pus arcurile alea, masina e mai joasa cu cel putin 5-6 cm zic eu, poate si mai mult. Am scos si aparatorile de noroi, erau ca nuca in perete. Si am scos si contraaripile de la roti, pe alea cred ca o sa le pun la loc in curand :P. Vor urma mai multe, insa dupa sarbatorile Pascale. Poze : |
A mea e joasa cu vreo 4 hombre! A ta e cu 7-8 as zice eu :)
|
Foarte foarte low...
Bagă-te şi pe lista transplanturilor de organe :lol:... Niste jante un pic mai mari ar arăta perfect. |
Pai vin si jantele, insa deocamdata trebuie sa le vopsesc si nu am timp de nimic :(. Dupa Paste ma apuc de ea ;)
Vor urma: faruri si semnalizari negre, clean look, bad-boy si sper si un eleron tip "M"...Vedem, ce ne rezerva viitorul ;) |
ooaaa super asa joasa :d
|
Wow.....este foarte foarte foarte foarte foarte joasa....cu cat ai coborato ?? 90/80 ....?!
Nu trebuia nici chiar asa mult, punei neaparat niste jante mai mari si ceva mai late ca strica tot alea !!! |
salut.ceva poze mai detaliate cu plasa ?cum ai prins-o ?
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
HAI BA CU POZ(N)ILIII!!!!
|
8 Attachment(s)
Hristos a inviat !
Am pus jantele mai mari, macar asa de proba :D. Inca nu le-am vopsit... Poze de la gratar de Paste, de la Pestera Sf. Andrei ! Nu dati cu pietre (pardon, cu oua!...rosii) , era masina fff murdara si daca tot am bagat-o prin padure, nu avea rost sa o spal inainte ;) Plus ca in unele poze mai sunt inca 2 masini super !!! O sa urmeze chestii foarte tari !!! |
Bravo pentru masina,draguta.Da-mi voie sa iti sugerez ceva : Daca tot ai folie pe ea si la culoarea stalpilor iti recomand sa vopsesti si plafonul negru.rezultatul:nu o sa mai fie salupa ci IAHT!!! garantat!este si la mine in oras una facuta astfel si e super belea,doar ca la respectiva are si geamurile din fata foliate.Daca am s-o prind parcata pe undeva iti promit ca ii fac niste poze si le pun pe topicul tau!:-)
|
eee.... se schimba total fata cu jentile astia pe ea.... e super, dar poti sa stai in ea, adica rezisti la zdruncinaturi, ca la ce drumuri sunt.....?
|
Eu nu, el da :) Si mai si merge grabit :P
|
Quote:
Arata binisor, ar cam trebui niste jante pe 16 si facut un bad-boy ceva in fata... |
Quote:
Quote:
Quote:
|
5 Attachment(s)
Intre timp, i-am facut cateva poze dupa ce am spalat-o si am facut curat in ea, aspirat, etc...Si in parcare la Mall, i-am mai facut vreo 2 poze ca nu am putut sa ma abtin cum arata asa joasa :)).
Ma gandesc serios sa ii fac cadou un set de amortizoare sport TA-Technics si ii schimb si flansa pe partea dreapta, neaparat! In seara asta, am trecut peste un bump de viteza de la Carrefour si am atins atat de tare jos, cu racordul flexibil, incat saracul cred ca s-a si indoit :)). Peste max o sapt se va inlocui si acela, il am cumparat de la Bosal, doar sudat trebuie :D Am reusit ceva la care ma chinui de mult timp: am dat jos autocolantele acelea reflectorizante de sub stopuri (puse de fostul proprietar, un dobitoc ) , sau ce a mai ramas din ele, doar ultimul strat de folie, am frecat la smirghel fin de mi-au iesit ochii :)) Le-am incalzit cu feonul si am dat jos ce a mai ramas din folia aceea, apoi am curatat cu smirghel fin. In dreapta, sub stop, am reusit sa iau un pic vopseaua, insa nu-i bai, se va reface ! Still to come... P.S.: Acum am vazut in poze, imi lipseste un capacel de la janta spate, pff... Si ma dispera ca la cate drumuri am facut cu ea , mai ales in afara, am luat tot felul de pietricele si insecte mari cu grila fata, e vai mama ei acum vopseaua de pe ea. O fac de tot :)) |
Hm... capacelul ala nu cumva l-ai scos inainte sa duci janta? Sau ti l-au ratacit aia?
|
hm...Ai dreptate, e exact de la janta aia. Eu din cate tin minte nu l-am scos, probabil l-au ratacit aia cand au sudat janta! X(
|
De ce vrei sa schimbi si amortizoarele , sa pui unele cu tija mai scurta, astea normale nu mai lanseaza normal sau..??
|
Amortizoarele sunt normale, de kadett gsi si desi am eu impresia ca sunt mai scurte un pic, la suspensia lui -80 sau cat e (60 sigur nu e :P ) nu fac fata si troncane un pic. S-ar rezolva problema cu scurtarea tijei, e aproximativ 30 de lei in bucuresti, dar la noi nu se gaseste nimeni sa faca treaba asta...
|
Sau pana la urma voi proceda in felul urmator:
de cumparat sigur cumpar amortizoare sport, insa nu cred ca o sa iau cu tija mai scurta, pt ca asta inseamna sa mai lase un pic masina de fata si in nici un caz nu se mai poate ! Doar nu o sa stea pe jante :)) Cred ca o sa iau niste TA-Technics sport, pt Espero, fara tija scurtata , oricum au cursa mai scurta cel mai probabil deci nu va fi nevoie de tija scurtata! In alta ordine de idei : -am schimbat pompa de servodirectie, acum se simte mult mai usor volanul cand rotesc. -am reusit sa repar geamul de la sofer, o lua intr-o parte cand il urcam, trebuia sa il ajut cu mana la un moment dat! Era de la chederul de pe usa, cel interior, si l-am si centrat mai bine in macara. -reparat antena, remote-ul luat de la casetofon. Acum urca si coboara normal, asa cum trebuie! -am pus firele de la sonda de ulei, mai demult am luat niste celofane pe sub masina si mi-au smuls firele de la sonda de ulei cu tot cu mufa. Acum e totul ok :D. Acum urmeaza amortizoarele sport in cateva zile, pe urma farurile cu negru, si pe urma vedem :D Rog un moderator sa modifice titlul topicului, intrucat nu mai e barca deloc ! |
Intrebasi si tu macar RIPu' unde gasim o presa pt pivoti? Sa nu mai umblam ca in epoca de piatra cu ciocane&stuff? :P
|
Pai nici el nu are, pt pivoti express. Pe la service-uri au, pe net de cumparat...Asa , pe toate drumurile , nu prea sunt.
Chiar ar fi nevoie cand imi schimb amortizoarele acuma... |
Nu se poate folosii nici o presa la pivotii de la Cielo, Espero.... Presa o puteti folosii doar la capatele de bara! Jos la pivot tot cu ciocanul... :D
|
Pai pt capete de bara, folosesti foarte frumos o presa din aia cu surub sau gen 'diapazon'. Jos la pivot merge la fel 'diapazonul' ala, fara sa fie nevoie sa te stresezi prea mult. 2 ciocane in cap la diapazon si a iesit. Pe testatelea :)
|
Ce ziceti ar merge un DVD cu ecran retractabil care se monteaza sus pe plafon si se trage in jos ? :D
Ma tenteaza, am o oferta buna si inca ma gandesc ce sa fac :D . EU zic ca ar da bine :P. |
8 Attachment(s)
Am facut comanda de amortizoare sport. Sunt de Astra F, TA-Technix, mixte gaz-ulei, mai scurte si mai dure cu 30% , cica... Astept dupa w/e sa imi vina, sa le montez mai repede!
Maine sper sa am timp sa ii schimb racordul flexibil, ca l-am dat de pamant peste tot, cred ca au si sarit sarmele din el...ca paraie sub masina de te doare capul ! Am facut si cateva poze zilele astea, mai mult ca o comparatie intre a mea si a fratelui meu (Espero visiniu), stock.In poze mai e una verde, aia era in parcare la Mall :P. Si poze cu dvd-ul si display-ul de 8", nu am telecomenzile la mine, inca. |
Asa parchezi de obicei? La handicapati?
|
Pt ca lucrez acolo, o las mereu pe locurile alea, care oricum sunt tot timpul ocupate.Asta pt ca sunt pozitionate la intrarea in Mall, se ocupa primele :P.
|
Urat ca se parcheaza acolo, dar decat sa parcheze totzi fitzosii, mai bine tu :d ... Ar trebui pus vreun paznic ceva in zona :)
|
Da, asa e. Locurile alea sunt primele care se ocupa, la primele ore ale diminetii! Si majoritatea sunt angajati din Mall, deci iti dai seama ca trebuie sa ai noroc sa prinzi loc acolo =)). Si in subteran nu prea o las, mi-e lene sa cobor cu liftul :P.
Gata cu offtopic :P |
Daca oferta e buna la DVD merita. Ai stricat racordul din cauza suspensiei prea moi. Daca schimbi telescoapele situatia se schimba.;) Frumos Espero visiniu. Parca-mi pare rau ca nu mi-am luat unul.:rolleyes2
|
Felix oferta la DVD mi se pare ff buna.
Racordul e praf de mult, de f mult. Acum, de cand am arcurile sport, doar i-am dat mission complete :)). In 2 zile sper sa ajunga amortizoarele, sa le pun odata ca mi-e mila de masina. Si, inca nu e timpul pierdut sa iti iei un Espero :D |
nene ing3r parca ar merge niste roti mai late :oops:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:48. |
- Copyright 2026 4Tuning