Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Daewoo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo.html)
-   -   Top speed Matiz (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo/8780-top-speed-matiz.html)

DACIA-Wrc 25-02-07 11:22

Re: top speed matiz....:))

motoru de matiz, umpic de vale :P

eduardo_s88 25-02-07 11:26

dak tu zici...:D

T@zMania 25-02-07 16:47

Quote:

Originally Posted by eduardo_s88 (Post 769898)
dak tu zici...:D

daca te uitzi pe prima pagina o sa vezi ca merge cu 160 si nu la vale...;)

Sindrom 26-02-07 14:04

bai eduardo ar trebui sa comentezi daca esti in cunostinta de cauza nu asa doar de dragu de a te contrazice....

eduardo_s88 26-02-07 16:26

bai eu nu am vrut sa ma contrayic cu nimeni. nu ma intelege gresit sindrom da nu+mi vine sa cred k matizu la care in cartea tehnik scrie 144 (cre k) merge cu 180 cum zice dacia wrc. intelegi?

geti 26-02-07 17:41

Nu te lua dupa viteza constructiva din carte.Viteza constructiva e viteza data de proiectant,viteaza max la acre masina inca este fibila,este un fel de a garanta viteza.Viteza max atinsa de sofer deja este ceva peste proiectant si fiecare isi asuma riscul pe cont propriu

sprinter 26-02-07 19:42

ma io unu cred ca se poate cu 180 ... cu matizu ... doar daca mai merge o masina in fata matizului la max 1 m (forta de frecare cu aerul find mai mica) si multa greutate in matiz (la viteze mari greutatea fiind un atu) .... si asa cred eu ca matizu poate prinde 180:D .. nota va rog :))

geti 26-02-07 21:02

De unde ai tras concluzia ca la viteze mari greutatea mica e un atu,mai degraba la demaraj.Oricum este aproape imposibil sa mergi la 1 m distanta si chiar daca mergi la 180 masina nu mai este contolabila in manevra asta.Si stii de ce?Iti dau un exemplu propriu.MErgeam cu fratele meu Iasi Bucuresti cu 2 dube si pe la 130 140 a am apropiat foarte tare de el si iti spun ca senzatia de soc in directie si frecare cu aerul era parca mai mare,se formeaza un curent de convexie intre cele doua masini la viteze asa mari cum ar fi 180 si incep trepiadtii in volan, masina devine instabila si multe altele.Daca nu crezi iti mai dau un exemplu pe cat de simplu pe atat de ciudat si care nu foloseste chiar aceeasi forta.Magnetii cu capetele de acelasi pol se resping, asta ca sa intelegi modul in care cele doua masini se resping.Stai linistit matizul are un coeficient aerodinamic perfect raportat la motor si la viteza data de constructor

sprinter 26-02-07 21:27

ma greautate nu foarte multa la demaraj ... pe rotile de tractiune ... ca daca ar fi greutate mare in masina eu unu spun ca s ar misca mai greu ... pt ca motoru se forteaza trage mai greu .. etc.... cred ca ar trebui sa sti mai bine decat minelucrul asta... dar nu asta conteaza , spun ca greutatea conteaza... pt ca masina e mai aproape de sol ... si cu cat e mai aproape ... cu atat viteza creste din cauza aerodinamicii ... si gandesc ca se duce ca o ghiulea masina din cauza greutati .. app de ce ziceai , ca te ai intors cu fratele tau , eu cred ca este diferenta mare dintre 2 dube ... si 2 masini normale ... difera forma , stabilitatea(nu ca matizu ar avea o stabilitate excelenta la viteze mari) , tinuta de drum etc... acel curent de convexie sunt de parere ca depinde de forma masinii care merge in fata... astea sunt chestii care tin de aerodinamica , cat despre matizu la 180 sunt constient ca nu ai cum sa il controlezi.... la cea mai mica miscare a celui din fata .... esti mancat..... nu mai vorbesc de o miscare a volanului (cat despre exemplu cu magnetii nu kred ca este real , spun din experienta de a sta pe scaunul din dreapta mi se pare ca urca si mai usor masina in turatii cand esti in curu lu unu la viteza mare ... si te angajezi intr o depasire) in fine eu am inteles ce ai spus tu .. acum sper ca si tu o sa intelegi ce am vrut eu sa spun, Salut si numai respect!

geti 26-02-07 21:34

Scuzele mele,nu intelesem ce ai spus de greutate,intelesesem ca ai spus ca e mai bine sa fie usoara si aici vreau sa completez ca o masina mai incarcata e mai stabila ca una goala.Succes si inca o data iti ofer scuzele mele.

sprinter 27-02-07 00:06

Nici o problema.... ma bucur ca am cu cine sa formez o discutie constructiva, Salut si sa auzim de bine!

eduardo_s88 27-02-07 12:18

eu tot sunt de parere k matizul nu poate prinde 180 :)
oricum viteza nu este reala . la majoritatea masinilor vitezometrul arata mai mult decat viteza reala. si asta e un fapt dovedit!:D
numa bine

dodo-audio 04-03-07 01:34

Mai domnilor...Va rog frumos sa nu vb daca nu aveti habar!
140km/ora la un matiz chiar nu e mare lucru..
Odata am facut drumu Oradea/Timisoara...drumu e bun...si poti accelera si mentine o viteza constanta destul de mare...
Eu o tineam in 140-150 Constant..si nu avea nici pe dracu...si nu era nevoie de kilometrii intregi sa ajungi la viteza aia...doar sa o turezi bine in trepte...
Acum...180la ora cu 5 in masina ..nu prea cred...nu am incercat.

vgedc 04-03-07 18:31

cum dracu sa mearga harbuzu ala cu 180??voi nu va auziti...revenitiva baieti...dak merge 170 e minune si eu nu mas risca sai dau 170 la un matiz...iam dat la un focus 170 si plutea nu matizu care are 800 kg...la viteza aia dak ia un damn se ridica de la sol bine dak e la vale :P nu va suparati posesori de matiz...da e prea imposibil sai dai 180...

Bogdan_mb 05-03-07 00:13

180 e putin cam imposibil cu masina stock, am incercat pe pielea mea pana la 150/160 merge. dar sa ajungi la 180 daca nu ai o inclinatie destul de mare a drumului nu pare realizabil...

All times are GMT +2. The time now is 19:40.

- Copyright 2026 4Tuning