Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Volkswagen (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen.html)
-   -   Corrado - Vr6, '94 (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen/8214-corrado-vr6-94-a.html)

VW29VR6 17-11-05 12:46

...

Corrado VR6 a fost inclusa de o revista de specialitate din Anglia in lista \"The 25 Cars You Must Drive Before You Die\". Imi scapa nulele revistei dar o sa mai caut detalii si revin.
Cat despre alegerea unui G60 sau VR6....
- G60 piese putin mai ieftine, se tuneaza mai usor (ieftin) insa viata motorului e mai scurta. Compresorul trebuie refacut la max 70.000 km. Setul de garnituri costa cam 300-400 Euro.
- in VR6 o sa bagi ceva mai multi bani pt tuning insa rezultatul se va vedea. Este un motor f fiabil. Este considerat unul dintre cele mai reusite motoare facute de VW pana acum (TopGear BBC).
Parerea mea... (am avut si G60 si 2xVR6) cauta un VR6 sau macar acte si adu un VR6 din Germania sa`l recarosezi.
Bafta si sper sa reusesti sa iti iei unu cat mai curand.

racing_angel 17-11-05 16:51

corradovr6 dc nu iti pui capota din fibra de carbon sau sa iti pui folie ptr copota de carbon ( e 100E cu tot cu montaj cred ) :) ce planuri ai ptr ea in viitor?

corrado-vr6 17-11-05 19:30

Vezi ca am scris toate planurile de viitor pe prima pagina a topicului :wink:

TM-84-DMX 17-11-05 22:14

Curiozitate:Care est consumulla masina asta?
Am gasit un Glof4 vr6 afara cu un look bestial,dar la motorul asta ma gandesc k trebuie sa ai pompa d benzina in curte???
Poate careva sa imi spuna?Vreau sa stiu cat poate ajunge la consum maxim,oras,afara,coxuri....si la mers normal :oops: :roll:

VW29VR6 17-11-05 23:37

consum modest

A mea consuma cam 14 in oras. Depinde (ca la fiecare masina, ca doar nu o sa mergi cu ea ca la carte :P) de cum o calci. Ma declar f multumit de consum. Am avut inainte Jeep 5,2 V8, BMW 850 Ci, Golf IV TDI (spre rusinea mea) deci pot sa spun ca am vazut si consum mic si mare. Foarte mare .... 30%. La motor de 2.9 consumu chiar nu e mare. Afara imi ia 10%. Alergata.

tristan 18-11-05 09:21

Puterea obtzinuta dintr-un vr6 este prea mica ptr un motor de 2.8 respectiv 2.9L...Totusi daca compari timpii pe 400 m o sa fii uimit ca cel de 2.9 are timp la fel de bun ca un CTR.. Dar inca odata CP/l este putin..
Motorul de pe Golf 3 GTI de 2.0 16V initzial avea 170CP dar din cauza ca cel de 2.8L avea 176 a fost redusa puterea la 150CP.

BULLETTT 19-11-05 21:13

Daca vrei corrado iati vr6......motoare foarte fiabile.....o sa ai probleme cu pompa de benzina mai mult ca sigur si cu multe altele in afara de motor...motoru ii ca un tanc..........Faza ii ca dupa ce iti iei vr6 trebuie sa faci antrenamente.......inainte sa intri intr-un magazin de piese sa iei vreo 4 5 calmante......te asezi pe scaun sa nu te imprastii cand auzi \"SCORU\":))........Cu achizitionatu masinii nu are rost sa te complici cu recarosare.....deja gasesti la noi un vr6 in stare buna pe la 4500 5000..........la cumpararea unei masini in primul rand te uiti la proprietar....daca ii tanar ii clar ca vr6 o luat forje la greu............SUCCES.......

BULLETTT 19-11-05 21:15

Daca vrei corrado iati vr6......motoare foarte fiabile.....o sa ai probleme cu pompa de benzina mai mult ca sigur si cu multe altele in afara de motor...motoru ii ca un tanc..........Faza ii ca dupa ce iti iei vr6 trebuie sa faci antrenamente.......inainte sa intri intr-un magazin de piese sa iei vreo 4 5 calmante......te asezi pe scaun sa nu te imprastii cand auzi \"SCORU\":))........Cu achizitionatu masinii nu are rost sa te complici cu recarosare.....deja gasesti la noi un vr6 in stare buna pe la 4500 5000..........la cumpararea unei masini in primul rand te uiti la proprietar....daca ii tanar ii clar ca vr6 o luat forje la greu............SUCCES.......
PASSAT VR6 PROUD OWNER

TM-84-DMX 20-11-05 10:37

Re:

Quote:

Originally Posted by \"tristan\"
Puterea obtzinuta dintr-un vr6 este prea mica ptr un motor de 2.8 respectiv 2.9L...Totusi daca compari timpii pe 400 m o sa fii uimit ca cel de 2.9 are timp la fel de bun ca un CTR.. Dar inca odata CP/l este putin..
Motorul de pe Golf 3 GTI de 2.0 16V initzial avea 170CP dar din cauza ca cel de 2.8L avea 176 a fost redusa puterea la 150CP.

Corrado vr6 e o masina buna,dar daca zici k e mika puterea/litru, atunci c spui d Hyundai masina cu pretentii d coupe si masina sport 2003,an care dintr-un imens motor d 2.7l scoate doar 168 d cai... :lol: rusinos.
P.S:sa nu mai compari Honda CTR cu vreo alta masina...nu are termen d comparatie o masina care dintr-un motor d 2l aspirat scoate 200cp;nu stiu daca ai condus vreuna,dar sincer iti recomand din toata inima,in acea noapte nu ai sa inkizi un oki :wink:

BULLETTT 20-11-05 13:33

DMX lasa reclama pt akimoto....nu zic ca nui tare CTR lui akimoto.....da intre vr6 si ctr sunt fff multi ani diferenta(generatii diferite)....pe banii unui ctr iti iei un vr6 si-i pui turbo.....sa vedem atunci care pe care

TM-84-DMX 27-11-05 18:22

Nu faceam reclama lu' Max,o faceam in interes proprui
Eu ziceam k daca mi-as lua ,ar fii un G4 cu motorul asta ,deci anii ar fii cam aceeasi.

tristan 27-11-05 20:17

1/4 de mila al unui corrado VR6 e la fel cu al unui CTR dar ai auzit vreun VR6 cum toarce?.... Numai asculta unul.... eu am simtzit cum mi se ridica parul pe cap. Se simte ca e V in linie... e o mashina la care urla motorul...nu toba de esapament!!!!! La condus?... e super mashina am avut norocul sa conduc una....
Dupa cum au spus cei de la Top Gear..mashina a iesit din fabricatzie de mult(peste 8 ani) si inca se bate cu multe mashini noi din ziua de azi...
Oricum potzi sa faci tunning la un G60 si sa il aduci la 200 cai..tot nu va merge asa de bine ca un VR6 de 190 de cai.
Corrado este cea mai neprofitabila mashina facuta de VW (dpdv financiar.) VW a investit o gramada de bani in ea si s-au vandut foarte putine.

Apropo stiatzi ca in 1990 cu banii de pe un Corrado G60(ca sa nu mai vb de VR6) puteai sa itzi iei aproape un Porsche 944?....sau daca preferi 2 Honda CRX si itzi mai ramaneau si bani de benzina :wink:

Michael 27-11-05 23:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"tristan\"
Se simte ca e V in linie... e o mashina la care urla motorul...

ba aici mai pus in dilema, ori nu e V ori nu stiu eu cum e linia ???

UniculSGM 27-11-05 23:44

Omul stie ce vorbeste, practic e motor in V, cilindrii defazati doar la 15 grade. 15 grade, iti dai seama, aproape de linie.

S-a exprimat un pic aiurea, dar stie ce zice :wink:

Michael 27-11-05 23:47

pm daca stie el ce stie, e bine. dar tot nu e linie dreapta :lol:

All times are GMT +2. The time now is 23:57.

- Copyright 2026 4Tuning