Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Jante pt Dacie!!! (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/77210-jante-pt-dacie.html)

b08ygs 30-01-11 11:22

Re: Jante pt Dacie!!!

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 4033867)
Dati-va si voi cu parerea: cum desfac suruburile jantei din poza? Piulitele s-au desfacut, in schimb suruburile sunt intepenite. WD40 nu a dat rezultate. Ce variante mai sunt?

Stiu ca suna absurd dar incearca cu Coca Cola, vei fi surprins de rezultatele acesteia... Am fost la o vulcanizare cu un camion si nu vroiau prezoanele sa iasa de pe tambur, sau sudat in rugina... 2 litri ce Cola(cea mai mare risipa din viata mea) si dupa jumate de ora au sarit de la sine:lol:

Merita sa incerci o baie de Cola la janta aia, vezic e zice...

gunman 30-01-11 16:46

Quote:

Originally Posted by ktm2000ro (Post 4033845)
Si nu poti pune ceva poze si un pret te rog:D poate e cineva interesat!!?

https://forum.4tuning.ro/640-piese-da...-prezoane.html

TheEnZo 31-01-11 22:28

Tarod cu filet invers decat al surubului , dat gaura in centru lui, facut filet cu tarodu, luat un prezon sanaos, infiletat acolo si cand ajunge la capat si incerci sa il mai infiletezi , foarteaza surubul si il desface, apoi schimbi suruburile cu alte noi.

BH 59 FIF 01-02-11 13:46

Lichid de frana... nu, cola... nu. Mi-am comandat azi un cap de negativa pentru pistol pneumatic si incerc si varianta asta. Daca nu, probabil ca la incalzit sau tarod cu filet invers vor ajunge.

SpeedClass 01-02-11 17:57

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 4034256)
Stiu ca suna absurd dar incearca cu Coca Cola, vei fi surprins de rezultatele acesteia... Am fost la o vulcanizare cu un camion si nu vroiau prezoanele sa iasa de pe tambur, sau sudat in rugina... 2 litri ce Cola(cea mai mare risipa din viata mea) si dupa jumate de ora au sarit de la sine:lol:

Merita sa incerci o baie de Cola la janta aia, vezic e zice...

Asa i-am spus si eu pe mess,cola sau lichid de frana,la un buldozer am desfacut si eu cu cola un surub ;)

BH 59 FIF 01-02-11 18:01

As fi fost extaziat daca mergea vreuna din variantele astea (lichid de frana / cola). Cand am zis mai sus "nu", ma refeream la faptul ca nu s-au desfacut, nu ca nu am incercat :) . O adevarata epopee cu jantele astea, nu alta.

BH 59 FIF 06-02-11 20:43

Am rezolvat cu suruburile :joy: dar acum a aparut o noua problema, adica cele doua bucati ale jantei sunt de asemenea oxidate pe margini si "sudate" intre ele. Le-am facut o baie in diluant (din punctul meu de vedere mult mai bun pentru degripare decat celebrul WD40) si le-am servit cateva lovituri cu un ciocan de cauciuc dar nu se misca nimic. Tot citesc pe diverse forumuri despre miracolul unei solutii diluate de soda caustica in raport cu piesele de aluminiu. Ar merge varianta asta in cazul dat? Teama principala e aceea ca va manca aluminiul de tot, soda fiind coroziva rau.

b08ygs 06-02-11 22:34

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 4060246)
Am rezolvat cu suruburile :joy: dar acum a aparut o noua problema, adica cele doua bucati ale jantei sunt de asemenea oxidate pe margini si "sudate" intre ele. Le-am facut o baie in diluant (din punctul meu de vedere mult mai bun pentru degripare decat celebrul WD40) si le-am servit cateva lovituri cu un ciocan de cauciuc dar nu se misca nimic. Tot citesc pe diverse forumuri despre miracolul unei solutii diluate de soda caustica in raport cu piesele de aluminiu. Ar merge varianta asta in cazul dat? Teama principala e aceea ca va manca aluminiul de tot, soda fiind coroziva rau.

Cumpara soda caustica, si fa un test pe o bucata de aluminiu, vezi ce se intampla.... eu am spalat interiorul motorului(partea de racire) cu o solutie pe baza de soda caustica, asta acum 2 ani si aparent nu are nici pe dreacu:P solutia era facuta sa desfunde canalizari si avea concentratie mare de soda:P

Incearca mai tare cu ciocanu ala.... nu cred ca se sparge materialul:-P pana la urma este o janta, daca se sparge macar nu se sparge in mers:-P

BH 59 FIF 23-02-11 19:37

6 Attachment(s)
Buuuuuun, au fost desfacute intr-un final jantele, au fost sablate si vopsite miezurile, s-a reparat unul dintre miezuri prin sudura si alte "manevre" de-astea, au fost sablate interioarele jantelor, au fost comandate suruburile si piulitele, au fost polisate buzele (ma rog, aici mai trebuie putin lucrat). Concluzia: rezultatul e multumitor, chiar daca se putea mult mai bine. Problema cu care ma confrunt acuma e urmatoarea: la cati Nm voi strange cele 12 suruburi de pe fiecare janta? Am gasit datele pentru jante BBS, dar pentru Gotti nimic :(

razvanik 24-02-11 17:45

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 4114152)
Buuuuuun, au fost desfacute intr-un final jantele, au fost sablate si vopsite miezurile, s-a reparat unul dintre miezuri prin sudura si alte "manevre" de-astea, au fost sablate interioarele jantelor, au fost comandate suruburile si piulitele, au fost polisate buzele (ma rog, aici mai trebuie putin lucrat). Concluzia: rezultatul e multumitor, chiar daca se putea mult mai bine. Problema cu care ma confrunt acuma e urmatoarea: la cati Nm voi strange cele 12 suruburi de pe fiecare janta? Am gasit datele pentru jante BBS, dar pentru Gotti nimic :(

ce blana arata ;)

b08ygs 24-02-11 22:41

Felcitari pentru rezultate:) Ultima poza nu se incarca... daca vrei sa o mai postezi odata:-P

Am cautat si eu pe net cat se strang suruburile dar nu am aflat, cel mai bine vb cu Popasan sau cu Fauru sau Sr_cristi, la primi doi sar putea sa ai rezultate pozitive, de ultimul nu cred ca te va ajuta asa mult:lol: e mai incet de minte:lol:

Bafta, astept rezultate:-P

Andreynyo 15-03-11 16:01

1 Attachment(s)
Stie cineva cum se numeste modelul asta de janta? Sau e home-made? :???:

BH 59 FIF 15-03-11 17:49

2 Attachment(s)
Nu stiu ce sa-ti spun. Doar aici (a se vedea pozele) am mai vazut asa ceva. Da' daca is de vanzare... eu le vreau :) .

cristy4tuning 18-03-11 05:30

caut si eu niste jante de e30 care stiti ziceti-mi si mie va rog!

GEO GR 01 NVN 04-04-11 20:39

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 4060728)
Cumpara soda caustica, si fa un test pe o bucata de aluminiu, vezi ce se intampla.... eu am spalat interiorul motorului(partea de racire) cu o solutie pe baza de soda caustica, asta acum 2 ani si aparent nu are nici pe dreacu:P solutia era facuta sa desfunde canalizari si avea concentratie mare de soda:P

ar merge si la mine chestia asta....as vrea sa indepartez vechea vopsea de pe ele,dar e foarte lucioasa si foarte rezistenta

All times are GMT +2. The time now is 14:22.

- Copyright 2026 4Tuning