![]() |
Re: Machetele mele - ampopa
Foarte tari, cel putin macaraua Rosie si Betoniera sunt Foarte Faine.
|
6 Attachment(s)
Si inca o macheta mai deosebita: un stivuitor lateral Lancer, macheta produsa de NZG la scara 1:50.
Este un utilaj folosit la manipularea si transportul materialelor in depozite si ateliere, mai ales in industria lemnului si in atelierele de confectii metalice. Macheta este o macheta detaliata, fiind una dintre primele machete produse de NZG in China. Catargul se ridica si translateaza, directia este functionala, rotile sunt din cauciuc cu pneuri profilate. Si un filmulet: http://www.lancertrucks.com/LANCER-S...teel-video.php |
5 Attachment(s)
Daca tot suntem la utilaje de ridicat, mai vine unul: o macheta destul de veche si zgariata (sper sa am timp candva sa o reconditionez): automacaraua Krupp GMT 30, scara 1:50, facuta de NZG in anii '80.
Macheta a existat si intr-o varianta cu roti "de strada" (KMK 2025). Marele dezavantaj al machetei este ca prelungitorul nu se aseaza bine pe brat (sper sa remediez acest aspect cand voi face restaurarea - cine stie cand?). Interesant este ca macheta poate fi pozitionata pentru transport atat cu bratul in fata (cum am agsit-o in mai toate pozele) cat si cu bratul in spate (are "ochi" pentru agatat carligul si in fata si in spate). |
Da mi voie sa te felicit pentru originala colectie pe care o detii. Am sa atasez pe topicul meu cateva fotografii cu cateva utilaje pe care le am strans de a lungul timpului intr o mica colectie la locul de munca. Te astept sa le vezi. Felicitarile mele inca o data, succes cu stransul in continuare!
|
Quote:
Felicitari si pentru colectia de autoturisme. |
Cat de frumoasa este macaraua! Poti sa imi spui te rog, dimensiunile machetei?
|
Macaraua e nemaipomenita:!::!:, Imi place filmuletul cu stivuitorul:-P
|
Quote:
|
Tu si cu Cipone aveti cele mai frumoase utilaje vazute de mine pana acum, felicitari man pentru colectie:!::!::!:
|
4 Attachment(s)
De data asta vin cu o macheta de autoturism: un Moskwich 1500 (sau 2140, cum mai este el cunoscut). O macheta DeAgostini, scara 1:43, realizata in stilul caracteristic (adica o macheta decenta, destul de detaliata si relativ fidela modelului real).
Ce-mi place la ea: faptul ca este un model mai rar (macheta, nu masina ) ce respecta foarte bine liniile caroseriei, inclusiv postura (mai ridicata de fata), masca radiatorului este foarte bine realizata, tapiteria scaunelor reflecta foarte bine modelul real si jantele sunt si ele bine realizate (desi exista niste nepotriviri, veti vedea mai jos ce si cum). Ce nu respecta: scaunele nu au tetiere (desi erau dotare standard), in spate nu avea decat o singura lampa pentru mersul inapoi - in locul unde pe model este a doua lampa (ca din dreapta, daca-mi amintesc bine) era o placa din zamac, pe care scria 1500, inscrisurile (caracterele cu care scrie Moskvich erau altele, plus ca, in loc de MOSKVICH, pe macheta scrie Moskvitch si mai erau doua placute pe care scria MOSKVICH 1500 pe cele doua aripi din fata - pe macheta nu exista), si cateva neconcordante in ceea ce priveste "generatia" modelului reprezentat: sigla din fata, chederele, stergatoarele, oglnda, jantele si prezenta lampilor de parcare de pe stalpii C (in spatele usilor din spate) - modelul initial, care avea si lampi de parcare, avea o stema pe masca, jantele erau prevazute cu capace nichelate, chederele aveau un ornament argintiu, iar oglinda si stergatoarele erau nichelate. Modelul care avea chederele negre si inscrisul AZLK pe masca (in locul stemei) nu mai avea lampi de parcare. In orice caz, este o macheta foarte reusita, pe care o apreciez mult (nu luati in seama toate neajunsurile - sunt carcoteli ) |
3 Attachment(s)
Si ca sa revin la specificul colectiei mele, o alta macheta NZG, scara 1:50, fabricata in anii '80: o "nacela" Grove Manlift MZ76. O macheta simpla, robusta, cu cateva detalii interesante pentru machetele epocii: jante detaliate, urechi de ridicare pe sasiu, suportul pentru cabluri si furtune functional (odata cu telescoparea bratului, culiseaza si suportul din plastic, de pe partea stanga a bratului).
|
hmm, prezinti produsele concurentei mele!:-P
|
Quote:
Ca Grove Manlift nu mai exista de ceva vreme ca identitate...;) |
Quote:
|
Frumoasa rau verzatura dar si utilajul, imi place colectia ta:!: