![]() |
Re: VW Polo Gti vs Opel Corsa OPC vs Seat Ibiza Cupra vs Renault Clio RS
|
ma deci io zic sa facem un fel de concluzie. ca vad ca voturile sunt cam la egalitate intre corsa si clio:
- clio e pentru pasionati, pentru cunoscatori, pentru cei ce vor un minihatch cu adevarat manevrabil si nu tin asa de mult la briz-brizuri. - corsa e pentru nebunii e genul de masina care urla peste tot: "ia uita-te la mine am 192cai sunt OPC, sunt o nebunie". pentru ca bodykitul ala si esapamentul tipic opc dau de inteles oricui ca nu e orice. daca un clio RS poate trece oarecum neobservat (singurii care vor sti cu adevarat ce e aia sunt doar cunoscatorii), un corsa OPC arata oricui, si celui mai prost om ca nu e doar o masina de oras. cateva avantaje din partea corsei sunt scaunele recaro, interiorul care este desenat frumos, bodykitul suparat si esapamentul trapezoidal tipic OPC. marele avantaj al lui clio este manevrabilitatea superioara corsei si, pentru cine intereseaza, aspectul civilizat. deci, clio e pentru cei care vor cu adevarat s-o conduca asa cum trebuie si corsa pentru cine vrea sa se dea mare. |
Dap...
Daca ar fi avut Clio manevrabilitate superioara ar fi detinut el recordul pe tur de circuit la Nurburgring in locul Corsei. De unde ai tras tu concluzia manevrabilitatii superioare mi-e greu sa-mi imaginez. Am pus linkurile pe pagina 6. Aspectul decent al lui Clio... Daca trec cu greu de aspectul spoilerului spate gen F1 poate ai dreptate. Dar cum faci diferenta intre "saracacios" si "discret" ? CorsaOPC e prima masina de serie cu airbaguri pe Recaro. Nu gasesti nici la R32 sau S3 asa ceva. Amanunte, dar uite cum unii reduc costurile iar altii nu tin cont de ele. Era mai ieftin sa nu le puna nu? De curiozitate, te-ai uitat la cat se tuneaza o CorsaOPC doar din flash? Uite aici, costa 549 euro si rezulta 225cp si 330nm http://eds-motorsport.de/_eds_/index.htm Dupa asta mai are rost sa vorbim de concurenta? Ca mi-e greu sa-mi imaginez ca cineva care da peste 20.000euro pe Corsa OPC nu gaseste 549euro si 10minute pentru tuning. Clio e super OK pentru un motor aspirat dar nu reprezinta nici un fel de concurenta pentru CorsaOPC. |
stiu, 220 cai are si varamio pe meriva opc. din 180 initial. tu chiar crezi ca totul se rezuma la nurburgring? toata lumea si toti cei care stiu cate ceva despre aceste masini stiu CLAR ca un RS e mai manevrabil ca un OPC, iar cu clio vs corsa (capitolul manevrabilitate) rezultatul se stie. tu esti unul din putinii care nu il stiu. sa nu ma intelegi gresit, sunt fan opel, am votat corsa, dar accept adevarul.
|
OPC-ul are cele mai bune acceleratii (am vazut teste la autocar.co.uk, evo.co,.uk) , cel mai bun topspeed si al doilea cel mai bun sasiu (Clio are cel mai bun sasiu) si in plus arata cel mai bine la interior cat si la exterior! Asadar este alegerea mea!
|
Ca masina stock, as alege Corsa OPC care cel putin pe hartie pare cea mai performanta. Din punct de vedere al potentialului de tuning as merge pe Ibiza CupraR. Desi este relativ asemanator cu Polo Cup, sunt mai multe Polo in "peisaj" care fug bine si de aceea as merge pe Ibiza.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
http://www.autospies.com/news/Opel-C...chleife-19639/ si pe site-urile din germania unt info, dar imi e lene sa le mai caut, dar daca insisti o sa aduc si dovezi de pe meleagurile teutone ;) ps: u esti un baiat, care se ascunde dupa o fusta de fata? daca gresesc imi cer scuze ! |
Quote:
Quote:
Ma refeream la masina ta, a lu' Road Runner, MPA... |
Quote:
cupraR cel mai ridicat potential de tuning?????ce te face sa crezi asta? dezvolta... |
Eu nu am zis care e mai buna pe circuit. Am zis ca intre Corsa OPC si Ibiza Cupra R, uitandu-te pe datele tehnice, OPC este peste Cupra R. Nu am zis nimic de nici un circuit sau de strada ....de nimic. Treaba cu, "cuplul castiga o cursa, nu caii" nu tre' sa mi-o spui pentru ca daca nu ai observat, am diesel, si stiu ce-nseamna cuplul.
ok, urmatoarea problema... Potentialul de tuning al Cuprei. Motorul 1.8 T din grupul VAG este unul dintre cele mai pretabile motoare la tuning, si asta nu o spun eu ci oameni care fac asa ceva. Daca vrei detalii si nu era doar o intrebare asa, de amorul artei, poti sa citesti aici mai multe: http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=3694 |
Quote:
Vectra OPC e mai rapida in linie dreapta din mers decat orice hot-hatch,la fel de rapida pe curbe si mult mai rapida la viteze mari.La pretul de 24.000 EURO fara TVA (si e masina de clasa medie nu compacta) e chiar geniala. Quote:
|
#Bestie, nu ironizez pe nimeni decat daca merita! In cazul tau era o simpla gluma, poate fara rost din partea mea. Imi cer scuze daca s-a inteles altceva dacat trebuia...
#Race, nu stiu ce legatura are Vectra OPC in discutia asta, cum si de unde sti ca sta asa bine pe curbe (eu stiu altceva si nu din auzite), dar ai mare dreptate cu acea comparatie dintre diesel si benzina :D - aia ironie ;) #3TURBOnos - stiu ca masinile AlfaRomeo sunt mai frumoase decat cele Vw, in general, ca stau mai bine (unele modele, depinde de motorizare) la franare (Brembo), dar... 1.8T este, fara ca vrei tu sa crezi sau nu, unul dintre motoarele cu potentialul cel mai mare de tuning! Dar, poate suntem noi subiectivi... |
copil prost ce is am votat din greseala VW in loc de OPEL .. da opel e mai bun si ca si performante si aspect..
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:57. |
- Copyright 2026 4Tuning