![]() |
mai documentativa si voi despre motorul Wankel .... daca 30 vi se pare mult sa vedeti cat consuma un RX-7 ... oricum 30 pare cam mult pentru un consum mediu ... oricum e vb. mai mult de un consum de varf ... am mers cu un grand cherokee disesel si cum apasai oleaca mai tare acc. cum se ducea consumu` la peste 30 ... da ala era consum de varf de pe comp. de bord ...
|
daca nu va obositi sa cititi si voi toate posturile.... ce sa-i faci... am zis ca e consum de mers sportiv... asa ia 22-23
|
daca intelegi putin franceza si engleza, vezi ca ti-am pus pe pagina 5 un link. Propietari de RX-8 au declarat ca masina ia 14-15. RX7-TT la fel.
|
22-23 consum mediu...nici m5-ul (E39 5000cmc V8 400hp) nu ia atat...consum pe computer de bord am vazut si 99 la plecare asa ca nu e nici o mirare nu trebuie sa va speriati...inclusiv la diesel pe instant 99
|
mergi tu cu m5-ul ala prin oras vre-o suta doua de kilometri si dupa asta vii si-mi spui te rog cat consuma. tin sa mentionez din nou pentru leneshii care nu s-au obosit sa citeasca tot, dar se obosesc sa manance ciuperci: mazda nu are computer de bord si nu este vorba de nici un consum instant aici...
|
Nu inteleg de ce vi se pare mare consumul? Un Sti in cox ia cam 35%, mers normal cam 17, si in carte da vreo 10 consumu.....
|
am mers altfel nu ziceam nu? alergat intr-una cu sportul pus m5-ul consuma 31-32...mers combinat alergat si normal consum intre 18-22
|
eu mai jos de 22 n-am prea scos.. si afara am mers o singura data...nu prea am treaba in afara orasului cu masina asta
|
Azi am cautat intr-o revista proba mazdei rx-8.este probata impreuna cu un nissan 350 z.si sa trecem la lucrurile importante adica la consum.
mazda nissan extraurban(km/litru) 8.45 9.96 autostrada 7.09 9.27 in oras 6.21 7.52 90 km/ora constant 10.76 12.6 120 km/ora constant 8.61 10.44 la limita 2.13 3.612 Se observa ca in toate imprejurarile mazda consuma mai mult decat nissan-ul chiar daca acesta are un motor 6 in v de 3500 cmc si 280 de cai putere mazda probata este varianta de 231 de cai.Interesant este consumul la limita chiar daca cei din revista nu precizeaza limita asta dar este interesant consumul 2.13 km cu un litru adica aproape 50 la suta.eu unul nu as baga atata benzina intr-o masina.numai bine |
cu 10 litri merg in jur de 45-47km... nu foarte departe de acei 6km pe litru declarati acolo pentru oras..
|
pai tu ziceai ca in oras iti ia 30%
6.21 km la litru inseamna un consum de 16.1 l/100km. Cam de parte de cei 30 de care zici tu. Ziceai ca afara iti ia 22. Lor le-a luat 11.6 la 120 km/h constant. Iarasi departe de al tau 22. deci cum e de fapt? |
22-23 in oras la mers tarait, 30 la mers nervos, 18 afara
|
Va salut!
Imi plac RX-7 si RX-8 si m-am documentat si despre motoare. Aduc cateva argumente:
1. se stie ca, desi motorul Wankel are 2x600 cmc, el corespunde unui motor cu piston de ~2600 cmc. 2. nu mai stiu unde am citit asta, dar era ceva oficial, nu vreo parere de pe vreun forum sau ceva. 3. am vazut de exemplu pe cardomain, cum multi proprietari de RX-8 se plang de consum, unii ziceau ca o vor vinde din cauza asta. 4. intr-un catalog am vazut consum mediu la RX-7 de 18%, deci nici RX-8 nu e departe, chiar daca s-a imbunatatit motorul. 5. la Opel Omega V6 2500cmc computerul de bord arata pana la 39% si nu are nici pe departe puterea lui RX-8. Avand in vedere toate astea, tind sa cred ca RX-8 poate sa consume 30% in momente de forja. Asta depinde si de tipul de benzina, atentie mie cu benzina de la OMV imi lua cu ~1L mai putin decat cu benzina din alta parte, e cea mai buna benzina, evident cu pret pe masura. |
2x600 ?
stiam de 2x1300 :roll: :wink: |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:26. |
- Copyright 2026 4Tuning