![]() |
Re: Tico Lovers
Problma cu tico ul meu a devenit mult mai mare si costisitoare ... l am dus pana la urma la un garaj mai dotat si mi au dat vestea proasta la care ma asteptam..dar totusi speram sa nu fie asa.. bloc motor fisurat :( astazi am facut comanda la craiova si maine seara imi vine 19 mil doar blocul :( astia de pe la serivice-uri nu prea au auzit de chestia asta al tico.. problema a fost lichidul rosu despre care am postat mai sus .. antigelu vechi de 4 ani si intarit prin tot motorul:( sper sa o termin acum cat mai repede.. vineri sa o scot pe strada .. mi a dat o gaura mare in buget..ce punenam eu pe el cu banii astai :( dar tot il fac eu frumos..cat mai curand
|
nasol..saracu tico , cum ai mers cu el asa :(
|
2 Attachment(s)
Ia uitati ce am blitat eu in Costinesti mie unul nu-mi place dar asta e gustul omului.
|
saracu tico :(
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
descriere tico ......
|
Quote:
|
Multumesc dar am rezolvat , acum merge ... mai are probleme electrice dar se rezolva
|
nu mai zice nimeni nimik? ce ati mai facut pe la masini? ceva nou?:???:
|
Quote:
|
O problema destul de mare am si eu.
Mie nu imi mergea indicatorul de temperatura a apei (si am tot tzinut sa il repar) si knd eram pe drum, la un moment dat a inceput sa se auda un pacanit(bataie) in mers. In timp ce eram in mers, am scos-o din viteza si nu se auzea. Apasand pedala de acceleratie cu ea scoasa din viteza nu se auzea nimic (dar nu mai stiu exact). Daca o bagam in viteza dar nu apasam pedala de acceleratie nu se auzea. In momentul in care apasam pedala de acceleratie si eram cu ea in viteze atunci incepea sa se auda pacanitul. Knd s-a nimerit intr-o intersectie sa opresc la stop, am remarcat ca a inceput sa intre un miros urat in masina si sa vad niste fum care iesea de sub masina. Am mers cu ea cu pacanitul asta cam 2 - 3km si am oprit-o de tot ca atat mai aveam de mers pana acasa. Am deschis capota, motorul era plin de lichid de racire, ventilatorul invartea de zor. Am lasat capota deschisa de la motor pana cand s-a oprit ventilatorul si apoi am inchis capota. N-am mai incercat sa verific nimic. Citind pe aici pe forum sunt convins ca am ars garnitura de chiulasa dar nu stiu daca mai am si alte probleme, in conditiile in care totusi am circulat cu ea 2 - 3 km cu pacanitul ala. Am uitat sa precizez despre ce masina este vorba. E un TICO SL din 2000 cu carburator. Nu pot spune cati km are la bord pt ca are rupt cablu de km si abia ieri am cumparat si trebuia sa il montez zilele astea. De asemenea nu imi functioneaza nici ceasul de bord de la temperatura apei. Vreau sa stiu in primul rand cam ce probleme as putea avea cu motorul in conditiile de fata si eventual daca imi puteti da indicatii cum fac sa "repar" ceasul ala de bord pt temperatura si ce ar trebui sa fac si cu reparatia motorului si evetual daca imi puteti da niste preturi. |
Din moment ce vorbesti de fum (nu e abur ????) si ca ti-a curs lichidul de racire .... incearca sa vezi termostatul daca mai functioneaza, ia furtunele pe rand sa le verifici, apoi radiatorul. Practic, curata toata instalatia de apa, pentru ca a curs din 2 motive principale : 1. o infundatura pe undeva, 2. o fisura.
Indicatorul din bord tot din cauza termostatului s-ar putea sa nu iti funtioneze, si eu am avut aceeasi problema, ba mai mult , nu baga caldura ! Daca banuiesti garnitura de chiulasa, si da semne ca e arsa, nu sta pe ganduri ca nu e scumpa deloc, iar daca tot dai chiulasa jos, sufla cu un compresor galeriile de apa din bloc, dar sa dai si pompa jos sa nu o infunzi. Incet si cu rabdare, sa cureti toata instalatia, iar cand pui totul la loc, umpli mai intai radiatorul, apoi vasul de expansiune .... lasi motorul sa mearga, si mai completezi Anunta ce a iesit, mult succes ! :) |
8 Attachment(s)
Ticolino-ul meu!
|
am si eo o intrebare pentru posesorii de TICOZAUR...modelele din ce an au acel eleron pe haion?:D
|
sunt cele care au aer conditionat parca ... e varianta full de la tico :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:05. |
- Copyright 2026 4Tuning