![]() |
Re: Discuri de frana
Cand schimbi discurile, ar trebui sa montezi si niste conducte de racire a franelor (aduc aer din grila fatza pana in spatele rotii respective, in contra-aripa). Nu stiu daca la noi se aduc astfel de conducte (arata ca un furtun striat de aspirator, prevazut cu palnii) dar cred ca se poate folosi orice conducta flexibila si usoara. Mai complicat e daca vrei sa le duci pana in spate
~Nautilus |
Quote:
|
La Leon ar incapea niste conducte de ~50mm diametru, dar trebuie si o duza care sa se prinda pe "talerul" din spatele discului de frana (si sa nu cada la viraje)
~Nautilus |
am incercat si eu sa-mi scot foglights-urile si sa-mi trag conducte dar nu e loc :( transmisia e prea mare pe partea soferului, si cand intorci roata strivesti tubul :(
|
salut'am si eu o problema 'am o calibra si cand franez la o viteza de 140-150 km/h imi tremura agresiv volanu in mana ,sa fie oare din cauza ca-s ovalizate discurile?
|
se poate sa se ovalizeze, cel mai bine sa mergi la un tester.si iti spune acolo.
ps: nu ai cum sa franezi de la 140 la 150. de la 15o la 140 sigur. |
ameer ai rezolvat ceva ? hai ca suntem destui care avem probleme asemanatoare :-) ...eu cand am cumparat masina la fel facea, la viteze de cca. 80 - 100 km/h la franare tremura volanul, am schimbat discurile si o perioada nu a mai avut aceste simptome, dupa' cca. 2000 km au reaparut simptomele, tremura volanul la franare. Imi este frica sa schimb iara discurile, daca le schimb cu unele mai bune, ceva la 200 euro sa zicem si incepe iara sa'mi tremure volanul dupa' 2000 km, nu ma dau banii afara din casa... ma gandesc sa nu fie altul motivul care'mi cauzeaza ovalizarea discului. :cry:
|
am auzit si eu ceva despe asta si vreau sa va spun ceva, sper sa va ajute. unele discuri care nu sunt de buna calitate cand actionezi frana se incalzesc si daca din gresala sau ca se uda discul de decaleste si prin urmare se ovalizeaza. asta mi`a spus cineva cand am vrut sa pun niste discuri pe o masina..:) este doar o parere.
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:12. |
- Copyright 2026 4Tuning