Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Daewoo Matiz (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/39750-daewoo-matiz.html)

TZN 85 BUB 16-02-09 13:02

Re: Daewoo Matiz

Quote:

Originally Posted by B 79 D X R (Post 2046955)
Am schimbat zilele trecute ledurile din plafoniera cu unele mult mai puternice... La fel s-a intamplat si cu cele din pozitii... Cu plafoniera am poze cu ce a fost si cu ce este in prezent...

ma tot uit si nu imi dau seama... ce sunt alea doua sus langa becurile de pe plafon ?

TheEnZo 16-02-09 18:41

Cred ca sunt filtrele de la un sistem de difuzoare !

B 79 D X R 20-02-09 20:45

6 Attachment(s)
Asa e filtre sunt cele de care intreba @TZN 85 BUB...

Vroiam sa va mai arat ce am mai facut pe la interior... Am montat finitii la montantii mijloc si spate pe care modelul E nu le are din fabrica... Si am vopsit negru mat toate plasticele de la interior... mai putin bordul si usile... deocamdata...

banzay 20-02-09 23:13

Vad ca si tu esti ca mine, cand nu ai ce face mai vopsesti cate un plastic :D Au iesit binisor, si eu ma gandeam sa vopsesc tot, initial cu un crem ceva, dar ma gandesc acum tot la negru, inclusiv plafonul si bordul. Ai facut treaba buna, bravo!

Apropo la finitiile alea din fata, ai dat gaura in stalp ca sa le fixezi? Stiu ca dupa tabla e gaura speciala, dar eu am vrut sa evit sa gauresc si am pus intre finitie si capatul surubului de la centura un capac de suc, neavand o saiba asa groasa. Stau perfect si nici nu se vad capacele, oricum sunt inchise la culoare :d

quick_5hifter 21-02-09 01:39

Arata bine masinuta!
Sunt totusi de parere ca nu vei fi multumit cu negru mat la interior:
1) Este foarte pretentios la curatare (am avut si eu - partial, nu vorbesc din auzite)
2) Spatiul in Matiz este destul de redus, o culoare deschisa ar face foarte bine; daca s-ar vota, eu as alege bej (cum a mai zis cineva mai inainte)
3) Orice culoare vei alege (chiar daca ramai la negru mat), aplica un strat de lac, fie el si mat - la spray
4) Ca sa nu zici ca ai muncit degeaba, sper ca ai dat macar o mana de smirghel de 800 inainte sa aplici vopseaua....altfel vei relua procedeul peste maxim 1 luna; pentru eficienta maxima, recomand matuire, plastic primer, vopsea la pistol si lac de asemenea.
Vreau si eu reteta pentru lumina de plafon, daca se poate - multumesc anticipat!
Toate cele bune si spor la treaba!

banzay 21-02-09 12:51

2 Attachment(s)
Iti dau eu o reteta: 9 Leduri pir de la Dina, 1,5 lei parca (cam mult pt 1 led), 3 rezistente, o placuta de montaj. Pe placuta pui cate 3 randuri a 3 leduri, pui rezistenta la fiecare rand (82 kohm parca fiecare are valoarea) si placuta o legi frumos la plafoniera.

Si despre bej-ul interior, sunt sigur ca arata frumos, am vazut atatea masini, dar nu se vede reflexia bordului in parbriz cand e soare? La mine cu alb vopsisem niste plastice mici de acopera niste suruburi la bord, si se vedea reflexia deranjanta. Adica are merge bej tot, tapiteria tot bej, dar cu bordul ce e de facut? :) Scuze DXR ca iti poluez topicul! LE1: Am fost pana jos si am vazut un hyundai cu interiorul crem, de asemeni si bordul pana la jumate. Partea dinspre geam, era un maron inchis, deci asta ar fi o solutie :)

LE2: Daca imi permiti sa iti ofer niste idei; (astea sunt facute de mine pe masina mea) Daca nu, imi cer scuze si roaga moderatorii sa stearga :)

B 79 D X R 21-02-09 16:09

Eu am vrut sa merg pe aceeasi combinatie ca si la exterior respectiv alb + negru. Daca as fi facut alb tot ce e acum negru s-ar fi vazut cea mai mica zgarietura care inevitabil va aparea la primul drum cu pasageri. Pe negru ma gandesc ca nu sare in ochi chiar asa... In schimb bordul vreau sa-l fac negru partea de sus si alb cea de jos si sa se continue cu alb pana la carcasa franei de mana. As mai putea sa fac si toti montantii tot albi...
Chestia cu aplicarea de lac mat peste vopsea am s-o fac... Nu am dat cu smirghel inainte ca am crezut ca e suficient daca dau cu plastic primer...
Pentru montarea finitiilor nu am dat nici o gaura... Am pus niste distantieri de plastic negri pe care ii aveam la vremea respectiva prin santier.
Cu ledurile: l-am gasit pe un tip care se ocupa cu leduri si numai cu leduri... Cand a vazut ca am Matiz m-a chemat la el in curte sa-mi arate ce si-a facut el la Matizul lui... Avea leduri in plafoniera, in semnale fata si laterale in pozitii fata si in al treilea stop... dar nu becoleduri placute cu leduri... iti dau nr lui de tel pe PM... Mi-am luat tot de la el niste benzi cu cate trei leduri rosii pe care vreau sa le pun pe extremitatile usilor sa se aprinda cand se deschide usa respectiva (ceva gen Audi)... Ce ziceti?

silviu87 23-02-09 19:00

Felicitari DXR-ule pentru cum arata masina si pentru investitia care ai ales sa o faci,cine nu modifica nu stie cat poate sa fie de costisitor!!!

Daca ai MATIZ si este o masina ieftina ca si intretinere asta nu inseamna ca si modificatul este ieftin,asa ca pentru toti cei care au aceasta pasiune,
TOT RESPECTUL DIN LUME!!!!!!

B 79 D X R 25-02-09 21:47

2 Attachment(s)
Deocamdata pe stanga... ca m-am accidentat la un deget si a trebuit sa ma opresc...

banzay 25-02-09 21:51

Nu stiu ce are matizul tau, dar sunt inebunit dupa el :) Cred ca si culoarea alba da foarte bine. Uite la asta ma gandeam si eu, vazusem niste semnalizari,care se lipeau cu banda dublu adeziva care dadeau bine puse pe usa pe post de lampa de siguranta sau nu stiu cum ii zice la ce ai facut tu. Dupa cum ai vazut sunt inebunit dupa leduri, deci Felicitari! :)

koozika 05-03-09 14:23

salut.super misto matizul tau,imi place mult ca nui nimic in plus pe el,ii cat se poate de simplu iar jentile si suspensia isi fac toti banii .Un mic sfat numai :nu ar strica sa retapitezi usile ca parerea mea este ca is cam naspe astea din fabrica nici la al meu numi place:-P
in rest bravo.si spor in continuare:D

B 79 D X R 12-04-09 22:28

1 Attachment(s)
Am fost azi la un gratar... Trei masini albe: 2 Matizuri si un Spark... :D:D:D

gabi boldeanu 13-04-09 21:45

Frumos

cozzz 14-04-09 18:39

salut! DXR, am vazut forumul tau ieri cand cautam niste accesorii pt matiz si am vazut ca i ai facut niste modificari foarte faine;) voiam sa te intreb in principal de unde ai luat (eventual si cat au costat..) acele lampi de semnalizare transparente (si laterale si frontale) impreuna cu stopurile rosii...iar acel eleron este din stoc sau l ai luat separat?..scuze daca pun prea multe intrebari..

ps: ai unul dintre cele mai aratoase matizuri vazute de mine;) imi plac modificarile pe care le-ai adus..cu o singura mentiune: lucrul care nu mi place deloc la matiz in general este volanul (in principiu pt ca este in 2 brate)..aa sa nu uit: imi place mult matizu tau ca e alb (+ elemente de culoare neagra)..trebuia sa mentionez si asta;)) spor la treaba mai departe ;)

B 79 D X R 21-04-09 10:45

Salut cozzz, multumesc pentru aprecieri... In ceea ce priveste volanul am doua variante: prima ar fi sa-l inlocuiesc cu unul sport + butuc adaptor (in jur de 400-500ron), iar a doua varianta sa-l imbrac pe cel original in piele (in jur de 200ron)... Inca nu m-am hotarat, inca ma uit dupa un model care sa-mi placa dar care sa nu coste 200 de euro...
Legat de semnalizari: cu cele laterale e simplu te duci la un magazin de piese Daewoo si ceri semnale laterale de Nubira 2. Eu am dat acum vreo 3 ani 12ron/buc... Cu cele frontale e mai greu... Mie mi le-a adus un baiat din Constanta si in ianuarie anul asta cand mi-am luat al doilea set (de rezerva) am dat 230ron. Nu stiu daca acum mai are...

All times are GMT +2. The time now is 09:55.

- Copyright 2026 4Tuning