Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Tuning optic vs. tuning dedicat performantelor de raliu (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/358-tuning-optic-vs-tuning-dedicat-performantelor-raliu.html)

Murarashu 15-10-04 13:45

Raliu, bineinteles, dar nu orice raliu... De exemplu:

Lancia Delta S4 - 500+ CP, compresor + suflanta (weahay), 0-100kmh: 2,3 sec pe macadam;

Suzuki Aerio Pikes Peak Special (995 CP, 0-100 in jur de 2 sec); la un hillclimb Nobuhiro Tajima a trebuit sa ajusteze presiunea turbo`ului, sa ajunga doar la 600 CP, ca era prea puternica :)

Saab 9-3 Viggen Pikes Peak (750+ CP, 0-100 tot in vreo 2 sec), modelul 2002, cu aripa deportanta in fata spoilerului fata, si anume:

http://supercarfreak.net/gallery/PPIHC2002/Saab_9_3

Toyota Tacoma Pikes Peak (850 CP); e un filmulet scurt pe net in care Rod Millen urca la deal spre un ac de par la Pikes Peak, probabil intr`a 3-a sau a 4-a, turata moderat; la un moment dat calca brusc gazul si masina efectiv sare inainte, si zic `sare` pt ca aia deja nu se mai numeste accelerare ! Si mai era si la deal, in urcare ! Asemenea reprize n`am vazut decat la F1.

200SX 15-10-04 20:06

Imi plac masinile care sunt duse la extrem (cu tuningul) dar cu care inca te mai poti duce la o petrecere, la servici, la un gratar....

deja o masina pt raliu presupune (cel putin asa o vad eu) ca o tii in garaj 99,99999% din timp si o scoti doar tunci cand participi cu ea la raliuri

orlando 02-12-04 19:52

eu am ales si...si... ptr. ca fiecare are ptc. ei forte!!!!!!11

aleks 31-01-05 15:38

Re:

Quote:

Originally Posted by \"200SX\"
Imi plac masinile care sunt duse la extrem (cu tuningul) dar cu care inca te mai poti duce la o petrecere, la servici, la un gratar....

deja o masina pt raliu presupune (cel putin asa o vad eu) ca o tii in garaj 99,99999% din timp si o scoti doar tunci cand participi cu ea la raliuri

exceptand orele si zilele alea lungi in care te antrenezi ca sa obtii o zecime in minus ;)

SEBASTIAN 31-01-05 22:38

aberant

Quote:

Originally Posted by \"Gabi\"
Subiectul tuningului este des ( :lol: ) dezbatut pe site, dar ce parere aveti despre masina de raliu?!

Preferati masina de raliu, sau ceva stilizat, dupa gusturile proprii ?

PS: raliu la mine inseamna rally, macadam, asfalt, zapada, etc.

CONSIDER ACEST TOPIC FARA SA VREAU SA JIGNESC PE CINEVA O MARE ABERATIE.
CUM SA COMPARI TUNING CU RALIU?E CA SI CUM AI COMPARA MAR CU ELICOPTER.
POTI COMPARA TUNING CU RACING.
VA ROG STERGETI ACEST TOPIC NE FACEM DE RAS.

Gabi 01-02-05 04:00

Sebastian: nu stiu de ce tie ti se pare o mare aberatie. Eu nu am vrut decat sa vad parerea oamenilor, sa vad ce prefera ei: o masina DE RALIU, sau una TUNATA! Daca topicul a degenerat, nu e vina mea...

Fiecare cu parerile lui...

SEBASTIAN 01-02-05 05:21

Re:

Quote:

Sebastian: nu stiu de ce tie ti se pare o mare aberatie. Eu nu am vrut decat sa vad parerea oamenilor, sa vad ce prefera ei: o masina DE RALIU, sau una TUNATA! Daca topicul a degenerat, nu e vina mea...

Fiecare cu parerile lui...

O masiana tunata poate fi de raliu. Ce cu ce compari sunt etape distinctete in prpararea unui autoturism: tuningul,ameliorarea fina a performantelor si racing pregatirea masinilor pentru curse prin modificari radicale.
Modul de exprimare e defectuos, lasa ce a degenerat.
Incearca sa schimbi titlul si poate mai dregi ceva.

Gabi 01-02-05 05:41

Quote:

Subiectul tuningului este des dezbatut pe site, dar ce parere aveti despre masina de raliu?!

Asta am scris in primul mesaj al topicului. Daca subiectul nu e destul de clar pentru toata lumea, nu e vina mea.

Pentru mine asta inseamna RALIU, iar asta TUNING. Daca tu consideri ca BMW-ul din imagine este o masina cu care, la modul cum arata, poti participa la o cursa de macadam... eu nu mai am ce spune.

TXA-u', sau fostu' BMW al lu' Florica = TUNING. La raliu nu vezi asa ceva... cel putin, nu in cursele pe care eu le consider RALIU. Ai baga una dintre cele 2 BMW-uri pe macadamu' de la Pitesti? :roll:

Sper ca acum sa fi fost mai clar...

SEBASTIAN 01-02-05 16:58

Re:

Quote:

Quote:

Subiectul tuningului este des dezbatut pe site, dar ce parere aveti despre masina de raliu?!

Asta am scris in primul mesaj al topicului. Daca subiectul nu e destul de clar pentru toata lumea, nu e vina mea.

Pentru mine asta inseamna RALIU, iar asta TUNING. Daca tu consideri ca BMW-ul din imagine este o masina cu care, la modul cum arata, poti participa la o cursa de macadam... eu nu mai am ce spune.

TXA-u', sau fostu' BMW al lu' Florica = TUNING. La raliu nu vezi asa ceva... cel putin, nu in cursele pe care eu le consider RALIU. Ai baga una dintre cele 2 BMW-uri pe macadamu' de la Pitesti? :roll:

Sper ca acum sa fi fost mai clar...

Nu te supara insa insisti gresit, ai citit vro data ce inseamna, pentru toata lumea, din dictionar tuning si ralliu?
Raliu este o competitie sportiva care cuprinde mai multe probe de desfasurare.
Tuning este operatiunea fina de ameliorare a performantelor.
Deci cum compari tu mere cu elicoptere?
Daca ar fi sa compari un race-car cu un tunned car ar fi altceva.
Aici tu ai o problema de perceptie si lipsa de cunoastere.
Pentru a-mi putea exprima parerea e bine ca titlul sa nu fie eronat sau ambiguu iar bazele de discutie reale.
Cui ii pasa ce crezi tu ca inseamna ceva, sau cui ii pasa cuiva ce cred eu ca inseamna altceva.
Trebuie sa folosesti corect termenii pentru a nu altera discutia.

Bogdan_16v 01-02-05 17:02

Raliu: etape WRC, VTM, CNR...masini setate pe masura
Tuning: garda la sol joasa, body-kit, 20\" rims, ICE, pearl-effect paint, NOS, etc...
Cam asta e sensul comparatiei si cred ca a inteles lumea....

Gabi 01-02-05 17:04

Am comparat UNA BUCATA MASINA DE RALIU cu UNA BUCATA MASINA TUNATA, un race-car cu una tunata. Ce e, Sebi, asa greu de inteles?

Anami 01-02-05 17:56

am votat pt. si si :D

nu cred k mai are rost sa explic dc...

catalin rs4 01-02-05 19:29

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Anami\"
am votat pt. si si :D

nu cred k mai are rost sa explic dc...

deci ce-ai votat pana la urma? ca nu mam prins :lol:

Anami 01-02-05 19:37

ultima varianta :lol: ( si.. si... ) :wink:

SEBASTIAN 01-02-05 22:24

LEGAL RACING

Nu va faceti probleme am inteles ce se dorea insa nu e bine sa va invatati sa vorbiti gresit.
E foarte important ca oamenii ce citesc aici sa nu fie informati gresit, iar voi care purtati insemnele 4tuning ar trebui sa fiti mult mai responsabili.

All times are GMT +2. The time now is 05:01.

- Copyright 2026 4Tuning