![]() |
Re: Golf GTI vs. Civic Type-R vs. Leon CupraR
Honda e pe gustul meu.
Singurul minus ar fi puntea spate, dar m-as putea consola. |
Quote:
|
pai Achime, la cate maisni -renault, cupra nou, etc..etc - fara legatura sunt pe topic...ce mai ctz una? macar la exterior e mai apropiata de una din topic...
|
1. Sunt ceva mai multe Type R in Bucuresti, eu stiu cel putin una gri-sobolan. Cupra R e cea mai exclusiva
2. Orice model propulsat de un 1.8T este foarte usor "tunabil" datorita constructiei motorului, care permite functionarea cu puteri mult mai mari decat stock (bloc motor de otel, pistoane forjate, biele forjate, arbore cotit forjat, 5 supape/cilindru, arborele turbinei racit cu apa etc) si electronicii. In configuratia stock nu fac mare branza, toate, indiferent de puterea nominala, de la 150 CP la 225 CP, sunt setate "moale", pentru a fi docile si usor de condus. 6.9-7 sec timpul 0-100 la o masina de 225 CP nu e impresionant. Odata schimbat softul si eventual unele piese lucrurile stau un pic mai altfel... 3. Golf V GTI e penalizat de greutatea enorma, mult prea mare pentru un hot-hatch, egala cu a unui Mercedes-Benz W124, si de unele solutii tehnice folosite la motorul TFSI, care nu ajuta performanta si nici pe cei ce vor sa-l modifice. Da impresia de masina de fitze, pentru cei care nu stiu cu ce se mananca mecanica si electronica, nu-i intereseaza, nu pun decat benzina si il duc din cand in cand la revizie :D Avantaj: consum de carburant rezonabil 4. Honda Civic Type R e o masinutza splendida, cea mai rapida din test, dar are unele mici defecte (din punctul meu de vedere): cuplu motor mic, constructie foarte greu si scump de modificat, costul ridicat al pieselor de schimb, design nu prea grozav. Avantaj: diferential autoblocant din fabrica 5. Cupra R este cea mai costisitoare masina (26 000 CIP, consumabile de 2-3 ori mai scumpe ca la modelele 1.8T/180) dar are cel mai mare potential de tuning, o suspensie foarte bine gandita, care se comporta bine la viteza, dar nu rupe fundul pasagerilor pe drumuri mai proaste si cel mai mare avantaj: sistemul de franare Brembo cu 4 pistoane la fiecare etrier. Majoritatea masinilor au etriere au 2 pistoane pe fata si 1 pe spate, pana si Audi A8 are tot asa, iar schimbarea etrierelor cu unele de performanta cu 4 sau 6 pistoane costa cel putin 1000 EUR ~Nautilus |
Foarte clar si foarte bine ti-ai spus parerea, Nautilus. Insa... uite, eu am votat cu TypeR-ul. Da! Mie imi pare cea mai agresiva dintre toate si chiar imi place cum arata (gusturile nu se discuta!). Este masina care striga parca sa fie calcata (pedala de acceleratie), care pe circuit se comporta cel mai natural posibil... Asa vad eu TypeR-ul ;)
Probabil daca nu ar fi foat pretul asa de mare 26-27k CIP pentru CupraR ar fi fost mai multe... Cat despre greutatea GTI-ului (vb de cel de baza, deci 3 usi) este cuvreo 15 kg mai mult decat CupraR. DSG-ul inseamna in plus inca vreo 20-30kg... deci unde este acea mare diferenta?! |
coi eu stiam ca dsg-ul are cam 100kg in plus nu 20-30kg...se poate sa gresesc
|
Quote:
2005 Honda Civic Type R: 1170-1270 kg, in functie de specificatiile tarii 2006 VW Golf V GTI Edition 30: 1376 kg 2006 VW Golf GTI in 5 usi are vreo 1450 kg, fata de 1400 kg la Mercedes-Benz W124 Civic Type R nu era nici ea ieftina, intre 20 000 si 23 000 CIP in 2005. GTI-ul e 19 000 - 20 000 ~Nautilus |
Quote:
2004 VW Golf GTI : 1336kg 2004 VW Golf GTI DSG: 1355kg 2006 VW Golf GTI Edition 30: 1357kg 2006 VW Golf GTI Edition 30 DSG: 1376kg... Asta apropo de E30 Toate modelele sunt in 3 usi. |
N-are nici o treaba, dar un asa-zis hot hatchback care ajunge la greutatea unei berline mari e cam acelasi lucru cu un atlet care se ingrasa pana la dimensiunile lui Piedone :lol:
~Nautilus |
totusi ce sens mai are un astfel de poll cand exista pe piata modelele noi de type r si cupra r?
|
Quote:
frumos spus (ma refer la tot postul tau), dar te contrazic in legatura cu cuplul... pe foaie e mic da' in realitate nu se simte kiar asa :) si nu iti poti da seama de asta pana nu o conduci... iar in legatura cu GTI de 19/20 de mii CIP, e foarte cheap ala crede-ma si nu prea gasesti unul de cumparat la banii aia ;) |
Am votat typeR-ul ca sa ma aflu in treaba. As alege Alfa Romeo 147 GTA, eventual tunat de AutoDelta :D.
|
Quote:
|
Quote:
2. GTA stock costa cu 50% mai mult ca GTIul si joaca in alta liga 3. AutoDelta nu sunt ieftini. Chiar deloc :p 4. E o optiune la fel de absurda ca: "nu votez nici cu X nici cu Y, ma votez pe mine" :lol: ~Nautilus |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:26. |
- Copyright 2026 4Tuning