Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BENZINA vs DIESEL (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2552-benzina-vs-diesel.html)

Corse 13-04-05 16:14

Re:

Quote:

Originally Posted by \"DJ_Primaru\"
da mah e Wrs-ul!tu nu esti ala cu skoda aia si ai dat o cursa pe aeroport cu el nu?

si tu esti ala ce a dat startu ala de toata jena? :twisted:
daca era un start klumea altfel statea treaba, eu zic ca era egal

edit: cioli eu am vazut parca, ca ala l-a facut pe jeff

PS: sorry pt offtopic

cioli17 13-04-05 18:54

corse : nu ai inteles
a fost egal cu startu ala ampolea , daca il dadea bine inclin sa cred ca jeff castiga 8)

DJ_Primaru 14-04-05 14:39

Mah nu io is ala cu startu!ala i altu!eram 4 in masina.yo eram unul dintre cei 2 din spate!orikum ar fi fost startul tot wrs-ul castiga!!!!! 8) :D

aleks 14-04-05 14:48

stick on topic pls...
mai dati si voi un pm intre voi ceva...

DJ_Primaru 14-04-05 20:04

OK skuze aleks pt off topic!orikum benzina vs motorina depinde de masina,motorizare,greutate etc dar cu un avans minim recunosc ca benzina este la putere :!:

aleks 15-04-05 08:50

cred ca depinde de modul in care o folosesti... pentru mersul de zi cu zi e de preferat un diesel, mai rezistent in timp, pret/km mai bun... iar pentru momentele in care dorul de comparatii cu schumacher benzina e de baza normal...

GunTer 17-04-05 12:04

poate am citit eu prea repede si nu am vazut.... da hondarul nu mentioneaza ce modificari avea seatul leon care a facut o mazda rx-8.... sau rx-8 era parcat? hmmm

anyway.... benzina rulez.. \"dai un ban da stai in fata\"

shadow 17-04-05 23:25

Re:

Quote:

Originally Posted by \"GunTer\"

Esti glumetz, pe bune!!!
Cum s-a mai zis de 1000 de ori, diesel-ul numai este cum era acum multi ani....tehnologia a progresat f mult!!!!!!!

Dan98 17-04-05 23:55

BMW 535d , dai un ban si stai mai in fata

GunTer 18-04-05 00:00

am zis eu ca nu a progresat? NU. Intr-adevar sunt progrese mari, dar eu prefer benzina pt ca e superioara calitativ, ne referim strict la carburanti..... cifra octanica... etc... si nu motorizari. Asta e parerea mea si nu am sa mi-o schimb prea curand :D

aleks 18-04-05 09:51

Re:

Quote:

eu prefer benzina pt ca e superioara calitativ, ne referim strict la carburanti..... cifra octanica... etc... si nu motorizari

pai ce importanta are asta prietene, doar nu trebuie s-o bei?

CT-87-ADY 18-04-05 11:43

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"
Quote:

eu prefer benzina pt ca e superioara calitativ, ne referim strict la carburanti..... cifra octanica... etc... si nu motorizari

pai ce importanta are asta prietene, doar nu trebuie s-o bei?

:lol: :lol: hai k ai fost tare la faza asta.... l`ai inchis :P
eu tot adeptul motorinei sunt, cel putzin la \"drum lung\" este excelenta combinata cu o turbina performanta... :wink:

aleks 18-04-05 12:01

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CT-87-ADY\"
:lol: :lol: hai k ai fost tare la faza asta.... l`ai inchis :P :wink:

sunt unii care nu prea stiu cum e treaba cu forumurile, si in loc sa citeasca ceea ce s-a scris si eventual sa mai adauge o parere pertinenta vin cu pareri absolute si fara argumente clare, transformand forumul in chat ( da sunt de acord, nu eu nu cred asta, asa-i asta-i prarerea mea si nu mi-o schimba nimeni, etc)... fara date, fara sa spuna din experienta, fara nik...

Soichiro 18-04-05 15:34

Re:

Quote:

poate am citit eu prea repede si nu am vazut.... da hondarul nu mentioneaza ce modificari avea seatul leon care a facut o mazda rx-8.... sau rx-8 era parcat? hmmm

RX8 e cel mai mare esec sportiv al Mazdei, varianta de 192cp (poate nu stiati, dar sunt 2 niveluri de putere la RX8, de 192 si 231 cp) a fost depasita in teste pana si de C4 VTS de 170cp, iar Leon-ul respectiv avea flash tuning si evacuare sport.
Ce incearca probabil sa spuna omul este ca benzina, ca si carburant in sine, este mult mai \"rafinata\" decat motorina, incepand de la nivelul de zgomot si terminand cu senzatiile la volan.
Doar o explicatie as vrea sa-mi dati: cum de echipele din WRC nu si-au montat pana acum motoare TDI, daca sunt atat de performante, ba chiar mai mult decat cele pe benzina? Hai ca va dau eu o explicatie (una din ele): un diesel dus si exploatat la extrem isi gaseste obstescul sfarsit mult mai curand, iar consturile de intretinere sunt imense.

ozzy 04-05-05 21:23

benzina rulesss

totul se rezuma la :\"la ce o folosesti\"
1.)dieselul pune probleme mari cu racirea in cazul in care este folosit la randament maxim mult timp,acum vreo 4 ani peugeot a avut o incercare de turbo-diesel in paris - dakar.din pacate cam pe la 1/4 din partea africana a raliului au cedat motoarele si au luat foc.pe de alta parte dieselul a evoluat mult si se apropie repede din spate la nivelul putere, de cuplu nu mai vorbim.sa nu pomenim caldura facuta :lol: :lol: :lol: deci daca e diesel nu ii da jbinga, ca....reduci considerabil durata de viata a motorului.
2.)nu mi se pare corect sa se compare dieselul cu benzina. ar trebui sa se stie foarte bine la ce se preteaza fiecare, si in fond si la urma urmei e o chestiune de gust ...vrei passat ca jumate din tara asta sau un RX8 ca f.f. putina lume
3.)daca tot s-a ajuns la problema RX8....era cine care compara un RX8 cu un tdi....ACEASTA COMPARATIE NU ISI ARE ROSTUL SI DOVEDESTE NECUNOASTERE!!! motorul wankel nu are nici o legatura cu restul motoarelor in afara de unele denumiri....domnii mei la 1,3L aspirat si doar doua pistoane rotative 238 CP nu sunt suficienti???

All times are GMT +2. The time now is 21:03.

- Copyright 2026 4Tuning