Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/227-turbo-charger-masina-vreti-puneti.html)

bluey 18-06-06 11:13

Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?

Quote:

Originally Posted by vlad_Mafiotu
se poate pune turbo pe un seat cordoba motor de 1.4 si 101 cai (stock) ?

Ideea e in final ca poti pune turbo pe orice masina.
Intrebarile ar trebui sa fie ceva de genul:Cat pot sa urc presiunea cu motorul stock si cum o controlez sa nu urce mai sus de atat?
Ca un 0,2-0,5 bar maxim cred ca tine orice motor (banuiesc).Dar nu o sa iasa un evo sau sti din ea fara bani seriosi bagati in motor.Dupa care va mutati pe topicul:Cum imi opresc masina cu pedala din mijloc...

N3bun3L 26-06-06 20:35

bai ce naiba cu atatea interbari!!!!!!! cat costa? cum trebuie facut? Sa zica unu care stie pe bune pt motare cu capacitate cilidrica de la ....pana la.... se poate folosi turbina de asta; Apoi sa faca o lista ce modificari trebuie facute si dak stie si niste preturi macar aporximative. Asa mi se pare cel mai bine ca Iar cine e interesat sa isi ia notitze. iar pt cei care au pus intrebarea: "pe dacie se poate puna turbo?" sa li se raspunda ca asta sunt si eu curios...
Sper sa nu fi suparat pe nimeni....nu am facut-o cu rea intentie...dar parca era nevoie de putina organizare

SupraMaster 03-07-06 21:45

Daca ar fi sa fabulez, as pune pe o Toyota Supra. :D
Daca nu ar fi sa fabulez, as pune pe o Mazda MX5 2006, de 147CP. Un biturbo GReddy ar face treaba. 8)

DyZ 04-07-06 21:02

sar merita pe un logan 1.6mpi ? :)

Nautilus 06-07-06 10:30

Quote:

Originally Posted by DyZ
sar merita pe un logan 1.6mpi ? :)

NU :D poate daca ai avea alte rapoarte in cutia de viteze, alta suspensie, alte jante, alta aerodinamica, mai degraba alta masina

Quote:

Originally Posted by N3bun3l
iar pt cei care au pus intrebarea: "pe dacie se poate puna turbo?" sa li se raspunda ca asta sunt si eu curios...

Se poate pune turbo de Renault 5 GTT sau chiar motorul de Renault 5 GTT cu tot cu turbo - si se recomanda sa ai 1-2 cutii de viteze de rezerva si un snop de planetare, daca nu modifici nimic in transmisie

~Nautilus

nec74 30-07-06 12:54

Un turbo sau un compressor pt un bmw 318, 2000cmc, 130Cp? Ce implica? Ce pot sa obtin de la motor? Cat costa si de unde? Se merita?

MasterTuner 30-07-06 21:10

CAuta un 316 kompresor pe acest topic si ai sa vezi ce face Unichip si kompresor centrifugal.

Quote:

Originally Posted by nec74
Un turbo sau un compressor pt un bmw 318, 2000cmc, 130Cp? Ce implica? Ce pot sa obtin de la motor? Cat costa si de unde? Se merita?

BogdanNZ 31-07-06 01:17

Quote:

Originally Posted by SupraMaster
Daca ar fi sa fabulez, as pune pe o Toyota Supra. :D
Daca nu ar fi sa fabulez, as pune pe o Mazda MX5 2006, de 147CP. Un biturbo GReddy ar face treaba. 8)

Fabulezi la greu...
In primul rand supra are turbo din fabrica (chiar doua) iar daca e modelul fara turbo nu se merita pt ca poti sa-l iei pe cel turbo facut gata de la mama lui.
In al doilea rand, "un biturbo GReddy" se traduce prin 2 turbine GReddy.
Dar revenind la chestii serioase...daca cineva se pricepe si e softist de ECU, as vrea si eu sa stiu cum se remapeaza ECU-ul pt un motor Honda V-tec care are conversie turbo.Unde setezi cut-offul, care intra primul V-tecul sau turbina...din cate stiu eu V-tecul e primul si dupa aia turbina.Daca cineva a facut asa ceva as vrea cateva detalii despre tipul de motor, turbina si ECU folosite, la ce turatii au fost setate si care intra prima...

200SX 31-07-06 08:35

Quote:

Originally Posted by BogdanNZ
care intra primul V-tecul sau turbina...din cate stiu eu V-tecul e primul si dupa aia turbina.

parerea mea e ca e taman invers,
mai intai o sa ai presiune de al turbina s iapoi o sa intre vtecul

la ce turatie intra vtecul in mod normal?
hai sa zicem ca-l scazi la 5500rpm sau hai 5000, ai idee ce insemna o turbina cre incepe sa faca presiune de al turatia asta? insemna un monstru de turbina,

o turbina bine dimensionta parerea mea incpe sa creeze presiune la 3000rpm maxim 4000rpm, iar la turatia asta de 3000rpm-4000rpm parerea mea e ca nu poate ffi vorba de activarea vtecului.

PS: nu zic ca e imposibil sa intre mai intai vtecul si apoi turbina, dar ar fi aiurea rau de tot dupa logica mea

///V8/// 03-08-06 21:28

4.7 V8 cam ce turbina merge? si cat costa? se merita una second hand?

AR33COP 03-08-06 23:45

as dori doua turbine mai mari decit actualele fara sa modific ceva la motor.
4.2 cmc biturbo.masina RS 6.
daca puteti da ceva sfaturi.merci.

AR33COP 07-08-06 22:31

nimeni nu ma poate ajuta cu nici un sfat?

EVOLUTION8 07-08-06 22:40

Pui turinele mai mari,ar fii indicat si un intercooler mai mare + tubulatura si un soft.
Si sa cresti boost-ul cu un 0,2 0,3 bari ca sa fie safe.

Dar de ce vrei mai mari ???
Ai ajuns la limita turbinelor de fabrica ??
Poti sa mai cresti presiunea la acestea si eventual cum am spus mai sus un intercooler mai mare + soft.

AR33COP 07-08-06 22:49

pai da nu le-am setat.nici nu stiu daca se poate.intrebam si eu ca doar de....toti tindem la cai mai multi si vroiam sa aflu prin ce metode as putea ca nici n-am incredere in mecanicii astia din romania.

EVOLUTION8 07-08-06 22:54

De putut se poate sa cresti presiunea(mecanic sau din ECU).
Depinde si de mecanicii din RO.
Nu toti sunt varza.Sunt si oameni care stiu ce fac.

All times are GMT +2. The time now is 13:31.

- Copyright 2026 4Tuning