Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   As vrea sa ma ajute cinva sa fac tunning pe o dacie (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/1732-vrea-ajute-cinva-fac-tunning-dacie.html)

Siconi 17-03-06 14:23

Re: As vrea sa ma ajute cinva sa fac tunning pe o dacie

Pentru "reptile":
Treaba sta cam asa:
1. viteza indicata eronat din cauza dimensiunilor necorespunzatoare pentru care a fost proiectat intregul ansamblu de indicatie a vitezei, respectiv priza dintzata in cutie si fortza magnetica a traductorului din bord.
2. nu poti avea din aceeasi cutie de viteze si top speed si demaraj beton. Ori una, ori alta, de obicei e una in detrimentul celeilalte.
3. daca vrei sa modifici motorul stock, iata cam care ar fi optiunia (este incercata de un amic si da roade f. bune):
- schimbi axa cu came si pui una de 320 sau 340 de grade
- schimbi supapele cu unele de ford modelul superturbo
- arcuri la supape de la Dacia 1100
- pui 4 carburatoare monocorp pe fiecare cilindru si modifici galeria de admisie pentru ele
- radiator ulei
- schimbi grupul conik cu unul cu 8:33 si re-etajezi cutia (schimbi rapoartele)
- ambreiaj sport (optional)
Nu te speria de cele 4 carburatoare, consumul nu va depasi cu mult 10%, poate in cel mai rau caz 11,5%, depinde de reglajele facute.
Desigur, nu este singura varianta, dar mai intrebi si afli, mai citesti posturi, in fine, te descurci tu.
Cum zice si "Alucard":
"Despre modificari la o dacie sa traga mai bine ... carburator dublu corp-daca se poate orizontal cu admisie controlata, kit admisie directa, bujii cu 4 electrozi de masa, fise din silicon cu insertia de platina. Rectificat volanta pentru a-i reduce din greutate, rectificat si redus din greutatea vibrochenului in toate punctele in care integritatea nu-i este pusa in pericol, echilibrat vibrochen mai precis pentru reducerea vibratiilor, usurat si echilibrat biele, usurat si echilibrat pistoane. rectificata chiulasa pana la cota maxima admisa ca sa nu loveasca supapele in capul de piston. Eventual chiar schimbat pistoanele, pentru ca forma pistoanelor romanesti incurajeaza pierderea de compresie pe langa segmenti (imi place forma celor de oltcit de franta, cu gaura in mijloc). Slefuit si marit diametrul scaunelor de supape, gurile de admisie evacuare din galerie."
Hai bafta.
Daca am gresit cu ceva din cele mentionate mai sus, va rog sa faceti voi corecturile, fara sa dati cu pietre, si sa explicati omului ce si cum.

Siconi 17-03-06 14:31

1. viteza indicata eronat din cauza dimensiunilor necorespunzatoare a rotilor pentru care a fost proiectat intregul ansamblu de indicatie a vitezei, respectiv priza dintzata in cutie si fortza magnetica a traductorului din bord.

Scuze, am uitat sa precizez ale cui dimensiuni.:D :D :D

Don't kill me 'cause I'm beautifull...

shummy 17-03-06 18:50

Mai spuneti ca mai aveam putin si adormeam...frumoase povesti domle'! ;)
In primul rand fiecare masina are o eroare de 5-10% din ce iti arata tie pe bord.
Tu nu vei depasi acea viteza scrisa pe bord decat cu acul ca in rest e tot viteza maxima indicata de produator.
Nu cred ca este vreun producator care sa dea viteza maxima 175 km/h daca tu ajungi cu acul vitezometrului la 190-200...
Deci nu mai fiti asa fericiti ...sa luam de exemplu loganul... multi au atins 195 km/h cu el(filmulete poze toate alea..) dar nu este real. Testele pt viteza la masina asta s-au facut sigur intr-un laborator specializat si sigur au scos ce era mai bun din masina!

FeS 17-03-06 19:45

Bai baietzi lasati-l in pace pe asta de prinde 170km cu o Dacie(stock).
Sau cine stie daca are cutie de fuga.
Si eu am tot o Dacie stock din '97 si am alergat cu ea mai mereu.Viteza maxima a fost 160km (pe bord) decat o data am luat 165km cand aveam evacuarea desprinsa din saxofon si am avut impresia ca fuge mai tare.
A si sigur ca pe bord exista o eroare de 10-15km asa ca probabil aveam 140-145.Dar ca sa zici ca ai prins 170km cu o Dacie si sa te contrazici cu toata lumea ca asa e, e clar ca are o problema.Te-as sfatui sa faci rost de un GPS si sa masori viteza cu el si apoi sa vorbesti ca povesti dinastea am auzit cu totii.Hai bafta

All times are GMT +2. The time now is 19:43.

- Copyright 2026 4Tuning