Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Tuning cielo...Dar fara sa schimbi motorul... (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/1714-tuning-cielo-schimbi-motorul.html)

RePeDe 20-01-10 20:36

Re: Tuning cielo...Dar fara sa schimbi motorul...

...ma bag si eu in vorba din "plictiseala" ...la cielo cel mai bine este sa'i bagi un piggiback (cred ca asa se scrie), la master tuner il pune, iti face setarile PE DYNO (este foarte important), costa ceva de genu 300 euro si rescrierile ulterioare sunt mai ieftine.

Acum am si eu o intrebare, se merita schimbarea motorului de cielo din 1.5 8v cu 1.5 16v daca totul ar costa 2000 lei ? ...adica se simte diferenta de putere ca sa justifice suma de 2000 lei ? Cine a mers cu ambele motoare este rugat sa "verse tot" aici :lol: ...ce diferenta este in cele 2 masini la o liniutza ?

Bafta.

iviTe 21-01-10 14:43

pai ar trebui sa fie unu are 75-78cp si unu 90cp totusi nu sunt lafel .. si avand in vedere ca e si 16v

Geo_ZGA 21-01-10 15:07

Atunci nu mai posta... ce credeai, ca o sa vina toata lumea si sa-ti faca o lista cu ce ai de cumparat, unde sa tai, unde sa sudezi etc... si eventual sa-ti dea si o garantie la sfaturi, nu? :lol:
1.5 16v are 90cp, nu 85. ~85 cp are Cielo euro 3, cel cu motor de Lanos.
Intre 75 cp si 90 cp e o diferenta... logic ca nu ca la 150cp. Dar... pana la urma tu ce vrei?

goghi 09-03-10 09:46

mai pe romaneste. 1.5 8v=75cp, 1.5 16v=84cp

poncu_bogdan 18-03-10 15:54

eu am o idee, dar n-am testat-o inca, dak da Al de sus snatate si parale o so fac si p asta, cu riscul de a distruge masina -> sistem turbo d p astra/vectra 1.7 td (82 CP) si cutia pe motor 1.5 8v de cielo, fara alte modificari. Turbina ii da la opel 22 CP fata de modelul aspirat, ramane de vazut dak o sa-mi reuseasca, bani sa fie, k in rest sunt destul d nebun, iar masina e din 2007. dak imi iese, treaba-i buna, dak nu, o pun original. dak are cineva vreun cazan si vrea sa experimenteze inaintea mea, eu zic ca sunt sanse de succes, iar puterea ar treb sa cresca cel putin k la diesel. din ce am vaz eu la opel, ar merge kitul complet pe cielo, cu unele modificari la saxofon, loc sub capota este.

werwceul 18-03-10 23:46

variantele CASTIGATOARE !!!

1 lasi masina asa si te deplasezi din punctul A in B
2 schimbi masina

ar mai fii o varianta daca te manca tare de tot...sa castigi la loto, dar cum sansele sa mori sunt mai mari decat la loto, schimba masina sau da-i pace.

Sunt cateva persoane care au bagat motoare mari in cielo, care le-au marit puterile...si au ajuns la concluzia ca nu merita.
adica merita, din punct de vedere sufletesc, munca ta, distractia ta, dar cand tragi linie si vezi ca te-a costat mai mult decat o masina noua (noua in sensul de alta marca cu mai multe dotari, motorizare mai mare, etc)
Ia in felul urmator:
CUmperi un motor de 2.0 150 de cai cu 500 euro (teoretic, montat in masina etc etc)
Mergi 3 zile cu motorul si se strica, manca ulei, distrugi garnitura de ciuloasa.
Te duci la mecanic, ala iti spune ca te costa xxx milioane si in 2-3 zile ai masina, tu scoti banii de piese (piesele oricum trebuie cumparate) si reparatia te costa 50% din notor, deci 250 euro. cand ii motorul desfacut vezi, axa are uzura mare, trebuie si axa, baia de ulei ii fisurata, o schimbi si pe aia, mai vezi inca 2-3 piese stricate care daca tot ii desfacut motorul le inlocuiesti si ajungi la cat te-a costat motorul.
Pe urma realizezi ca ai dat 500 euro pe motor si inca 500 pe reparatie...si pe langa astea tu nu ai frane destul de eficiente pentru 150 cai.
mai bagi in frane inca o suma de bani, apoi vezi ca motorul ii mai mare, greutate mai mare, masina nu sta bine pe curbe, cumperi si o suspensie si deja ai ajuns la 2000 euro
CU 2000 euro, cu cat iei pe masina mai pui inca 1000 euro si cumperi alta care are 150 cai din start, are franele facute pentru 150 de cai, ai scaune de piele incalzite, ai muzica, ai climatronic ai dodati gramada...
mai merita?
Daca nu te superi pe mine, te rog, scrie fara K ca asa ma oboseste de nu ai idee.

poncu_bogdan 19-03-10 06:13

Asa e, dar exista 2 probleme: prima, daca vrei sa pastrezi cielo ca-ti place cum le plac unora daciile, schimbi motorul, nu mai e cielo, e un mutant, asa poti sa iei din start o vectra A sau ceva asemanator ca sa nu-ti mai bati capul; in al doilea rand, masini se gasesc cu nemiluita, si puternice si cu tot ce vrei, ma uitam zilele astea pe www.mobile.ro la un mitsubishi galant 2000 v6 24v de prin
'95 2000 euroi 150 cai, clima si toate alea, plus ca arata super din fata, o grila foarte agresiva, care respinge aproape orice idee de tuning. Problema e cum scap de masina actuala, ca am dat in jur de 9000 euroi acum 3 ani pe ea, ca n-am avut ce face si-am luat-o noua, iar acum incerc de peste 8 luni sa o dau cu 4000 si nu se uita nimeni la ea. Fiecare face dupa buzunarul propriu. Parerea mea personala pentru cei care vor sa faca din cielo a doua masina nationala e ca daca schimbi motorul, fie tot cu daewoo, nu mai e cielo, mai bine schimbi masina cu totul. Cine vrea originalitate, pastreaza macar ce-i sub capota. Cat despre frane, gasesti kituri de opel cu discuri pe toate rotile care se adapteaza perfect, dar daca n-ai putere, te chinui degeaba.

d0minic 28-04-10 00:41

Quote:

Originally Posted by poncu_bogdan (Post 3199090)
Asa e, dar exista 2 probleme: prima, daca vrei sa pastrezi cielo ca-ti place cum le plac unora daciile, schimbi motorul, nu mai e cielo, e un mutant, asa poti sa iei din start o vectra A sau ceva asemanator ca sa nu-ti mai bati capul; in al doilea rand, masini se gasesc cu nemiluita, si puternice si cu tot ce vrei, ma uitam zilele astea pe www.mobile.ro la un mitsubishi galant 2000 v6 24v de prin
'95 2000 euroi 150 cai, clima si toate alea, plus ca arata super din fata, o grila foarte agresiva, care respinge aproape orice idee de tuning. Problema e cum scap de masina actuala, ca am dat in jur de 9000 euroi acum 3 ani pe ea, ca n-am avut ce face si-am luat-o noua, iar acum incerc de peste 8 luni sa o dau cu 4000 si nu se uita nimeni la ea. Fiecare face dupa buzunarul propriu. Parerea mea personala pentru cei care vor sa faca din cielo a doua masina nationala e ca daca schimbi motorul, fie tot cu daewoo, nu mai e cielo, mai bine schimbi masina cu totul. Cine vrea originalitate, pastreaza macar ce-i sub capota. Cat despre frane, gasesti kituri de opel cu discuri pe toate rotile care se adapteaza perfect, dar daca n-ai putere, te chinui degeaba.

tatutu',cred ca sunt 20 de posturi in care toata lumea spune ca NU POTI FACE MARE LUCRU dintr-un motor de cielo normal,asa ca lasa omu sa isi faca ce modificare vrea la masina, ca pana la urma care mai e frumusetea tuningului. daca ar gandi lumea in felu asta nu ar mai exista Tuningul!!!

All times are GMT +2. The time now is 20:23.

- Copyright 2026 4Tuning