![]() |
Re: Mercedes CL65AMG vs BMW M6
Quote:
|
Pey cred ca sunt mai multi tineri care conduc un M6 deoarece are un pret sai zicem mai "accesibil"...vreau sa zic ca la pretul pe care il dai pe CL poti sa iti iei ceva mult mai rapid si care arata mult mai bine. Si numai in Galati am vazut vreo doua M6 ...conduse nu de oameni in varsta ..ci de pusti in jur de 25 de ani
|
Quote:
|
Ups ...i did it....:doh:..am confundat un serie 6 cu un M6...si da e un singur M6 in galati ...Scuze pt confuzie :dizzy:
|
CL-ul probabil este unul din cele mai stilate si luxoase coupe-uri (nu punem la socoteala avioane de genu` Aston)...Depinde de firea fiecaruia pana la urma aceasta alegere
|
|
Foarte interesanta comparatia,in opinia mea ambele masini sunt foarte apropiata ca performanta+imagine+lux...alegerea tine mai mult de gust.
Eu astept cu interes testele cu noul motor de 6,3 de la AMG care e aspirat si care va fii montat pe viitoarele modele de la MB(viitorul CL,E klasse etc) |
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=as0eI5RQZWY&search=S600 |
aleg M6;-)
|
Quote:
|
m5 este o sportiva prin definitie. Klarkson a denumit intr-o emisiune CL 65 AMG de 612 un cyborg si nu este nici pe departe o masina sportiva.Mercedes cauta sa sparga gura lumii aruncand motoare uriase si f puternice pe masini care nu au valente sportive. Sa vedeti teste facute de japonezi pe google video, si de nemtzi M3 CSL vs SLR pe care-l bate cu o secunda pe Nurburgring, nu mai vb de M6 . In curand o sa apara si o varianta CSL la M6 de 608 in care revistele de specialitate pronosticheaza ca are avea demarajul sub 4 secunde.
|
Quote:
|
Timpi pe Nurburgring:
Mercedes SLR - 7:40 BMW M3 CSL - 7:50 Care bate cu o secunda pe cine ?! SLR e una dintre cele mai rapide masini in lumea reala,in mainile unui sofer nu ale unui pilot.Mai rapida decat orice BMW.Si nu vad ce cauta in discutia asta. |
asa de curiozitate, toata lumea de aici crede ca o masina e cu atat mai buna cu cati cai are mai multi sub capota? Si cat de repede face suta? Nu va suparati, dar oricine poate scoate cai dintr-un motor supraalimentat mecanic/pe evacuare. America e plina de Honda Civic-uri de 500cp si de Mustanguri de 600cp, asta in conditiile in care iti poti lua kit turbo din magazin cu 2000 si ceva de "S". Tin sa reamintesc ca vajnicul cl600 de 500cp fara turbina e la nivelul unui motor de sfarsit de ani 80 (367cp). E infinitezimal mai greu sa scoti putere dintr-un motor aspirat decat din unul turbo, cel aspirat face putere din turatie, iar nu din cuplu. Ori acest lucru e extrem de important in experienta de condus; evident, romanul de rand se gandeste "cu cat mai mare cuplu, cu atat mai bine". Evident, daca toata viata am condus masini cu 100-150Nm, trecerea la un tdi de 300-400Nm ne face sa simtim din plin surplusul de "impingere" la acceleratie. Dar ce se intampla cand ajungem in stratosfera, Unde puterile nu mai sint pe la 150-200cp si ajung la 500, 600cp. Un motor aspirat va avea in jur de 500-600Nm, unul supraalimentat pe la 800-1000Nm. Motorul aspirat va avea puterea maxima pe la 7-8000, cel supraalimentat pe la 5.5-6.5k rpm. Ei, si ce-i? - ziceti. Haideti sa ne gandim la experienta de condus. Intotdeauna masina supraalimentata va fi mai grea ca cea aspirata (vorbim de aceeasi clasa). Cutia de viteze trebuie sa fie ENORMA ca sa reziste la cuplul imens, la fel si cardanul, diferentialul, montantii pentru acestea, suspensiile - intr-un efect de domino. Pe langa ca adauga greutate, adauga si inertie rotationala - apesi acceleratia la neutru si motorul urca in turatii ca si cum ar fi in treapta I; la asta mai contribuie si sistemul de supraalimentare care, mai ales in cazul turbo, "bareaza" aerul de a circula liber intre admisie si evacuare. Masina aspirata de aceeasi putere va fi mai usoara pentru ca trebuie sa tolereze un cuplu mai mic si deci toate componentele vor fi mai usoare. raspunsul la acceleratie e aproape instantaneu.
Pe langa asta trebuie sa ne legam de modul in care e dezvoltata puterea. Esti intr-un CL65, de 2.3 tone, 612cp, 1000Nm parca. Si ca sa vezi, vine o curba! franezi suficient de mult ca sa nu iesi in decor, ajungi in apex, de unde in mod normal trebuie sa accelerezi. Cutia e doar in 5 trepte, pentru ca cea noua, mai usoara, nu rezista cuplului. ti-a retrogradat intr-a-ntaia, iar acum accelerezi. Dar vai! (ca sa citez pe cineva) Ce se intampla? Centrul de greutate al masinii se deplaseaza spre rotile din exterior, care si asa erau impovarate de cele 2.3 tone ale masinii. Mai pune peste asta 1000Nm spre rotile spate si sarcele NU AU CUM sa reziste, fie ele si de 295. Rotile derapeaza, masina supravireaza si, daca sistemul de control nu intervine, soferul trebuie sa lase acceleratia si sa faca tot ce e posibil sa ramana pe drum, daca inertia masinii il lasa sa redreseze in timp. Per a contrario, in cazul M6-lui, chiar daca are cu 100cp mai putin, are doar 1.7t; asta inseamna ca va frana mult mai tarziu, va putea folosi cutia manuala robitizata pentru a frana din motor, in curba va avea o viteza mai ridicata si in treapta perfect adaptata, gratie celor 7 rapoarte. ajunge in apex, incepe sa accelereze. Raspunsul motorului e instantaneu si gradat, pe langa faptul ca rotile nu sint la fel de solicitate cand vine vorba de cuplu, care este cam la jumatate din cel al CL-ului, precum si cele 600kg in minus. Aici conteaza cel mai mult raspunsul motorului, soferul simtind imediat cand rotile incep sa piarda aderenta si facand un joc de acceleratie constant pana ajunge pe linie dreapta. Cei cu permis si cu masina cu tractiune spate cred ca intelegeti ce spun:) Dupa parerea mea oricine poate sa faca o masina care sa mearga repede in linie dreapta. Dati-mi 20.000E si va fac o masina care face sfertul de mila in sub 10s. Ce separa constructorii de masini buni de cei extraordinari e senzatia pe care o ai cand conduci. E mult mai greu sa proiectezi o suspensie care sa realizeze compromisul perfect intre un comportament precis si sigur, nefacand totodata rabat de la confort decat sa iei un v8 american, sa pui turbo si nos pe el si sa scoti mia de cai. Nicidecum nu vreau sa spun ca CL65 e o masina proasta. Sasiul este al unui Grand Tourer adevarat, menit sa te poarte intr-un regim constant pe autostrada. Insa asta poate face si un CL500. Mercedes a vrut sa faca o masina sport, altfel nu se poate justifica excesul de cai de sub capota. Insa a uitat ca a facut niste compromisuri majore (cutia automata in 5 trepte, raspunsul incet si mai ales greutatea enorma), compromisuri care nu o vor lasa vreodata sa se ia la tranta cu un ferrari 575, care este un Grand tourer sportiv in toata puterea cuvantului. Culmea, dar pe unele trasee, CL 55 e mai rapid ca 65! AMG-ul V12 ramane un GT de lux, dar fara avantaje reale fata de modelele normale din gama, afara de sentimentul elitist pe care ti-l dau 200.000$ scosi din buzunar si cifrele spectaculoase de cai si 0-100. Aceasta a fost parerea sintetizata a marilor reviste auto din lume, inclusiv a ProMotor-ului de la noi, care i-a acordat nota 5 in segmentul de masina sport la peste 100.000E. M6, pe de alta parte, reprezinta un adevarat varf de gama. Eforturi s-au facut pentru a mentine greutatea la nivelul variantelor de serie normala, ba chiar mai mica (ex. plafonul de cabon). Este o masina mare, deci un GT, care te poate duce in confort absolul (spre deosebire de un Gallardo care la un drum de 1000km pe zi ti-ar rupe spatele), dar care poate si arunca manusa, avand performante respectabile si in acelasi timp fiind "fun to drive". S-a investit enorm in a face masina cat mai placuta in ceea ce priveste experienta de conducere. Suspenzia, cutia, motorul - nici una nu are vreun "compromis care sa o compromita". In final, mai ganditi-va de ce milionarii (hai sa excludem rapperii cu escalade-uri cu spinnere etc si fotbalistii) care au pasiune pentru masini in general aleg un Murcielago, un F430? Pentru oamenii care isi permit sa dea de la 100.000 in sus pe o masina, conteaza mai mult experienta pe care o ai la volan cand conduci de placere (deci nu vorbim de limuzina care oricum e condusa de sofer) decat datele din cartea tehnica? Da, bun, isi iau si ei odata ceva cu 1000000 de cai ca sa-i vada toata lumea, dar apoi vad ca masina nu e "fun" la condus si isi iau ceva in acest sens. Credeti-ma, in nici un caz nu se bat in cai putere. Acest domeniu e rezervat pustilor de 10-18 ani (recunosc, am fost si eu unul, dar am trecut de asta:P). Am avut onoarea sa conduc un S600 model '90 de 394cp. Tot respectul etc, dar ca si experienta la volan, ca feeling si ca fun factor a fost depasit de un banal ursulet 325i din '84. Am dat argumente in favoarea lui M6 pentru cine le-a cerut... Insa chiar daca sint de partea BMW, ma aplec si in fata CL-ului. Atat ca pentru ce ofera, pretul e total nejustificat. Poti nene sa iei un CL600 de 367cp si te duci la o firma respectabila de dincolo, iar cu maxim 50.000E iti faci un sistem care e super sigur si dezvolta cu mult mai mult decat cei 612cp ai CL65-ului. Si iti mai si raman bani de un apartament! just my 2c |
a, apropo, Pagani Zonda foloseste un motor de S600 din '90, alezat la 7.3l. Si are cu putin peste o tona... In nici un caz nu e AMG si nu are caracteristica acestuia (supercharging/turbocharging) - lucru care in parte explica de ce e pe Zonda...
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:54. |
- Copyright 2026 4Tuning