Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea! (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/136018-dacia-1300-prima-mea-masina-planuri-mari.html)

Mandeologul 14-09-09 21:22

Re: Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea!

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2639584)
ce taie bolidul acolo inseamna exact 2 spire:) observa ca taie in dreptul spirei din capat:) daca era sa taie 1 spira jumate taia exact opus unde taie acum in poza:) sper sa intelegi

Mersi de poza, dar tot mai am o nelamurire... Eu ma gandeam ca e mai bine sa le tai pe orizontala, nu pe verticala ca in poza ta, zic asta pt ca sa nu iasa arcul prin tabla... ca am inteles ca exista riscul... (...adica cum ar fi mai bine...?)

bolidu' 14-09-09 21:24

pai asa tabla ai tu de ies arcurile prin ea????
cel mai bine e dupa ce il tai sa ii aplatizezi capatul insa nu e neaparata nevoie!

Mandeologul 14-09-09 21:29

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 2639952)
pai asa tabla ai tu de ies arcurile prin ea????
cel mai bine e dupa ce il tai sa ii aplatizezi capatul insa nu e neaparata nevoie!

Nunu, tabla chiar e in regula, din cate am vazut, ca nu leam dat jos, dar daca e nevoie pun aparatul de sudura sii ii sudez eu un disc de fier de nu trece nici glontele prin el... doar intrebam, ca e mai bine sa sti.
... deci merge oricum, bun. :D

b08ygs 14-09-09 21:30

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2639942)
Mersi de poza, dar tot mai am o nelamurire... Eu ma gandeam ca e mai bine sa le tai pe orizontala, nu pe verticala ca in poza ta, zic asta pt ca sa nu iasa arcul prin tabla... ca am inteles ca exista riscul... (...adica cum ar fi mai bine...?)

tai vertica si te duci la cineva cu un aparat de sudura cu autogen si il indoaie putin, dar vb lu bolidul nu e necesar asa ceva, acum daca ai damblaua asta si stai cu frica ca iese arcul prin oala(ceea ce nu prea cred) poti sa le indoi pt implinirea ta:)

b08ygs 14-09-09 21:34

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2639990)
Nunu, tabla chiar e in regula, din cate am vazut, ca nu leam dat jos, dar daca e nevoie pun aparatul de sudura sii ii sudez eu un disc de fier de nu trece nici glontele prin el... doar intrebam, ca e mai bine sa sti.
... deci merge oricum, bun. :D

ce disc??? omule.... taie arcul cum ai vazut in poza aia.... pune mansonul ala de cauciuc(se numeste varnis) si pune arcurile inapoi cu taietura in jos:) si linistestete ca nu crapi nimika....

Mandeologul 14-09-09 21:36

Asadar ce am inteles eu pana acuma despre arcuri, ca un semi-tutorial:
1. le dai jos cum le dai treaba ta doar sa nu te nenorocesti :chainsaw:
2. te uiti sa nu ai rugina sau sa nu fie gauri acolo unde sta arcul, si daca ai sa le remediezi
3. (nu neaparat) cumperi arcuri noi sa sti o treaba. cei nou e nou
4. le tai o spira sau doua cate doresti,
5. e de preferat sa le aplatizezi la un sudor cu autogen, dar nu e neaparat daca ai urmat pasul "2"
6. (nu neaparat) intaresti amortizoarele
7. (neaparat:-)) le pui inapoi !cu taietura in jos! cu atentie sa nuti spargi mufarinul.

Mandeologul 14-09-09 21:37

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2640009)
ce disc??? omule.... taie arcul cum ai vazut in poza aia.... pune mansonul ala de cauciuc(se numeste varnis) si pune arcurile inapoi cu taietura in jos:) si linistestete ca nu crapi nimika....

nu stiam ca este ceva de cauciuc pe acolo... lasa ca asa invat si eu una alta. numi ramane decat sa le tai. ms pt sfaturi.

b08ygs 14-09-09 21:46

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2640024)
Asadar ce am inteles eu pana acuma despre arcuri, ca un semi-tutorial:
1. le dai jos cum le dai treaba ta doar sa nu te nenorocesti :chainsaw:
2. te uiti sa nu ai rugina sau sa nu fie gauri acolo unde sta arcul, si daca ai sa le remediezi
3. (nu neaparat) cumperi arcuri noi sa sti o treaba. cei nou e nou
4. le tai o spira sau doua cate doresti,
5. e de preferat sa le aplatizezi la un sudor cu autogen, dar nu e neaparat daca ai urmat pasul "2"
6. (nu neaparat) intaresti amortizoarele
7. (neaparat:-)) le pui inapoi cu atentie sa nuti spargi mufarinul.

1 cauta-ti presa de arcuri ca altfel ramai ori fara maini sau picioare(asta pe fata, pe spate e lejerean)
.
.
.

6 NEAAPARAT INTARESTI AMORTIZOARELE altfel muncesti ca "dasteptul" de 2 ori si e degeaba.... pacat de munca si banii tai...
7 nu e asa periculos sa le pui... doar sa fi atent:)

Mandeologul 14-09-09 21:50

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2640078)
1 cauta-ti presa de arcuri ca altfel ramai ori fara maini sau picioare(asta pe fata, pe spate e lejerean)
.
.
.

6 NEAAPARAT INTARESTI AMORTIZOARELE altfel muncesti ca "dasteptul" de 2 ori si e degeaba.... pacat de munca si banii tai...
7 nu e asa periculos sa le pui... doar sa fi atent:)

Acuma e complet tutorialul...
Faza cu intaritul amortizoarelor ii naspa la mine... Eu stau in Ludus langa Targu Mures, nush unde as putea gasi pe cineva sa faca asta... Ma duc maine sa intreb pe las servisuri...

bolidu' 14-09-09 21:54

daca tai o spira sau 1,5 nu e neaparata nevoie.

b08ygs 14-09-09 22:01

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2640094)
Acuma e complet tutorialul...
Faza cu intaritul amortizoarelor ii naspa la mine... Eu stau in Ludus langa Targu Mures, nush unde as putea gasi pe cineva sa faca asta... Ma duc maine sa intreb pe las servisuri...

trimiti amortizoarele in brasov:) prin curier, este un baiat cu o nova pe forumul asta care din tulcea a trimis amortizoarele in brasov:) prin curier si e multumit de serviciu si de amortizoare:) daca tot umbli la suspensie fa un pas mai mare si fale calumea... nu de dragu de a fi lasata masina si amortizoarele stock....

Mandeologul 14-09-09 22:01

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 2640113)
daca tai o spira sau 1,5 nu e neaparata nevoie.

:ihearu: de cand voiam sa aud asta... oricum ii iau telescoape noi sper sa tine 2, 3 ani. Ma gandesc si la intaritul lor... Ma baieti voi aveti bani multi ca io nu pre... :sadblinky ma gandesc ca tot se spune pe forumuri ca daca o faci fao bine sau daca incepi un lucru fal perfect, dar acuma sincer, o las 1,5 spire maxim si ii iau amortizoare noi, e in regula?

b08ygs 14-09-09 22:16

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2640145)
:ihearu: de cand voiam sa aud asta... oricum ii iau telescoape noi sper sa tine 2, 3 ani. Ma gandesc si la intaritul lor... Ma baieti voi aveti bani multi ca io nu pre... :sadblinky ma gandesc ca tot se spune pe forumuri ca daca o faci fao bine sau daca incepi un lucru fal perfect, dar acuma sincer, o las 1,5 spire maxim si ii iau amortizoare noi, e in regula?

de bani care ii dai pe amortizoare noi... mai bine le intaresti pe astea care le ai:)

sau mai e varianta cu amortizoare pe gaz care nu "plang" asa de repede ca alea normale si am impresia ca poti sa te cobori mai mult de 1,5 spire:) acum nu sunt asa sigur de asta... dar mai intreaba.... dar imi mentin ideea ca in loc sa dai bani pe unele noi mai bine le intaresti pe astea.... eu si bolidul ti-am dat sfaturile necesare ca sa faci o suspensie buna daca vrei sa asculti bine daca nu problema ta:)

bafta cu masina

Mandeologul 14-09-09 23:18

1 Attachment(s)
Cam asa as vrea sa arate dacia mea... e facuta cu photoshop. pasajul spate lam desenat mai sus. Eu zic ca e super insa la a mea nu il cobor. Rotile vor fi extrabalon, negre, cu buza aurie... :rolleyes2 mai e mult pana sa ajunga asa...

BlueAngel 15-09-09 08:32

lucrezi singur la masina sau mai ai pe cineva care sa te ajute?

All times are GMT +2. The time now is 15:25.

- Copyright 2026 4Tuning