![]() |
Re: AUDI A4 OLD STYLE
Intereseaza-te si cat costa o galerie din inox.
Fonta se toarna din cate stiu si ca sa iti faca o galerie cu flansa ne care ai tu nevoie cred ca iesi mai scump decat ar trebui. Nu te baza pe fmic sa scazi egt :) Gandeste-te ca un fmic iti scade cu 30-40grade (in cazul unuia serios) temperatura pe admisie. EGT-ul este dat de EMP mare si daca nu scazi EMP influenta fmic asupra egt-ului nu cred ca te va incanta.Parerea mea. De fapt :D De ce vrei egt mic ca nu ai vnt sa iti faci griji din punctul asta de vedere .Acum mi-am dat seama :P |
Intr-adevar,fonta se toarna,am sa vorbesc cu meseriasul daca se poate prelucra o placa de fonta la strung pt a face doar flansa,nu toata galeria.FMIC scade EGT,in functie de marimea acestuia cu 200-400g C;turbinele wastegate sunt mai putin rezistente la EGT decat VNT-urile.Ce este EMP?
|
Turbinele cu wastegate rezista la temperaturi mai mari pe evacuare fiind concepute pentru benzinare.Daca nu ma insel garett da 1300grade C pentru wg si 900 pentru VNT.
Chiar sistemul de vane e cel sensibil la temperaturi ridicate. EMP=exhaust manifold pressure.O turbina mica se comporta ca un dop in calea gazelor din galerie si presiunea creste aducand si o crestere a temperaturii cu ea. Chiar sunt curios cat o sa iti scada egt dupa montarea FMIC.Nu prea vad motivul pentru care EGT ar scadea atat de mult la o scadere a IAT cu 30grade. Dimpotriva: IAT mic = aer mai dens =mai mult aer in camerele de ardere + mai multa motorina ca asa zice ECU la diesele. Deci mai multi cp (logic) si mai multe gaze de evacuare. |
Sunt turbine wastegate pt diesel si pt benzinare separat si nu sunt interschimbabile;un garret 15 pt diesel duce pana la 850grade safe,iar un vnt cam 950g.Sa o luam pe rand ce duce la cresterea EGT-ului:in primul rand prea mult combustibil in raport cu aerul,apoi intercooler,galerie de admisie si evacuare restrictive,evacuare restrictiva si nu in ultimul rand partea de evcuare a turbinei restrictive;corect?Acum,punand un intercooler marit si frontal,aerul care intra in motor este mai rece,de unde rezulta o ardere mai buna si completa cu influenta directa in scaderea EGT-ului.Chiar am pomenit mai sus,cu intercooler-ul stock,la o diferenta de temperatura ambianta de aproximativ 10grade,in aceleasi conditii,diferenta de EGT este de 200g C!Chiar citeam recent pe tdiclub,2 masini cu tuning similar,injectoare pp520 si turbo vnt hybrid 17/22,unul cu FMIC,celalat cu SMIC de la Allard de aceeasi marime ca cel stock,dar dublu ca si grosime,in primul caz EGT-ul nu depasea 600C,in cel de-al 2-lea caz ajunsese la aprox 1100C!Omul cu SMIC de la Allard concluziona ca de abia acum intelege de ce toti de pe tdiclub recomanda si isi pun FMIC :D
|
Rasfoind azi tdiclub,iata ce-am gasit la topicurile de azi http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=278457 in ceea ce priveste FMIC vs SMIC si scaderea EGT-ului;si sunt mult mai multe topicuri care trateaza aceasta problema,asta mi-a iesit la "nas".
|
Pt ca nu am unde face flansa adaptoare,sunt nevoit sa vin cu turbina in portbagaj in tara si sa o fac aici:x
|
In tara doar flansa de inox sudata pe galeria de fonta.
Sau (solutia cea mai buna) galerie completa din inox. Din experienta mea (si nu numai) Inox + fonta te tine maxim 2 ani fara sa se fisureze. |
Si unde drak sa fac galerie completa de inox?
|
Pai in Romanica stiu eu cativa baieti.
Informativ 300E cu tot cu flanse. Dar nu ma bag in munca lor si in pretul lor.Gandeste-te undeva intre 300 si 450E. Si scapi de grija cu fisuratul. Eventual o poti face si putin mai mare in diametru pentru o viitoare portare a chiulasei. |
620lire turbina+sa zicem 300euro galeria,ajungem la 1000euro pt 30cp!Deaja mi s-a luat de tuning,pierdut timp,bani si nervi!E vorba aia la noi,unde nu-i minte,e vai de picioare(in cazul meu buzunar)!Nevasta-mea mi-a zis,dak stiam ca da nebuneala in tine,te lasam de la inceput sa cheltui vreo 8000lire pe o masina cum vroiai si scapai mai ieftin...
|
620 lire??????
Mi se pare enorm. Iti faceam pachet si cred ca scapai cu aproximativ jumatate. |
Pachet?Nu inteleg...;acuma ca mi-au mai trecut nervii,am si ideea cu flansa...dar nu mai zic nimic pana nu o am.
|
Tot nu am inteles de ce a trebui sa cauti turbina aia?
Adica de ce nu ti-au facut un hibrid pentru galeria ta bolt-on. La banii aia asa mi se parea corect. P.S. Tu ai galeria corp comun cu turbina?? |
Pt ca nu am stiut ca prinderea de galerie e tocmai invers la motoarele transversale,de abia cand am vrut sa o montez mi-am dat seama;turbina nu e corp comun cu galeria,e prinsa de aceasta prin suruburi atermice.Turbina si galeria vor fi trimise in tara unde se va face flansa adaptoare din fonta,prin dubla prindere:flansa va fi prinsa de galerie,turbina de flansa,totul cu suruburi atermice.
|
Flansa adaptoare va fi facuta tot din inox :D
Dar daca o prinzi asa nu va fi nici o problema. Doar la sudura intre inox si fonta e problema. Presupun ca cel care iti face flansa va plana si toate fetele metalelor atata timp cat nu se pot pune garnituri acolo :) Aia in Anglia nu stiu sa faca flanse?? Credeam ca exista ateliere specializate cu CNC & shit :D |
| All times are GMT +2. The time now is 01:48. |
- Copyright 2026 4Tuning