![]() |
Re: Lamborghini Gallardo si Nissan Skyline
Nici nu stiu ce sa zic.
Ca sa fiu sincer mi-e cam mila de tine. Si la limbajul pe care-l folosesti o sa-mi permit si eu sa folosesc unul asemanator. Citeste ce am scris de mai multe ori pana o sa intelegi, handicapatule. Cand vine vb de masini fa ciocul mic ca esti departe de mine din toate punctele de vedere. |
Si e vorba de masina preparata in limita a 500 CP in cazul de fata nu in 1000 CP asa ca lasa aberatile cu explodatul si fi atent la titlu thread-ului
"Este vorba despre Lamborghini Gallardo si Nissan Skyline GT-R Z-Tune Ambele au 500 CP STOCK, dar Skyline atinge 100 km/h in mai putin de 4 secunde, pe cand Lambo in 4,2 sec." |
Are mare importanta daca e tunata sau nu.
In primul rand fiabilitatea. Cum a zis si Race, nu te duci la mare cu masina cu motor supraalimentat pana aproape de punctu exploziei cilindrului. Aia nu va fi fiabila deloc. Daca vii cu argumente de la top gear mai bine nu zici nimica. Deja s-a format un stereotip cu fiabilitatea masinii japoneze. Si Fordurile is foarte fiabile. Si Ford e marca Americana. Lambo e limitat??? Asta-i buna. Ala putea fi facut si de 1000 de cai putere daca vroiau ei. Gandesti ca toti prostii care zic ca numa japonezele se pot tuna. |
Quote:
GabiByte sa stii ca te inseli si el are dreptate.Nu exista nici un BMW,Corvette,Mustang peste 1.000 CP,si doar japonezele pot ajunge acolo.Ar trebui ca europenii sa ramana la produs break-uri de familie,iar americanii la pick-up-uri,si sa lasa constructia masinilor sport in mainile celor care se pricep cu adevarat la asta,japonezii.Am fost orbit pana acum,dar niciodata nu e prea tarziu sa accepti calea cea dreapta. GTR,am gresit dar sunt pe cale sa ma indrept.Vrei sa fii mentorul meu ? |
Aici se punea problema de un tunning pe Skyline de 500 CP ceea ce se stie ca pentru un Skyline nu e mult si nu pune probleme de fiabilitate. (normal ca la 1000 CP poti sa ti le pui) + ca aman2 sunt cam la acelashi pret.
Argumente nu sunt numai de la Top Gear (:D) argumente mai am vre-o 50 de GB de filme care daca o sa am ocazia o a ti le dau. Ford e marca americana (dar modelele din europa sunt exclusiv concepute de nemti, s-au ridicat in fiabilitate dar mai uita-te si tu pe niste statistici ADAC sau J.D. Power si sa vedem ce spun ei). Daca si nationalistii de francezi au recunoscut ca japonezele sunt cele mai fiabile nu stiu cum de v-ati gasit voi sa contraziceti si pe ce va bazati?!?!?! Si fiind vorba de tunning hai sa ne uitam ca un Skyline tunnat ajunge la aceeasi putere cu Lambo dar la un pret mai mic si daca vrem sa mergem cu tunningul mai departe la aman2 hai sa vedem cat costa la Skyline si cat la Lambo sa vezi acolo diferente. Acum nu inteleg de ce un Subaru sau Evo tunnat la >400 CP care e la 60-70 % din pretul unui Lambo (dar nu la fel de fermecator) si-l face pe acesta pe pista supara pe unii (care sar de c. in sus.) In fapt vb de pret/performanta si mai putin design in cazul de fata. Ce conteaza ca ala e tunat ca ala nu este s.a.m.d. Si intelege si tu ceva, Subaru, Skyline, Evo, Supra etc. sunt niste masini concepute pentru a fi pretate tunningului Ferrari si Lambo nu. Porsche este de exemplu o masina mult mai pretabila tunningului decat Ferrari si Lamborghini si se stie ca modelele tunnate de Ruf, Gemballa etc. sunt masini tunnate relativ usor si care rup pe pista. In general tot ce inseamna motor turbo este mult mai pretabil tunningului decat motoarele aspirate. La un motor aspirat ca sa maresti performantele fara turbo e greu si costisitor si fara un randament deosebit iar pt. a le adauga turbina necesita iarasi cheltuieli costisitoare pt. modificarea motorului pe cand cele turbo sunt foarte usor de dopat atat prin marirea presiunii in turbina (pana la o limita) cat si prin modificari mai putin costisitoare ale motorului pt. a depasii anumite limite ale presiunii in turbina. Tot ce inseamna tunning (afara) de performanta se bazeaza pe turbina sau compresor, care cresc semnificativ performantele si pe durata continua. |
Race, si Corvette-ul al de peste 1000 de CP tot alimenta de turbina este.
Si e o masina superba, la un pret f bun Corvette. Mai ales C6-Z06 pret performanta e greu de batut. Daca mai e si putin modificat :D http://www.worldcarfans.com/tuners.c...by-geiger-cars Nu am in cap numai masini japoneze. Doar ca pe japonezii ii prefer pt. un compromis optim performanta/pret/fiabilitate. Si la intrebarea "GTR,am gresit dar sunt pe cale sa ma indrept.Vrei sa fii mentorul meu ?" sunt de acord dar costa :D |
Race, si Corvette-ul al de peste 1000 de CP tot alimenta de turbina este.
Si e o masina superba, la un pret f bun Corvette. Mai ales C6-Z06 pret performanta e greu de batut. Daca mai e si putin modificat :D http://www.worldcarfans.com/tuners.c...by-geiger-cars Nu am in cap numai masini japoneze. Doar ca pe japonezii ii prefer pt. un compromis optim performanta/pret/fiabilitate. Si la intrebarea "GTR,am gresit dar sunt pe cale sa ma indrept.Vrei sa fii mentorul meu ?" sunt de acord dar costa :D |
Nissan Skyline.... Unikat prin ROMANIA...
|
GTR tu ai impresia care o lasa TG si imi dau seama de chestia asta pentru ca si eu am urmarit foarte multe episoade din TG. Stiu ca ti se pare extraordinar Evo FQ400,dar pentru acei 400cp din motoru de 2l i-a fost distrusa practicalitatea.
Ambreiajul nu rezista mai deloc. Si aia ii japoneza... Instalarea unei turbine la un motor aspirat implica introducerea unor componente auxiliare printre care tuburi prin care sa circule aerul sa ajunga la turbina si apoi sa isi reia circuitul normal. Nu cred ca e foarte costisitor. Nu am instalat niciodata nici o turbina deci nu garantez corectitudinea informatiilor mele. Presiunea din turbina se poate mari pana la un anumit punct. La motoarele aspirate se pot instala filtre de aer, reprograma injectoarele, etc. Stiu ca, credeai ca tuningu numai cu turbo se poate face dar uite ca si cu motoarele aspirate amarate de care dispun europenii se poate face ceva. Desigur nu cred ca se ridica la maretia si fiabilitatea si puterea motoarelor japoneze. Stim clar ca BMW face motoare de rahat, la fel si Ferrari. Stim clar ca V8ul de 4.7l de pe Mustang NU ARE CUM sa fie dus la 806cp. Cu timpul o sa vezi care ii realitatea. |
GabiByte instalarea unei Turbine pe un motor aspirat nu implica doar instalarea unor "tuburi" cum le`ai zis tu, ci modificare serioasa a acestuia de la admisie pana la evacuare. Vezi ca este un thread pe tema asta daca vrei sa te documentezi;)
|
" introducerea unor componente auxiliare printre care tuburi prin care sa circule aerul sa ajunga la turbina". Cred ca am facut de inteles ca tuburile sunt doar o parte. Oricum o sa ma uit pe thread ca sa vad si eu cum se face...daca il gasesc
|
1. Bate Skyline si pe circuit si pe linie dreapta
2. Ar trebui spuse cateva lucruri pentru toti destepti care scriu pe aici: a. Skyline este una dintre cele mai apreciate masini din lume atat pentru manevrabilitate, cat si pentru fiabilitate, in plus multi spun ca ar fi cea mai buna masina japoneaza si asta nu e putin. b. Daca nu stiti, aceasta masina este apreciata tocmai pentru ca poate fi tunata la 1000+ CP si rezista (si motorul, si ambreiajul, si cutia). Cine s-ar fi gandit? c. Oricine zice ca o masina de 500 de cai nu e un supercar e idiot, daramite despre una care poate fi dusa la peste 1200. d. Nissan Skyline GT-R nu poate fi importat un SUA pentru ca e prea ushor de transformat intr-o bestie care manaca orice de la ferrari pana la alte japoneze (adica prea batea pe toata lumea la cursele de strada) e. Despre ideea ca Lambo are un renume si e legenda pe cand nissan... ar fi doua povesti de spus. Sa ne gandim ca toti care stiu cat de cat ceva depre masini stiu ce poate un Nissan Skyline asa ca ei te vor aprecia poate mai mult ca esti intr-un GT-R si nu intr-un Gallardo, cei care nu se pricep oricum nu trebuie bagati in seama. A doua ar fi, ipotetic vorbind, ca te gasesti la volanul unui Gallardo cu o tanara si frumoasa domisoara in dreapta. La semafor langa tine o masina japoneza. Ambalati amandoi motoarele si cand se face verde afli ca de fapt era un Skyline (dupa inscriptia din spate) care te-a facut de ras. O sa mai poti sa fi macho dupa aia? Nissan Skyline e o masina ce poate mai mult si mai usor decat majoriatea masinilor de pe strazi. Si asta a fost dovedit de mai multe ori. Nu pot sa va dau link-uri da' cautati voi, nu ma credeti pe cuvant. |
mai GYGABYTE
la o masina aspirata ca sa-i pui turbina trebuie sa umbli in motor - raportul de compresie in cilindru la un motor aspirat sport este in general intre 10-12 pe cand la turbo este pana in 9 deci ca sa pui la un motor aspirat o tubina cat de mica trebuie micsorat raportul de compresie (implicit biele eventual pistoane) de aici rezulta cheltuiala mare nu de la furtunase si alte prostii (sa nu mai punem ca mai dai banii si pe turbina) La un motor turbo, motorul este gandit pentru turbo si primul lucru usor de facut si cu randament destul de mare este marirea presiunii in turbo pe care o accepta orice turbina originala (pana la un punct ca altfel crapa motorul :D) plus alte modificari care se poat face si la acesta (soft, evacuare etc.). Si de ambreiaje si motoare nu vorbii, ca la M3 (E46) fara sa-l tunnezi deloc ambreiajul cade f.repede si au avut si foarte multe probleme cu motoarele (am si dovezi, exe:uita-te pe mobile.de sa vezi cate M3 E46 au avut motoarele schimbate, (probleme ungere in viraje)) si sa nu mai vorbim de fiabilitatea lui in rest incepanda de la caseta de directie, diferential, pana la butoane, astea fiind probleme generale la M3 E46. Asa ca, ca fost fun BMW m-am facut fun japoneze cam din toate punctele de vedere. M3 E46 e mai performanta, mai luxoasa, mai stabila, mai frumoasa dar mult mai putin fiabila decat M3 E36. De ferari nimic de zis la capitolul fiabilitate pentru ca nici nu am codus, plimbat si nici prieteni cu Ferrari nu am dar din ce stiu sunt f.fiabile. Si ca sa mai vezi aprecierea masinilor japoneze uitate cat costa e un NSX de 12-14 ani si uita-te cat e un M5 din 2000 ( sa nu mai vb de unul de 10-12 ani:D) sa vedem cat s-au devalorizat deci cat de apreciate sunt de nemti. P.S. Si sa nu mai vb. ca profitul TOYOTA din 2005 ar ajunge sa cumpere BMW-ul cu totul:D |
deja se abereaza si sa uitat despre ce e vb eu zic ca fiecare e cu parerea lui iar eu sunt de parere ca Skyline este mai buna pe 400 m decat galardo nu ma astept sa fiti de acord cu mine ci din contra presupun ca o sa incepeti sa aberati si sa ma consierati si pe mine mare fan al japonezelor gresit eu sunt fan dacia dar uneori trebuie sa fi realist
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Toyota are profituri mari pentru ca vinde Yaris si Corolla in Europa,si Camry in SUA.Te mira ca se cumpara mult mai multe Yaris Diesel decat 330i,nu ? Cu oameni ca voi o sa ajung sa urasc japonezii...si ei saracii n-au nici o vina pentru prostia voastra.Dar voi credeti ca sunteti destepti,e suficient,ce mai conteaza chestii marunte cum ar fi REALITATEA ? |
| All times are GMT +2. The time now is 08:41. |
- Copyright 2026 4Tuning