![]() |
Re: NOS ilegal in Romania ???
^^ pana la urma NOS este legal ori ilegal īn Romānia ?
|
Quote:
|
Am citit toate posturile,dar am o nelamurire:sa zicem ca am o masina de 100cp si ii pun sistem NOS care dezvolta 125cp sau 75cp ,nu conteaza...puterea masinii o sa fie in jur de 200+ sau 200- cai putere(acesti cai putere in plus se cunosc si fara sa fie activ NOS sau doar cand este activ?)cand dezvolta toata aceasta putere?
|
Quote:
|
Revenind la topic....si ca o gluma putin trista.....stiu pe cineva care si-a luat niste ani pt 2 butelii mici de Nos pline cu ......faina Boromir.Deci teoretic in acest caz Nos-ul a fost ilegal.....
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ai facut o afirmatie eronata, te rog nu mai da sfaturi gresite. Castigurile din nos au cel mai bun raport castig/pret fata de celelalte tipuri de supra-alimentare (turbo sau compresor) NOSul este si cel mai simplu de instalat si cel mai "benefic" pentru un motor. Se poate folosi nos la fel de bine pe orice fel de motor stock/mediu sau full modificat. |
NOS este intradevar cel mai bun la raportul CP/pret, dar la reprizele scurte in care trebuie folosit si la costul umplerii buteliei nu e convenabil decat daca il pui pe o masina deja modificata mult. pentru stock mai bine ii pui turbo si il ai tot timpul.
|
Ok, hai sa reducem la baza sa putem compara.
Un motor de 100hp stock aspirat si presupunem ca acel motor poate merge linistit impins pana la 150hp. Cu 500-1500E poti achizitiona un sistem de nitro si poate rula la potential de 150hp in conditii de drag racing mult si bine. Pentru o supra alimentare cu turbo/compressor tot sistemul costa 1000-4000E pentru acelasi castig de putere iar instalarea este cu mult mai anevoioasa decat cea de nitro. Daca cresterea de putere se doreste pentru curse exclusiv, nitro este de departe in avantaj chiar si cu costul umplerii buteliei. Daca se doreste cresterea de puterea pentru mersul pe strada de zi cu zi atunci solutia cu turbo/compresor este in avantaj pe termen lung. |
Mie unu mi se pare inutil nos pe o masina , nu mi-as pune niciodata asa ceva
|
Quote:
|
Instaleaza cineva in Romania asa ceva?
Si totusi se poate alimenta de undeva cu N20? Pe politisti... ma ***, ca oricum nu o sa vada masina prea mult :lol:. |
BH 04 ARO am inteles ca are asa ceva pe ursuletul lui cu motor de M5:)))
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:35. |
- Copyright 2026 4Tuning