Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   NOS ilegal in Romania ??? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/125-nos-ilegal-romania.html)

George_NSL 12-06-10 00:37

Re: NOS ilegal in Romania ???

^^ pana la urma NOS este legal ori ilegal īn Romānia ?

p_vio46 12-06-10 20:31

Quote:

Originally Posted by George_NSL (Post 3434739)
^^ pana la urma NOS este legal ori ilegal īn Romānia ?

NU.(nu specifică nicăieri că utilizarea lui este ilegală).

adrianviperdodge2012 11-06-11 13:11

Am citit toate posturile,dar am o nelamurire:sa zicem ca am o masina de 100cp si ii pun sistem NOS care dezvolta 125cp sau 75cp ,nu conteaza...puterea masinii o sa fie in jur de 200+ sau 200- cai putere(acesti cai putere in plus se cunosc si fara sa fie activ NOS sau doar cand este activ?)cand dezvolta toata aceasta putere?

GTA 11-06-11 14:28

Quote:

Originally Posted by adrianviperdodge2012 (Post 4389874)
Am citit toate posturile,dar am o nelamurire:sa zicem ca am o masina de 100cp si ii pun sistem NOS care dezvolta 125cp sau 75cp ,nu conteaza...puterea masinii o sa fie in jur de 200+ sau 200- cai putere(acesti cai putere in plus se cunosc si fara sa fie activ NOS sau doar cand este activ?)cand dezvolta toata aceasta putere?

Puterea data de nitro conteaza.Conform producatorilor de instalatii motorul stock suporta o crestere de performanta de maxim 50% din puterea pe care o dezvolta din fabrica.Legat de ce ai intrebat tu,plusul de putere este prezent numai in momentul si pe durata injectarii N2O in motor,in rest motorul va dezvolta puterea normala.

mikafly 16-06-11 17:47

Revenind la topic....si ca o gluma putin trista.....stiu pe cineva care si-a luat niste ani pt 2 butelii mici de Nos pline cu ......faina Boromir.Deci teoretic in acest caz Nos-ul a fost ilegal.....

Hawx. 17-06-11 01:41

Quote:

Originally Posted by mikafly (Post 4402074)
Revenind la topic....si ca o gluma putin trista.....stiu pe cineva care si-a luat niste ani pt 2 butelii mici de Nos pline cu ......faina Boromir.Deci teoretic in acest caz Nos-ul a fost ilegal.....

da...naspa rau faza ...deci pana la urma e lagal nu ?:))sau dai 100$ si scapi...

AlexSpeed 20-06-11 10:36

Quote:

Originally Posted by Hawx. (Post 4403057)
da...naspa rau faza ...deci pana la urma e lagal nu ?:))sau dai 100$ si scapi...

ma sincer sa fiu daca te opreste rar-u nu cred ca au o parere prea buna... in rest ''no stres''

mecarm 21-06-11 22:57

Quote:

Originally Posted by adrianviperdodge2012 (Post 4389874)

In cazul tau iti spun ca nu te ajuta cu nimic NOS-ul.Nos-ul arde combustibilul.Acel combustibil care este dat de soft....in momentul in care ai prea mult combustibil si turbina nu face fata, atunci este foarte necesar nos-ul.Pt masini stock va garantez ca aruncati banii degeaba.

Kelu 21-06-11 23:12

Quote:

Originally Posted by mecarm (Post 4413583)
In cazul tau iti spun ca nu te ajuta cu nimic NOS-ul.Nos-ul arde combustibilul.Acel combustibil care este dat de soft....in momentul in care ai prea mult combustibil si turbina nu face fata, atunci este foarte necesar nos-ul. Pt masini stock va garantez ca aruncati banii degeaba.

Se vede ca nu prea ai cunostinte despre supra-alimentarea cu N2O.
Ai facut o afirmatie eronata, te rog nu mai da sfaturi gresite.
Castigurile din nos au cel mai bun raport castig/pret fata de celelalte tipuri de supra-alimentare (turbo sau compresor) NOSul este si cel mai simplu de instalat si cel mai "benefic" pentru un motor. Se poate folosi nos la fel de bine pe orice fel de motor stock/mediu sau full modificat.

DarkJEDI 22-06-11 11:34

NOS este intradevar cel mai bun la raportul CP/pret, dar la reprizele scurte in care trebuie folosit si la costul umplerii buteliei nu e convenabil decat daca il pui pe o masina deja modificata mult. pentru stock mai bine ii pui turbo si il ai tot timpul.

Kelu 22-06-11 15:14

Ok, hai sa reducem la baza sa putem compara.

Un motor de 100hp stock aspirat si presupunem ca acel motor poate merge linistit impins pana la 150hp.

Cu 500-1500E poti achizitiona un sistem de nitro si poate rula la potential de 150hp in conditii de drag racing mult si bine.
Pentru o supra alimentare cu turbo/compressor tot sistemul costa 1000-4000E pentru acelasi castig de putere iar instalarea este cu mult mai anevoioasa decat cea de nitro.

Daca cresterea de putere se doreste pentru curse exclusiv, nitro este de departe in avantaj chiar si cu costul umplerii buteliei.
Daca se doreste cresterea de puterea pentru mersul pe strada de zi cu zi atunci solutia cu turbo/compresor este in avantaj pe termen lung.

alex.fnk63 03-07-11 10:49

Mie unu mi se pare inutil nos pe o masina , nu mi-as pune niciodata asa ceva

vlad300 05-07-11 00:45

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 4389992)
Puterea data de nitro conteaza.Conform producatorilor de instalatii motorul stock suporta o crestere de performanta de maxim 50% din puterea pe care o dezvolta din fabrica.Legat de ce ai intrebat tu,plusul de putere este prezent numai in momentul si pe durata injectarii N2O in motor,in rest motorul va dezvolta puterea normala.

pai si injectia de n20 intr-un motor de 100 de cai nu il rupe?adica nu imi imaginez ca poate TINE atat un motor atat de mic.Sa nu crape drq blocul motor....(vorba vine)

khrysty@n 31-07-11 22:06

Instaleaza cineva in Romania asa ceva?

Si totusi se poate alimenta de undeva cu N20?

Pe politisti... ma ***, ca oricum nu o sa vada masina prea mult :lol:.

dejidaniel 01-08-11 01:23

BH 04 ARO am inteles ca are asa ceva pe ursuletul lui cu motor de M5:)))

All times are GMT +2. The time now is 03:35.

- Copyright 2026 4Tuning