![]() |
Re: galerii custom
Quote:
ce inseamna AVI? singurul motiv pt care ar fi sudat cineva atat de mult este greutatea, nu poti indoi o teava cu un perete subtire la diametrul respectiv si au preferat sa o faca din bucati....oricum e urata. |
Quote:
Pardon, nu stiu de ce dar toti din jurul ii spun "avi", cand cauma ma uit si se numeste AWI. Nu pot sa explix exact dar dupa poze iti dai seama. http://www.rechnen.hu/images/awi_kicsi_v%E1gott.PNG Uite cateva poze ce fac baetii. Repet, pot sa indoieasca teavele cum multi fac. Nu e mare problema... Dar daca tecnologia lor e mai buna...ei au fa evacuarea la Renault Clio CUP, multe vrc-uri care aearga in europa de est. http://proex.hu/kepgaleria/autok/aut.../autok_030.jpg http://proex.hu/kepgaleria/autok/aut.../autok_070.jpg |
procedeul se numeste TIG sau WIG ,si duza aia e pt otel... :)
|
Ma rog, aici e numit AVI sau AWI. Se poate si alte materiale, aluminium, inox, otel...
|
Bun si pana la urma cat costa o galerie de evacuare completa (cu sherpi) spre exemplu, facuta la baietii astia?
Ma intereseaza pentru un VW Vento VR6 |
Evacuarea asta e masurat in metru, 160 euro pe metru, evident ca la shrpi fiecare teava e separat masurat.
Pana la urma ajunge la 6-700. Eventual si o toba, inca 200. Acestea sunt testate si in competitie, pe circuit, cupa Clio si Swift cu asta merge. |
Quote:
deci serpii astia din segmente sunt doar 6-700 e? eu nu i-as face fara 3000 :)) |
6-700 tot evacuarea pana in spate.
Cea conventionala e 3-400. Asta e pret pentru motor cu 6 pistoane. Cine a zis ca romania e ieftin...fiecare cum poate. |
pt un e30 cu motor de 3.5 luat de pe un seria 7 din 87-89!!
|
Quote:
|
Deci vrei sa zici ca in ungaria, stia fac evacuare pentru 2 campionate si pentru majoritatea masinilor de Rally si tot nu sunt destul de buni sau profesionisit...imi pare rau dar nu stiu despre ce vorbim...
Pretul ridicat in general nu inseamna calitate sau profesionism!!! |
Quote:
|
Haideti sa vb putin si despre galeriile de admisie. Sunt mai usor de facut decat cele de admisie nefiind necesara indoirea si sudarea tevilor.
Se poate face asa ceva la noi? |
Quote:
Iti spun ca e mai greu dacat evacuarea, mai ales la motoare aspirate, unde amestecul, cuplul motorului si tendinta de a intra in ture fepinde de asta. E foarte greu de proiectat una care sa fie si buna, daca vrei ceva mai bun decat actualul...asteaptate la numeroase incercari, teste, care are rezistenta mai mica, sau potima respectivului motor. Admisie eu numai atuncea asi modificao saca asi pune clapete de acceleratie separate, cum sunt la motociclete sau la motoare in special pentru competitie (motoare M, bmw). |
1 Attachment(s)
Eu nu ma prea pricep la eficienta exacta a unei galerii de admisie. La un motor turbo, cand aerul vine comprimat, nu stiu cat de greu este de facut o galerie de admisie. Banuiesc, repet, fara sa ma pricep, ca este vorba doar de un diametru de intrare generos care sa fie egal cu cel de iesire (impartit in 4, 3, 6, dupa caz)
Atasez aici cam ce as avea eu nevoie. Singura chestie ma gandesc eu este ca diametrul de intrare in galerie sa fie egal cu diametrul celor 4 iesir adunate pentru a nu intalni nici o rezistenta aerul venit din turbina via intercooler. Am vazut unele galerii in forma trapezoidala, astfel incat la intrare aveau latime mai mare si spre capat avea mai mica. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:23. |
- Copyright 2026 4Tuning