Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Sofer de stradă cu maşină puternică vs. pilot profesionist cu maşină slabă (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/116133-sofer-strada-masina-puternica-vs-pilot-profesionist-masina-slaba.html)

mistreku 12-07-09 20:32

Re: Sofer de stradă cu maşină puternică vs. pilot profesionist cu maşină slabă

da' nu era vb de trafic, ci de circuit. mare pacat ca nu avem un circuit, ca faceam un pariu.

B51TNS 12-07-09 20:57

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2480913)
da' nu era vb de trafic, ci de circuit. mare pacat ca nu avem un circuit, ca faceam un pariu.

Daca e vorba de un circuit......cred ca cel amator ar castiga

carutasu 15-07-09 10:09

Quote:

Originally Posted by B51TNS (Post 2480824)
Sa zicem ca se dau oamenii astia in trafic.Ala profesionist bate...pt ca are ochiu format,vede un loc pac se baga,si nu numai asta dar are niste reflexe fff bune decat un sofer normal cu masina puternica.

Nici macar, dimpotriva, in trafic pilotul ar lua bataie si mai clar ( cu aceste masini la dispozitie).Niciodata, absolut niciodata un pilot ( cat o fi de profesionist) nu se va putea baga sa depaseasca un tir cu 100cp asa cum o poate face cel cu masina de 300cp.In plus, in 99% din cazuri pilotii profesionisti sunt mai docili si mai constienti de pericolele traficului decat soferii obisnuiti, care buna parte din ei viseaza la....pilotaj :) .Tare m-as mira sa vad un pilot profesionist ca se baga ca zabaugu' intr-o depasire, pe barba celorlalti, facandu-l pe cel care vine din sens invers sa franeze puternic ca sa nu se ciocneasca iar pe cel din lateral (care e depasit) sa franeze de urgenta sa-i faca loc lui Zorro sa se replieze.

mistreku 15-07-09 17:03

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 2487285)
Nici macar, dimpotriva, in trafic pilotul ar lua bataie si mai clar ( cu aceste masini la dispozitie).Niciodata, absolut niciodata un pilot ( cat o fi de profesionist) nu se va putea baga sa depaseasca un tir cu 100cp asa cum o poate face cel cu masina de 300cp.In plus, in 99% din cazuri pilotii profesionisti sunt mai docili si mai constienti de pericolele traficului decat soferii obisnuiti, care buna parte din ei viseaza la....pilotaj :) .Tare m-as mira sa vad un pilot profesionist ca se baga ca zabaugu' intr-o depasire, pe barba celorlalti, facandu-l pe cel care vine din sens invers sa franeze puternic ca sa nu se ciocneasca iar pe cel din lateral (care e depasit) sa franeze de urgenta sa-i faca loc lui Zorro sa se replieze.

haha! intr-adevar!

Evoluzione 11-10-09 23:38

https://www.youtube.com/watch?v=agRuC46mGY0

Clar pilotul :D
Un sofer lamda nu are cum sa exploateze masina la maxim, nu accelereaza la maxim, franeaza devreme... Un pilot expert cunoste masina care o conduce si franeaza doar la ultimul moment, accelereaza la maxim de fiecare data cand ii permite circuitul.

mistreku 11-10-09 23:57

si cu ce-l ajuta acceleratu la blana dk masina are 100 de cai?

Evoluzione 12-10-09 12:49

De exemplu, sa compenseze cei 400 si cp diferenta intre un 205 si un Gallardo...

carutasu 12-10-09 17:05

sigur a vrut soferul ala sa castige?Parca nu sesizez desprinderea pe liniile drepte, la iesirea din curbe.

mistreku 12-10-09 20:12

:))) lasand divertismentul TV la o parte, crezi ca asta e valabila si in viata reala? c'mon! pai ala nici in linie dreapta nu pleaca de langa pejo-ul ala..

carutasu 13-10-09 07:14

cam asta mi s-a parut si mie, nu lua distanta mai deloc pe liniile drepte, distanta asta trebuind de fapt sa fie suficienta pentru a-si lua curbele in liniste.Numai daca am face o comparatie de repriza pe 100-200km/h ar rezulta secunde intregi.

sTAILLL 13-10-09 07:28

Depinde si de soferul de strada...
Sunt multe exemple in care soferi de strada se inscriu in competitii auto si ocupa locuri frumoase chiar si in fata celor cu ani de experienta in spate!

mistreku 13-10-09 13:42

pai flacaul ala de pe lambo parca prea timid e cu acc. daca nu cumva e manevra, l-au ales pe cel mai paralel sofer. totusi, eu zic ca e schema facuta pt rating/divertisment. adica ce mare sparla era daca castiga ala in lambo? nimic! era ceva normal. asa, castigand ala cu 205-ul de 80 de cai, in fata celui cu gallardo, logic ca da bine la rating, ca trage atentia. totusi, in viata reala, nu cred ca merge asa usor.ganditi-va ce handling are lambo ala, cum sta pe curbe si ce acc are.. iar threadul era despre un om obisnuit dar care STIE SA CONDUCA vs pilot.

carutasu 14-10-09 09:19

cum spuneam, pe o linie dreapta normala, Lambo putea atinge 200km/h fara probleme, fara a fi un expert la volan, care sa franeze tarziu, pe cand 205-ul nu cred ca putea trece de 140, asta in cel mai fericit caz.Ei bine, chestia asta nu s-a vazut.La iesirile din curbe si intrarea in liniile drepte, Lambo trebuia pur si simplu sa zboare de langa cealalta, iar la un moment dat peugeotul iese cu cca 15m inaintea gallardo-ului dintr-o curba si urma o linie dreapta ( nu foarte lunga, ce-i drept ), linie pe care lambo "nu a putut sa-l depaseasca pe celalalt".

Min'u 04-11-09 22:05

eu propun sa-i scriem lu Richard Hammond ca singur o sa obtina buget pentru cursa asta intr-unu din episoadele urmatoarei serii :) original e o idee buna si autorul ar trebui sa o incerce la Top Gear..

stig intr-un clio 3 de 100 de cai si soferul unui..300 de cai.

:)

oancea_cristiano_95 04-11-09 23:15

Re: Sofer de strada vs. pilot profesionist

Quote:

Originally Posted by mikafly (Post 2187864)
Daca competitia asta STUPIDA s-ar tine pe un circuit de Formula 1 mai mult ca sigur ca va castiga masina cu caii mai multi.Zic STUPIDA pt ca sunt multe variabile la mijloc.......ba soferul e de duminica....ba nu e......ba pilotu e mai putin neprofesionist.....ba e Saxo...ba nu e.....Opel.......femeie.....gaina.....gard......di verse.Cred ca aveti prea mult timp liber.....sau duceti lipsa de posturi.

=)))))))))))))))))))))) cel mai tare :D

scuze de off nu ma puteam abtine :D

eu zic ca 200cp e o diferenta destul de mare... chiar si soferu soferilor nu cred ca ar face fata... acuma nah... cum zicea si mikafly ... prea multe variabile :???:

All times are GMT +2. The time now is 23:52.

- Copyright 2026 4Tuning