Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Porsche (https://forum.4tuning.ro/289-discutii-porsche.html)
-   -   Porsche 928 in RO (https://forum.4tuning.ro/289-discutii-porsche/115824-porsche-928-ro.html)

KAY_ 26-04-12 18:33

Re: Porsche 928 in RO

Quote:

Originally Posted by Motanul (Post 4986756)
Eu am citit legea si ai mari sanse sa inmatriculezi o masina pana in 1981 destul de lejer.

Eu am gasit un anunt si asta m-a facut sa ma apuc de sapaturi:

"Descriere anunt auto vanzare masina (Porsche 928)
Vand porsche 928 s,in stare buna,trebuie restaurat,itp valabil pana in 01.2014.actele la zi scoasa de la taxe si impozite.pentru cunoscatori.pret negociabil 5500 e.
1980
Coupe
200.000 km
Benzina
"

Bogdan928 - nu tre sa faci nicio invarteala:
Treaba se face pe buchia legii:

In sensul ca poti dovedi ca masina ta are o optiune unica; sau o combinatie de optiuni; caz in care, este singura cu acele caracteristici; (nu s-au mai produs si altele identice).

In acest caz, data fabricatiei este si data in care s-a produs ultima masina cu acea configuratie caracteristica.
Masinile au suferit oricum destul de mari modificari de-a lungul timpului.
Sunt 4 motoare diferite, 3 transmisii (am citit mult in ultimile zile.)

Ca sa stai linistit ar trebui ca masina sa fie mai veche de 1980; 1980 si 1981 sunt ani in care s-au facut destul de multe modificari - si masinile s-au produs asa pana in 1982-1983;

Pe de alta parte am inteles ca masinile pana in 1980 aveau directie mult mai proasta si imprecisa. Din aceasta cauza marja de eroare este foarte mica. Vreau ca masina sa fie dupa 1980 - dar daca trece de 1981 risc sa nu o pot inregistra ca vehicul istoric.

Intreaba la: http://www.retromobil.ro/ si posteaza aici ce raspuns ai primit (pe mine sigur ma intereseaza). Oricum ca sa ai sanse masina trebuie sa fie mai veche de 30 de ani / deci 1982 este deja foarte la limita.

Nu prea imi dau seama ce vrei sa spui cu optiunea unica sau o combinatie de optiuni; caz in care, este singura cu acele caracteristici; , poate detaliezi un pic . Pe site la retromobil spune asa "◦perioada trecuta de la data incetarii fabricatiei modelului respectiv trebuie sa fie mai mare de 30 de ani . Prin model se intelege un ansamblu caroserie-motor . Nu se admit replici de vehicule istorice."

Ce inteleg eu din ce e scris pe site la retromobil este ca abia in 2025 poate fi inscris un Porsche 928 ca veh istoric ,daca stii tu altfel lumineaza ne si pe noi :-)

khamsin 26-04-12 21:48

Quote:

Originally Posted by Motanul (Post 4999280)
Eu nu as fi asa pesimist. La emisiunea wheeler dealer au gasit un exemplar ok cu 1400 lire. Motivul pentru care l-au cumparat asa ieftin a fost ca vopseaua era crapata si arata nasol (tot felul de mici indoituri). In plus, franele erau blocate.

Au schimbat etrierii, au vopsit integral masina, au schimbat switchul de ridicat farurile (initial nu se ridicau) si au schimbat jantele cu unele originale (masina avea BBS-uri). Costul total a ajuns pe undeva pe la 3000 lire.

Masina mergea si arata demential. (era cu BC, piele la interior etc).

Am gasit in UK vreo 2-3 masini la 2500 lire care aratau la prima vedere foarte bine (mai bine decat cea cumparata in emisiune). La o adica imi permit sa iau una din uk doar pentru piese la acest pret - masina donatoare de piese.

Partea proasta este ca eu vreau musai cu volanul pe stanga. Si aici am o problema. (nu gasesc la un 5000-6000 ceva cu bord / interior bun / motor+ CV buna).

Nu vreau o masina cu bord crapat sau scaune vai de mama lor. La frane sau caroserie as face rabat - la interior / motor nu.

Ar mai fi o parte proasta: M-am hotarat ca vreau motorul de 4.7 310 CP. Asta reduce si mai mult probabilitatea sa gasesc ceva.

salut!
cred ca am exact 928-ul pe care-l cauti

khamsin 26-04-12 22:09

Quote:

Originally Posted by KAY_ (Post 4999355)
Nu prea imi dau seama ce vrei sa spui cu optiunea unica sau o combinatie de optiuni; caz in care, este singura cu acele caracteristici; , poate detaliezi un pic . Pe site la retromobil spune asa "◦perioada trecuta de la data incetarii fabricatiei modelului respectiv trebuie sa fie mai mare de 30 de ani . Prin model se intelege un ansamblu caroserie-motor . Nu se admit replici de vehicule istorice."

Ce inteleg eu din ce e scris pe site la retromobil este ca abia in 2025 poate fi inscris un Porsche 928 ca veh istoric ,daca stii tu altfel lumineaza ne si pe noi :-)

salut!
"motanul" are dreptate legea spune ca trebuie sa treaca 30 de ani de cand a iesit din fabricatie modelul respectiv ( model inseamna caroserie,motor,injectie,cutie) daca a fost schimbat ceva din cele enumerate este automat considerat alt model iar 928 au fost 8 modele diferite :'78-'82 , '80-'83 , '84-'86 , '87-'91 , '88-jumatatea lui '89 , '88 , jumatatea lui'89-'91 si '92-'95

Motanul 29-04-12 19:14

Quote:

Originally Posted by khamsin (Post 4999677)
salut!
cred ca am exact 928-ul pe care-l cauti

Daca imi dai mai multe detalii - este posibil sa incetez cautarile 8).

Ref, la retromobil am citit pe alte site-uri de masini clasice (ca nu este porsche singura masina istorica din lumea asta) si se mergea pe varianta motor-caroserie nu pe model porsche 928 de cand s-a fabricat pana a iesit din productie. Partea proasta este ca intre anii 1980-1983 au fost cam aceleasi motoare pe modelul S - asa ca imi cam iau teapa cu inscrisul ca vehicul istoric.

Oricum ma voi documenta inainte; dupa va fi tardiv. (nu am luat inca legatura pentru detalii).

Am gasit o masina care deja are certificat de masina istorica (evident in afara tarii). Trebuie intrebat si daca acel certificat are vreo valoare in romania.

Mentionez ca Porschele asta in cazul in care il cumpar va fi utilizat ca masina istorica. (vreo 2-3 iesiri pe an din garaj). Pentru utilizare zilnica voi avea alta masina
In anglia de exemplu au scutire la impozit, asigurare mai ieftina (au daunalitate foarte mica masinile istorice), nu platesc taxa de drum etc.

Issues 01-05-12 22:34

Re: porsche 928

ofer un cielo din 2003. 80 000 de km rulati. aer conditionat. inchidere centralizata. 4 geamuri electrice. instalatie gaz secventiala. jante aliaj. perfecta stare de functionare. comsuma 8 litri de gaz la auta de km mers intre 110 - 130 km/h.

Electronic 01-05-12 22:38

wow, imi cer scuze dar nu ma pot abtine

porsche..........cielo ???????

Issues 02-05-12 08:53

mai bine te abtineai electronic. e 75 de milioane pe an impozitul la 928.

Electronic 02-05-12 16:21

Si asta inseamna ca trebuie sa o dea pe castane ?
Omul vinde o masina, nu impozitul.

khamsin 02-05-12 18:21

Quote:

Originally Posted by Issues (Post 5005741)
ofer un cielo din 2003. 80 000 de km rulati. aer conditionat. inchidere centralizata. 4 geamuri electrice. instalatie gaz secventiala. jante aliaj. perfecta stare de functionare. comsuma 8 litri de gaz la auta de km mers intre 110 - 130 km/h.

"issues" te-ai gandit mult pana ti-a venit ideea asta :lol::drunk:

khamsin 02-05-12 18:36

Quote:

Originally Posted by Motanul (Post 5002866)
Daca imi dai mai multe detalii - este posibil sa incetez cautarile 8).

Ref, la retromobil am citit pe alte site-uri de masini clasice (ca nu este porsche singura masina istorica din lumea asta) si se mergea pe varianta motor-caroserie nu pe model porsche 928 de cand s-a fabricat pana a iesit din productie. Partea proasta este ca intre anii 1980-1983 au fost cam aceleasi motoare pe modelul S - asa ca imi cam iau teapa cu inscrisul ca vehicul istoric.

Oricum ma voi documenta inainte; dupa va fi tardiv. (nu am luat inca legatura pentru detalii).

Am gasit o masina care deja are certificat de masina istorica (evident in afara tarii). Trebuie intrebat si daca acel certificat are vreo valoare in romania.

Mentionez ca Porschele asta in cazul in care il cumpar va fi utilizat ca masina istorica. (vreo 2-3 iesiri pe an din garaj). Pentru utilizare zilnica voi avea alta masina
In anglia de exemplu au scutire la impozit, asigurare mai ieftina (au daunalitate foarte mica masinile istorice), nu platesc taxa de drum etc.

928 s ,1985, 4.7 l ,310 cp (este cel cu inj el si doua capace de delcou) motorul are RK facut acum 3 ani cutia de viteze are RK facut in urma cu 5 ani, caroseria am reconditionat-o anul trecut in toamna parbrizul este nou ( cel vechi a fost zgariat si nu se mai vedea nimic noaptea) ,distributie schimbata ,, doua seturi de jante ( iarna ,vara)in acelasi pret intra inca un 928 din '83 aproape complet,

khamsin 02-05-12 18:39

Quote:

Originally Posted by Electronic (Post 5006656)
Si asta inseamna ca trebuie sa o dea pe castane ?
Omul vinde o masina, nu impozitul.

merci " electronic"

Motanul 02-05-12 19:08

Pe mine ma interesa mai mult cel "aproape complet" - daca ar fi fost din 81-82;
Dat fiind ca este din 83 un an trebuie sa-l tin pe bara si am timp sa-l pun pe linia de plutire. (banuiesc ca nu este inmatriculat - deci nu dau impozit pe el ca sta in garaj)
Ca sa-l cumpar, trebuie sa aiba bordul complet si fara crapaturi, cutia si motorul functional si original. Daca si interiorul arata bine - cu atat mai bine.
(frane, articulatii, starea vopselei - ma intereseaza mai putin)

Daca vrei sa il dai separat - eu sunt interesat de acesta. Evident trebuie sa definim ce inseamna aproape complet si in ce stare este.

Cel albastru m-a atras de mult. Pacat ca nu este un pic mai vechi. 3 ani nu am rabdare sa-l tin pe tuse...
Cel din 83 merge...

mark_uss 03-05-12 00:25

aveti si voi rabdare cu Issues:)

Issues 03-05-12 19:28

D.aia e omor pe ea.........

khamsin 06-05-12 11:35

Quote:

Originally Posted by Issues (Post 5008403)
D.aia e omor pe ea.........

issues ai cam multe frustrari.

All times are GMT +2. The time now is 07:35.

- Copyright 2026 4Tuning