Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Mercedes SLR McLaren by FAB Design (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/110461-mercedes-slr-mclaren-by-fab-design.html)

simsoniada 17-04-09 14:52

Re: Mercedes SLR McLaren by FAB Design

no face vreun nebun si cu asta un top speed ca in ala cu reventon.....?? ar fi prea tare sa vedem ce poate...ps imi iau si eu unu ca iau potu mare de pasti asa presimt..::)):)):))

R0b3r71n0 17-04-09 16:34

eleronu' ala e un kitch ... restul upgraturilor sunt exceptionale mai ales cele mecanice :) :X

slayersland 17-04-09 16:50

Quote:

Originally Posted by bogg (Post 2246031)
Daca ai fii avut curiozitatea sa cauti alte creati FAB Design ai fii vazut ca tunerul se bazeaza foarte mult pe aspect, modificarile de ordinul designului atragand priviri asupra acestuia. Nu cred ca tocmai cu aceasta creatie s-au trezit sa o faca mai manevrabila sau sa-i imbunatateasca aderenta mai bine decat pot tehnicenii de la McLaren sau Mercedes.
Apoi, hai ca-ti dau un exemplu concludent sa vezi ca la altii se poate: Hamann Vulcano.
are tot 700 de cai . Si are si un eleron la fel de masiv. 0-100km/h in 3.6 secunde si viteza maxima este de 348km/h.
Cat despre designul masinii il critic pentru ca nu-mi place. Si cine esti dumneata sa-mi contesti gusturile?

Ce intelegi tu prin eleron masiv? Depinde ce rezistenta impune aerului, nu cat de masiv ti se pare tie la ochi. Nu am zis ca ai criticat eleronul, l-au criticat altii, dar ai criticat viteza maxima iar setarile unui eleron pot manca zeci de km din viteza maxima. Daca tu crezi ca masina asta nu are aderenta mai buna decat un slr stoc...inseamna ca eleronul e absolut degeaba, ceea ce e imposibil, ptr ca EXISTA si afecteaza masina ori in bine ori in rau. Un eleron, masiv, cum pare ptr ochii tai poate fi setat sa scada din viteza maxima 5, 10, 20 kmph, fara ca tu sa te sesizezi...la tine ramane la fel de "masiv". Nici terminator in film nu cred ca putea calcula rezistenta la aer a unui eleron din priviri, dar daca iti place sa faci comparatii...Daca tu crezi ca viteza maxima a scazut odata cu cresterea puterii motorului din motive pur tehnice...nu mai am ce comenta.

bogg 17-04-09 18:40

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by slayersland (Post 2246570)
Daca tu crezi ca masina asta nu are aderenta mai buna decat un slr stoc...inseamna ca eleronul e absolut degeaba, ceea ce e imposibil, ptr ca EXISTA si afecteaza masina ori in bine ori in rau.

Sigur ca o afecteaza.Un eleron la masinile cu tractiune spate si motoare fata(cum este si SLR) clar apasa pe spate inbunatatind manevrabilitatea dar reducand viteza maxima(aia-i regula).
Repet manevrabilitatea, nu aderenta.
Pentru aderenta pot interveni alte apendice aerodinamice.

Quote:

Nu am zis ca ai criticat eleronul, l-au criticat altii, dar ai criticat viteza maxima iar setarile unui eleron pot manca zeci de km din viteza maxima..

De acord cu tine. Dar in esenta lui SLR este un Grand Tourer. Unei astfel de masini nu-i trebuie eleroane sau mai stiu eu ce alte briz-brizuri aerodinamice.
Dar s-au gasit FAB sa faca un 722 GT? ... stilizat?
Pentru ce?
In speranta ca viitori cumparatori vor participa cu el la SLR Club Trophy?
Sa zicem ca e ca tine si ca acel eleron este mai mult decat un artificiu de design(ceea ce nu cred).
Dupa parerea mea masina se inspira din designul 722ului GT incepand cu diffuserul spate si terminand cu wide body kitul. Singura diferenta e ca una e masina de curse iar alta e de show off.

Quote:

Daca tu crezi ca viteza maxima a scazut odata cu cresterea puterii motorului din motive pur tehnice...nu mai am ce comenta.

Chiar in primul post am scris:
Un tuning/styling foarte degeaba. Adica numai gura e de el.
Prin styling, m-am referit la modificarile aduse masinii de ordin vizual prin care ar putea sa scada performantele masinii si ca este pacat de puterea disponibila sa fie pierduta doar de dragul unui styling ostentativ.

Quote:

Ce intelegi tu prin eleron masiv?

Ceva de genu:

AG 80 BBI 17-04-09 23:04

una peste alta...de cate ori s-ar putea folosi de acea viteza maxima care nu trece cu mult de 300?! oare la masinile astea nu intra mai mult in discutie 0-200 decat 0-100?! sau 100-200?!
cu toate astea vorbind si de eleron, nu stiu cat o sa se mearga cu el pe drumuri foarte virajate ca sa se simta cu adevarat!
si chiar ajungand la bara fata, mi se pare ca nu e deloc la locul ei acolo!
per total imi plac mai mult slr-urile stock, sunt 2 la mine in oras si sunt absolut superbe asa simple!

mitza mtb 18-04-09 01:30

Spoilerul faţă e frumos....īnsă eleronul din spate īl cam strică.....şi acum sincer...aş vrea să am o asemenea masină...

L3g1onaruL 18-04-09 13:22

cn nu ar vrea sa aiba astfel de masina? cu eleron/fara eleron e foarte tare masina ;)

slayersland 18-04-09 18:07

Bogg, sa inteleg ca esti tu convins ca viteza maxima a scazut din cauza accesoriilor aerodinamice care au efect dezastruos si nu ajuta cu nimic. Ok! Eu cred ca ajuta. Si la eleron masiv m-am referit in sensul ca nu poti spune ca "e la fel de masiv, deci trebuie sa aiba aceeasi viteza", pentru ca nu masivitatea pe care o percepi tu vizual scade din viteza, un eleron mult mai mic decat cele 2 poate sa manance si mai mult din viteza maxima. Eu totusi am increderea ca a fost testat intr-un tunel aerodinamic si pe un circuit...

adrian78bmw 18-04-09 18:13

parerea mea e ca eleronul ala nu are nici o legatura cu viteza din cate stiu eu se monteaza pentru o mai buna stabilitate la viteze mari si in curbe pentru o apasare aerodinamica mai mare..
SLAYER inca ceva eleronu asta e perfect orizontal deci aeru apasa pe el..la VEYRON eleronu intervine si ca franare dinamica dar acolo se inclina la 45 de grade...

bogg 18-04-09 19:07

Slayersland. Top Speedul a fost limitat electronic la 310(193 de mile pe ora).

Iar dupa declaratiile celor de la FAB, eleronul ii confera automobilului mai multa manevrabilitate in curbe si stabilitate la viteze mari.

Quote:

Originally Posted by FAB (Post 2246760)
The rear wing spoiler increases the downforce at the rear axle without affecting the functionality of the brake assist inside the rear lid.
The result is a considerable improvement of driving dynamics and, thus, also of the driving safety and stability at high speeds which the FAB- Design "Desire" will reach in the twinkling of an eye thanks to its enormous engine performance.

Asa nu avem nici unul dreptate :lol:

slayersland 19-04-09 10:16

Da, bogg, oarecum, era suspect de mica viteza maxima, insa eleronul tot taie din ea, e inevitabil, trebuie sa fii certat cu realitatea ca sa crezi ca nu. Ca nu asta e scopul, da LOGIC, insa e un efect ce apare...Orice accesoriu care se ridica in halul ala micsoreaza viteza...am si zis, la unele modele chiar se specifica cu cat micsoreaza viteza fiecare model de eleron in parte (Lambo de ex) Daca nu ar avea eleron ambele slr si hamann si fab ar castiga cativa km in plus, in defavoarea aderentei (care se reflecta in manevrabilitate), cuvintele de pe wikipedia nu trebuiesc luate direct, realitatea e mult mai complexa.

M-au amuzat afirmatiile de genul "eleronul nu are treaba cu viteza maxima, e pus ptr manevrabilitate" e hilar!! hilar!!! eleronul nu e medicament, ca sa iti zica toate efectele, se aduce aminte de scop pe wikipedia, alte chestii implicite, posibil indezirabile nu are sens sa fie amintite. Si portbagaju de pe daciile alea vechi de pe plafon e pus ptr bagaje, nu ca sa scada viteza...si...o scade! si mareste si consumul, si, si...facem filosofie?

adrian78bmw 19-04-09 11:15

Quote:

Originally Posted by slayersland (Post 2249537)
Da, bogg, oarecum, era suspect de mica viteza maxima, insa eleronul tot taie din ea, e inevitabil, trebuie sa fii certat cu realitatea ca sa crezi ca nu. Ca nu asta e scopul, da LOGIC, insa e un efect ce apare...Orice accesoriu care se ridica in halul ala micsoreaza viteza...am si zis, la unele modele chiar se specifica cu cat micsoreaza viteza fiecare model de eleron in parte (Lambo de ex) Daca nu ar avea eleron ambele slr si hamann si fab ar castiga cativa km in plus, in defavoarea aderentei (care se reflecta in manevrabilitate), cuvintele de pe wikipedia nu trebuiesc luate direct, realitatea e mult mai complexa.

M-au amuzat afirmatiile de genul "eleronul nu are treaba cu viteza maxima, e pus ptr manevrabilitate" e hilar!! hilar!!! eleronul nu e medicament, ca sa iti zica toate efectele, se aduce aminte de scop pe wikipedia, alte chestii implicite, posibil indezirabile nu are sens sa fie amintite. Si portbagaju de pe daciile alea vechi de pe plafon e pus ptr bagaje, nu ca sa scada viteza...si...o scade! si mareste si consumul, si, si...facem filosofie?

cam aberezi deja cu eleronu ala ma refeream ca nu are treaba cu viteza maxima care e deja limitata la 310km/h cam dubios stiind ca stock merge pana la 338..si banuiesc ca nu din cauza eleronului prinde doar 310..hai sa terminam polemicile aici..si mai uitate si tu la masinile de grupa C ce eleroane au si prindeau 400km/h la LE MANS si nu cred ca erau puse acolo sa limiteze viteza..

L3g1onaruL 19-04-09 11:24

din cate stiu eu eleronul este pentru stabilitate si aderenta la viteze mari....sa nu-si ia zborul....

bogg 19-04-09 11:35

Slayer, din fericire a raspuns Adrian78BMW inaintea mea.

Cum ai zis si tu, exista diferite tipuri de eleron pe care nu le poti aproxima la ochi fiecare ce fac. Sunt eleroane care impun rezistenta la inaintare si sunt eleroane care ajuta la un flux aerodinamic mai bun stabilizand masina la viteze mari imbunatatind CXul(si aici pot sa-ti dau o gramada de exemple)...
Din moment ce FABul este limitat electronic, eleronul acela nu mai are legatura cu diminuarea vitezei, e pentru altceva. Limita de 310 a fost impusa cu un scop... poate apar complicatii la o viteza mai mare si de ordin tehnic sigur nu ;)
Cat despre Wikipedia, iti recomand alte surse de aprofundare.

slayersland 20-04-09 11:46

Quote:

Originally Posted by bogg (Post 2249652)
Slayer, din fericire a raspuns Adrian78BMW inaintea mea.

Cum ai zis si tu, exista diferite tipuri de eleron pe care nu le poti aproxima la ochi fiecare ce fac. Sunt eleroane care impun rezistenta la inaintare si sunt eleroane care ajuta la un flux aerodinamic mai bun stabilizand masina la viteze mari imbunatatind CXul(si aici pot sa-ti dau o gramada de exemple)...
Din moment ce FABul este limitat electronic, eleronul acela nu mai are legatura cu diminuarea vitezei, e pentru altceva. Limita de 310 a fost impusa cu un scop... poate apar complicatii la o viteza mai mare si de ordin tehnic sigur nu ;)
Cat despre Wikipedia, iti recomand alte surse de aprofundare.

Nu am zis ca prinde 310 din cauza eleronului dupa ce ai zis ca e limitata, ci ca ar prinde mai putin cu eleronu decat fara, iar eleron care sa nu scada viteza maxima macar cu un pic nu exista. La 300 la ora orice forma de genul, chiar si unul mic mic, opune rezistenta destula...avand in vedere ca la viteze de genul aerodinamicitatea joaca un rol foarte mare, si eu nu ma uit pe wiki, ziceam de cei care spun ca eleronu e pus ptr manevrabilitate, nu ptr a scade viteza. Nu a zis nimeni ca asta e scopul, ci un efect secundar.

All times are GMT +2. The time now is 15:55.

- Copyright 2026 4Tuning