![]() |
Re: Motoarele germane versus motoarele italiene
Quote:
|
da, foarte argumentat raspuns....
|
nu stii totul despre idolul tau, beemveul :)
are 3 tipuri: valvetronicul, care variaza in mod continuu timpii in functie de rpm, dar actioneaza atat asupra axului cu came cat si asupra supapelor; vanosul, primul sistem dealtfel al lor, care actioneaza doar asupra supapelor de admisie, nu si de evacuare, rotind axul cu came in functie de treapta de viteza in care esti ( interesant si ciudat, dar totusi foarte popular printre amatori) si vanosul evoluat, double vanos, dublu pentru ca actioneaza si asupra supapelor de admisie cat si de evacuare. are meritul de a fi primul producator german care a sesizat avantajele(relative, din pt meu de vedere) sistemului vvt. la kia, lucrurile stau mai simplu complicat, e un singur sistem, si acela folosit in comun cu hyundai, sper sa nu spun o prostie dar eu asa stiu, se numeste mpi cvvt, si in functie de multi parametri variaza foarte multe, inclusiv puterea(da, puterea:) ), cuplul, evacuarea, si feed-back-ul motorului. e un sistem mai complicat, nu l-am inteles foarte bine asa ca nu insist asupra lui ca sa nu ma fac de ras spunand vreo prostie. |
Quote:
si mai e un avantaj al motoarelor bmw fata de restu cu injectie directa de benzina la bmw motoru poate functiona si cu benzina cu cifra octanica mai mica si nu am sustinut niciodata ca stiu totu despre BMW:evil: astea nici tu nu le stiai..:D si pana la urma tot e o diferenta intre un motor BMW si unul KIA |
wow... :lol:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
In Italia,un 500 Abarth cu climatizare automata si bancheta spate fractionabila+tetiere reglabile pe inatime costa 19100 EURO.E drept ca e mai scump acolo ca in Romania...insa si la noi o sa coste cam cat (probabil a mai mult decat) un Clio RS (17700,si are dotarile mentionate mai sus standard).Masina mai mare,mai rapida cu mult in linie dreapta,mai rapida cu mult pe curbe...ce alegere grea :lol: Pretul pentru 500 in general si 500 Abarth in special e PENIBIL.Trebuie sa fii un tip aparte de idiot sa dai ~18000 EURO pe un Matiz de 135 CP.Pe care probabil il alergi pe un drum real (adica din ala cu viteze mai mari de 100 km/h) cu o banala Ocavia 1.8 TSI (masina de familie fara "insigna de smecher,model special manca-ti-as") cat de Abarth e el. Quote:
Nu intram in discutii despre eficienta volumetrica si inertia gazelor (si necesitatea distributiei variabile din acest motiv),ca aia e teorie si e vazuta cu ochi rai pe aici ;) E foarte tare discutia asta oricum."Uite ce au facut italienii acum 15/25/68 ani,uite ce tari sunt masinile lor modificate comparativ cu alea germane stock,ce conteaza ca acum fac cacaturi,Bravo-ul meu de 120 CP/camionul meu Iveco (cel mai tare :D )/Matiz-ul meu cu sigla de Fiat si pret exorbitant se pisa pe GTI-ul tau amarat,si pe 335-ul tau,si pe SL65-ul tau".Stilul clasic de "am Panda 1.2 dar firma care il face are si firma care face Enzo,care e mai bun decat SLR,care e facut de Mercedes,deci C350-ul tau e de cacat". Realitatea e ca un GTI e mai rapid decat orice cacat de Lancia/Fiat/Alfa in productie,exceptand 8C-ul care la ce pretentii are nici nu misca fata de concurenti.Alta realitate e ca posesorul de GTI vrea GTI si conduce GTI,in timp ce posesorul de 500 ESSESESESESESSSSESSEESESESSESSE (nume inteligent) conduce Matiz pe steroizi si viseaza la Ferrari.Cred ca e destul de clar cine si-a cheltuit banii mai inteligent. Ce e mai trist e ca vorbim de cel mai prost hot-hatch dupa CTR...si tot e mai bun decat rahaturile alea italiene. Dar nu conteaza asta...orice Lamborghini/Ferrari de 150.000+ EURO fara TVA va bate GTI-ul de 20.000,si proprietarul de Iveco va fi in continuare fericit in prostia lui si va povesti tuturor ce "suflet" au masinile italiene :lol: |
Quote:
uite, un exemplu despre cat de bine stai la capitolul drag tie, teorie: At high speeds, and at high rotations, an normal engine requires large amounts of air and the intake valves may close before all the air has flow in, reducing performance. am impresia ca si aia de au inventat vvt-urile, tot niste tampiti sunt, ma mir la ce le-au mai construit... eu as zice sa-ti gasesti alt hoby decat urmaritul si corectatul posturilor mele, energia neconsumata ti-ai putea-o folosi intr-un sens constructiv... |
Race:
https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek ( acu' fa spume ) Masina Sport? Alfa GT Marangoni? AutoDelta? Ce vroiam sa spun eu e ca EXISTA aceste motorizari, studentule! Nu stiu cum naiba numa' tu nu te-ai prins. Cat despre ultima parte a postului tau, nu comentez nimic. Tot ce vreau sa zic e ca (slava domnului), Abarth deocamdata nu e emblema "de smecher" si sper sa ramana asa si in continuare. Cine cumpara asa ceva, stie de ce cumpara. Cat despre ce masina conduc eu, studentule, imi scrie in semnatura. |
Re: Cea Mai Urata Masina A Momentului
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
adrian , eu foarte greu imi gasesc locul intr-o masina , problema pe care in fiat n-am avut-o niciodata , singura masina care mi-a pus probleme a fost peugeot boxer care-i cam 90% ducato restu franceza , din care ieseam intr-un picior si cu dureri de spate , cam la asta ma refeream , confort inseamna si o pozitie buna la volan si mai multe turboss mai vedem noi cine si cu ce se sterge la fund , ca pana acum cand si-au propus italienii sa bata germanii au facut-o , alfa 155 i-a batut pe teren propriu ;) darkjedi , cauta cate ceva despre fiat itala si ai sa te lamuresti , ps: era de 14.800 dolb valabil si pentru tine ce am scris mai sus sa te convingi mini si-o lua asa grav de la 600 abarth pe vremea lor , pe cand mini avea tractiune fata si motor transversal masina echilibrata na , fiatu facea motor spate tractiune spate si niste jante pe 13 exagerat de late care sa duca acel motoras nervos italian , a si mini ce facea ? avea jante pe 12 ... mai mari si late am vaut la bicicleta cand eram copil , noul 500 abarth are 920 cp , o performanta foarte buna pentru un "amarat" de 1.4 turbo edit: multumesc aleks pentru mesajul acela lung despre supape... poate pe mine nu ma cred ca sunt doar un copil deh... ce sa stiu eu... |
Ma copii, opriti-va. Luand in considerare ce masini se vand in romania, sa comparam mai degraba Golf 4 1,9 Tdi cu Stilo 1,9 JTD / Polo 1,4 benzina cu Grande Punto 1,4 benzina.. etc.
|
mi-am permis sa sterg "alinturile" pe care vi le adresaserati unii altora, dealtfel veyronul nu e nici italiana, nici germana, sa o lasam deoparte in discutia noastra, va rog...
p.s.: il sustin pe ionut in sugestiile lui, sa comparam mai degraba ce avem noi prin zona decat super masinile, ar ajuta mai multi cititori ai topicului, cred eu... |
iubi... iubi! hai cu mine sa `numaram nisipul! iubi... iubi! ia cu tine numai slipul!! trala la la
e bine totusi ca targetul nostru e veyron sau enzo :d sa stam toti la semafor in rosu sau argintiu-gri sobolan :D si sa fim noi fericiti...de motoare in 3 pistoane ( ce ne permintem noi) nu mai vorbim, vorbim de v12 si 14000cc. deh... romani :D |
Quote:
on: intre polo si punto clar grande punto! |
in ro exista grande punto abarth... stiam pe cineva cu unul , din pacate l-a vandut... dar totusi nu strica sa mai discutam si despre ceva exotic , in ro exista alfe gta , deci intra in discutie... poate a auzit cineva de power... o alfa 75 cu un 3.0 v6 caracterizat si de nume , in mare parte parerile sunt impartite din cauza egoismului si gusturilor proprii , daca stam bine sa ne uitam fiecare a contribuit intr-un fel sau altul la avansarea in lumea auto cu cate o inovatie , dar sa fim sinceri baieti , italienii cand se pun pe treaba fac treaba si punct , indiferent de parerile unora , ei vor sa-si vanda produsele nu sa le faca pe placul nostru... eu inca regret ca n-au mai scos modele rwd exceptand alfa 8c care momentan nu mi-o permit , dar as cumpara eu , si cati ar mai cumpara ? poate ceva mai deosebit de 200-300 cp rwd visul racerilor da ar fi interesant si cumparat destul de mult cred , dar nu cat vor ei
|
n-as lua Alfa 8C ! ii ia un secol sa schimbe vitezele si cand le schimba se bruscheaza toata masina! Prastie.
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:35. |
- Copyright 2026 4Tuning