Re: Oficial: Noul BMW Z4
Quote:
Originally Posted by Bogdan_mb
(Post 1928832)
referitor la euro 5 , aceasi chestie e si la merc, pe glk 350 este euro 5, iar pe cls de ex e euro 4.
iar faptul ca e mai rapida cu acoperisul jos nu prea cred, aerul e cel mai mare inamic al acceleratie unei masini ( vezi dyno test )
|
Nu prea as crede...eu as zice ca mai degraba lipsa de tractiune (sau patinajul rotilor) e cel mai mare inamic atunci cand e vorba de acceleratii de la 0 la 100. De aia o masina cu tractiune integrala va accelera intotdeauna mai repede off-the-line fata de o masina de putere si greutate similare (dar cu tractiune doar pe rotile din spate), pentru ca transpune mai multa putere pe asfalt in timp ce cealalta iroseste o mare parte din acesta datorita faptului ca rotile se invart in gol. Dar asta banuiesc ca stiai si tu.. :rolleyes2
In acceasi ordine de idei, daca pe puntea spate a lui z4 apasa o greutate mai mare asta inseamna o tractiune mai buna, adica less wheel-spin si prin urmare o acceleratie mai buna decat la seria 3. In fine s-ar putea sa ma insel dar cel putin in teorie asa stau lucrurile :D
Quote:
Originally Posted by rekin
(Post 1929311)
parca e un BMW :D cred ca e cel mai frumos roadster de la BMW: parerea mea.
e foarte frumos coupe-ul o sa arate si mai bine :) daca o sa scoata.cum a fost cu cu z4 coupe anterior.
|
Pai asta e coupe-cabriolet ce rost mai are sa scoata si coupe ? :???: A, din motive de greutate da, dar sincer sa fiu as prefera mai degraba sa scoata o versiune cu softtop, sau mai bine zis un roadster adevarat ! Nu mai zic ca modelul asta nici nu arata prea bine cu hardtop-ul pus, deci pe langa greutate ar mai fi un motiv in plus. De fapt sunt mult mai multe motive, pe care le-am enumerat de altfel mai devreme: faptul ca actionarea sa ia jumatate din timpul necesar hard-topului, faptul ca se poate activa din mers (adica daca incepe ploaia sau o furtuna de praf nu trebuie sa tragi pe dreapta ca sa pui capota), faptul ca ocupa mai putin spatiu in portbagaj, este mai usor, etc. Si nu ma intereseaza ce avantaje aduce hard-topul pentru ca cine-si ia masina din asta oricum si-o ia mai mult pentru primavara-vara deci un acoperis din panza pentru "situatii de urgenta" e arhisuficient. Pacat ca cei de la bmw nu sunt de aceeasi parere..
|