![]() |
Re: Cafeneaua nemţenilor de pe 4Tuning
pai e 69 flp Bmw 320 (335 in devenire) si 99 rzt Bmw 325 si de restu nu prea ma intereseaza......
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
ideea cu poligonul nu ar fi rea! dar din cate am auzit eu ..ei vor sa faca acolo ceva gen romexpo! deci e vba de ceva investitie.. si trebuie sa ne gandim ca "interesul poarta fesul" ;) - daca tot folosim citate si alte zicale (m-am molipsit de la ThunderRa :P )
faza e ca poligonul daca s-ar retusa portiunile afectate de ploi, sau de timp si s-ar lati putin circuitul ar fi perfect! Portiunea de langa circuit de care zici tu nu prea e buna pentru liniute deoarece trebuie sa mergi cu viteza luminii sa zbori peste gropi sau mai bn spus peste "cratere" . daca s-ar implica putin primaria si eu is perfect de acord ca ar putea reface poligonul sau sa faca altu mai mare! In legatura cu amortizarea sumei investite ..eu zic ca e posibil ,deoarece oricine pentru o suma cat de cat decenta ,macar o data pe saptamana ,s-ar duce in poligon sa se distreze intr-un spatiu special amenajat pentru masini! E altfel decat pe strada, ca pe strada poti sa fii prins de politie,poti avaria masinile altora (doamne fereste mai dai si peste un om) , nah ..is destule riscuri! Si cu ocazia asta se dezvolta si turismul ca bat la pariu ca cei din orasele apropiate ar veni la poligon daca ar fi amenajat cum trebuie.(un exemplu perfect ar fi strandul) |
Quote:
|
Variable valve timing, mai multe detalii am pus odată într-un post aici
|
din cate stiam eu VVT inseamna : Variable Valve Timing
V V T `ul asta este o tehnologie computerizata avansata pentru a varia admisia aerului in functie de cond de drum si gradul de solicitare al motorului.Chestia asta regleaza intervalul de timp in care supapa de evacuare se inchide iar cea de admisie se deschide mai pe romaneste te ajuta sa ai cuplu in orice turatie... vvt-i care`l ai u la toyota (mai sunt si pe honda,lexus si altele) este sistemu de sus mai imbunatatit..si aici ma refer ca are un consum mai redus de benzina si mai putine noxe.. pentru asta is apreciate motoarele de pe masinile japoneze...ca rezista la turatii mari si la temperaturi ridicate si de aici provine fiablitatea lor pe care europenii tot incearca sa o bata ;) daca am gresit cva...sry nu stiu exact ce modificari is intre vvt si vvt-i dar stiu sigur ca astea-s rezultatele obtinute |
Foarte interesant ... mersi aleks ...
nici Vanos nu stiam ce inseamna exact ... credeam ca ii o editie speciala la BMW .. sau ceva de genu :lol: L.E: Buddy ... cred ca VVT-i inseamna Variable Valve Timing si "i" de la Injection ? ... am dreptate sau ma insel ?!? Si da .. cat despre cuplu ..ma miram eu de ce trage masina asa de bine ... prima oara credeam ca are turbo .. dar nu are ... si nu stiam de ce ii asa de puternica ... |
Quote:
|
Varianta John Cooper works de pe Mini, scoate in jur de 210cp pe modelul vechi, la asta noua are un pic mai mult chiar. Tehnologii exista sa il duci mult mai sus, dar cu costul fiabilitatii, consum, poluare etc si toate la un pret mult prea mare
|
Quote:
Quote:
|
Variantele astea au si turbo si compresor? Si vedeti ca eu nu vorbeam de JCW ci de varianta standard cu cea mai inalta putere. JCW, ca si M sau AMG sau Brabus sau Renault Sport numai variante standard nu sunt. Chiar si varianta de 175 este pe un Mini Cooper S si nu pe un Mini Cooper sau pe un Mini One.
|
Da , dar tu ai spus masini de serie , iar JCW ii masina de serie, JCW GP nu'i de serie !
Mini Cooper S ii la fel , ii de serie , ii o varianta mai puternica a lu' Mini Cooper si mici modificari optice. |
JCW e la fel de "de serie" cum e M sau AMG.
|
Nu m-ai inteles ce am vrut sa spun ... nu adica au iesit in 100.000 de exemplare ... ma refeream ca ii de serie , adica nu in serii limitate , cum e GP-ul , JCW il gasesti si pe stock , nu doar prin comanda, ca si M-ul si AMG-ul. ;)
|
Nu vreau sa te dezamagesc insa nu exista linie de asamblare pentru JCW, M sau AMG. Aceste masini nu se fabrica in productie de serie. http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_production (ca sa nu ne incurcam in termeni)
Mai multe despre Mini Cooper John Cooper Works 2009 http://www.netcarshow.com/mini/2009-..._cooper_works/ http://en.wikipedia.org/wiki/John_Cooper_Works |
Am spus eu ca au linie de asamblare ?!? in fine , poate am gresit eu , dar totusi ai spus ca nu ai vazut motor de 1.6 cu mai mult de 160 de cai , uite ca este Cooper S de 175-180( nu mai stiu exact , stiu ca are peste 170) ... nu are rost sa ne certam acum din cauza unui subiect care nu ne ajuta cu nimic... e posibil sa ai dreptate :D
|
https://forum.4tuning.ro/showpost.php...postcount=2716
Uite exact ce am spus. Si e departe de ce crezi tu ca am spus. :P In plus, eu unul nu ma cert. Ai impresia asta? Daca da, scuze, nu asta este intentia mea. P.S. Productia de serie presupune existenta unei linii de asamblare. De asta ti-am dat link-ul. Reproduc aici ce vroiam sa gasesti tu acolo: "Mass production (also called flow production, repetitive flow production, series production, or serial production) is the production of large amounts of standardized products, including and especially on assembly lines." |
Scuzele mele , inseamna ca am gresit eu , nu am retinut exact ce ai scris in post.
Aveam impresia ca ai zis 1.6 , 160 de cai cel mai puternic motor .. |
eu chiar ma bucur ca s`a ajuns pe cafenea sa se discute lucruri foarte interesante pt toti! ma bucur ca am putut invata si eu ceva pe cineva..si ca la randu meu am invatat ceva nou azi !:D
legat de motoarele astea..e cam prematur sa vorbim de exemplu de motoarele gen 1.6 tfsi de pe vw cu toate ca au luat premiu la cel mai bun motor al anului! Is curios cum se comporta un astfel de motor..si aici ma refer..consum ...fiabilitate..costuri de intretinere! |
Quote:
|
Da , dar ca sa iei un premiu pentru cel mai bun motor nu inseamna sa aiba neaparat cea mai mare putere ...
Is mai multe criterii pe care ei se bazeaza : consum , noxe , lag , intretinere , si puterea cred ca e undeva pe la sfarsitul listei .... |
Quote:
tin sa mentionez ca am gresit in postul meu anterior in loc sa scriu 1.4 am scris 1.6 :P |
Cum Conduce Blonda Prin Ploaie :)):)) http://www.fetesibaieti.ro/cum_condu...in_ploaie.html =))
Fain fain de tot ... să stai 4 minute în masină si să nu nimeresti nici cum "gaura" :)) Cum Parcheaza Fetele Masina :)) http://www.fetesibaieti.ro/cum_parch...le_masina.html =)) |
la primul link is 2 explicatii :
- ori nu mergea sistemu de decapotare(tin sa cred ca asta era motivu - ori era proasta si blonda!:D cat despre al 2`lea link ... ce sa mai spun... unele/unii chiar nu au o treaba cu condusul! Si daca era in romania cazul ... era un caz clar de dare de mita pentru obtinerea permisului de conducere in mod fraudulos! |
Re: -=Maşini din Piatra Neamţ=-
4 Attachment(s)
.....
|
2 Attachment(s)
....
////// |
Quote:
sau nu va plac masinile? nu inteleg? |
Ne plac adi , doar ca am mai spus ca nu ai ales sectiunea care trebuie;) Aici poti continua!
|
Se pare ca azi in poligon nu a mers turbochargeru pe o anumita masina :D Voi de la Piatra cand veniti la Roman ?
|
Quote:
|
Quote:
|
Aduceti si turbochargerul, da? Si pe ala cu shasha cai :)) Hai ca a fost frumos in seara asta...ce a urmat dupa plecarea de la Pracktiker?
|
Unii au venit la stadion inapoi ..si am mai stat la povesti :)
|
Quote:
app..mi`a placut ca dupa ce s`au dat ..au inceput baietii sa vina la masina lui valex si sa intrebe : da`i modificata?? da so trage...da chiar e 1.6?? chiar 101cp are??? Toata lumea a ramas uimita ca masina nu are nicio modificare adusa la motor(are doar un filtru de aer..dar ala nu se pune). |
Pai e ca si cum ai pune masina mea si laudele mele ca iam pus motor de racheta cu o masina cu motor de 1.6 :) Pare Zeu masina cu 1.6 stock :)) pe langa "modificarile" mele si "motorul" meu
|
Quote:
|
Gaaaaaaata baa...u made your point...Ma gandesc ca avand in vedere ca aici e cafeneaua nemtenilor aici ar fi cel mai bun loc sa lansez intrebarea...ce facem vinerea viitoare...adica noi, toti nemtenii...poate facem tot asa o treaba...Roman/Targu/Piatra/ Invit si Bacaul si cine mai doreste e primit cu inima deschisa.
Hai facem intalnirea nu neaparat la Roman...sau la Roman...dar poate mergem toti in alta parte...la Hanul Ancutei (face scturoag cinste :)), glumesc)...ne strangem toti acolo in parcare...facem un gratar o treaba...sau in alta parte...la padure la o treaba...nu vineri neaparat, sambata...ne adunam toti si mergem...ce ziceti? Vorbesc de acum ca in 5 zile sa clarificam situatia sa nu fim 10 masini...sa fim cam 3/4 ce a fost vineri... |
Un gratar in dealu marului ar fi super smecher.
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:15. |
- Copyright 2026 4Tuning